Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale
Arkadaşlar,Bursa etabının 2 gününü aracın bakımına ayırdık.2 yıldır araca anahtar değmemişti.Bursa'ya geleceğimiz için ve buranın otomotiv konusunda merkez olduğundan bakım işlerini Bursa ya bırakmıştım.Feyzullah Efe kardeşimin otomobilcilik ile uğraşması nedeniyle sanayideki dost çevresinden faydalanma imkanı buldum.Feyzullah kardeşim beni çok güzel bir Peguet'çiye götürdü.Kendi işlerinin sıkışıklığına rağmen yardımlarını ve ilgisini esirgemedi.Kendisine hepinizin huzurunda çok teşekkür ederim,tam bir GEZENBİLİR dostluğu sergiledi.
Uzun bir yolculuk yapacağımız için araca komple bir bakım yapıyoruz.Dün başladık daha bitmedi,gece aracı serviste bıraktık bugün devam edeceğiz,kısmetse bu akşama çıkarız.Komple frenler,debryaj merkezi hidrolik kaçağı,kayışlar,devirdaim,aks lar,tekerlek rulmanları,mazot filitresi,motor bakımı,aracın sağ tarafını çocuklar boydan boya çizmişlerdi,sağ tarafın komple boyanması,döşemeler,velhasıl tam bir uzun yol bakımı yapıyoruz.Tamirci arkadaşın yardımı ile bir tanede 180 A Varta akü aldık.(Yaşama aküsü olarak kullanmak üzere,Dolap,Tv,çalıştırmak için) Tamircinin yanındaki demircide ön sağ koltuğun arkasına L profilden çok güzel bir çerçeve yaptı sağ olsun. En önemlisi Feyzullah kardeşimin yardımı ile böyle eli her işe becerikli ve kafa dengi bir yer bulmam.Tüm bakımların hepsini(Alt takım-frenler-boya-döşeme vb.)ayni mekanda yapılması çok iyi oldu.Tabi bende TIR cılığın kazandırdığı ve GEZENBİLİR üyeliğine yakışır iletişimi kurdum.Onlar çalışırken akşam yemeği için onlara sahanda sucuklu yumurta hazırladım.O kadar hoşlarına gittiki,2.sini yaptırdılar.Birazda üzerine TIR cılık ve gezi anılarımı serpiştirince çok hoşlarına gitti ve işlere daha bir özenle sarıldılar sağ olsunlar.Hanımda oğlanın evinde yeni torunu ile haşır neşir olduğu için onunlada sorunum olmadı.Eşimde hayatından memnun bende bakım işini hallediyorum.
Bu arada resim yüklemede Haldun dostum yardımcı oldu sağ olsun.Eğer ''uzaktan yardım'' ile benim cihaza bağlanıp yardımcı olmasa fotoğrafları malesef göremeyecektiniz,kendisine minnet borçluyum.Eeeeee ne yaparsınız yaş ilerledi,kafa yorgun bazı şeyleri zor öğreniyoruz işte.Hele hele bu teknolojiyi öğrenmemiz bizim gibi yaşı ilerlemiş ihtiyarlar için zor oluyor,sağ olsun gençler imdadımıza yetişiyorlar.
Havada 2 gündür bursada yağışlı ve serin gidiyor.Bizde bu kötü havayı bakım ile değerlendirmiş olduk.
Oğuz bey,sizede mutlu geziler dilerim.Umarım herşey istediğiniz gibi gider ve tadını çıkarırsınız.Bende sizinle bir yerlerde buluşup tanışmak ve sohbet etmeği çok isterim.
Nejat ural-bayar28-Kemal orhun-Gezmen dostlar hepinizin iyi dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkürler.Umarım bir gün hep beraber bir kervan oluşturup, neşe içinde gezer sohbet etme imkanı buluruz.
Cavid hocam,benim eşimde 20 yıl Bursa'da öğretmenlik yapmış ve çocuklarıda halen buradalar.Onunda Bursa anıları çok fazla.Resimler ve anlattıklarım ile yaralarınızı deşmek yerine,Bursa daki mutlu günlerinizi anımsatarak sizi o günlere götürmeyi yeğlerim.En azından ulucami meydanı ve koza han resimlerine bakarken,burada geçen günler aklınıza gelip yüzünüzde bir gülümseme oluştuğunu umuyorum.Hani Levent Kırca nın deiği gibi ''Niyetimiz kimseyi üzmek değil,tam yerine denk geldi manzara koyduk'' misali..
Neyse ben yavaş yavaş sanayinin yolunu tutayım,bugün akşama aracı çıkaralım.Nede olsa yılların verdiği alışkanlık var,illa başında olacağım.Yapılan işi göreceğim,arada da kaynanalık yapıp karışacağım.En sonunda da usta bana ''çok biliyorsan geç kendin yap''diyecek. Belkide o lafı duymak hoşuma mı gidiyor nedir bilinmez.Yıllarca yollarda araba tamir edince karışmadan da durulmuyor ki ne yaparsınız.
Tüm GEZENBİLİR dostlarıma selam olsun.Biryerlerde karşılaşıp hatırı kırk yıl kalacak kahve eşliğinde anılarımızı paylaşmak nasip olur umarım. Saygı ve sevgilerimle...