Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,707
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi ağabey,

Foruma girip şöyle bir bakıp çıkıyorum. Bu arada senin gezi planlarını kaçırmışım.

Size sağlıklı, mutlu, neşeli, güzel bir gezi ve iyi yolculuklar diliyorum.

Selamlar

Ahmet

Etiketler
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Merhabalar,
Ben gruba yeni katıldım. Bu forumda Erdek'i görünce heyecanlandım ve güzel bir roman okur gibi bütün yazışmaları okudum. Benim karavanım yok ve hiç karavan tatili yapmadım ama bu konuda müthiş bir istek duyuyorum. Hatta tam donanımlı karavan yerine, Dalgıç abim gibi kendim tasarlayacağım birşey istiyorum. Sizleri okuyunca sanki kendim tatile çıkmışçasına mutlu oluyorum. Ben Erdekliyim, İstanbul'da yaşıyorum. Yaz tatilimi Erdek'te geçiriyorum. Bir gün uygun olursa tanışmak isterim.
Herkese saygılar, sevgiler...

Eskişehir'e 2 yaz önce gitmiştik. O yaz her taraf kuraklıktan kırılırken, Eskişehir Dünya'ya nispet edercesine sulak, yeşil ve serindi. Gerçekten gezilmesi gereken bir kent, tarihle modernlik iç içe ama birbirlerine çok yakışan bir çift gibi yaşıyorlar. Ben oğlumun merakı nedeniyle özellikle havacılık müzesini gezmiştim...

yalamanda kureklı sandal sefası,koprubasında ınegol kofte (hakıkı) ,odunpazarı arka yamacında koru ormanı, yedıler de dohal sıcaksu hamamları, ataturk caddesınde musaıt park yerlerı , sehır sıdadı,(belkı bır es es macına tesaduf edebılırsınız.cıcı sekerleme seker dagıtıyor sıdatın tamamına) bademlık yenı kurulmus mukemmel bır kentlesme ornegı eskısehır kutahya yolu uzerınde yunus emre, ayrıca kamyoncu benzınlık restorantlarında mevsımıne gore koyun ve oglak kavurması dılımın ucunda soylıyemıyorum yoluzerınde muhtesem bır tarıh kalıntısı (hıc bu kadar az hasar gormusunu goremessınız porsuk barajı kıyıları mesıre yerlerı (baharda) sımdılık aklıma gelenler (esım eskısehırlı).

aklıma geldı. cavdar hısarda (aslında kutahya ya baglı) aızonaı antık kentı
muhtesem bır yer . ılgılı kısı hemen karsısındakı evden cagırıp actırabılırsınız.

Sayın Abdi ağbi tekrar sevgi ve selamlar.Nekadar güzelki sizi bu denli mutlu kılan sevgili bir eşiniz ve yoldaşınız var.Ben odenli şanslımıyım göreceğiz bakalım.Hanım gezmeyi seviyor ama kamp çadır motokaravan biraz korkuyor.Ot böcek akrep falan filan.Daha alıştıra alıştıra aşılayacağız.O nedendrki sizi kutluyorum ve güzel geziler diliyorum.Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler ,saygılar.

Metin abi benim eşim içinde yılan fotoğrafı olan kitaba el süremezdi korkardı şimdi ise benden daha heyecanlı o yıllarda çalılıkların arasına çadır kurduğumuz oldu etrafımızda yılanlar dans ediyordu ;) emin olun kamp ve doğal hayatın tadına varınca birdaha sıkıntı yaşamazsınız.

Ahmet'ciğim(yasiko) iyi dileklerin için teşekkürler.Forumdaki gökkuşağı gibi çok renkliliğin içinde senin gibi ana rengin yokluğu fark ediliyor.Sana DEDELİK izini vermiştik.Fakat izin kaçağı durumuna düşüyorsun dikkat,fark edilmiyor sanma.Torunu benim içinde öp. ;)

Sayın Varoltamer,Erdekli olmanıza çok sevindim.Ben doğma büyüme İzmir'liyim.Biryıl önce eşimle evlenince Erdek'e yerleştim,anlayacağın hanım köylü olduk işte.Fakat Erdek'i çok sevdim,zaten benim için deniz olan heryer güzeldir.Yazın burada olmayacağımız için sanırım karşılaşmamız zor olur.Fakat Erdek'li olduğuna göre kışında gelme imkanın oluyordur.Eğer biz burada iken gelirsen bende seninle tanışmaktan onur duyarım.Biz telekom'un yanında oturuyoruz.Geldiğinde muhakkak haberim olsun lütfen.Telefonum: 0535-7293774

Haşmet(Drares) Mehmet(orbay74) dostlar, Eskişehir güzergaha kesin olarak alınmıştır.Hatta 2-3 gün kalıp motor ile her tarafını iyice gezmeyi planlıyorum. Nasılsa bizim zaman sorunumuz yok.Şu gün şurada olacağız diye yola çıkmıyoruz.Biz hoşlandığımız yerde doyasıya kadar kalıcı bir rota izliyoruz,o kadar ki,yol kenarında gördüğümüz ağaçlar altındaki çeşme başında bile bir kahve içimi duruyoruz.Anlayacağınız sindire-sindire geziyoruz.Hani geçerken sadece görüp,lafı geçtiğinde haaaa orayı gördüm demek için değil,orası ile ilgili bir anıyı anlatabilmek,anlatırkende o günleri anımsamak tadına varmak için geziyoruz.Kısmet olursa gittiğim yerlerde foruma girebilime imkanı bulduğumda fotoğrafla sizinde, hayalende olsa katılmanızı sağlamaya çalışacağım. Sevgi ve saygılarımla...

Sevgili Metin 0035,Dediğin gibi eşim konusunda çok şanslıyım.Sana ve genç arkadaşlara eşleri alıştırma ve karavancılığı sevdirme konusunda denenmiş bir tio vereyim.
En önemlisi eşinize gezi sırasında,yemek-bulaşık-temizlik gibi işler yüklemeyin.Mümkün olduğunca işleri siz yapmaya bakın,onlar sadece içlerinden geldiğinde yardımcı olsunlar.Karavanın önünde elinde kahvesi keyif çatarken,ondan bir şey istemeyin ki, onlarda ''Ooooh karavanda hayat ne keyifli'' diye tadına varsınlar.
Ben TIR'cılık zamanlarımda eşimi yanıma aldım mı,onu istesede hiçbir işe karıştırmaz,yardım etmek istersede,''burası benim evim sen misafirsin'' der bulaşık bile yıkatmazdım.Eşimde ''Tır ile gezmek ne rahatmış,ben her zaman sana misafir olayım'' derdi.Bazende kendisi beni ne zaman alacaksın diye sorardı.
Bayanlar zaten evde,yemek-bulaşık-temizlikle uğraşmaktan bunalıyorlar.Eğer Karavanda da ayni işleri yaparlarsa gezmenin tadını alamayıp,''ben evde de ayni işleri yapıyordum,o zaman bu kadar sıkıntıya neden katlanayım''deyip sızlanmaya başlarlar.Fakat karavanda elini sıcak sudan soğuk suya sokmazlarsa doğal olarak yaşıdıkları rahatlıktan dolayı karavanla gezmeyi severler.Fakat sadece kendi istekleri ile işlere katılırlarsa onlara koymaz.Korkmayın tüm işler size kalmaz bir müddet sonra onlarda katılırlar işlere.
Birde bayanların en çekindiği şey güvenlik konusu.Sizin çok hoşunuza giden bir yerde olsa onların içinin rahat etmediği yerlerde kalmayın.Çünki onlar kendilerini daima saldırılacak bir canlı olarak görürler.Haksızda değiller.Televizyonlarda izledikleri o kadar saldırı haberlerinden sonra kendilerince haklılar.Daha geçen gün eşimle gezi ile ilgili konuşurken ayni konu gündeme geldi ve bana ayni konudaki çekincelerinden bahsetti.(60 yaşında, 1.70 boyunda iri yapılı ve korkak mizaca sahip olmamasına rağmen) Eğer devamlı etrafını gözlüyor ve har an başı derde girecek gibi tedirginse,orası dünyanın en güzel koyuda olsa kalmak için ısrar etmeyin.
Dünyanın 3/1 ni gezmiş birisi olarak tüm gezginlere tavsiyem de '' Büyük yerleşim yerleri yakınında iseniz çok dikkatli olun.Küçük yerleşim yerlerinde iseniz hiç korkmayın..''Hırsızlığın dünyadaki mucidi İtalya'da, yerel mafiaının denetiminde olan Rusya ve bulgaristan da bile,yazın cehennem sıcaklarında Tır da yatarken camları bir parmak bile açık bırakmayız.Nedeni içeri bayıltıcı sprey sıkıp soyulursunuz.Fakat dediğim ülkelerde küçük köy ve kasabaların yakınında isek kapıları bile açık yatarız.Büyük şehirlerde TIR ların komple çalınması binlerce kez yaşansada,küçük yerlerde hiç sorumuz olmamıştır.Çünki küçük yerlerde herkes birbirini tanır ve dünyanın her yerinde KÖYLÜ saftır,yardımseverdir bunu yaşayan biri olarak garanti veririm.
Umarım genç çiftlerin karavan lı gezilerinde uyum içinde olmaları konusunda katkılarım olur

dalgıç' Alıntı:
Sevgili Metin 0035,Dediğin gibi eşim konusunda çok şanslıyım.Sana ve genç arkadaşlara eşleri alıştırma ve karavancılığı sevdirme konusunda denenmiş bir tio vereyim.
En önemlisi eşinize gezi sırasında,yemek-bulaşık-temizlik gibi işler yüklemeyin.Mümkün olduğunca işleri siz yapmaya bakın,onlar sadece içlerinden geldiğinde yardımcı olsunlar.Karavanın önünde elinde kahvesi keyif çatarken,ondan bir şey istemeyin ki, onlarda ''Ooooh karavanda hayat ne keyifli'' diye tadına varsınlar.
Ben TIR'cılık zamanlarımda eşimi yanıma aldım mı,onu istesede hiçbir işe karıştırmaz,yardım etmek istersede,''burası benim evim sen misafirsin'' der bulaşık bile yıkatmazdım.Eşimde ''Tır ile gezmek ne rahatmış,ben her zaman sana misafir olayım'' derdi.Bazende kendisi beni ne zaman alacaksın diye sorardı.
Bayanlar zaten evde,yemek-bulaşık-temizlikle uğraşmaktan bunalıyorlar.Eğer Karavanda da ayni işleri yaparlarsa gezmenin tadını alamayıp,''ben evde de ayni işleri yapıyordum,o zaman bu kadar sıkıntıya neden katlanayım''deyip sızlanmaya başlarlar.Fakat karavanda elini sıcak sudan soğuk suya sokmazlarsa doğal olarak yaşıdıkları rahatlıktan dolayı karavanla gezmeyi severler.Fakat sadece kendi istekleri ile işlere katılırlarsa onlara koymaz.Korkmayın tüm işler size kalmaz bir müddet sonra onlarda katılırlar işlere.
Birde bayanların en çekindiği şey güvenlik konusu.Sizin çok hoşunuza giden bir yerde olsa onların içinin rahat etmediği yerlerde kalmayın.Çünki onlar kendilerini daima saldırılacak bir canlı olarak görürler.Haksızda değiller.Televizyonlarda izledikleri o kadar saldırı haberlerinden sonra kendilerince haklılar.Daha geçen gün eşimle gezi ile ilgili konuşurken ayni konu gündeme geldi ve bana ayni konudaki çekincelerinden bahsetti.(60 yaşında, 1.70 boyunda iri yapılı ve korkak mizaca sahip olmamasına rağmen) Eğer devamlı etrafını gözlüyor ve har an başı derde girecek gibi tedirginse,orası dünyanın en güzel koyuda olsa kalmak için ısrar etmeyin.
Dünyanın 3/1 ni gezmiş birisi olarak tüm gezginlere tavsiyem de '' Büyük yerleşim yerleri yakınında iseniz çok dikkatli olun.Küçük yerleşim yerlerinde iseniz hiç korkmayın..''Hırsızlığın dünyadaki mucidi İtalya'da, yerel mafiaının denetiminde olan Rusya ve bulgaristan da bile,yazın cehennem sıcaklarında Tır da yatarken camları bir parmak bile açık bırakmayız.Nedeni içeri bayıltıcı sprey sıkıp soyulursunuz.Fakat dediğim ülkelerde küçük köy ve kasabaların yakınında isek kapıları bile açık yatarız.Büyük şehirlerde TIR ların komple çalınması binlerce kez yaşansada,küçük yerlerde hiç sorumuz olmamıştır.Çünki küçük yerlerde herkes birbirini tanır ve dünyanın her yerinde KÖYLÜ saftır,yardımseverdir bunu yaşayan biri olarak garanti veririm.
Umarım genç çiftlerin karavan lı gezilerinde uyum içinde olmaları konusunda katkılarım olur

Maça 1-0 galip başlamak, buna derim ben...

Cavid Sezen

Cavid hocam,hep kadın dayanışma dernekleri var,arada da olsa bizde yardımlaşma içinde olalım değilmi ? Bizim gibi yaşı ilerlemiş kişilerin gençlere yaşam reçetesi yazma tecrübesi var.Hayat teorik olarak değil yaşanarak öğreniliyor.

Abdi Bey,

Bursa'da birkaç gün mola verdikten sonra, İnegöl'de köfte yiyor ve devam ediyorsunuz.

Eskişehir konusu çok konuşuldu, onu geçiyorum.

Afyon'a da biraz zaman ayırın; değer olduğunu görürsünüz.

Sonrasında Sultan Dağı etekleri bu mevsim çok güzeldir. Bu dağ etekleri, yurdumuzun en çok kiraz yetiştiren yörelerinde biridir. Burada Afyon ve Konya'ya bağlı ilçeler içinde Akşehir, ayrı bir önem ve güzelliğe sahiptir. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=4025.msg183807#msg183807 "Lezzet Kebap Salonu"nda beni anımsayın, bir lokma da benim için alın... "Hıdırlık"ta çay için...

Akşehir'den sonra, iki seçenek var:
1.Daha çok kullanılan Ilgın ve Kadınhanı üzerinden kolay ve çabuk bir biçimde Konya'ya ulaşmak.
2.Ya da batıya dönerek Sultan Dağını aşarak (Yellibel Geçidi) Bağkonak Kasabasına ulaşınca, sağa dönerek Yalvaç Kentini ve sonrasında Şarkikaraağaç, Kızıldağ Milli Parkı, Beyşehir'i görmek.

Yalvaç, gerek kent merkezi ve gerekse ören yerleri (Psidia Antiochia) ile çok güzel bir kasaba. Döner severseniz, "Bolkepçe Lokantası"nı tavsiye ederim; test edilmiştir... Öğretmenevi bahçesi, karavanla konaklamak için çok uygun.

Sonra gittiğimiz yoldan geriye dönüyoruz; Şarkikaraağaç var sırada. Kızıldağ Milli Parkı, kasaba merkezine çok yakın. (5 km gibi) Milli Park muhakkak görülmeli ve kalınmalı derim. Sedir ormanı, sizi şaşırtacaktır. Temiz havasına hayran olacaksınız inanın. Şarkikarağaç'ın "katmer"i ünlüdür, muhakkak yenmeli. Ş.karaağaç içinden bir yolla gidilen ve çok yakın olan, Çarıksaraylar Kasabasındaki "Pınarbaşı Mesire Yeri"nde piknik yapılabilir; güzel bir yer. Gece kalmak için uygun değil bildiğim ölçüde. Beyşehir Yolu üzerindeki "Fele Pınarı"nda mola verilmeli. Balık, diğer yemekler, çay var. Pınardan su alınabilir.

Sonra sırada Beyşehir var. "Beyşehir Eşrefoğlu Camii" ve "Regülatör" görülmeli. Gölden tutulan balıklar, uygun. Etli ekmeği söylememe gerek yok sanırım. Beyşehir'de konaklamak için birçok uygun yer var. (Bir tanesi öğretmenevi bahçesi)
Beyşehir sonrasında ver elini Konya.

2.seçenekteki yol, kuşkusuz km ve zaman açısından artışa neden olacaktır. Sorun yok diyorsanız, bu rotayı kullanın derim. Hoşlanacağınızdan eminim sanki. Kuşkusuz burada yazdıklarıma eklenecek birçok yer,güzellik ve kültürel değer... vardır. Şu anda aklıma gelenleri yazdım. Size uyup uymayacağını da, yine de bilemem...

Konya sonrasını da bir başka yazıda konuşuruz. İyi yolculuklar!...

Cavid Sezen

Abdi Bey,

Önceki mesajımda sözünü ettiğim rotayı haritada göstermeye çalıştım. (Kırmızı oklar, benim önerdiğim rotayı gösteriyor. Tıklarsanız daha büyük hallerini görebilirsiniz.)

Cavid Sezen

[attachment=1]

Cavid hocam,önerileriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Anlattıklarınız görülmeye değer olduğunu kanıtlıyor,elimizden geldiğince,havalar müsade ettikçe değerlendireceğiz. Hele hayırlısı ile marşa bir basalım bakalım,gerisi zaten kendiliğinden gelecek.Nasılsa bizim zaman sıkıntımız yok,niyetimiz tadını çıkara-çıkara gezmek. Sevgi ve saygılarımla...

Sayın Abdi ağbi gerçekten Cavit ağbinin dediği gibi sizler bize göre maça 5 - 0 önde başlıyorsunz.Tabii burda eski kurt olmanın ve çok gezmenin faydaları gibime geliyor .Haksızmıyım?Bakalım ben bir başlangıç yapayımda .Gerisi ALLAH kerim.Şu bir gerçekki İnsan ın ekürisi çok önemli.Herkesin bir kere fedakar olması lazım ,ve uyum şart.Ben birde yine büyüğümden öğrendiğim EVET kelimesinin faydalarını anlatayım.Bu kişi dünyanın her yerini gezen biri ve JAMAİKADA hayır kelimesi hemen hemen hiç kullanılmazmış.Herşeye Evet ile herkesin memnuniyeti sağlanıyormuş.Nekadar güzel değilmi?Tabiki uç ve marjinal olmamak kaydı ile.İyi seyirler ve keyifler.Her şey mutluluklarla ve sağlıkla olsun.SEvgi ve saygılar.

selamlar (dalgıç) abdi uçar abicim ilk önce hayırlı yolculuklar dilerim.yolculğun inşallah istediğin gibi oluşur.e çanakkale denince '' dur yolcu '' bana uğramadan geçilmez derim. :D tatilin son etabı tatlı yorgunluk kahvesi içilmezmi şimdi.söz ellerimle kendim yapacağım. hayırlısı ile muhakkak bekliyorum.çanakkale- kepez telefonum 0 531 397 82 94 saygılarımla kemal orhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri