Sevgili Metin 0035,Dediğin gibi eşim konusunda çok şanslıyım.Sana ve genç arkadaşlara eşleri alıştırma ve karavancılığı sevdirme konusunda denenmiş bir tio vereyim.
En önemlisi eşinize gezi sırasında,yemek-bulaşık-temizlik gibi işler yüklemeyin.Mümkün olduğunca işleri siz yapmaya bakın,onlar sadece içlerinden geldiğinde yardımcı olsunlar.Karavanın önünde elinde kahvesi keyif çatarken,ondan bir şey istemeyin ki, onlarda ''Ooooh karavanda hayat ne keyifli'' diye tadına varsınlar.
Ben TIR'cılık zamanlarımda eşimi yanıma aldım mı,onu istesede hiçbir işe karıştırmaz,yardım etmek istersede,''burası benim evim sen misafirsin'' der bulaşık bile yıkatmazdım.Eşimde ''Tır ile gezmek ne rahatmış,ben her zaman sana misafir olayım'' derdi.Bazende kendisi beni ne zaman alacaksın diye sorardı.
Bayanlar zaten evde,yemek-bulaşık-temizlikle uğraşmaktan bunalıyorlar.Eğer Karavanda da ayni işleri yaparlarsa gezmenin tadını alamayıp,''ben evde de ayni işleri yapıyordum,o zaman bu kadar sıkıntıya neden katlanayım''deyip sızlanmaya başlarlar.Fakat karavanda elini sıcak sudan soğuk suya sokmazlarsa doğal olarak yaşıdıkları rahatlıktan dolayı karavanla gezmeyi severler.Fakat sadece kendi istekleri ile işlere katılırlarsa onlara koymaz.Korkmayın tüm işler size kalmaz bir müddet sonra onlarda katılırlar işlere.
Birde bayanların en çekindiği şey güvenlik konusu.Sizin çok hoşunuza giden bir yerde olsa onların içinin rahat etmediği yerlerde kalmayın.Çünki onlar kendilerini daima saldırılacak bir canlı olarak görürler.Haksızda değiller.Televizyonlarda izledikleri o kadar saldırı haberlerinden sonra kendilerince haklılar.Daha geçen gün eşimle gezi ile ilgili konuşurken ayni konu gündeme geldi ve bana ayni konudaki çekincelerinden bahsetti.(60 yaşında, 1.70 boyunda iri yapılı ve korkak mizaca sahip olmamasına rağmen) Eğer devamlı etrafını gözlüyor ve har an başı derde girecek gibi tedirginse,orası dünyanın en güzel koyuda olsa kalmak için ısrar etmeyin.
Dünyanın 3/1 ni gezmiş birisi olarak tüm gezginlere tavsiyem de '' Büyük yerleşim yerleri yakınında iseniz çok dikkatli olun.Küçük yerleşim yerlerinde iseniz hiç korkmayın..''Hırsızlığın dünyadaki mucidi İtalya'da, yerel mafiaının denetiminde olan Rusya ve bulgaristan da bile,yazın cehennem sıcaklarında Tır da yatarken camları bir parmak bile açık bırakmayız.Nedeni içeri bayıltıcı sprey sıkıp soyulursunuz.Fakat dediğim ülkelerde küçük köy ve kasabaların yakınında isek kapıları bile açık yatarız.Büyük şehirlerde TIR ların komple çalınması binlerce kez yaşansada,küçük yerlerde hiç sorumuz olmamıştır.Çünki küçük yerlerde herkes birbirini tanır ve dünyanın her yerinde KÖYLÜ saftır,yardımseverdir bunu yaşayan biri olarak garanti veririm.
Umarım genç çiftlerin karavan lı gezilerinde uyum içinde olmaları konusunda katkılarım olur