Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,663
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Sayın Abdi ağbi sevgi ve saygılar.Seyehate ne zaman çıkıyorsunuz?Size ve ailenize sağlıklı ve mutluluk dolu güzel gezi diliyorum.İnşallah güle güle gider güle güle gelirsiniz.Bende sizin gibi tüm yazdıklarınıza katılıyorum.Aynı olayları bende çocukluğumda yaşadım.Ben İZMİR /KARŞIYAKADA oturmaktayım.Emekli ve küçük bir esnaf dükkanım var.Malum daha çocuklar ellerinizden öper ,okuyorlar.Bu yüzden ben tek başıma hareket edemiyorum.Adresim: 1675 sk.No 84/B Karşıyaka Cep tel :0 532 5041799 Basit bir tarifle Karşıyaka yalıya ilk girdiğinizde Alaybey yalı durağı arkası eski tranvay caddesindeyim.Selçuk Yaşar ilk öğretim okulu karşısındayım.Mutlaka tanışmaya beklerim.Misafirim olun.Bir sorunla karşılaşırsanız tel edin yardımcı olmaya çalışırım.Sular gibi gidin gittiğiniz yerlere verimli olun.Anılarınız güzel olsun yaşamınıza RENK katsın.Ama bu arada size eşlik eden eşinizde size güç veriyor belli.Daha ben hanımı bu tür bir yaşama alıştıramadım.Mutluluklar.

Etiketler
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi Bey,

Foruma girme şansınız hiç olmuyor mu? Sanırım şu aralar Bursa'da olmalısınız. İyi yolculuklar, iyi geziler...

Cavid Sezen

Sevgili METİN'ciğim, iyi dileklerin için teşekkür ederim. İzmir'e gelince seni muhakkak görmeğe ve tanışmaya geleceğim.Fakat bu da sanırım 9 veya 10 ncu aylarda dönerken olacak,malum bu yaz tersten başlıyoruz geziye.
Ben karavancılıkta herkesin karavanı ile övünmesinin aksine eşim ile övünüyorum. Belki çok aksesuarlı bir karavanım yok,fakat her türlü şartla yetinebilen, heryerden zevk alabilen,gezgincilik konusunda benden heyacanlı,doğayı seven,ama çoooook fazla seven, çoban salatanın üstüne döktüğümüz zeytini bile zevkle yiyebilen,mangal yaktığımızda karşımda bir duble rakı ile arkadaşlık edebilen bir eşim var. Buda bana bir HYMER ile yapacağım gezilerden daha fazla zevk veriyor. O nedenlede kimsenin konforunu kıskanıp hayıflanmıyor,aksine bana böyle bir eş verdiği için allaha şükür ediyorum.Allah tüm karavancılara Hymer'den önce böyle bir yol arkadaşı nasip etsin.

Sevgili CAVİD hocam,daha yola çıkmadık havaların düzelmesini bekliyoruz,baksanıza daha yağmurlar kesilmedi bir türlü. Herhalde ayın 10 nu falan bulacak marşa basmamız. Eşim gittiğimiz yerlerde etrafımızı gezip göremeyip,gündüz-gece sıcaklık farkından dolayı erkenden karavanın içine girip oturacaksak evde oturalım der.Bencede haklı,çünki biz yanımızda götürdüğümüz motorsikletimiz ile bulunduğumuz yerleri karış karış gezmeyi seviyoruz,karavanın içine sadece yatmağa giriyoruz.Geçen yaz yaptığımız gezide çanak antenimiz ve televizyonumuz olduğu halde sadece 3 gün seyrettik,oda son günlerdi 10. ayda idik akşamları bayağı serin oluyordu erkenden karavanın içine girmek zorunda kaldığımız zamandı,tüm yazı el radyosu eşliğinde geçirdik.Kısacası havaların düzelmesini bekliyoruz.Şimdilik havayı azıcık güneşli gördükmü,birer sandiviç bir şişe su alıp motorsiklet ile Kapıdağ yarımadasını turluyoruz.Evimizde doğadan topladığımız kır çiçekleri hiç eksik olmuyor,dün yine bir tur yaptık,bir kuçak kır çiçeği ile döndük.Anlayacağınız günlük turlarla uzun turun antremanını yapıyoruz.
Foruma girmeye gelince,her sabah kaltığımda çayım ve sigaram eşliğinde laptopu açtım mı gazeteleri bile okumadan ilk önce forumu okuyorum(karavanclık ile ilgili diğer forumlarda dahil).Sadece bilgim ve katkım olacak konularda yazıyorum,diğer arkadaşların yazılarını okuyarak bilgilenmeye çalışıyorum,hani derler ya ''öğrenmenin yaşı yoktur''.Burada sizin gibi çok değerli dostlar kazandım,yaşlarının benden küçük veya büyük olması,meslekleri,varlıkları, benim için hiç önemli değil,ben insanlara sıfır ile yanaşır,saygısına,kültürüne,dürüstlüğüne göre değer verir,bu değer ilede ya uzaklaşır yada dostum derim.Burada tanıdığım kişilerin %99.5 ğu dostum arkadaşım diyebileceğim kişiler,bununlada onur ve gurur duyuyorum.Onun içinde bu kadar sevdiğim kişilerin olduğu bir forumdan uzak durmam söz konusu değil. Seyahate çıktığımda da internete girme imkanım olduğu yerlerden katılıp sizlerle paylaşmaya çalışacağım,arda fotoğraflarda koyarım...
Yine çenem düştü işte,bana yaz dedinizmi böyle oluyor.Başınızı ağrıttığım için af ola. Sevgi ve saygılarımla... Abdi Uçar

Dalgıç Abi, iyi yolculuklar dilerim. Güzel bir tatil geçirmeniz temennisiyle.

Not : Dalgıç Abi yazacağıma , Daha Abi yazmışım :D düzelttim.

Sevgili Hakan(Aslanahmet) dileklerin için teşekkürler.Bu işler sıra ile bende yıllarca yollarda gördüğüm karavanlardaki çiftlere bakıp-bakıp,bende birgün iş derdi olmadan,çoluk-çocuk derdi olmadan böyle gezebilecekmiyim diye çok iç çekmişimdir.Şimdi sıra bize geldi,üzülme bir zaman gelecek sıra sizlerede gelecek. Sevgilerimle..

dalgıç' Alıntı:
Şimdilik havayı azıcık güneşli gördükmü,birer sandiviç bir şişe su alıp motorsiklet ile Kapıdağ yarımadasını turluyoruz.Evimizde doğadan topladığımız kır çiçekleri hiç eksik olmuyor,dün yine bir tur yaptık,bir kuçak kır çiçeği ile döndük.Anlayacağınız günlük turlarla uzun turun antremanını yapıyoruz.

Abdi Bey,

Havaların düzelmesini beklemeniz son derece doğru. Zaman sorununuz nasılsa yok, araç içinde deyim yerindeyse tıkılıp kalmanın bir anlamı olmasa gerek. İyi yolculuklar.

Yazınızda yukarıdaki paragrafı görünce, size bir iki soru yöneltme durumu ortaya çıktı. Ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan ama çok uzak bir tarihte de olmayan, benim bir "Kapıdağ Turu" planım var. Bununla ilgili sorularım olacak.

Bu tur, benim bilgilerime göre iki şekilde olabiliyor.
1.Kısa tur: Erdek-Ocaklar-Narlı-İlhanköy-Doğanlar-Turan-Ocaklar-Erdek
2.Uzun tur:Erdek-Ocaklar-Narlı-İlhanköy-Doğanlar-Turan-Ormanlı-Ballıpınar-Çayağzı-Kestanelik-Çakılköy-Karşıyaka-Yukarıyapıcı-Tatlısu-Erdek (Bu turda, Çayağzı'ndan Karşıyaka'ya daha kaliteli olduğunu sandığım bir ara yol da var sanırım)

Eğer yarımadayı tümüyle dolaştıysanız, yolların durumunu soracağım. Özellikle Turan Köyünden doğuya yarımadayı turlayan yolun durumu nedir? "Kısa tur"a ait yollar iyi öğrendiğim kadarıyla. Benim L300 ile bir sorun yaşar mıyım merak ediyorum. Batıda Narlı, doğuda Tatlısu ötesine gitmedim. Buraları dolaştı iseniz, sizden bilgi almak isterim. Doğuda sorun olabilecek bir durum ortaya çıkarsa, kısa tur ile yetiniriz.

Selamlar.
Cavid Sezen

Cavid Hocam,tüm kapıdağ yarımadasını biz motorsiklet ile turladık.Yollar sizin L300 e sorun çıkarcak şekilde değil.Sadece yakın günlerde yaptığımız turlarda yollarda bazı kısımların yağmurlar nedeniyle delindiğini gördük.Fakat sezon yaklaşıyor,sanırım kısa zamanda tamir ederler.Yarımadayı turlarken denizi devamlı görüyorsunuz,çok güzel koylar var.Güvenlik konusunda da bir sorun bugüne kadar duyulmamış,rahatlıkla gezebilirsiniz.
Bence Erdek den başlayıp ocaklar,narlı,doğanlar,turhanköy,ormanlı tarafından karşıyaka,tatlısuya çıkar oradan bandırma ya dönersiniz.
keşke biz burada iken gelme şansınız olsa idi,hem sizi ağırlama onuruna,hemde beraber gezme zevkine ererdik.
Gelme tarihiniz yakınsa sizin için biraz geç çıkabiliriz bilgilerinize. Sevgilerimle..

Abdi Bey,

Verdiğiniz bilgiler ve nazik davetiniz için teşekkür ederim. Bu aralar hemen hiç plan yapamıyorum. Kısa geziler olacağı için, uzun uzun düşünüp planlamadan yola çıkıveriyoruz. Benim "kısa" ve "uzun" gezi planlarım hep vardır kafamda. Uygun zemin ve zaman olduğunda, devreye sokarım. "Nereye gitsek?" sorusunu pek sormayız kendimize. Birkaç seçenek hep hazırdadır.

Kapıdağ için, şu aralar zaman olarak biraz erken gibi. Yağışlı havaların geçmesi gerekli öncelikle.

Selamlar.
Cavid Sezen

sn abdı bey .
hanı felegın cemberınden gecmek dıye bır deyım vardır ya , o aklıma geldı
senın komsun olmayı cok ısterdım , hıssedıyorum sende cok maden var.
mutlu olabılmeyı kendıne zenaat edınmıssın, yolların cıceklı rampaların yureklı olsun.

Abdi abi,
Biz de aracı 19 Mayıs tatiline kadar yetiştirebilirsek Erdek-Ocaklar tarafına gelmeyi düşünüyoruz. Bursa'ya yakın deneme amaçlı bir seyahat olacak. Kamping-mokamp dışı konaklamamız sanırım mümkün olmayacak. Yeterli sıklıkta kamping bulabilir miyiz? Açıkta kalır mıyız? Kampingden kasıt, elektrik, duş wc gibi şeyler değil. Çadırcıların kampçıların birarada olduğu nispeten güvende olacağımız, dışarıdan görenlerin Aa! adamlara bak arabada yatıyorlar demeyeceği yerler.

Sevgili Cem,Erdek'de sokakta kalmazsın merak etme.Daha sezon açılmadı onun için anlattığın şekilde kalacak çok yer bulursun. Erdek'de denizi karşına aldığında sağ tarafın kalan kısımdaki sahile ÇUĞRA tabir ediliyor.Bu sahilde sıraya otel ve moteller var.Bahçeleri oldukça büyük ve ağaçlı.Bunlardan birinin bahçesinde denize karşı kalabilirsin.Daha açılmadılar fakat düzenlemeler başladı.Sen geleceğin zaman haberim olursa burada olmasam bile buradaki dostlarımızı arar sana yardımcı olmalarını sağlarım merak etme sen.
Ayrıca biz Bursada bir kaç gün kalacağız orada çocuklar ve torunlar var.Bursa'ya geldiğimizde sana uğrayıp tanışmak istiyorum.O zamanda konuşuruz.Merak etme seni sokakta bırakmayız buralarda. Sevgi ve saygılarımla..

Abdi Bey,
Size sağlıklı, neşeli güzel geziler diliyoruz. Biz de yıllardır hep 10-11 nisanda geziye çıkıp, kasım sonunda dönerdik, İzmir'e.. Ancak bu yıl havaların serin ve yağışlı olması nedeniyle henüz yola çıkamadık.. Çıkamadık derken karavanla uzun geziye çıkamadık.. 17-30 nisan arası Ankara-Eskişehir-Kocaeli'ni kapsayan bir gezi yaptık.. Uzun gezimiz için ayın 14-15 ini bulacağız, herhalde..
Biryerlerde karşılaşıp, tanışırız belki..

Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle..

Ülker&Yavuz

Abdi abi,
Daha önce mesajlaştığımız için, bu başlığı açtığınızda beklediğimi belirtmeye ayrıca gerek duymamıştım. Aradan zaman geçince de herhalde Bursa'ya uğramadan geçtiler diye düşünmüştüm. Her zaman beklerim.Başım üzerine...

Sayın Bornovalı,iyi dilekleriniz için teşekkürler.Bende doğma büyüme İzmir'li olduğumdan buradaki İzmir lileri daha bir yakından takip ediyorum.Yollarda ble 35 plaka gördüğümde içim bir hoş olur.Sizinle tanışmaktan onur duyarım,inşallah bir yerlerde karşılaşır,hem tanışır hemde hatırı 40 yıl kalacak kahve eşliğinde sohbet ederiz.Ben gittiğim heryerde karavancılar ile tanışırım,hani belki GEZENBİLİR dendir diye,kaldıki 35 plakalı ise kesin gider konuşur tanışırım.
Sizede çıkacağınız gezilerde mutluluklar dilerim.Umarım karşılaşırız.Biz 9 ncu ay sonu veya 10 ncu ay başında İzmirde olacağız sanırım.
Sevgi ve Saygılarımla..

Abdi Bey,

Yola çıktınız mı, bilmiyoruz. Daha önce gitmediyseniz, gezi programınıza Eskişehir'i de almanızı öneririz. Kısa zamanda bu denli değişiklik gösteren bu ilimizi gezip görmenizi, ünlü çiböreğinden tatmanızı tavsiye ediyoruz.. Odun Pazarı Evleri, Safranbolu Evlerini gölgede bırakır.. Parkları, köprüleri ve her caddeyi süsleyen heykelleri ile gerçekten görülmeğe değer..
Karavanla kalabileceğiniz bir kamping yok. Atatürk Bulvarı üzerindeki Migros Otoparkı konaklamak için hem güvenli, hem de her yere yürüyüş mesafesinde..
Sağlıklı, huzurlu geziler dileğiyle..
Saygılar..

Ülker&Yavuz

Sayın Yavuz,(bornovalı) daha yola çıkmadık,İskendurun'dan eşimin okul arkadaşı bir misafirimiz gelecek onu bekliyoruz.Herhalde ayın 12 veya 15 ni bulacak çıkışımız.Bizde Eskişehiri görmeyi planlıyoruz.Daha dün bir dostumuz ile konuşurken oda görmemizi tavsiye etmişti,sizden de ayni yönde öneri gelince kesinleşti.Park yeri konusundaki öneriniz işimize çok yarayacak.Bebaberimizde motorumuzuda götürüyoruz.Onunla gittiğimiz yerleri iyice dolaşma imkanımız oluyor.Hatta eskişehir de 2-3 gün kalıp iyice gezmeyi düşünüyorum.
İlginiz,önerileriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Saygı ve sevgilerimle..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR