Yeni Karavan ile Yeni Bir Geziye Merhaba

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 58ayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 707
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,287

Etiketler
Ynt: Yeni Karavan ile Yeni Bir Geziye Merhaba

Sevgili dostlar antalyadayım ve burada öğrendiğmiz turunç reçelini eşimle beraber yaptık ve güzelde oldu..Ayrıca yollarda beraber yolculuk yaptığımız fransız karavandan görüntüler ve antalyadan

IMGP4980.JPG

IMGP4981.JPG

IMGP4982.JPG

Bugün buralarda kar serpiştirirken dışarılarda dondum resmen ama sizin bu güzel ve sıcak raporunuz içimi ısıttı. Teşekkürler ve ilgiyle takipteyim. :smiley:

VAP' Alıntı:
Bugün buralarda kar serpiştirirken dışarılarda dondum resmen ama sizin bu güzel ve sıcak raporunuz içimi ısıttı. Teşekkürler ve ilgiyle takipteyim. :smiley:
Ahmet kardeşim ne yapalım doğru her yerde kar var.o bir şarkı ama gerçek,bizde bu kış niye kaştık başımıza gelecek var diye.Hiç deyilse bu gezimi sizlerle paylaşıyorum ya o bana yeter saygılarımı sunarım bir yerlerde karşılaşmak umuduyla.

Güzel gezinize mutfak yenilikleri de yakışmış.Zahmet olmazsa reçelin tarifini yazarsanız bizlerde faydalanırız.İyi geziler.

Vallahi salih bey bulunduğunuz yerde turunç varmı bilmiyorum.eğer varsa benim öğrenip yaptığım gibi sizede tarifini veririm.saygılar

Evet sayın dostlarım bu yaptığımız turunç reçelinin tarifini bazı değerli arkadaşlarımız istemiş bulunuyor.Onun içinde benimde öğrandiğim gibi tarif.10 adt orta boy turunç..1 kğ şeker ..yarım limon..turunçları yıkadıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendele.hiç üstünde kabuk kalmasın acı olur....turunçları 4 bölüp kabukları yırtmadan çıkarın içini atın...kabukların içindeki beyaz zarları pıçakla kazıyın...arzuya göre kabukları ortadanda böle bilirsiniz.uzunlamacısına kabukları rulo yapın ruloları bozmadan iğneyi ipliğe gecirerek tespih yapar gibi dizin..bu dizme işi bittikten sonra,kaynamış suya atarak haşlayın fazlada haşlayıp hamur gibi olmasın...haşlandıktan sonra süzün bir kaç kez.soğuk suyla çalkalayın acısı çıksın..şekerin yarısını kabukların üstüne dökün tencerede beklesin az sulansın...kalan yarım kg şekeri başka bir tencerede bir çay bardağı suyla koyu bir şerbet yapın.Sulanmış diğer tencerenin üzerine ilave edip kaynatın.yarım limon da sıkın ...kıvamını bulunca ocağı kapatın...soğuduktan sonra iplarinden çekerek kavonuza koyun..afiyet olsun.... biraz uzun tarif oldu ama işin özü buymuş..

IMGP4985.JPG

Hayırlı geziler dilerim. Yolunuz buralardan da geçiyor herhalde. Yeşilovacık ta kalırsanız görüşebiliriz inşaallah. Misafirimizde olabilirsiniz.

Turunç reçelini biz de çok severiz ama ep hazır alıp yerdik. Halbu ki Aydın sokakları turunç dolu, bu tarifle ben de ilk fırsata yapacağım, teşekkürler :smiley:

buruc' Alıntı:
Hayırlı geziler dilerim. Yolunuz buralardan da geçiyor herhalde. Yeşilovacık ta kalırsanız görüşebiliriz inşaallah. Misafirimizde olabilirsiniz.
Çok sağolun davetinize ordanda geçersek uğrarız niye olmasın.cep verirseniz mesaj olarakta olur.ararım gelirsem saygılar

58ayhan' Alıntı:
Çok sağolun davetinize ordanda geçersek uğrarız niye olmasın.cep verirseniz mesaj olarakta olur.ararım gelirsem saygılar
Evet dostum kesin uğrayacam yeşil ovacıcık ka çünkü mersi,nde kalacam.şimdi internetten inceledim süper bir yer görünüyor tel bırakırsan sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR