Garip İle İki Garip Yollarda (2015)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 996
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,769
Arkadaşlar,

Bugün öğretmenler günü. Bugün arkadaşlarla beraber bir yemeğe gideceğiz. Garip bu tarz yemekleri ve etkinlikleri seviyor ve kaçırmıyor arkadaşlar.

Etiketler
Arkadaşlar,

Hakkımda dedikodu yapan ve çirkin şeyler konuşan insanlara sadece sabır ediyor ve sabır gösteriyorum. Yapılacak başka bir şey de yok. Kimseyi dövecek halim yok. Onların seviyesi malesef bu kadarmış diyorum arkadaşlar. Her zaman sabır gösterdim ve sabır gösteriyorum her şeye.

Arkadaşlar,

Biz sadece sevgi ve saygı bekledik insanlardan. O da o insanların ahlakından idi. Malesef bazıları ahlaksızmış, alçakmış arkadaşlar. İnternet trolleri ve klavye silahşörleri arkadaşlar. İnsanlara internet üzerinden hakaret eden. Kendisine bir şey kanıtlamak zorundaymışız havalarına giren şerefsizler arkadaşlar. Dost dediğimiz dost arkadaş dediğimiz arkadaş değilmiş. Hepsi yalancı bir ısırgan otu imiş. Bunlarla da bize ne fenalık yapabildiler hiçbir şey arkadaşlar. Ama sonuçta boşu boşuna üzüldük, yıprandık arkadaşlar.

Biz kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değiliz arkadaşlar. Tarafımıza hakaret eden şerefsizdir. Alçaktır arkadaşlar. Alçak insanlarla uğraşmıyoruz arkadaşlar.

Hala onurlu şerefli görevimizi yerine getirmekteyiz arkadaşlar. Burada da her yerde olduğu gibi arkadaşlarımızın içerisindeyiz. Değerli insanlar arasında bir değeriz arkadaşlar. Birkaç yalancı şerefsiz pislik hiçbir şeyi değiştiremedi arkadaşlar.

Öğretmen olduk öğrencilerimiz kocaman meslek sahibi insanlar oldu. On yıldır bu meslekte emek sarfediyoruz arkadaşlar. İlk öğrencilerimiz kocaman insanlar oldular. Yaptığımız işi seviyor ve önem ve değer veriyoruz. Kimse bizi ve de bizim üzerimizden yaptığımız mesleği yıpratamaz arkadaşlar. Buna güçleri yetmedi yetmeyecek.

TzjeP8ZTrJJvK1W4nJTMD4xP1o0yrleBjNwQYswDccWLyTo6ro.jpg

Tüm meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun...

Arkadaşlar,

Garip 35 yaşını devirdi. Artık birilerine bir şey kanıtlama yaşlarını geride bıraktı Garip. Garip'in böyle gündelik hırsları yok. Birileri Garip'e hakaret etmiş. Adam değil demiş. İnanın bu Garip'in umrunda bile değil. Sonuç itibarıyle yalancı bir şerefsiz olduğu meydana çıkıyor en fazla. Garip bunun yüzünden kaybettiği arkadaşlarına ve dostlarına üzüldü. Ama olsun be... Garip sonuç itibariyle bir Garip arkadaşlar. Garip yine son hız İzmir'in dağlarında yapılacak kamplarda olacak. Belki yine kamp ateşi başında şarkılar türküler söyleyecek. Garip bunları sevdi arkadaşlar.

Arkadaşlar,

Biz insanlarla Gezgin ve kampçı olduğumuz için tanıştık ve biraraya geldik. Bizi biraraya getiren şey mallarımız değil yaptığımız edimlerdir. Bu açıdan bakıldığında biz Gezgin bir Kampçıyız. Hiçbir kimseye hiçbir şey kanıtlamak zorunda değiliz. Çok çirkin. Dedikodu yoluyla yapılan bir kişilik saldırısından da yüzümüzün akıyla çıktık arkadaşlar. Bu bağlamda artık meta olarak karavanın veya Avrupa gezmek için insanların ille de parası olması gerektiğiyle ilgili algının kırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben gibi garipler de pekala yüz liralık çadırlarla kampçılık yapabilmekteler. O halde bunların sınıflandırılmasında neden kampçı olduğumuz gerçeğine karşı çıkıp ille de karavan ille de karavan diyoruz. Özellikle de çok çirkin bir şekilde ırkçılığı çağrıştıran bir şekilde Beyaz karavan-cı Beyaz Karavan-cı diyen guruplar var. Bunların da tamamen para yani mal gerektiren ilgiler olarak sadece belirli insanların ulaşabileceği etkinlikler olmasının önüne geçmek zorundayız. Kampçılığı herkese yaymak istiyorsak Karavancılığın da gelişimi için genç kampçılara köstek olmak yerine destek olmak zorundayız arkadaşlar. Dünya olarak zor günler geçiriyoruz ancak bilinmelidir ki elitist yaklaşımlar bize zarar verdi ve zarar veriyor arkadaşlar.

Arkadaşlar,

Garip otomobili Garip le kampçılık yapacak, Garip önümüzdeki dönemlerde ne olursa olsun kamplarda olmaya devam edecek. Kampçılık Garip'in hobisi ve Garip kendini sosyal olarak kampçılığa ve izciliğe adadı. Birkaç kişinin Garip'e hakaret veya iftira etmesi göreceksiniz ki Garip açısından bir şeyi değiştiremedi ve değiştiremeyecek. Garip genç insanları da kampçılıkla uğraşırken görmekten zevk alıyor. Garip kampçılığın her türünü seviyor ve yapıyor arkadaşlar. Garip Beyaz karavancılık gibi ırkçılığı çağrıştıran suni elitist akımlarla her şeyin ille de maddi bir birikime dayandığı oluşumları kampçılığın gelişimi açısından uygun bulmuyor. Garip garip olduğu için dışlanmış olabilir inanın hiç mi hiç önemli değil. Garip otomobil kampçılığıyla uğraşıyor ve uğraşacak arkadaşlar. Garip İzmir'in dağlarında kamplar yapmaya hatta bu kampları kendisi düzenlemeye devam edecek. Ve insanlar kendisi hakkında ne söylerse söylesin Garip asla ve katiyen sevdalı olduğu şeyleri yapmaktan ve bunlar üzerine emeğini dökmekten vazgeçmeyecek arkadaşlar.

Garip.jpg

Son düzenleme:

Bugün Garip'ime binip bu sefer okula değil sınavda görevli olduğum yüzüncü yıldaki Evrensel Kolejine gittim. Güzel bir gündü görevimi yerine getirdikten sonra işten çıkıp eve geldim. Her türlü göreve aracım Garip ile beraber iki Garip katılıyoruz. Ben bir profesyonelim ve bana verilen görevleri yerine getirerek geçimimi sağlıyorum. Öğretmen de altı üstü bir insancık ve görevini yapmaya çalışıyor...

Arkadaşlar,

Herkes biraz Garip'tir aslında. Sorun bunun ne kadar farkında olunduğudur. Sonuçta herkes ölümlüdür. Çoğumuz sınırlı kazançlı insanlarız. Belli imkanlar dahilinde yaşayıp gidiyoruz. Pek çok insan Garip'tir ama garipliğinin bilincinde olmayabilir arkadaşlar. Ben kimsenin Garip'liğine karışmam. Kendim sorular sorup cevaplar bulmaya çalışıyorum. Elbette dünyaya gelmemizde bir anlam var idi. Önemli olan o anlamı bularak ve bunun farkına vararak yaşamak. Ben tam anlamıyla cevapları tam olarak bulduğumu ve bir Garip olarak tam manasıyla dolu dolu anlamını bulmuş bir hayat yaşadığımı söyleyemem. Hala cevaplar arıyorum ve arayışım da sürecek... Kural basit arkadaşlar Garip olabilirsin ama kimsenin Garip'liğine karışamazsın. Kendi yolunu ararsın ama kimsenin arayışına karışmazsın. Bu kimseyi takmamak veya hiçbir şeyi takmamak değildir.

Garip hiçkimsenin ne garipliğine ne edimlerine ne de herhangi bir şeylerine karışmamaktadır. Haliyle kimsenin de Garip'e karışmaya hakkı yok.

12072556_786713468140920_905521394667097238_n_1.jpg

On yılı geçtim arkadaşlar meslekte... Şu toplumun öğretmenden ne istediğini anlamakta halen zorlanıyorum. Öğretmen de kendine verilen görevleri yapan basit bir insancık sadece. İlle öğretmene derin bir anlam yüklemeye ne gerek var. Bırakın öğretmen öğretmenliğini rahat rahat yapsın. Hemen öyle mi çocuk yetiştiriyorsun böyle mi yapıyorsun diye eleştirmeye başlarlar. Halbuki eleştirdiği öğretmen onun çocuğunu falan yetiştirmemektedir arkadaşlar. Bu toplumun öğretmenle derdi bir türlü bitmez. Öğretmen böyle şeylere alışıktır üzerinde durmaz arkadaşlar.

Kimse Avukata, savcıya hakime sen nasıl avukatsın savcısın hakimsin demez. Ama öğretmene der arkadaşlar. Bu şarkı da böyle uzar gider... Bana internetlerde çok ciddi sataşmalar yaptıkları oldu. Çok ciddi gıybetler yaptılar hakkımda arkadaşlar. Hepsi Garip'in bir öğretmencik olmasındandı. Başka bir meslek seçse sorun olmayacaktı. İşte böyle... Neler geçirdik gördük hayatta...

Bu değerli arkadaşımın bana sataşması hiçbir şey değil arkadaşlar. Ben çok daha çirkin kişilik saldırıları gördüm geçirdim hem de dostum dediğim arkadaşım dediğim insanlar bana iftirayla hakaretle saldırdılar arkadaşlar. Bunlar hiçbir şey değil.

Böyle şeylerden insanlara bir şey olmuyor arkadaşlar. Kim ne derse desin gerçek hayatta pek bir önemi yok. Ben sadece bu konuyu paylaşmak istedim. Öğretmenler belirli bir toplum baskısı altında yaşamaya çalışıyorlar arkadaşlar.

Öğretmenlik pek fazla birşey kazandırmaz arkadaşlar. Bizim isteğimiz saygı ve sevgidir o da bize bakan insanların ahlakında varsa. İlk yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz kocaman insanlar oldular. Güzel haberlerini aldıkça mutlu oluyoruz. Hatta bizim de öğretmen olan öğrencilerimiz var arkadaşlar.

Ne olursa olsun, kim ne derse desin bu meslek güzel meslektir arkadaşlar. Bu mesleği yapmaya değer. Garip mesleğinde on yılı aşmış bir öğretmen. Garip artık bir çocuk değil arkadaşlar.

12250140_10156405683310657_3619770474344654031_n.jpg

Bugün de Garip ile birlikte iki garip Evrensel Kolejine sınav görevine gittik arkadaşlar. Garip sınıav görevlisiydi. Güzel bir gündü sorunsuz şekilde sınavımızı yapıp geldik arkadaşlar. Eve geldiğimde parketmeden otogaz almak istedim ama malesef istasyon kapalıymış. Başka zamana kaldı. Garip sizin için tüm paylaşımlarını en içten ve en samimi şekilde yapmakta. Herkese selamlar ve sevgi ile...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri