On yılı geçtim arkadaşlar meslekte... Şu toplumun öğretmenden ne istediğini anlamakta halen zorlanıyorum. Öğretmen de kendine verilen görevleri yapan basit bir insancık sadece. İlle öğretmene derin bir anlam yüklemeye ne gerek var. Bırakın öğretmen öğretmenliğini rahat rahat yapsın. Hemen öyle mi çocuk yetiştiriyorsun böyle mi yapıyorsun diye eleştirmeye başlarlar. Halbuki eleştirdiği öğretmen onun çocuğunu falan yetiştirmemektedir arkadaşlar. Bu toplumun öğretmenle derdi bir türlü bitmez. Öğretmen böyle şeylere alışıktır üzerinde durmaz arkadaşlar.
Kimse Avukata, savcıya hakime sen nasıl avukatsın savcısın hakimsin demez. Ama öğretmene der arkadaşlar. Bu şarkı da böyle uzar gider... Bana internetlerde çok ciddi sataşmalar yaptıkları oldu. Çok ciddi gıybetler yaptılar hakkımda arkadaşlar. Hepsi Garip'in bir öğretmencik olmasındandı. Başka bir meslek seçse sorun olmayacaktı. İşte böyle... Neler geçirdik gördük hayatta...
Bu değerli arkadaşımın bana sataşması hiçbir şey değil arkadaşlar. Ben çok daha çirkin kişilik saldırıları gördüm geçirdim hem de dostum dediğim arkadaşım dediğim insanlar bana iftirayla hakaretle saldırdılar arkadaşlar. Bunlar hiçbir şey değil.
Böyle şeylerden insanlara bir şey olmuyor arkadaşlar. Kim ne derse desin gerçek hayatta pek bir önemi yok. Ben sadece bu konuyu paylaşmak istedim. Öğretmenler belirli bir toplum baskısı altında yaşamaya çalışıyorlar arkadaşlar.
Öğretmenlik pek fazla birşey kazandırmaz arkadaşlar. Bizim isteğimiz saygı ve sevgidir o da bize bakan insanların ahlakında varsa. İlk yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz kocaman insanlar oldular. Güzel haberlerini aldıkça mutlu oluyoruz. Hatta bizim de öğretmen olan öğrencilerimiz var arkadaşlar.
Ne olursa olsun, kim ne derse desin bu meslek güzel meslektir arkadaşlar. Bu mesleği yapmaya değer. Garip mesleğinde on yılı aşmış bir öğretmen. Garip artık bir çocuk değil arkadaşlar.