Garip İle İki Garip Yollarda (2015)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 996
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,861
12241460_785387444940189_8141539773391222500_n.jpg

Arkadaşlar,

Garip'im kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Kimseye erkeklik gösterisi veya erkeklik yarıştırması yapmak zorunda da değilim. Kimseyi bir şeye ikna etmek zorunda da değilim. Bütün bunlar kültür robotu haline gelmiş ve kendisi bir şahsiyet olamamış insanların zorlaması. Böyle bir zorlamaya uymak ve bu oyuna gelmek zorunda değilim. Allah'tan başka kimseye hayatımın hesabını vermek zorunda değilim. Hadsiz şerefsiz ve şahsiyet olamamış insanlar tarafından dedikodu ile yalan ile eşcinsel olmakla suçlandım (Sanki bu bir suçmuş gibi) Bununla da bana bir fenalık yapmayı becerebilmiş değiller arkadaşlar. Bu insanların adiliklerinin ve aşağılık bir insan olmalarının derecesini takdiri yüce milletime bırakıyorum. Her türlü dedikoduculuktan yalan ve benzeri şeylerden Sadece Allah'a sığındım ve sığınırım. Ayrıca bana bunu yapmaya çalışan insanlarla Ahirette bir hesabım olacak arkadaşlar. Bu hesap büyük bir hesap arkadaşlar Dünya buna yetmez. Bütün bu saçmalıklar yüzünden hasta oldum. Ankara'ya ailemin yanına geldim. Halen onurlu şerefli görevimi sürdürmekteyim arkadaşlar. Ben bir Garip'im arkadaşlar... Basit bir otomobil ve ve yüz liralık çadırla gezeceğim. Hem de inadına gezeceğim. İnşallah sağlığım düzelirse ve İzmir'e dönersem çok da güzel kamplar yapmaya devam edeceğim. Belki bu kampları ben düzenleyeceğim de... İnadına...

Etiketler
Garip.jpg

Arkadaşlar aslında Garip olan bir bu Garip değil. Aslında diğerleri de Garip ama bazıları Garipliklerinin henüz farkına varmış değiller. Oysa bu garip mal gibi mülk gibi mevki hırsı gibi şeylerden sıyrıldığı ve kanaat etmeye, şükretmeye çalıştığı için bir Garip yalnızca... Garip benliğinden sıyrılmak istiyor. Garip hayatın getirdiği büyüklenme hırslarını elinin tersiyle itmek istiyor. Ve bundan sonra bunun içindir ki Garip bir Garip olmaya hazır ve istekli bulunuyor. Öyle ki Garip hastalığı nedeniyle ailesinin yanına gelmek zorunda kalıyor. Ankara'da yaşamaya zorlanıyor bir süreliğine Çünkü garip çok yalnızdı, çok garipti ama Garip Ankara'ya gelmiş olsa bile yine de bir garip yalnızca. Birilerinin Garip'ten isteyebileceği alabileceği çok fazla şey yok aslında. Gariple alıp verememelerinin nedeni yalanı sevmeleri ve aşağılamak istemeleri arkadaşlar. Tahkir etmek istiyorlar bunu yaptıkları zaman egoları doyuyor. Bu şekilde egolarını şişirerek yaşamaya ve varolmaya alışmış bazıları. Garip bu insanlarla görüşmüyor artık arkadaşlar. Garip yalnızca bir garip arkadaşlar. Garip dünyevi hırsların peşinde değil. Garip sadece bunu yapmayı sevdiği için geziyor ve kamp yapıyor arkadaşlar. Garip insanlarla görüşmeye devam edecek. Ama kampları kendisi düzenlemek istemiyor. Çünkü Garip anlaşılması güç bir insan olduğunu biliyor. Garip'in garipliğini anlamak hakikaten pek kolay değil. Edebiyat akımı olarak da Garip'ler biraz güç anlaşılmışlardı belki. Ama biz insanlar bizi anlayacak veya anlamayacaklar diye yaşamımızı değiştiremeyiz arkadaşlar. Sonuç itibarıyle bir Garip isek Garibizdir arkadaşlar...

Arkadaşlar,

Bir garip olarak basmakalıp şeyleri tekrarlayan bir kültür robotu yerine, gerçek manada özgür, seçimleri olan, kendi değer yargılarına göre ve vicdanına göre yaşayan, Gerçek bir Şahsiyet olmak istiyorum. Garip'liğimin temelinde bir insan olarak göstermek istediğim tevazu var. Ben bir Garip'im arkadaşlar. Herkesin kendi içerisinde bir yaşama amacı olmalı. Garip olarak bu amaca yönelmek ve aradığım cevapları bulmak niyetindeyim. Elbette beni aşağılayan insanlarla görüşmeye çalışmayı başaramam. Ve böyle bir şeyi yapamam. Ancak ben bir kampçı gezginim ve en fazla sayıda insanla birlikte olmak. Oturmak konuşmak ateşin başında olmak bir şeyler paylaşmak isterim. Benim için ateşin başında olan her insan bir değer dir ve değerlidir arkadaşlar. Ben buyum arkadaşlar. Hiçkimsenin meraklısı da değilim ama insanlara bir değer verdim.

Size önceki mesajımda Garip olarak insanlara değer verdiğimi söylemiştim arkadaşlar. Peki benim arkamdan yalan konuşan, beni aşağılamaya çalışan insanlara da değer vermeli miyim? Garip bu sorunu nasıl çözebilir? Cinsel yöneliminden dolayı kendisini aşağı görmek ve aşağılamak isteyen bir cenahla nasıl barışabilir Garip? Garip'in bundan sonraki içsel yolculuğu nasıl olacaktır? Garip her zaman kendini geliştirmeyi ve krizlerden güçlü çıkmayı, Yeni şeyler öğrenmeyi ve benliğini olumlu yönde geliştirmeyi nasıl başarabilir? Garip konuşmanın tabu olduğu konularda artık konuşabilmekte ve düşüncelerini açıkça paylaşabilmektedir. Garip bir yolculuğa çıktı ve yapılan pek çok kamp ta bu yolculuğun bir parçası aslında. Garip sadece özüne değer katmak, yeni insanlar tanımak, birlikte kamp muhabbetleri yapmak istiyor arkadaşlar. Garip geçmişte kimseden bir şey almış ve edinmiş bir insan değil. Ama garip herkesden bir yarar bekliyor bu da benliğini olumlu yönde etkilemeleri hususunda kamp yaptığı insanlardan bir fayda bekliyor doğrusu. Ama her ilişkinin saygın olabilmesi için karşılıklılık ve yararlılık ve eşit dereceli saygınlık ilkelerinin korunması gerekiyor. Birileri Garip'i eşcinsel olmakla suçlayıp sadece bu nedenle Adam yerine veya insan yerine koymuyorken garip o insanlara saygı duymaya devam etmiyor ve edemez de. İnsanların neden insanları tahkire ihtiyaç duyduğunu garip anlamakta güçlük çekiyor. Garip içiyorsa içiyor sana ne? Sen garip'in günahlarının bekçisi misin? Derdin ne Gariple? Ne yapmaya çalışıyorsun? İnsanların içmesinden sana ne? Garip eskiden içiyordu artık içmiyor. Sen kimsin de bir Garip'in bir insanın içip içmediğine karışırsın? Kimsin sen? İnsanların kalitesine sen mi karar veriyorsun? Neye göre? Neden insanları tahkir etmeye çalışıp insanlar arasında neden fitne fesatlık çıkarmaya çalışıyorsun? Derdin ne? Sonuç itibarıyle bir Garip'im işte... Ben buyum benim özümle alıp veremediğin ne?

Bugün Garip'in otomobili Garip'in bir fotoğrafı arkadaşlar. Sabah okulda çektim. Arkasında Yücel yazıyor inanın Garip'i aldığımda böyleydi ve bu tamamen tesadüf...

11990637_788126897999577_5506968793911807877_n.jpg

Arkadaşlar,

Garip'in hastalığı insanlar ona iftira attığı için ortaya çıktı. Yok delikanlılıkmış bilmemneymiş bir sürü safsata yaptılar Garip'i dışlamak onu tahkir etmek için arkadaşlar. Yaptılar, ettiler... Benim hakkımda öyleymiş dediler. Yalan konuştular. Dedikoduculuk yaptılar. Sonuçta ne oldu? Garip'e bir zarar verebildiler mi? Hayır arkadaşlar. Veremediler. Bu da Garip'e çok kıymetli bir hayat tecrübesi oldu. Demek ki insanların arkasından yalan konuşsan bile, yalanla bir yere varamıyorsun arkadaşım. İstediğin kadar yalancının teki ol önemli değil. Bu bile Garip için önemli bir tecrübe ve önemli bir kazanım. Kötü niyetli insanlar her yerde var olabilir. Sana bir şey yapabilirler mi hayır. O zaman onların görüşlerinin ne önemi var? Hiç... O zaman bu insanlar sadece hiç arkadaşlar...

Dünyaya gelmemde maksat ne idi: Bir sadık dost. Aşık Veysel...

Ben de Garip olarak kendime tam olarak bu soruyu soruyorum bu aralar. Dünyaya gelmemde maksat ne idi?

Arkadaşlar,

Sonuç olarak kamp yaptık ve kamp yapıyoruz arkadaşlar... Pahalı bir karavanımız da yok, böyle bir şeye ihtiyacımız da şu anda yok. Otomobille gezip kampçılık yapmaya çalışıyoruz. Çünkü gücümüz buna yetiyor arkadaşlar. Garip kendi gücü neye yetiyorsa onu yapmaya çalışan bir insancık sadece... Garip yaptığı işlerde kendi gücünü hiçbir zaman aşmadı. Hiçbir zaman hiçkimseye muhtaç olmadı arkadaşlar. Garip bu şekilde tevazu içinde yaşamasının mükafatını bu dünyada ve öteki dünyada inşallah görecektir arkadaşlar. Garip basit bir insancık arkadaşlar. Kimseye sövecek veya dövecek halimiz yok. İnsanlar arkamızdan yalan konuşup ayıp ettilerse Garip'in de sığınacak bir Allah'ı var arkadaşlar.

Garip hangi ortamda nasıl karşılaşmış olursa olsun internet trolleri, klavye silahşörleri Garip'in önce öğretmenliğine saldırıyorlar arkadaşlar. Siz nasıl öğretmensiniz de falan falan. Biz böyle öğretmeniz arkadaşlar. Her şeyden önce biz insanız. Öğretmen de insanüstü bir varlık değil nihayetinde. Bu ülke öğretmenlerine ne kadar iyi bir yaşam hakkı sunuyor ki öğretmeninden özel bir şeyler beklesin. Ben de herkes gibi görevimi yapmaya çalışan bir insancık'ım sonuçta. Bana iftira ile hakaret ile saldırsan da bundan bana ne olacak bir hiç. Ben hala onurlu şerefli görevimi yerine getirmeye çalışıyorum. Birkaç gerçek manada yalancı şerefsiz insan bana bir şey dedi diye de bir şey olmadım. Olsa idim bile bana bununla bir fenalık yapamayacaktın. Çünkü bir hiçsin. Çünkü bana kötülük yapacak gücün yok. Yalancı bir şerefsizsin tekisin. Sen ancak benim hakkımda arkamdan yalan konuşursun. Sana da böylesi insanlık yakışır ancak. Aşağılıksın, yalancısın, rezilsin...

Arkadaşlar,

Biz olduğumuz yere kolay gelmedik yıllarca okuduk, Değişik sınavlardan geçtik sonrasında kendi gücümüzle bu işi yapmayı hak ettik. İyi bir memur iyi bir insan olduk. Buraya da böyle geldik. Hiçkimse alın teri dökmeden çalışmadan bir yerlere gelmedi gelmiyor. Hal böyleyken birkaç kendinibilmez yalancı şerefsiz yüzünden. Üstelik yalanla iftirayla bize hiçbir şey olmaz. Yalancı şerefsizler de gördüğünüz gibi yalanlarıyla ortada kalırlar. Kimse kimseyi yapmadığı şeylerle karalamayı beceremedi beceremez arkadaşlar. Garip bir garip insancık arkadaşlar. Yalancılara şerefsizlere karşı tek başına kaldı ve tek başına kendi onur mücadelesini her türlü yalancılılığa rağmen sürdürdü arkadaşlar. Beni zalimin karşısında tek başıma bırakan sözde kendilerini dost bildiğim insanlar utansın arkadaşlar. Bir gerçeği doğruyu söyleyemediler.

Bugün öğretmenler günü arkadaşlar. Sabah çıkıp Garip'ime binip okuluma geldim. Öğrencilerimiz bize bir sürü çiçekler getirdi bugün. İçlerinde çok sevdiğim Menekşe de var. Menekşe aldığıma gerçekten memnun oldum arkadaşlar. Arkadaşlar ben bir Türkiye Öğretmeniyim. Bu memlekete emek sevgi ve zamanımı verdim. Ben herkesin öğretmeniyim. Bir insan olarak biraz saygıyı hakediyorum. Bana saygı duymayan insanlarla artık görüşmüyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar,

İnsanlardan beklediğim saygı elbette karşımda el pence divan durmaları değil. Benim de özümün kendi özleri gibi değerli olduğunu kabul etmeleri. Hakkımda yalan ve iftira konuşup dedikoduculuk yapıp beni aşağılamaya çalışmamaları. Beni en yalın halimle bir insancık olarak kabul etmeleri aslında. Bunu bekledim ve istedim ve hala daha da bunu istiyorum arkadaşlar. Malesef seninle oturup konuşmaya dahi yetecek insanlığı ve saygısı yok bazılarının. Sana doğrudan hakaret etmeye çalışmakla meşguller. İnsanları tahkir etmeyi ve zaten şişmiş olan egolarını böyle tatmin etmeyi seviyorlar arkadaşlar. Ben böyle insanlardan artık uzak duruyorum arkadaşlar. İnsanları tahkir edip ayrıştıran, insan ayrımı yapan bu insanlar insan değil arkadaşlar. Bu insanların çok parası varsa ve bizi çok paramız olmadığı için aşağılamaya kalkışıyorlarsa bu Dünya'nın adaletsizliğinden kaynaklanıyor arkadaşlar. Ama gerçekten her şey para değil dünyada. Başka önemli şeyler de var arkadaşlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.