Garip İle İki Garip Yollarda (2015)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 996
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 152,255
Arkadaşlar...

Garip zaman içerisinde çok güzel kamplar yaptı. Ve kırçiçeklerinin açtığı ortamlarda yüz liralık çadırlarla yüz bin liralık karavanlar pekala aynı yerde aynı ateşin başında olmayı başardı. Garip'de sağlığında bunları gördü ve başardı. Garip hiçbir kimseden hiçbir şeyini istemiş ve almış değil arkadaşlar. Garip'in düşüncesiyle başa çıkamayanlar Garip'in arkasından ve sırtından iftiracılık yapmaya kalktılar bu kez. Bu aşağılık girişimden de Garip'e hiçbir fenalık yapamadılar arkadaşlar. Garip halen kendi gücü yettiğince kamplar yapacak ve belki de bu kampları kendisi düzenleyecek. Garip metasını ve eşyasını ön plana çıkarmaya çalışan görgüsüz takımından bir insan değil arkadaşlar. Garip son on yıla pek çok kamp ve pek çok dostluk sığdırdı arkadaşlar. Kamplarda insanlarla birlikte ateşin başında eğlendi Garip. Garip iyi ki de bunları yapmış arkadaşlar zamanında. Garip için eşyanın ve metanın bir önemi yok arkadaşlar. Garip pekala motosikletle de otomobille de gezip eğleniyor ve çok da güzel kamplar yapabiliyor. Garip önümüzdeki kamplarda otomobili Garip ile ve çadırıyla olacak arkadaşlar. Garip'in mutlu olmak için pahalı bir karavana ihtiyacı yok arkadaşlar. Garip'in mutlu olmak için her sene yurtdışına gitmek gibi bir zorunluluğu da yok. Garip kimseye de herhangi bir şey kanıtlamak zorunda da değil arkadaşlar. Garip kimseyle bir şey yarıştırmak zorunda da değil.

Etiketler

Bugün de yürüyerek bir bahçeli gezisi yaptım. Bahçeli 7. caddeye gittim.

11224151_787520544726879_3674153971374412907_n.jpg

Sonbahar'ın izleri her yerde görülebiliyor.

11988782_787520644726869_5085290448465358613_n.jpg

Yine kitapçıma kitap karıştırmaya gittim. Sahafları kurcalamaya, kitaplara bakmaya gittim. İşte bunu çok seviyorum zaten.

11988770_787520011393599_8005327354829574353_n.jpg

12239948_787519988060268_840827997052590444_n.jpg

Çiçekler çok güzeldi...

12243528_787520448060222_8813361011006364250_n.jpg

Bir de vosvos gördüm...

12289607_787520238060243_1065232091276553125_n.jpg

Yazıya dikkat...

12278983_787520071393593_6292344169814492654_n.jpg

12191650_787519801393620_5597836798055041743_n.jpg

Yeni kitabım. Doğan cüceloğlu'nun çoğu kitabını öğrencilik yıllarımda okudum. Bu kitap yeni bir kitap. Okumak güzel olacak. Şimdiden sabırsızlanıyorum.

Gerçek özgürlük çok önemli arkadaşlar...

Arkadaşlar,

Garip bir ev aldı ve bu evi alırken çok borca girdi. Bu yüzden garip'in maddi durumu iyi değil. Garip bol bol yürüyerek Bahçeli gezileri yapıyor. Gezilerinde sahafa uğruyor. Kitap karıştırıyor. Garip bunu çok seviyor. Hele bir de kendine uygun kitap bulabilirse Garip'in keyfi iyice yerine geliyor arkadaşlar.

• Beni hor görme kardeşim. Sen altındın ben tunç muyum? Aynı vardan var olmuşuz. Sen gümüşsün ben saç mıyım? Ne varise sende bende. Aynı varlık her bedende. Yarın mezara girende, sen toksun da ben aç mıyım? AŞIK VEYSEL

Arkadaşlar,

İnsanın gerçek gücü sevgisinde ortaya çıkar...

Ben de bir kampçı olarak kamp yaptığım insanları gönülden sevdim ve seviyorum. Ben bir kültür robotu değil bir şahsiyet olmak istiyorum. Benim davranışlarım o ne der öteki ne düşünürden ziyade kendi düşüncelerim yargılarım ve kendi vicdanım için olmalı. Ben bazı insanlarla ilişkiler kurdum. Bunun sonucunda bazıları beni adam olmamakla suçladı. Bu durum benim onurumu ve gurumu kırdı. Üzüldüm, hem de çok üzüldüm arkadaşlar. Ama daha sonra bu insanların hakkımda hangi yargıda bulunduğunun benim için önemli olmadığını anladım. Önemli olan benim kendi yargılarım arkadaşlar. Kimsenin ne dediği değil benim ne dediğim önemli. Ben kendimi kimseden aşağı görmüyorum. Ben kendimi bir şahsiyet olarak görüyorum. Zaten şahsiyet olduğum için benim beni çoğunluktan ayıran fikirlerim var. Bazı insanlar beni tanımayı kaldıramayıp bana hakaret ve iftira ettilerse bu benim suçum değil arkadaşlar.

Arkadaşlar... Ben gerçek bir özgürlüğü yaşamaya çalışıyorum. Ben kendine programlanan şeyleri yapan ve düşünen bir kültür robotu değil, bir şahsiyet olmak istiyorum. Bu yüzden kültür robotu olan insanların bana ne dediği ve ne iftira ettiği benim için pek de önemli değil. Önemli olan benim arkadaşlarımla ilişkilerimde gerçek özgüveni olan bir özgürlüğü yaşıyor olmam. İşte ben böyle bir şahsiyet olduğum için benim hiçkimseye bir şey kanıtlamak veya kimseyle bir şey yarıştırmak gibi dertlerim yok. Bana ne dediyse dedi umrumda bile değil. Şahsiyetsiz kültür robotlarıyla uğraşmayacağım. İçine kendine bakabilen aydınlanmış insanlarla dostluklar kurmak istiyorum ben.

Arkadaşlar aydınlanmış insanlar insanları tahkir etmez, yalan konuşmaz, iftira etmezler. Aydınlanmış insanlar başkalarını yargılamaktan çok kendi içlerine bakarlar. Ben bazı şeylerle yargılandım ve infaz edildim. Dedikodu ile arkamdan yalan konuşuldu arkadaşlar. Geldiğimiz noktada bunlardan da Garip'e hiçbir şey olmadı arkadaşlar. Garip hiçkimsenin kafasındaki robotlaşmış değer yargılarına göre yaşamak zorunda değil arkadaşlar. Garip gerçek manada özgür bir insan olmak istiyor. İşte bu nedenlerle belki de Garip'in çok arkadaşı olamıyor. Çünkü herkes Garip'le arkadaş olabilecek seviyede insanlaşmamış henüz arkadaşlar.

Garip özgür bir insan ve ırkçılıktan uzak ve özgür düşünür ve tam anlamıyla özgür yaşar arkadaşlar. Garip hiçkimsenin kendisi için belirlediği maskelerle davranmak ve buna göre yaşamak veya düşünmek zorunda değil hayatta. Garip özgüveni olan özgür bir insan olmaya çalışıyor arkadaşlar...

İşte bu duygu ve düşüncelerin içerisindeyim. Çok güzel kamplar yaptım ve çok eğlendim. İyi ki de yapmışım. Şimdi bir daha olsa bir daha yaparım tüm yaptıklarımı ve tüm söylediklerimi de söylerim arkadaşlar. Bunlar benim doğrularım.

Arkadaşlar,

Garip basit birisi, Çelebi'nin yapımcısı... Bir kampçı, bir arkadaş belki bir dost olmaya çalışan bir insancık. Garip kimse karşısında büyüklenmiyor arkadaşlar. Kimsenin de hakaretini iftirasını kabul etmiyor Garip. Garip kendi şahsiyeti olan bir insancık... Bu yüzden garip ırkçılarla birlikte olmadı arkadaşlar. Hiçbir zaman ırkçılara pirim vermedi Garip.

HPIM5012.jpg

Arkadaşlar,

Ben İzmir civarında dağlarda çok güzel kamplar yaptım ve çok eğlendim. Bu kamplarda çok değerli arkadaşlarla dostlarla tanıştım. Gerçekten çok güzel zaman geçirdim. Ve daha önce yaptığım her şeyi iyi ki yapmışım diyorum. Şimdiden geriye baktığımda hiçbir pişmanlığım yok hayatta... İmkanım vardı insanlarla birlikte gezdim tozdum eğlendim. Çok da iyi yaptım. İyi ki de yaptım arkadaşlar. Aralarından bazılarının arkamdan yalan konuşması beni üzdü ama asla pişman etmedi. Bir daha olsa her şeyi bir daha yaparım. Ben bunun için varım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler