Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale
Arkadaşlar,bodrum da hava bir haftadır rüzgarlı idi.Birde üstüne 7-8 yaşlarında çocukluk arkadaşım olan arkadaşım olan birisini eşim ile ziyaret ettik,bir saat oturup eskileri anıp gülüp eğlendik,kahveler içtik.Ondan ayrıldıktan 2 dk sonra yolda kocasının artezyen kuyusunda kalp krizinden öldüğü haberini alarak yıkıldık.Düşünün 1 saat gülüp eğlendiğiniz kişinin 2 dk sonra çığlıklarına şahit olmak bizi yıktı.Havanın tatsızlığının üzerine gelen bu acı ile tadımız iyice kaçtı ve salı günü İzmir e doğru yürümeye karar verdik.Fakat yürüyeceğimiz kuzeyde sel haberlerini alınca güneşlik bir yeri bırakmanın pek akıllıca olmayacağını düşünüp birkaç gün daha kalmaya karar verdik zorunlu olarak.İmzir deki arkadaşlarıma telefon ettim sakın gelme burala dediler. şu anda deniz kıyısından yazıyorum.Burada millet denize giriyor.Oldukçada kalabalık.Az önce haldun dostumuza cameradan gösterdim buraları,tek bir bulut bile yok.
Bu arada selde ölenlerede allahtan rahmet dilemekten başka şey gelmiyor elimizden.Yıllarca selin vurduğu ikitelli ve halkalı gümrüklerinde günlerce kalmış birisi olarak oralardaki can veren ve zor durumda kalan tır cıların halini çok iyi anlıyorum.Tv de haberleri izledikçe burada olmanın tadını bile çıkaramıyoruz.Ama ellerinden geleni yapmayanların bulunduğu ülkemizde,elimizden bir şey gelmeyen bizlerin yapacbileceği tek şey ''allah rahmet eylesin demek oluyor ne yazık ki.
Bu arada dünki deli yağmurlarda Erdek teki zemin katta bulunan evimizede su bastığı haberini aldık.Eşimle olan olmuş ne yapalım dedik ve kabullendik.Oradaki dostlarımızı arayıp onların ilgilenmelerini sağladık.Anlayacağınız evimizi su basması bile gezimizi kesme nedeni olamadı.bir ay daha devam etmeye karar verdik eşimle.Nasılsa olan olmuş bitmiş.Allah sağlımıza zeval vermesin.Bari birkaçgünümüzü daha mutlu geçirelim.Nasılsa erdek e dönünce herşeyin çaresini buluruz.En fazlasından bir iki gün dipten bir temizlik yaparız.
Hele bu gezide yaşadığımız iki ölüm olayı bizi hem iyice yıprattı.Hemde hiçbirşeyin sağlılığımızın ve mutluluğumuzun önünde olmadığını gösterdi.Söyleyen çok doğru söylemiş,''HAYAT BİR GÜNDÜR,O DA BU GÜNDÜR'' onun için dostlar,hayallerinizi aksesuarlar ile uğraşarak ertelemeyiniz,yarın olmayabilir.
Neyse neşenizi kaçırdığım için özür dilerim.Ama yaşadıklarımızzda hayatın gerçekleri,sadece paylaşmak istedim. Sağlığımız el verdiğince KAMİL(J9) yürüyebildiğince gezimize devam edeceğiz.Ölenlerle ölünmüyor,hayat devam ediyor.
Buradan kısmet olursa İzmir e gideceğiz.Biekaçgün orada kalıp yukarılara doğru devam edeceğiz.(DİKİL-ÇANDARLI-AYVALIK-BURHANİYE-EDREMİT -ERDEK)
Tüm acılara rağmen hayatımızda gülümseyerek anacağımız anılar yaratan gezimize devam edeceğiz.
Sevgi ve saygılarımla....................