Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Burada Aziz Nicholaos (Noel baba) kilisesini gezerek bitirmiş oluyoruz. Yine samimi bir dua ile buradan ayrılalım ; Allahım bu kulun belki gerçektende bir aziz (islamda aziz evliya demektir) bunu en iyi bilen sensin Yarabbi. Allahım sen onu kendilerine çıkar ve amaç edinenlerden koru. Aziz Nicholaos'ın bu insani iyiliklerini ,güzelliklerini ve bütün doğruluklarını ,Aziz Nicholaos'ın bütün güzel ahlakını onu çok sevdiğini söyleyen Hrıstiyan aleminede aynı ahlakı ve duyguları ihsan eylede bütün dünyada insan canına kıymasınlar ve bütün insanlık rahat bir nefes alsın Allahım.
Kemal bey seneye müze kartınız benden senelerdir önünden geçtiğim bu müzeyi müze kartı ile gezebilirdim ancak,böyle bir rehberi bulabilirmiydim bilmem.Emeğinize saygı.
Kemal bey seneye müze kartınız benden senelerdir önünden geçtiğim bu müzeyi müze kartı ile gezebilirdim ancak,böyle bir rehberi bulabilirmiydim bilmem.Emeğinize saygı.
Enver bey çok naziksiniz o kadar ısrar ettinizki 2011 yılında sizin hediye edeceğiniz müze kartı ile büyük Karadeniz gezisine seve seve çıkabilirim.Eksik olmayın efendim.
not: Kartınız dediğinize göre eşim ile bana olarak 2 adet ima ettiniz sanırım.
Saygı ve sevgi bizlerden.
Aziz Nicholaos (Noel baba) Kilisesini gezdikten sonra yine buraların uzantısı ve bağlantısı olarak daha gerilere yani Myra antik şehrine yine Anıl ile birlikte gidiyoruz.
Myra (Demre) her zaman Likya'nın en önemli şehirlerinden birisi olarak bilinir. En erken sikkeler M.Ö. 3. yüzyıl tarihlenir. Fakat şehrin en azından M.Ö. 5. yüzyıl da kurulduğu tahmin edilmektedir. Bizans döneminde Myra önemli bir idari ve dini bir merkez olmuştur. Piskoposluk merkezi de olan Myra'da St. Nicholaus IV. yüzyıl başında Piskopos olarak görev yapmış; halka kendini sevdirmiş, inancı uğruna çok acılar çekmiştir. Myra gibi önemli bir şehirden kalabileceği beklenen kalıntıların bir çoğunu bugün Demre'de göremiyoruz. Likya'nın en büyük tiyatrosundan kalanlar bugün ayaktadır ve bu aynı zamanda Likya'nın en iyi korunmuş tiyatrosudur. 29 oturma sırası ve 9-10 bin seyirci kapasiteli tiyatro tepeye yaslanmıştır. Bugün bile bazen festival ve oyunlar için kullanılmaktadır.
Myra metropoli muhtelif tip Likya mezarlarını önemli örneklerini ihtiva etmektedir. Tiyatro doğu ve batı metropoli diye ikiye ayrılmış ve Myra'nın arkasında yükselen kayalık, tepede kurulmuştur. Kayalar oyularak mezarlar kabartma ve yazılarla süslenmiştir.