Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,403

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Aşağı yukarı bayır aşağıya 70 - 80 ile iniyoruz uzaktan adamın elinde bir şey var yaklaşıktıkça elindekinin bir keçi yavrusu olduğunu görünce acil sağa sinyal ile hemen kenara çekip videoyu çalıştıyorum ve akabinde araçtan inip adama gel gel bakim buraya deyince vatandaşımız beni bir şeye benzetemeyip garip adımlarla bana bende elimde kamera ile ona doğru yaklaşıyorum aman Allahım elindeki bir bebek gibi masum mu masum bir keçi yavrusu video çekimini eşime verip henüz 3-4 günlük olan bu keçi yavrusunu öpüyor sarılıyor tekrar öpüyorum nihayet adamcağız ne yapmak istediğimizi anlıyor ve gülümsüyerek henüz dağa çıktığını ve bu yavruyu yeni gördüğünü alıp eve götüreceğini söyledi defalarca öpüp adamada teşekkür ettikten sonra Kale - Demreye giriş yapıyoruz derkennnnnn yine aniden duruyoruz nedenmi peki aşağıki sayfaya bir bakın bakalım nedeni neymiş. :eek: ;D

[attachment=1][attachment=2]

090120104097.jpg

090120104100.jpg

Etiketler

Tam Demre'nin girişinden bir kaç poz alalım derken sanki bütün bu gezi boyunca ki ilginçlikler bize rastlıyor ve bu kareleri sizlere taşımak için karşımıza bir bir çıkıyordu.
Şimdi ikinci kareye çok iyi dikkat edin.

[attachment=1]

Yolda bir köpek karşımızdan tamda yolun ortasından yani tam orta şeritten seyir halide koşarak geliyor hemen yine durdum aynen keçi yavrusu için durduğum gibi. Yahu arabalar geliyor birsinin altında kalacak diye açtım camı heyyyy hişşş hoşşşştt çekil yoldaannnn. Hayret bir şey beni tınladığı bile yok!! Ama tam ortadan gidiyor işte sizinde gördüğünüz gibi sanki şarkıda ki gibi "Sollamayı zevk edindim sağda neş'e ne arar" dercesine. Baktım beni dinlemiyor bende bastım denklanşöre peşpeşe ve ortaya bu kareler çıktı.
Hem hızlı hemde yan yan gidiyor hani eski İstanbul şöförlerinin koltuğa yan oturması gibi aynen. ;D ;D

[attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Vee öylece gözden kayboluncaya kadar arkasından baktım aynen o vaziyette yoluna devam etti. Allah'tan yol oldukça genişti.

090120104103.jpg

090120104104.jpg

090120104105.jpg

090120104106.jpg

Kale-Demre

Myra (Demre) her zaman Likya'nın en önemli şehirlerinden birisi olarak bilinir. En erken sikkeler M.Ö. 3.yy tarihlenir. Fakat şehrin en azından M.Ö. 5.yy da kurulduğu tahmin edilmektedir. Roma egemenliği döneminde Myra gelişmiş ve zenginleşmiş şehirliler sivil projelere cömertçe para yardımında bulunmuşlardır. Sen Pol Roma'ya gitmek için Andriake Limanından hareket etmeden evvel M.S. 6.yy da şehri ziyaret etmiştir. Bizans döneminde Myra önemli bir idari ve dini bir merkez olmuştur. Piskoposluk merkezi de olan Myra'da St. Nicholaus IV. yüzyıl başında Piskopos olarak görev yapmış; halka kendini sevdirmiş, inancı uğruna çok acılar çekmiştir. Myra o zamandan sonra hep haç yollu yapılan bir yer olmuştur. Bu bakımdan Demre Hıristiyan Dünyasının her bakımdan ilgisini çekmiştir. Her yıl 6 Aralık'ta Noel Baba etkinliklerini yapmak geleneksel hale gelmiştir. Myra gibi önemli bir şehirden kalabileceği beklenen kalıntıların bir çoğunu bugün Demre'de göremiyoruz. Likya'nın en büyük tiyatrosundan kalanlar bugün ayaktadır ve bu aynı zamanda Likya'nın en iyi korunmuş tiyatrosudur. 29 oturma sırası ve 9-10 bin seyirci kapasiteli tiyatro tepeye yaslanmıştır. Bugün bile bazen festival ve oyunlar için kullanılmaktadır.

Myra metropoli muhtelif tip Likya mezarlarını önemli örneklerini ihtiva etmektedir. Tiyatro doğu ve batı metropoli diye ikiye ayrılmış ve Myra'nın arkasında yükselen kayalık, tepede kurulmuştur. Kayalar oyularak mezarlar kabartma ve yazılarla süslenmiştir. Başka önemli bir kalıntı St.Nicholaus kilisesidir. Kilise bugün 7 m. toprak seviyesinin altındadır. St.Nicholaus kemikleri kilise içindeki mermer bir mezarda bulunuyordu. Fakat bazı kemikler İtalyanlar tarafından çalınmış ve Bari'ye kaçırılmıştır. Bir Rus Prensi 1862 yılında Kiliseyi restore ettirmiş olup, St.Nicholaus Rusya'da çok kutsal sayılmaktadır. Ruslar bir kilise çanı ilave ederek kubbeyi bir ilaç tonozu ile değiştirmişlerdir. Bazı kemikleri bugün Antalya Müzesi'nde teşhir edilmektedir. St.Nicholaus çocukları, gemicilerin ve ağır işlerde çalışan işçilerin koruyucu azizidir. Bilindiği üzere de bütün Dünya çocuklarının Noel Babasıdır.

İlk defa 1904 yılında Eynihal adıyla köy statüsüne kavuşan Demre; 6 Haziran 1968 yılında 4 köyün birleşmesiyle Belediyelik; 4 Temmuz 1987 günü Kale adıyla ilçe olmuştur. İlçe 2005 yılında Demre adını almıştır.

[attachment=1]

3 BOYUTLU DEMRE UYDU GÖRÜNTÜNSÜ.jpg

Demre Ulaşım Bilgileri

Antalya`nın batısında Finike ile Kaş ilçeleri arasında yer alan Demre, Antalya`ya 147 km uzaklıkta. Bitmesini istemeyeceğiniz güzelliklerle dolu geniş asfalt yolla ulaşılan Demre`ye çam ağaçları arasından Kaş yönünden geliş ise bir başka keyif. Otobüs yolculuğunu seçenler, Demre-Antalya arasında saat 20:00`ye kadar karşılıklı yapılan seferleri kullanabiliyorlar. Simena`ya gitmek üzere Çayağzı mevkiine Demre`den gelenler üç km yol katediyorlar. Burada bulunan Noel Baba-St. Nikolaus Kilisesi ziyaret edilebiliyor. Andriake kent kalıntıları çevresi, yarı batak ve yumuşak toprakla kaplı. Bu nedenle gezi için ağaçlık bölümü kullanabilirsiniz.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Henüz havanın kararmasına epeyce vakit var Demrenin ilk girişindeki Andriake iligimizi çekiyor ve o alana doğru gidiyoruz.

090120104107.jpg

090120104108.jpg

090120104110.jpg

Kemal bey dayanamadım yatıcam,gerisinide yarın izleriz kısmetse.Size kolay gelsin :-[

enverdede' Alıntı:
Kemal bey dayanamadım yatıcam,gerisinide yarın izleriz kısmetse.Size kolay gelsin :-[
Enver bey kendim gibi sizleride avere ettiğim için özür dilerim.
Ne yapalım her ne kadar zahmetlide olsa çok güzel ve heyecanlı bu işler ,paylaşmanın zirvesine çıkmak istedik. Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum.

yaybek' Alıntı:
Kemal abi maşallah,biz takipte zorlanırken siz bunca fotoğrafı nasıl ayrıştırıp birde bilgilerle destekliyorsunuz size kolay gelsin.
Sevgili Yusufçuğum işte siz nasıl onca uğraşın arasında sıfırdan iki adet karavan imal edip arkadaşlaına gidip birde onların karavanını hiç üşenmeden yapan ve bunları Gezenbilirde bütün dünya ile paylaşan onlarca insan birde ceptelden yapacakları işleri cevaplayan birde bunların arasında gelip gezimizi izleme zahmetine katlanırken vede bizi şereflendirip misafirimiz olurken bende bak nasıl bir resim aramakla meşguldum. Öyle bir denk gelmişki sanki cevabınızı aynen otomatik bir cihaz veriyormuş gibi.
Yusuf kardeşim ilgi ve alakanıza sonsuz teşekkürler ediyorum eksik olma.

[attachment=1]

PAYLAŞTIKÇA ARTAN TAT..jpg

Şimdi Demre'ye hemen girmeden henüz akşama epeyce bir zaman varken bu vakti hemen yolumuzun üstünde bulunan Antik şehir Andriake'yi gezmek istiyoruz.Fakat öncesinde bu Antik kentin kapısında daha henüz burayı yeni gezmiş dolaşmış vede biraz şifalı otlardan toplamışlar ve tam bizim bu açık hava müzesine geldiğimiz esnada araçlarına binip gitmek üzereyken benim bitmeyen girişimciliğim ,yılışıklığım ;) :D ;D ile hemen karşımda duran bir dede vede torunun elindeki şifalı otların resimini çekmek istemem bir anda kaynaşıp ahpap olup sohbete başlamamız ile o anda dostluğa dönüştü.
Bütün bunlar sadece 15 - 20 dakika içinde olmasının ardından yine hiç üşenmeden Yunus dede, Anıl torun ve babaanne ile tuttular birde bizim ile birlikte tekrar sohbet ,muhabbet eşliğinde açık hava müzesi konumunda olan Andriake 'yi baştan sona gezdiler.
Yunus bey abimizin bütün çocukları okumuşlar her biri devletin üst kademelerinde görev yapan veya diğerleride daha sonlarıda yapacak olan bir çok çocuk sahibi olmanın hazzını yaşarken görev tedirginliklerinide beraberinde yaşıyor haklı olarak.
Fakat torun Anıl muthiş bir performans ile ikinci kez bizle ve bizi açık hava müzesini gezdirirken hem neşeli şakamatik kutusu gibi bir yeğenimiz olması sebebi ile müzeyi nasıl gezdiğimizi anlayamadık bile. Daha sonrasında Yunus bey ve torunu Anıl ısrarla bizi evlerine davet ettiler bizde malum böyle fazla ısrarlara hiç dayanamıyoruz. ;) :D ve evlerinde bize çeşitli ikramlarda bulundular ,bunların arasında Adananın meşhur Şalgam suyuda vardı.

Şimdi açık hava müzesi Andriake'yi Anıl yeğenimizin rehberliğinde birlikte geziyoruz.

Anılla bizi dost yapan otlar ve Anıl.

[attachment=1] [attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

090120104181.jpg

090120104111.jpg

090120104179.jpg

090120104180.jpg

090120104112.jpg

seyyah-34' Alıntı:
Enver bey kendim gibi sizleride avere ettiğim için özür dilerim.
Ne yapalım her ne kadar zahmetlide olsa çok güzel ve heyecanlı bu işler ,paylaşmanın zirvesine çıkmak istedik. Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum.
Avare oluşumuz zevkli sunuşunuzdan kemal bey şikayetimiz kafa kağıdından.

enverdede' Alıntı:
Avare oluşumuz zevkli sunuşunuzdan kemal bey şikayetimiz kafa kağıdından.
:D :D :D ;D ;D
Hay Enver bey çok yaşayın ya :D :D Bende bir an önce bu gezi romanını bitirip yazlığa yani sanal alemden doğal aleme kaçmak için gün sayıyorum. Yoksa pc başında göbek yapmaya başladım. :D

Andriake ile ilgili alıntı bir haber.
11/01/2009

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Myra tarafından kurulan küçük bir liman kenti olan Andriake'de, Viyana Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü öğretim üyelerinden Dr. Thomas Marksteiner ile birlikte Türkiye, Almanya ve Fransa'dan 9 bilim adamı ve 6 işçinin yürüttüğü çalışmalar 15 gün sürecek.

İ.Ö. 61 yılında İsa'nın havarilerinden St. Paul'ün Roma'ya giderken uğradığı kent olarak da bilinen ve Likya döneminden kalma Myra Antik Kenti'nin limanı olan Andriake'nin kuzeyindeki yerleşim biriminde alan temizliği yapıldığı bildirildi.

Kuzey şehrin planının çıkartıldığı ve yüzey buluntularının tespit edildiği çalışmalar kapsamında, eski yazıtların okunmasına da başlanıldığı kaydedildi.

Kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Arkeolog Dr. Banu Yener Marksteiner, Andriake'nin, Likya'nın önemli liman kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Marksteiner, buluntuları ve seramikleri inceleyerek, dönemin liman kentindeki ticari faaliyetlere ilişkin bilgi edinmeye çalışacaklarını söyledi.

Yüzey araştırmasının 2005 yılından bu yana Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nce yürütüldüğünü vurgulayan Marksteiner, bu yıldan itibaren çalışmaların Avusturya Araştırma Fonu'nun projesi olarak aynı ekip tarafından yürütüleceğini ifade
etti.

Bu yıl Andriake Liman Kenti'nin kuzey şehrinde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade eden Marksteiner, "Kuzey şehrindeki yapıların planını çıkarıp tamamlamak istiyoruz" dedi.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

090120104176.jpg

090120104113.jpg

090120104114.jpg

090120104115.jpg

090120104116.jpg

090120104117.jpg

090120104118.jpg

090120104119.jpg

090120104120.jpg

090120104121.jpg

090120104122.jpg

090120104122.jpg

090120104123.jpg

090120104124.jpg

090120104125.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Yukarıda taşların üstünde oturan bekçi ve iki adet mobese kamerası (yani gözleri) ile bu yeni keşfedilen ve halen kazı çalışmaları devam eden Andriake açık hava müzesi şimdilik ona emanet.

090120104126.jpg

090120104127.jpg

090120104128.jpg

090120104129.jpg

090120104131.jpg

090120104132.jpg

090120104133.jpg

090120104134.jpg

090120104135.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON MESAJLAR