Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,823

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

sisdagili61' Alıntı:
Yusuf bey eğer köyde isem davet etmeye gerek yok.Kapımız herkese açık.Biz aile olarak (dededen) konuk ağırlamayı görev bilerek yetiştik.Yolu düşen tüm dostların başımız üzerinde yeri var.Bizim yaylalarımız gayet güzel fakat konaklama yeri yok iyikide yok bizlerde zevkle konularımızla ekmeğimizi paylaşabiliyoruz.
Benim yaylamda otel olsa insan gelir gezer yatar gider bukadar iyiki yok.Hani bizde ev pansiyonculuğuda yok öyle birşey yapanı değil düşüneni bile ayıplarlar.Misafir baş tacıdır.Ne varsa birlikte yenilir.Davete gerek yok yeterki köyde olalım.Malum İstanbulda ikamet ediyorum iş nedeniyl.Yaşamak için çalışmak şart.Kalın sağlıcakla.

Niyazi bey devetiniz için çok teşekkürler,Anadolu insanının misafirperverliğini iyi bilirim işim gereği çıktığımız seyehatlarda kilo alıp dönerdik ;D davete katılmamak ayıp karşılandığından mecburen oturuyorduk sofraya.

Etiketler

sisdagili61' Alıntı:
Merkaba Kemal bey,
Karadenizliler damatlarını severler.Bende bir Karadenizli Trabzonlu olarak yenge hanıma abla size enişte demek istiyorum.
Tabi gidecek olduğunuz zamanı bilirizde inşallah bizimde köyde olduğumuz zamana denk gelir.
Kemal bey side bilirsiniz bölgede Ağustos ayı gibi fındık başlar insanlar yorgun olur akıl vermek gibi olmasında bence sahilinde yaylalarında en güzel zamanı Eylül dür.Meyva,balık.
Neyse haberimiz olur.Kalın sağlıcakla.
Merhaba Niyazi bey siz nasıl hitab etmek istiyorsanız öyle olsun.
Diğer karadenizle ilgili sözleriniz çok doğru sözler. Hemen buna bizzat yaşadığım bir olayı nakil ederek cevap vermiş olayım.
Bir mesele sebebi ile Giresuna gelmişken birde trabzon araklıya bir arkadaşımın ziyaretine gittim.Tabi evini bilemediğimden ceptelden aradım çok heyecanlı bir haldeydi ve bahçelerinde küçük çaplı bir yangın olduğunu söyleyip benim oradan ayrılmamı istedi.
Bende heyecanlanmıştım.Neyse 45 dakika kadar sonra çıktı geldi özür diledi. Bende ne özürü olurmu öyle şey dedim bahçe ve ev halkının morali bozuk olduğundan bizi evine götürmedi hemen şehir merkezinde üstkatta bir köftecide yedirdi içirdi hoş sohbetten ve geçmiş olsun dileklerimizden sonra bizimle tam manası ile ilgilenemediği için tekrar özür dileyip bizi uğurladı.
Görüyormusunuz adamın bahçesi yanmış neredeyse evi yanacak sen tut o halde gel bizi yedir içir uğurla. Bu samimiyetine çok şaşırmıştım hiç unutmuyorum.

Bu arada 2 gündür Gezenbilirde sörf yapmaktan gelen mesajları okuyup cevap yazmaktan geziyi biraz tehir ettim farkındayım ama yine kaldığımız yerden gezimize capcanlı devam edeceğim.
Gelen Mesajları okuyup cevap yazıp birde gezenbilirin derinliklerine inmek bir dünya zaman gerektiriyor. Git git bitmiyor ne biçim site burası ya. ;) :D :D

Günaydın Kemal bey,
İşte benim yurdumun insanı budur.Benzer olaylarla birçok yerde birçok arkadaşımız karşılaşmıştır.Çürükler yokmu varsın olsun be onlarıda tuz biber niyetine kabul edelim.
Kalın sağlıcakla.

THE FARUK bey abimiz gelmiş yukarılardan gezimizi izliyor aman efendim hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Ne mutlu size ne güzel hayırlar işlediniz öyle. Taaa Türkiyemizin serhat şehri Kars'a gittiniz orada o masum çocukları sevindirdiniz. Kimbilir nasıl duygular içindesiniz Burada zahmet vermemiş olursak kısaca duygularınızı alabilirmiyiz.

Evettt günler sonra Ölü denizi aşağılarda bırakıyor yukarılara Babadağa doğru çıkıyoruz. Arzumuz (Eşim'de bende yüksekleri seviyoruz) hem bu yamaç paraşütçüleri nereden atlıyorlar hemde Ölü denizi yükseklerden görmek.Ama bizi bekliyen misafirperver insanlardan hiç haberimiz yok...
Hadi şimdi kaldığımız yerden 3 boyutlu haritamız ile birlikte çıkmaya başlıyalım bakalım neler göreceğiz.

[attachment=1]

ÖLÜ DENİZ.jpg

Ölü denizde yükseliyoruz

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

020120102211.jpg

020120102210.jpg

020120102209.jpg

020120102207.jpg

020120102206.jpg

Yükseldikçe manzara enfesleşiyor
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

020120102201.jpg

020120102183.jpg

020120102182.jpg

020120102174.jpg

affınıza sığınarak kemal abi diyorum.mesajlardan dolayı yeni üyeyim ama sessizce sizleri takipteyim.ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel gidiyor.allah hayırlı kazasız belasız haz dolu seyirler nasip etsin..gönlünüz hoş olsun..erol

chevyerol' Alıntı:
affınıza sığınarak kemal abi diyorum.mesajlardan dolayı yeni üyeyim ama sessizce sizleri takipteyim.ellerinize yüreğinize sağlık herşey çok güzel gidiyor.allah hayırlı kazasız belasız haz dolu seyirler nasip etsin..gönlünüz hoş olsun..erol
Rica ederim ne demek Erol bey bizler burada Gezenbilirde çok samimi bir ortamdayız.Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler ediyorum eksik olmayın. Ben ve Eşim ile bu geziyi şubat 10 gibi bitirip evimize 60 gün ,5 bine yakın km ,15 bin yakın resim ile döndük vede şuan İstanbuldan evimizden siz Gezenbilir üyelerine ve Google'de böyle bir gezi izlemek bilgi sahibi olmak isteyen tüm dünyadaki herkes için bunları yayınlamaya çalışıyorum.
Sizlerde izlemeye devam ederseniz daha çok süpriz görüntülere seyyah-34 kamerasından (15 bin resim cepteli ile çekilmiştir) şahit olacaksınız diyor keyifli seyirler diliyorum.
saygılar ve sevgilerimle
Kemal

sevgili seyyah abi şu an nette olduğunu görüyorum.cevabın için çok çok teşekkür ederim.bende gezmeyi çok seven bir yoldaşınım.gençliğimin ve imkansızlığın verdiği imkan dolayısı ile yapabildiğim kadar gezmeye çalışıyorum.sizi takipteyim devamını sabırsızlıkla bekliyorum herşey gönlünüzce olsun.sevgiler erol.

Ölü denizden ayrılıpta yukarılara Babadağa ,kelebekler vadisine doğru çıkıyoruz. Fakat bu arada Kelebekler vadisinden on kat büyük bir vadide kurulmuş Likya world diye anılan oldukça büyük bir alanda bulunan turistik tesisleri etrafını dolanarak geçiyoruz. Ara sıra başımızı yükseklere kaldırıyoruz manzara müthişşşş.

010120101720.jpg

010120101714.jpg

020120102195.jpg

020120102187.jpg

020120102196.jpg

[attachment=1][attachment=2]

Tepedeki evleri unutmayın onların yanlarına çıktığımızda bu yapıların ilginç öyküsünü kısaca yazmaya çalışacağım hani şimdiden yerden bin kusur metre aşağılardan görün diye işaretleyin dedim.

020120102190.jpg

020120102189.jpg

Burada karşımıza yol ayrımı çıkıyor sola Babadağa sağa gidildiğinde de ise yol sizi Kelebekler vadisine yani Uzunyurt (Faralya) mh sine götürüyor.

İşte bu yol kavşağında sizi bekleyen Uzunyurt mh sinin (Faralya) muhteşem görüntüsü. Gelin birde buraların içine bir girelim içinden Kelebekler vadisine bakalım.

010120101718.jpg

010120101719.jpg

010120101722.jpg

010120101725.jpg

010120101875.jpg

Bu arada hemen aracınmızın durduğu yerden aşağıya bakıyoruz fakat Kelebekler vadisini tam detayları ile görmenin imkan ve ihtimali yok. Ama biliyorsunuz ne kadar inatçı bir seyyah olduğumu ya görecek yada göreceğiz.Bir yol bulacağız veya yol bizi bulacak...Göreceğiz birlikte... hele bir köye girelim çevreyi dolaşalım yabancılığımızı üstümüzden atalım muhakkak bir yol bulacağız.

[attachment=1][attachment=2]
Yükseklik korkusu olan bakmamalı derim. Ama yinede hiç olmazssa bir kere göz ucu ile baksın. ;) :D
[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

010120101716.jpg

010120101721.jpg

020120102172.jpg

020120102170.jpg

010120101868.jpg

Oraya dön buraya dön şu taraftan bak bu taraftan bak asla Kelebekler vadisinin içini tam olarak göremiyorsunuz.

010120101728.jpg

010120101862.jpg

010120101860.jpg

010120101853.jpg

010120101763.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri