Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
THE FARUK' Alıntı:
Selamlar kemal abicim..
Kars etkinliğinden takriben 2 saat oldu antalya ya döneli..Malum 12 mart tarihinde antalyadan çımıştım yola ankarada diğer dostlarımla buluşup sivas üzerinden kars a hareket ettik..
Öncelikle gezenbilir off road gurubu 5000 km yol yapıp muhteşem bir sosyal sorumluluk projesini kazasız belasız bitirdiği için oldukça keyifliyim..
Antalya,İstanbul ve Ankaradan oluşan yardım konvoyu kusursuzdu.Tek tek isim vermeden bu ekiple seyahat etmek bir ayrıcalık oldu benim için..
Kars ilinde 5 ayrı istikametde 425 talebeye Bot,Mont,Kırtasiye,Okul Çantası,İç Çamaşırı,Atkı,Bere,Eldiven ve hatta çikolasına kadar götürüp onları mutlu etmek tarif edilemez..
Bir gerçeği oraya gidince gördüm ve irkildim açıkcası ama yanılmamışım.Köy okullarını telefon direğine asılmış küçük bir türk bayrağımızla seçebildik..
Ama tedarikli idik her okul için Atatürk maskı - 200 x 300 cm TÜRK BAYRAĞI ve ATATÜRK BAYRAĞI-Müdür Makamına 100 X 150 cm Direği ile Simli Sancak Bayrağını teslim ettik..
5.000 km sonrası sanki hiç gitmememiş gibi dinç hissetmekteyim kendimi.
Kars ilinde yaşadıklarımızı burada anlatmak sizin konunuzu dağıtır diye endişe ediyorum ve 4 aydır emek verdiğimiz bu projeyi arkadaşlarımla kusursuz bitirdiğimizden dolayı çok gururluyum.
Sevgiyle kalın kemal abicim..
Pek değerli seyyah-34 ile Tarihe Yolculuk Başlıyor izleyicileri burada manidar yorumlarını okumuş olduğunuz THE FARUK nikli arkadaşımız ile Antalya sanayi sitesinde Gezenbilirden bir (AHMET07) meslektaşımızı ziyaretim esnasında tanıdım. Fakat gelin görünkü meslektaşımı ziyaretimde onu o an meşgul eden bazı işler nedeni ile Faruk bey'le otomobiller,doğa ve hazırlıkları devam eden Kars'a yardım konusunda koyu bir sohbete girdik.Gördümkü sözü sazı dinlenebilinecek bir arkadaşımız,bu hal insanların yüzde doksanının aradağı bir özelliktir ama herkesinde uygulayabildiği bir durumda değildir.
İşte bu dostluk ve güzelliği gördüm Faruk bey'de. Ardından gezimiz bittikten sonrada mesajlaşmalarımız devam etti. İşte sizler gibi oda bütün güzellikleri bizzat gidip görüp gezmesine rağmen teveccüh gösterip bizim bu forumdaki belgeselimizede ilgi ve alakalarını esirgemiyor. Şimdi ben buradan kendisine teşekkürlerimi sunup onlarında Gezenbilir.com adına yapmış oldukları hayır ve güzellikleri diyorumki oraya bu yardımla ilgili giderken gidene şu 50 tl de benden der HER KİŞİ gibi yollarsınız ama bu yardımı alıpta taaa binlerce kmlik bir yola özel araçları ile götürmek artı o masum çocukların başını okşayarak teslim etmek ER KİŞİ'NİN işi diyerek seyyah-34 ile Tarihe Yolculuk Başlıyor'a taşımak böyle hayra vesile organizeden hepinizin haberi olmasını dileklerim ile bu forumda yer vermek istiyorum.
Başta sitemiz kurucularından Sedat Açıl bey olmak üzre Seval hanım ve Faruk bey devamla diğer bütün emek verenlere Yaban tv izci proğramcılarına katkılarından dolayı hepsini,herkesi böyle insanlık adına yapılan bir organizasyonu düzenleyip binlerce kmlik yola gidip o masum çocukları kucakladıkları için takdir ediyor ve kutluyorum.
Kemal
Konu ile ilgili Sayın Seval hanımın ilgili forumdan alıntı yazısı ve geziye dair bir kaç resimle katkıda bulunmak istiyorum.
Gezenbilir Off-Road Grubu Kars Projesi ile ilgili link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52398.0
Gezenbilir’ in yüreği sevgi dolu üyeleri ve destekçileri,
Aylar öncesinde off road grubundan bir iki arkadaşımın Kars’ a gezi düzenlesek mi fikrinden bugün çok keyifli bir proje çıkardık ortaya. Kars’ a gezi düzenleyelim, oraya gitmişken de eli boş gitmeyelim. Oralar uzak köylerimiz, bizim orada geleceğe umutla bakan öğrenci kardeşlerimiz var. Yüreklerini ısıtamazsak da ayaklarını ısıtalım onlara birazcık da olsa destek olalım istedik. Önce bir okul ile başladı. Sonra dedik ki biz yüreği sevgi dolu kocaman Gezenbilir ailesiyiz, bir okul bize yakışmaz. Bunun üzerinde Kars’ ta Arpaçay, Digor, Sarıkamış, Gölbaşı ilçelerinde, Ardahan’ da Göle ilçesinde toplam 5 okulda 413 kardeşimizin öğretmenlerine ulaştık.
413 kardeşimizin yardım ihtiyacını belirledikten sonra en zorlu kısım başladı. İsimler ve kardeşlerimizin ayak numaraları, bedenleri öğrenildi. Bu miniklerin ayaklarını ve bedenleri sıcak tutabilecek bot ve montlar araştırıldı. Alım yapılacak firmalar incelenip telefonlar edildi. O kadar heyecanlı bir koşuşturmaca vardı ki, herkes daha iyisi olsun diye can atıyordu. Gezenbilir anasayfasında duyuru yapıldı ama asıl hummalı çalışma proje yönetim sayfasında yapılmaktaydı.
Tüm bu aşamalarda projede görev alan arkadaşlarımızla binlerce kez mesajlar yazıldı tartışmalar yapıldı. Bu projeyle yatıp bu projeyle kalkıyorduk. Çok sabah hatırlıyorum ki bu projenin fikir babası Burak arkadaşımızın telefonuyla başlamışımdır güne
Bu projenin fikir babaları ve proje yönetimde olan arkadaşlarım Burak Akkan, Cihan Ülker, Ahmet Öztürk, Faruk Kayhan, Tarık Yılmaz ve Mustafa Kemal Güner Bey arkadaşlarıma, projemizi hayata geçirebilmemiz için bize ön ayak olan Rottweiler Irk Derneği ve Esra Akeroğlu arkadaşıma gönülden teşekkür ederim. Projeye bu ekiple başlamıştık. Fakat Kars’ a gittiğimizde gördüm ki bizden daha fazla çaba sarfeden Fako Amca ve Tarık’ mış aslında. Ayrıca bu ekibe Mete Bey, MKG ağabeyimizin sevgili eşi, kuzucuğum Fundacım, Ufuk ağabey, Sedat, Mehmet Ali ve Hilal de dahil oldular. Bu ülkenin geleceği olan kardeşlerimize bir nebze de olsa destek olmamıza yardımcı olan bu ekiple çalışmak inanılmaz keyifliydi. Birlikte endişelendik, birlikte sabırsızlandık ve sonunda birlikte başardık.
SEVAL
Forum Admin
[attachment=1]
Faruk bey'in muhteşem Türk Bayrağımızı açtığı ve okul yetkilerine teslim anı.
[attachment=2][attachment=3]
Yaban tv çekim anında görülüyor.