Haydi Pelepones'e

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RÜZGAR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,534
Ynt: Haydi Pelepones'e

Karavanın yanına sandalye masa açıp güneşi birer kadeh içkilerimiz eşliğinde batırıyoruz.

2-06 Agria de gün batıyor

[attachment=1]

Buralara kadar bilinen rotalarda geldik ama sonrası için değişik bir yoldan Pelepones e inmeyi düşünüyoruz. Genelde otoyoldan devam edilince Atina ve Pire nin dışından transit geçilip Korinth’e gidilir ama biz bu defa Atina’ya Nea-Makri yönünden gitmeyi düşünüyoruz. Yani Chalkida yarımadasına paralel güney doğu tarafından. Böylelikle “her sefer, artı bir yer” prensibi ile farklı yerleri de görme ve keşfetme duygumuzu yitirmemeye çalışıyoruz.
Akşam olurken yeni düzenlenmiş olan kıyıdaki yürüyüş yolunda epeyce bir zaman yürüyoruz. Kıyıdaki mavi beyaz bayraklı teknelerin oynaşması hayallerimi geçmişin Kalamış’ına, kırmızı beyaz bayraklı teknelerin oynaştığı o eski günlere götürüyor bir an için. Martı çığlıklarının dozer homurtularına henüz yenik düşmediği o sakin günlere...
Gece kıyı yolundaki bir kafe de sohbetimize devam ediyoruz. Cici bir garson kız bize greek cafe’lerimizi ! servis ediyor . İyi sahip çıkamazsak Turkish Cafe’ler de Karagöz- Hacivat misali Greek’leşecek pek yakında.

Sabah güneş yükselmeden kıyıda bir yürüyüş yapıyoruz. Yol da bu yıl yapılmış besbelli. Balıkçı barınağındaki teknelerin oynaşmasına takılıyor gözlerimiz bir süre.

2-07 Agria da oynaşan tekneler

[attachment=2]

Bu gün rotamız da otoyoldan Chalkidika tarafına sapıp Ege nin Notio Evoikos Gulf yüzüne bakan beldelerinden birine ulaşmayı düşünüyoruz. Yunanistan ın en kalabalık bölgesinin burası olduğunu düşündüğümüzden buralardaki yerleşimleri , yaşamı görmeyi arzu ediyoruz. Şehrin dış mahallerine girmeden denize doğru sapıp Nea Makri yolunu tutuyoruz. Tenha bir dağ yolundan virajları döne döne yeşillikler içindeki beldeye ulaşıyoruz. Önce kıyı boyunca bir gezinip kendimize uygun bir yer arıyoruz. Eylül ayı hafta araları buralarda da tenha geçiyor ama hafta sonları Athina nın baskınına uğruyor her büyük şehir hinterlandı gibi.

2-08 Nea Makri de kıyı

[attachment=3]

Nea Makri de şirin bir yer diğerleri gibi. Tabii bu iş biraz tabiat anaya bağlı ama sonuçta insanlar değerlendiriyor doğayı.
Kıyı yolunun bitiminde güzel bir çamlık alan buluyoruz. Bir motel önü ama motel boş. Eee biz de niye bu mevsimde geldik, havaların bozma riskini göze aldık, rahat edelim diye değil mi ya.

2-09 Nea Makri de park.

[attachment=4]

Akşama kadar biraz dinlenerek oyalanıyoruz ama karanlıkla birlikte etraftan kalamar, balık, uzo gibi kollestrole, kalbe son derece yararlı maddelerin kokuları ile kuşatılıyoruz !. Bu kokulara dayanabilmenin tek yolu o kokularla haşır neşir olup farklılığı ortadan kaldırmak ! Yani bir nevi "kollestrol açılımı" yapmakgerekiyor gibi :mad:

2-10 Nea Makri de akşam

[attachment=5]

2-06 Agria da gün batımı.jpg

2-07 Agria de oynaşan tekneler-.jpg

2-08 Nea Makri de kıyıi.jpg

2-09 Nea Makri de park.jpg

2-10 Nea Makri de akşam.jpg

Etiketler

Farklı yerlerde bulunmanın dayanılmaz mutluluğu ile bu defa “kendimize” içiyoruz. Üç beş adımda ulaşabildiğimiz karavanımızda geçirdiğimiz sakin bir gecenin ardından güneşli bir güne merhaba diyoruz yeniden.
Kıyıdaki palmiyelerle bezenmiş yemyeşil çimenlerin üzerinde sabah yürüyüşümüzü yapıyoruz.

2-11 Nea Makri de sahil yolu

[attachment=1]

Havanın güneşli olmasını değerlendiren birkaç kişiye özenerek bir koşu denize giriyoruz. İyi de ediyoruz. Sonra ılık duşlar ve birkaç dakikalık hazırlıktan sonra beldeyi gerilerde bırakıp Rafina kıyı yolundan Athina nın dış mahallelerine kadar kıyıdan gidiyoruz.Yolda depomuzu fullerken yardımcı olan gençlerle konuşuyoruz. Biri Hintli, diğeri Pakistanlı iki esmer delikanlı. Eee globalleşme dediğin de böyle olur. Sen Batıya gidersen senin yerine doğulu gelir. Bizde de öyle olmadımıydı ?. Ne hikmetse beyaz insanlar gittiğinde yerine de hep esmerler geliyor bu acunda.
Önümüze küçük küçük beldeler geliyor. Bir tanesinde öğle yemeğimizi halledip biraz dinleniyorum.

2-12 Rafina da mola

[attachment=2]

Eğer Atina ya girilmeyecekse şehrin sahil yolundan dosdoğru Pire’ ye kadar hiç şaşırmadan şehir trafiği rejiminde gitmeniz gerekiyor. Yıllar önce bir tabelayı kaçırıp Atina ya girdiğimizi sonra adım adım en az bir saat giderek şehirden çıkabildiğimizi hatırlıyoruz.
Pireye girince tabelalar yetmiyor. Korinthos u tuturabilmek için camı açıp yol sorduğum bir kamyonetin peşine takılıp karışık liman bölgesini hem de kestirme yollardan atlatıyorum.
Korinthos a girip anımsama turu atıyoruz. Oralarda da çok değişiklikler olmuş zamanla.
Ana yola çıkıp rotayı Nafplio’ ya (Atina dan önceki başşehir) çeviriyoruz. Güneş yavaş yavaş dağların ardına çekilirken şehre ulaşıyoruz. Kalacak yer aramamıza gerek yok. Karavancıların kalacakları yer belli. Liman sahası.

2-13 Liman’dan tarihi kaleye bakış

[attachment=3]

Limana girip uygun bir yere park ediyoruz. Limandaki iki koster de Türk bandıralı. Birkaç TIR ile gemi adamlarını da sayarsak epeyce Türk oluyoruz Naflio da.

0-14 Naflio limanında karavanlar

[attachment=4]

Buraya yeniden gelebilmenin mutluluğu okunuyor gözlerimizden.
Eh artık bu mutluluk kutlanır yani.
Eller, mumlara, buzlara, içkilere, çerezlere uzanıyor, bir çabukta bar hazırlanıyor. Müdavimleri Rüzgar kaptan ve kabin amiri...
Haydi kaptana ve de kabin amirine içelim....

İkinci Bölümün Sonu

2-11 Nea Makri sahil yolu .jpg

2-12 Rafina da mola.jpg

2-13 Limandan tarihi kaleye bakış.jpg

2-14 Naflio limanında karavanlar.jpg

Üc gündür foruma nasil resim yüklerim sorularini cözmeye calisirken, güzel anilariniz gözümden kacti. Simdi hafta sonunda okuyacak cok güzel seyler var demektir. Tesekkürler.

Hüseyin Sahin

" Buraya yeniden gelebilmenin mutluluğu okunuyor gözlerimizden.
Eh artık bu mutluluk kutlanır yani.
Eller, mumlara, buzlara, içkilere, çerezlere uzanıyor, bir çabukta bar hazırlanıyor. Müdavimleri Rüzgar kaptan ve kabin amiri...
Haydi kaptana ve de kabin amirine içelim...."

Mutluluğunuz, anlatımınızda o kadar açıkki...
Kabin amiriniz Rüzgar'ı nasıl estireceğini çok iyi biliyor.
İmrenerek sizleri izliyor ve hayaller kuruyoruz..
Üçüncü bölümü sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Saygılarımızla...

Çook güzel bir yazı ve gezdiğiniz yerler her zamanki gibi harika.
Yeni sezonu da beklemedeyiz. Umarım nice güzel geziler yapar ve paylaşırsınız.

Bugün sizinkinin aynı mavisinden iveco gördüm burada bir tane arkasından yetiştim, acaba? dedim. Ama değilmiş...

Elinize kaleminize sağlık. Yine harika bir rehber niteliğinde bir gezi yazısı ortaya çıkıyor. Yunanistan'a gideceklerin kesinlikle okuması gereken bir yazı oluyor. :smiley:

Nafilo limanındaki fotoğraf ilginç geldi. Diğer karavanlara göre ters olarak park etmişsiniz. ;D

Bu ağır tahriklerden sonra savcılığa baş vurmak farz oluyor. Gezen bilir, duran bildiğini sanır dokundurmalarına daha ne kadar sabredilebilir, bilemiyorum.

Hüseyin Abi ellerine sağlık , her zamanki gibi nasıl gezi yazısı yazılır dersi de veriyorsunuz .

Pelepones yolcusu değerli kardeşlerimden torbaya elini daldıranlara bakalım ne çıktııı...

*** "güngör"... Ege'nin meltemi hep hayallerini taşısın uzaklara...Gidebildiğince, görebildiğince...

*** "teos" ..Ne demişler.Yaz bana, yazayım sana...Yazınca moral olur yazana, okuyunca renk gelir yüzüne...Yazılarımdan makale tadını da alabilen ender arkadaşlarımızdandır Oğuz. Yazmasını da bilir okumasını da ...Kim bilir fotoğraflara bakıp ne kadar gülüyorsundur.Kutu makina ile mi çektin, traş makinası ile mi diye ? ::smiley:

*** "Assasin" Tam ikinci gole giderken araya girip faul yaptın. Düüttt...sarı kart...Gençliğinin verdiği hızı "şahane " tanımlamanla kapattın.Sarı kartı geri aldım.Teşekkürler..
Yine yaz.

*** "Akdeniz45" Hafta sonunuzu ziyan etmemişimdir umarım.Sizin anılarınız da bize hep yeni hayaller kurdurur her zaman.

*** "berkcantp" Avatarınızdaki küçük hanım da beğeniyor mu yazıları bakalım ?.Merak ettim..Her yaşa hitap ediyormuyuz acaba?

*** "Esinti35" Eğer esinti İzmirden doğru esiyorsa İmbat tır adı. Asil rüzgardır, insanın içini ferahlatır. Siz kabin amirimin "kaşığı ile verdiği sahneleri izliyorsunuz" Bir de bunun eve dönünce "sap" kısmı var unutmayalım . :mad:

*** "yugun" Yeni sezonu ben de beklemekteyim.Bakalım neler gösterecek leylekler bilinmez. Mavi İveco bir gün size de gelebilir. Cennet hanım üzümlü keki hazır etsin şimdiden. :D

*** "fsirin" Salık vermene sevindim.Bu yaz umarım bir kaç arkadaş Naflio dan fotoğraf gönderirler. Ters duruşum ters adam olduğumdan zahir.Kamp dışında oturma gurubumu manzaraya karşı veririm hep.Oturur dışarısını seyrederiz, bir şeyler atıştırırız.Almanlar ise hep bir örnek durular. Adamlar hayatı boyunca hep bir örnek olmuşlardır zaten .Özgünlük adına yazık insanlar...

*** "hiç" Baş vuracağın savcılığa aman dikkat. Sizin oralara yakın yerlerden olmasın.Yoksa girişimiz olur çıkışımız olmaz..İstermisiniz "Rüzgar 146 gündür esmiyor" diye sütun açmayı..Aman , aman :eek:

*** "bartek" Oniki den vurdun farkında olmadan...Yıllar önce Benim Adım Kırmızı 'nın arka kapağını okuduğumda çok imrenmiştim doğrusu.Adam Nobel in habercisiymiş meğerse.

[attachment=1]

Bir gün bakarsın karavancılar için de gazoz kapağından madalya verirler. Bizimkilerin aklına karpuz kabuğu düşürme aman. ;D

Hepinize sevgiler, saygılar
Rüzgar

Orhan Pamuk için.jpg

Hüseyin Abi, beğenmez olurmuyuz ellerine sağlık , dede babaanne ve torun, bu yazınızdan sonra pasaport ve ayrıca bir iki gezgin arkadaş bulup (yalnız cesareti kendimizde göremiyoruz.) sizlerin seyahatlere benzer karavanlı bir yurt dışı gezisi gerçekleştirme arzusundayız.

Saygılar
İlhan GÜNEŞ

Arsivimize ekledim. Yaza klavuzumuz hazir artik. Bu verdigin danismanlik icin simdiden tesekkurler.

:( okumakta geç kalınca (elde olmayan nedenlerden) torbaya elimi daldıramadım.... Eve gelir gelmez iş ilk sizin yazınızı okuyup yorucu geçen hafta sonumu tebssümle ve merakala bitirmek oldu.....

Yüreğinize ve kaleminize sağlık...

İlknur - Mahir

İkinci bölümü de ilk bölüm gibi bir solukta okudum. :smiley: :smiley: :smiley:
Yazılan espirilere kahkahalar atınca etraftakilere izahat vermek zorunda kaldım :D :D :D
Bu bölüm de ilki kadar güzeldi! Ellerinize sağlık :smiley: :smiley: :smiley:

Çıta ne güzel yavaş yavaş yükseltiliyor farkına bile varamıyoruz,benim gibi sıkı yerli karavancı bile sıcak bakmaya başlıyor artık taaa oralara.Hadi bakalım sabırla bekliyoruz 3 ü...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.