Haydi Pelepones'e

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RÜZGAR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,534
Ynt: Haydi Pelepones'e

Okumaya başladıktan sonra gözüm sağda sayfanın neresin de olduğumu gösteren sıkalaya takıldı,bir sayfalık yazı olduğuna göre şurasına geldim,ortayı geçtim aha yorumlara başlamışlar,ya ne çabuk geldik yorumlara işte aklımdan geçen düşüncelerin canlı yazılmış hali.Umarım heepsini birden vermez derken haftalara bölmüşsünüz çok sevindim ama rüzgar hocam siz bunları perşembeden yayınlasanız da haftasonu insanlar yola düşse,güzel olmazmı.

Etiketler

Hüseyin abi,

Kalemine sağlık...
Heyecanla izliyoruz tüm Avrupa yazılarını ...
Ve İpsalanın ötesi hayallerimizi hep canlı tutuyoruz sayende...
Çok teşekkür ederim ...

Aaaahhhh be koca RÜZGAR durduk yerde eserek,içimdeki küllenmiş ateşi alevlendirmenin ne anlamı vardı sanki. Zaten 3 gün önce Selanik'deki arkadaşım aradığında eski günleri anarken hafiften dumanı çıkmıştı.3 gün sonrada sen eserek iyice alevlendirdin o günlerin devamlı yollarda olmanın sevdasını. Hani unutmaya çalıştığın eski aşkını yıllar sonra karşında görmek gibi oldu bana.
TIR cılığımın son yıllarında iş başı yapacağım firmaya pasaportumu verirken pazarlık etmiştim. Sadece yunana çalışırım başka yere gitmem diye.(Firma ağırlıkla İngiltere çalışıyordu,5 araç ayırmışlardı yunanistan için,ama sıkışıktıklarında heryere göndereceklerdi) Böylece son 2 yılımı sadece yunanistana gidip gelerek kapatmıştım perdeyii
Çünki yunanistanı çok seviyordum,komşu kapısı gibi geliyordu bana.Sanki başım sıkışsa bağırsam Türkiye'den duyulacak,hemen yardıma koşacaklarmı sanıyordun ne. Çat kapı yunanistan'daydım, çat kapı evdeydim. Çok arkadaşım oldu oralarda kuzeydeki türklerden tutda, en az onlar kadar seviştiğim öz yunanlı Yorgo-Anesti vb. gibi. Bak gördünmü koca RÜZGAR hepsini ve o günleri aklıma düşürdün.Ben şimdi nasıl alabildiğim en derin nefesi çekipte ciğerlerimden gelen kocamaaaan bir OOOOFFFFFFFFF çekmeyeyim.
Hele hele o resimleri gözüme sokarak dahada yükselttin içimdeki alevi. O Asprovalta sahilinde 2 günde olsa denize girip dinlenmek için,Cumartesi-pazarı oraya denk getirme çabalarım geldi aklıma.(yazın hafta sonları TIRlara yürüme yasağı olduğundan yasağın başladığı saatlerde nerde iseniz pazar akşamı saat 22 ye kadar orada kalmak zorunluğu vardı.)
Neyse senin fotoğrafları görünce banada yolsuz kalan yahudinin esi defterleri karıştırması gibi oralarda çekilen eski resimleri karıştırmak düştü. Yinede o güzel günleri hayalende olsa yaşattığın için teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

asprovalta.jpg

yunanistan.jpg

ipsala.jpg

Gezi anılarını her zaman zevkle okuduğum sayın Hüseyin bey'in, Pelepones anıları ve kışkırtıcı anlatım tarzı bizlerin hep içimizi burkup karar aşamasına getirmektedir. "Acaba! acaba! diye". Hayırlısı diyerek anılarının devamını merakla beklemekteyiz. Saygılarımla..

Şeref Güçlü

Benimle birlikte Pelepones yollarına düşen çok değerli arkadaşlarım, bakın bakalım size ne çıktı niyet kutusundan...
Katılımınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yazı bir kaç bölüm..Umarım birlikteliğimiz, desteğiniz yol boyunca sürer..

*** "Gezmen"i tahrik etmesine bir bakıma sevindim.Buz dolabınız da geliyor hocam...Bahane azaldı bilmiş olun...

*** "mayıstocböce" nin okumaya özel zaman ayırması büyük incelik..Arkası yarın gibi olamasa da beş günde bir yeniden buluşuruz gibime geliyor.

*** "Tifa" Evet yaz yaklaşıyor..biraz hareketlenin bakalım.Sizin gibi deneyimli arkadaşlar önderlik etsin biraz. Alın, sürükleyin söğüt gölgesine yayılanları..değil mi ya ?

*** "buselik" arkalardan sollayıp hızla geliyor...aman haa dikkat...usta karavancının karavanına atlayınca kimse tutamaz yakında onları..İçinizi ısıtan yazılarımın içimizi ısıtan karşılamaları da olacak elbet..Bekliyoruz artık.

*** "drares" in her zamanki kibar ve teşvik edici katılımları beni her seferinde bir yerlere sürüklüyor...Bu yıl bir yerden esemezsem "drares" e ne anlatacağım diye kara kara düşünür oldum.

*** "orsaalabanda" ya haritaları hazırladığı ve (ak saçlı ağabeyine) teknik destek verdiği için için teşekkür ediyorum. Ama asıl büyük teşekkürümüz güzel sözlerine,duygularına tabii ki..

*** "berkcantp" kardeşime teşekkür ediyorum. Fazla bekletmeyeceğim inanın.

*** "taiga" ,İpsala'nın ötesinde neler olduğunu merak edenler elini çabuk tutsun. O sofraları kaldırmak gençlikte olabiliyor ancak. Sonra başlıyor iç çekmeler burun sızlamalar..Tabii arada geç izlenmiş resmi geçitler de yıkıyor insanı ...di mi ya !...

*** "dalgıç" kardeşimiz en şanslımız. Yunan'ı iyi gezmiş, güzellikleri bolca yaşamış bu dostumuzun fotoğraflı katılımı konuyu zenginleştirdi..Teşekkürler "dalgıç"...Sizlerle yollarda birlikte olmak, geçerken hafiften bir "dıt" lamak güven veriyor her zaman Avrupa yollarında bana.

*** "esinti35" in Artık acaba macaba yok.Marşa dokunmak var,uzolar,greek saladlar,masmavi denizler var...Haydi artık..Mordoğan'a biraz ara verin bu yaz..Anılarınızı bekliyorum..

Sevgili Hüseyin abi, RÜZGAR'ına kapılıp gidebilmeyi öyle çok istiyorumki :-\ lakin... biraz daha yazılarınla avunup offf of çekeceğiz.
Levent

Özellikle yaz aylarında konvoy halinde giden yabancı plakalı karavanları gördükçe iç çeker ne şanslı insanlar derdim....Azmetmek , niyet etmek başarmanın yarısıdır diye düşünürüm....Şimdi başarının diğer yarısına doğru (birazda şansımızın yardımı ile ) hızla ilerliyoruz ...Geriye kalan bir konvoyda bizim oluşturmamız... Eminim bunu da bir gün yapacağız... Yüreğimizi ısıtıcak karşılaşmalara en kısa zamanda kavuşmak dileği ile.....Yazılarınızı merakla bekliyoruz..... İlknur-Mahir

Evet Hüseyin ağabey, o Keşan kavşağı var ya... Orası hayatî bir kavşak. O kavşaktan sola dönüp Gelibolu'ya dönmek yerine, nasıl da içim pırpır etmişti sizin dediğiniz gibi direkt yola devam ettiğimde.

Ah o kavşak ! Batıyla doğu için ne kadar da fark yaratan bir kavşak.

Pelepones'birlikte yolculuk eden sevgili arkadaşlarım,
Bakalım torbadan neler çıktı bu sefer :smiley:

*** "güngör"... Rüzgara kapılıp gitmek güzel bir arzu...2010 yazında rüzgardan da öte bir girdap oluşmuştu hatırlarsan.Hem üç denizden esmiştim hem Peleponesten. Bu yıl göreceğiz bakalım kim girdaba kapılıp gidecek taa oralara. ;)

*** "buselik"... Yüreklerimizi ısıtacak karşılaşmaları dört gözle bekliyorum. Bir gün bir yerlerde..

*** "aslanahmet"... Sen de ufaktan ufaktan hazırlan bakalım. Konvoy da güler yüzüne her zaman yer var.Unutma...

*** "hiç" ...Ah o kavşak...o kavşaklar yaktı bizi...güzelliğe, hoşgörüye, heyecana sürükledi o kavşağın ötesi bizi her zaman...Yine bir gün o kavşaktan ileriye, batıya,engin maviliklere doğru hep birlikte umarım.. :D

*** "taiga"...Bazıları hiç üşenmez ...Uzun demez kısa demez her konakladıklarında lastikleri korumaya alır her zaman.Cimri herifler noolucak :mad: Orada bir haftadan uzun konaklayanlar az değil hani. Su, beleş, üç sisteme elektrik gerekmez, tuvalet az ilerde,.Günde 25€ cepte...ohhh yan pala gel yat.. :D

RÜZGAR' Alıntı:
*** "güngör"... Rüzgara kapılıp gitmek güzel bir arzu...2010 yazında rüzgardan da öte bir girdap oluşmuştu hatırlarsan.Hem üç denizden esmiştim hem Peleponesten. Bu yıl göreceğiz bakalım kim girdaba kapılıp gidecek taa oralara. ;)

Ege'nin meltemini herzaman sevmişimdir,helede Eylülde Asos'da bu gezin bana sonbahar meltemini getirdi Hüseyin abi. 3 denizden esecek boralarda biraz içim üşür biraz
buruk olurum,helede kışa yaklaşıyorsak. Sevgiyle..

Bir şeyler yazmazsak niyet kutusundan bize bir şey çıkacağı yok gibi :smiley: Her zaman makale tadında okuduğum gezi anıların, böyle bir renk de var dedirtiyor.
Ellerine emeklerine sağlık.

İkinci Bölüm

İkinci Bölümün Rotası
Selanik- Katerini-Volos /Agria (kd) – Nea Makri- Athina- Nafplio (kd)

2-01 İkinci bölümün haritası

[attachment=1]

Haydi artık, pamuk eller marşa...
Asprovalta ya veda edip Selanik yoluna doğru çıkıyoruz. Eteklerimizdeki belde giderek daha çok yeşilliklere bürünerek küçülüyor, küçülüyor ve son virajın ardından gözden kayboluyor.
Selanik’e yaklaşırken hafiften çiseleyen yağmur camlara ilk öpücüğünü konduruyor. Tabii endişelerimiz de rahat rahat oturdukları yerlerden şöyle bir kıpırdıyor. Bu öpücükler hayra alamet değil...Bakalım arkasından neler getirecek..
Cam sileceğimin ucu kalkmış gidiyor. Eyvah diyorum yedeği de yok, yolum de uzun...Bu işi hemen halletmeliyim...
Nâçar Selanik’e dalıyorum...Çoktandır transit geçip gittiğim belde geçen yıllarda biraz daha kalabalıklaşmış gibi geliyor bana.
Gözüm bir taraftan da silecekleri değiştirebileceğim bir yer arıyor.
Şehrin ortasından Athina yönüne doğru çıkarken bir İveco parçacısı gözüme ilişiyor. Yarı Türkçe yarı İngilizce işimi hallediyorum, hem de sadece 5 € ödeyerek. Bu gün hava kapalı ve de yolum uzun. Niyetim Volos u tutmak, kıyıda güzel bir gece geçirmek.
Selanik çıkışında 2€ ödeyerek daldığım otoyoda hızla Katerini tarafına bastırıyorum. Katerini girişinde yollar TIR cılar tarafından kesilmiş. “Nooluyor hemşerim” dediğimizde kibar bir dille nakliyecilerin direnişi olduğunu söylüyorlar. Yunanistan da da direnişten bol bir şey yok. Halk bizim gibi kuzu değil...Ne zaman gelip geçsek direnecek bir şeyler bulunuyor ülkede. Çöpçüler, nakliyeciler, polise karşı direniş gösteren talebeler... Bizim gibi her şeyleri yolunda gitse canları sıkılacak zavallıların !.
Katerini de vakit öğle oluyor ve yol kenarı bir kantina da içi dolu dolu soufuli’li (köfteli) sandviçlerimizi götürüyor üzerine birer cola çekiyoruz. Çevremizdekilerden bir kısmı bizim TIR cılar. Biraz sohbet ediyoruz vatandaşlarımızla. Sonra sessiz bir yolun içine çekip biraz siesta ile dinleniyoruz.
Katerini plajlarını geçtikten epey sonra otoyol dar bir vadinin içine girerken sona eriyor. Bu vadide tren yolu ile karayolu daracık bir yerden yılan gibi kıvrılarak ilerliyor. Yol üzerinde de önemli bir ayazma var. Bir çok Yunanlı dua etmek için duruyor, su ihtiyaçlarını karşılıyor hediyeliklerden bir şeyler alıyor sonra hafiflemiş olarak yollarına devam ediyorlar.

2-02 Ayazma da hediyelik ikonlar

[attachment=2]

Biz de gelip geçerken durup ayazmayı ziyaret etmiş, soğuk sulardan içmiş kendimize göre bir şeyler almıştık buradan yıllar önce.
Yıllardır çarpılmadan sapasağlam durduğumuza göre insanlara bir şeyler olmuyormuş ayrı dinlerin önemli yerlerini ziyaretlerde !..

Sonrasında kilometrelerce düm düz yoldan hızla geçip Volos sapağına gelmeden bir otoyol gişesinde para ödüyoruz. Pek de merak etmiyoruz neden bu parayı ödediğimizi. Boşver bu sıralarda ülke krizde. Yardım olur. O soruyu başka zaman sorarız artık.
Volos’ u boydan boya geçip şehrin öbür başındaki uygun gördüğümüz bir yerde kısa bir mola veriyoruz.
Selma acele bir çay demliyor. “Basamakta çay” molasında çay daha bir lezzetli geliyor içene. Tabakta da altlık bir şeyler var...Pek konforlu olmasa da öğün atlamamaya özen istiyor vücudumuzun uyarı sistemi.

2-03 Basamakta çay

[attachment=3]

Volos’un bitimine kadar epeyce gidiyoruz. Yolda rastladığımız bir market den koli ile su alıyoruz. Buralarda da sular sert, koyunca çaydanlığa, içince midene oturuyor. Kampda kalma yerine hayatın içinde kalmayı yeğliyor va Agria ya geri dönüyoruz. Belde de rastladığımız bir çeşmeden karavana su takviyesi yapıyoruz.

2-04 Karavana su doldurmak

[attachment=4]

Agria, Volos’un doğu tarafında ve birkaç km. kadar dışında bir dış mahalle. Şehrin içine göre daha sakin ama ıssız değil. Yemek yeme, küçük alışverişler, yürüyüş gibi ihtiyaçlar için yeterli.

2-05 Volos /Agria de kaldığımız yer

[attachment=5]

2. rota.jpg

2-02 Ayazmada hediyelik ikon.jpg

2-03 Basamakda çay .jpg

2-04 Karavana su doldurmak.jpg

2-05 Volos-Agria da kaldığımız yer.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.