Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale
Arkadaşlar 18 gün oldu Antalya-Beldibi'nde kontak kapatalı.Fakat hala marşa basmak gelmiyor içimizden.Arkamızda ve üstümüzde çamlar,önümüzde masmavi deniz,sağımızda denizden çıktıktan sonra duş almak için dere var.Birde yanımızda internetinden faydalandığımız kafeterya var.Alışveriş yakın motora atladım mı 1 km de alışveriş yerleri.Yakınımızda dağdan gelen suyu bulunan belediyeci mehmet tin evi.Akşam oldumu yanıbaşımıza toplanan otellere sebze meyve veren pazarcı kamyonetleri var.Biz onlara akşamları çay demliyoruz,onlarda bize kavun karpuz,domates,biber,salatalık,patlıcan dahil tüm sebzelerimizi veriyorlar.Yetmedi pazartesi günleri kurulan beldibi pazarına gidiyoruz.Pazardan bile dostlar edindik.Çay ısmarlamadan salmıyorlar.Ev ziyaretlerine bile gidiyoruz.Tabi bizde onları deniz kenarında elimizden geldiğince ağırlıyoruz.
İki gün önce 2 karavan ile 4 kişi olarak İtalyan karavancılar geldiler.Yıllarca İtalya ya çalıştığım için edindiğim italyancamının 6 yıldır konuşmaya konuşmaya körleşeninden kalanlar ile karşıladık.Suyun yerini gösterdik,pazarı gösterdik.Emniyet açısından çekincelerini elimizden geldiğince gidermeye çalışarak,bizim 15 gündür kaldığımızı bir sorun olmadığını anlattık.Tatmin olarak onlarda postu bizim yakınımıza serdiler.Pazardan aldığımız napolyon kirazlardan bir tabak yapıp hoş geldiniz dedilk.Daha sonra pazarcıların verdiği bir karpuzu buyur ettik.Akşam üzeride çaya davet ettik,eeeeee pek memnun oldular tabi türk misafirperverliğinden.Bu arada eşimde lafı gediğine oturttu tabi.''yıllarca ekmeklerini yedin tabi şimdi diyetini ödüyorsun'' diyerek.
İtalyanlarda bu kadar ilginin altında kalmayıp,öğlene bizi spagetti ziyafetine davet ettiler.Bayağıda hazırlık yapmışlar sağ olsunlar.Öğleden sonra onların şansına deyip denize daldım.İrice bir ahtopot yakaladım.Götürüp onlara verdim ve akşama bize yemeğe davet ettim.Eşimde sağ olsun epey çalışarak(tabi benimde yardımlarım ile) biber dolması-taze fasulye-cacık ile güzel bir sofra hazırladı. Onlarda benim yakaladığım ahtopotu haşlayıp zeytin yağlı ve limonlu olarak salata yapıp getirmişler ellerinde.Hadiiiiiiiii gelde şimdi sofraya babadan kalma aslan sütünü koymada görelim bakalım.Önce biraz çekinceli başladılar ama sonra beğendiler bizim Rakımızı.
Rakının kapağı açılınca tabi sohbetinde ayarı geliyor.Ne berlisconi'si kaldı,ne tayyibi.Bu arada bizim fakirhane J9 u incelediler.Kendim yaptığımı söyleyincede enderinden bir ''bouno-Bellaaaaa'' diye beğenilerini belirttiler.Birde tv ve çanak anteni görünce bizde yok dediler.Velhasıl iki gün misafir ettik.4 günleri kaldığını,buradan Pamukkale ve Efes'e gideceklerini oradan da Yunanistan üzeri döneceklerini söylediler.Bende gidecekleri güzergahları ellerindeki aletlere yazdırdım.harita üzerinde gerekli açıklamaları yaptım.
Dün sabah 7 de yola çıktılar epey öpüşme ve telefon adres alıp verme merasiminden sonra.Dostlar tabi bu arada GEZENBİLİR'ide ve sizleri anlattım onlara.İtalya ya gidince göz gezdirecekler,epey meraklandılar.Hele buradan yapılan yardımlaşma ile arkadaşların kendi karavanlarını kendilerinin yaptığını söyleyince epey şaşırdılar ve ilgilendiler.Bende daha çok gaza getirmek için açtıp laptopu gösterdim arkadaşlarımın yaptıklarını.Tabi onlar süper-bonunooooo-bellaaaa dedikçe pek keyiflendim valla.
Velhasıl burada tüm GEZENBİLİR adına misafirde ağırlıyoruz,misafirliğide gidiyoruz.Çalışan ve karavanını bitirmek için terleyen tüm arkadaşlarım adına ben yorgunluğunuzu gideriyorum merak etmeyin.Vaalla elimden geldiğince hepinizin adına tadını çıkarıyorum.
Bu arada Haldun dostuma eklemesi için resimler yolladım,herhalde eklemiştir sanırım.Bulunduğumuz yerin genel görünüşü,eşimle akşam keyfinde tüm dostlara kaldırdığımız kadehler ile selamlarımız,İtalyan arkadaşlarımız ile yemeğimiz.
Bakalım ne zaman marşa basacağız,vallahi biz bile bilmiyoruz.Nasılsa zamanımız bol,acelemiz yok,evde bekleyenimiz yok.
Hepiniz adına doyasıya tadını çıkarıyoruz dostlarım,her zaman eşimle kulaklarınızı çınlatıyoruz.Tabi yanlız eşimle değil tanıştığımız herkerese GEZENBİLİR'i de tanıtıyoruz.Anlayacağınız elçiliğinizi elimizden geldiğinizce yapıyoruz.
Tüm arkadaşlarıma kucak dolusu selamlar,hepinizi seviyoruz.Tanrım herkese doyasıya gezebileceği zamanı-maddi olanağı-karavanı nasip etsin. Saygı ve sevgilerimle