Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,658
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Yolunuz açık,sağlığınız yerinde, neşeniz bol, anosonunuz kıvamında, gölgeniz serin, uykunuz huzurlu olsun.
Ekmek parası için çile çektiğiniz yollarda şimdi keyif sürmek hakkınızdır elbet.

Etiketler
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

15-30 Temmuz aralığında Bodrum'da olursanız karşılaşma olasılığımız yüksek. Rüzgarınız kolayına, pruvanız neta olsun.

Abdi Ağabey, işte hayat işte mutluluk bu. Kuşlar gibi özgürsünüz. Belli kalıplara girmeden tatil yapıyorsunuz. En önemlisi gittiğiniz her yerde yeni dostluklar ediniyor ve sevgiyle uğurlanıyorsunuz. İnsan daha ne ister. Ama siz güzel karakterinizle bunu hakkediyorsunuz Abi. Yazdıklarınızı mutlulukla okuyoruz. Biraz da gıpta ediyoruz. Bizler de inşallah en yakın zamanda böyle özgürlüklere kanat açarız.

Daha nice güzel geziler yapmanız temennisiyle,
Ahmet Hakan Eker

Kelimelerin yetersiz kaldığı bir açıdan bakıyorum şuan fotoğraflarınıza.Keyfiniz aynı göründüğü gibi devam etsin Abdi bey.Ayrılmama kararınızıda destekliyorum kart basmayacaksınız ya istediğiniz kadar kalın sonra aklınızda kalır,miskinliğin raconu budur.

İyi yolculuklar, iyi dinlenceler Abdi Bey!...

Cavid Sezen

Abdi ağbi sevgi ve saygılarımla ; Sağlıklı ve mutlu geziler diliyorum.Sizleri izledikçe iştahım kabarıyor.Fakat dükkan ve çocuklar malum pekizin vermiyorlar.Üniversite deki Vize ,oğlan ise geçen hafta SBs sınavına girdi.Esnaflıkda açık hava mahkumiyeti.Olsun sizin geziler ve fotolar beni oralara götürüyor.Herşey gönlünüzce olsun.İyi eğlenceler.

Metin35
Gezmen
Mayıstosböce
Aslan ahmet
Orsaalabanda
Hiç
Bayar28
Orbay74
Fsirin
Kenan akça
Dostlar hepinizin iyi dileklerinize çok teşekkürler.Hepinizin adına gezinin tadını çıkarmaya gayret ediyoruz.Zaman zaman eşimle sizleri anıyoruz herhalde kulaklarınız çınlıyordur.Alanya beldibinde bulduğumuz harika yerin hakkını vermeğe çalışıyoruz.İçimizden yürümek gelmiyor.Bugün pazar olduğu için çok kalabalık oldu.Fakat arada bu kadar gürültüde iyi gidiyor.Komşularımız ile yiyecek içecek ikramlarıda gırla.Tabi bu arada gelen 10 kişiden 8 kişisi tam hayalleri olduğunu emeklilikte böyle yaşamak gerektiğini söyleyip,derin bir iç geçirerek,''Abi valla hayat dediğin bu işte''diyorlar.
Bir taneside geçerken selam verdi bizde çay keyfi yapıyorduk,selam verdi bizde altında kalmayıp buyur ettik.Zorla bir çay doldurduk tutuşşurduk eline,ardındanda nerden gelip nereye gittiğimiz,kim olduğumuz sohbeti başladı.Tabi biz Erdekten yola çıktığımızı ve rotamızı söyleyince,60 lı yaşlardaki vadandaş aynen şöyle dedi derin bir ahhhh çekerek.''Benim şu arkadaki sitede evim var,fakat eşim kabul etse şimdi yarı parasına satıp bir karavan alır sizin gibi düşerdim yollara.Benimde kırk yıllık hayalim karavan ile gezmek.Siz şimdi bu karavanın önünde bu çayı içirerek benim kırk yıllık yaramı kanattınız.Ne olur benim için ve hayali olup gerçekleştiremeyenler için tadını çıkarın diye adeta yalvardı.
Biz gezimizi tüm doyasıya gezme şansını çeşitli nedenlerle elde edemeyen dostlarımız ve böyle bakıp iç geçirenlerin adına yapıyoruz.
Böyle bir geziniyi yapabilmenin ne büyük bir nimet olduğunu bilerek her anını doya doya yaşıyoruz.Allah herkese gönlünce ve zaman tahdidi olmadan doyasıya gezmeyi nasip etsin.Tabi en mühimide,böyle bir geziden ayni tadı alabilecek hayat arkadaşı nasip etsin.Yoksa dünyanın en güzel karavanı ve çuvalla paranızda olsa faydası yok.
Çalışan dostlarımız illaki bir gün sıra sizede gelecek.HİÇ dostun dediği gibi,bende sahillerde tadını çıkaranlara baka baka çok gaza yüklendim.Tanrım bir gün bende böyle buraların tadını çıkarabilecekmiyim diye sordum.Sağlığınız el verirse elbette sizlerede sıra gelecek üzülüpde sağlığınızı zedelemeyin.Bende kağıt üzerinde 1992 yılında emekli olmuştum.Fakat 4 yıl öncesine kadar çalışmaya devam etmek zorunda kaldım,çocukları kurtarmak için.Çocuklar ayaklarının üzerinde durur hale gelince,BABALIK'tanda emekli olup,kalan hayatımın yadını çıkarmaya başladım.
Cem dostum,verdiğin tarihlerde nerede oluruz bilemiyorum,telefonumu yazmıştım,oralara gittiğinde ararsan haberleşiriz.Yakınlarda olursak gaza basar gelirim.Bende beraber tatil yapmaktan zevk alacağımıza inanıyorum.
Arkadaşlar akşam üzeri biraz yağmur attı.Toprak buram buram kokuyor.Az öncede mehtap doğdu,dalgaların hafif hışırtısı geliyor.Keşke tüm GEZENBİLİR dostlarım burada olsaydıda sohbetin belini kırsaydık.
Bir yerde okumuştum.Deniz her kıyıya vuruşunda çıkardığı hışırtıda sahile ''seni seviyorum'' dermiş.Tabi bunu sadece sahil anlarmış.
Sevgili dostlarım bende hepinizi çooooooook ama çoooook seviyorum.İyiki bu forum var ve iyiki sizleri tanıdım. Tanrı bana ne verdi ise dostlarıma bin katını versin. Sevgi ve saygılarımla,hepinizi öpüyorum.....

ABDİ abim ben şimdi hemen emekli olmak istiyorum harbiden özgürce gezmek için

Abdi abi tek nefeste okudum hele o toprak kokusu varya eşimde bende aynı anda ahhhhhhhhhhh çektik sanki kokusunu bizde duyduk yağmurun altında o tentenin altında çay ne güzel olur ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ohhhhhhhhhhhhhhhh.

sn abdı bey kardesım.
ne guzel haberlerını aldık . yapmakta oldugunuz gezgıncılıgınızı ve tatılınızı cok sevdıgınız ondan da ne kadar keyf aldıgınız , yazınızda oyle bellı olmus kı. . evet ıste boyle olanını sevıyorum eger gezmek ıcın yola cıkmıssanız zevk almayıda bıleceksınız. sız bu ısı ıyı bılıyorsunuz. ben bunlara gulen yazılar dıyorum. ınsan okurken tebessumu bıle fark edebılıyor adeta.
devam et dostum. benım ıcın sız en dogru yolda olanlardansınız.
mehmet.

Abdi Bey,
Çalışmaktan kurtulur kurtulmaz oralardayız. Tatil benim için gezmek demek.Alt yapısıda tabikii karavan. Mutluluk paylaştıkca güzeldir. Ne mutlu size!
İyi dileklerin için teşekkürler.İyi geziler.

Abdi ağbi ve muhterem eşinize saygılar diliyorum.Hayırlı geziler olsun .ALLAH sağlık sıhhat afiyet versin.Gezmenin görmenin yaşı yok doya doya gezin eğlenin.SEVGİ ve SAYGILARIMLA

Abdi Bey,

Gezinizin sağlıklı, huzurlu ve neşe içinde geçmesini diliyoruz, bir kez daha..

Biz, 12 mayıs-10 haziran aralığında İzmir-Denizli-Isparta-Eğirdir-Antalya-Alanya-Anamur-Bozyazı'yı kapsayan bir gezi yaptık. Kuzenimizin düğünü nedeniyle gezimizi yarıda kesip, İzmir'e döndük. 10-12 temmuza kadar İzmir ve çevresinde (büyük ihtimalle Foça'da ) olacağız.

Bu arada halen Antalya yöresinde olduğunuza göre Antalya-Eğirdir arasında Kovada Gölü ve Yazılı Kanyonu gezmenizi öneririz.. Gerçekten görülmeğe değer yerler..

Bir yerlerde görüşebilmek ümit ve dileğiyle...

Ülker&Yavuz

Arkadaşlar 18 gün oldu Antalya-Beldibi'nde kontak kapatalı.Fakat hala marşa basmak gelmiyor içimizden.Arkamızda ve üstümüzde çamlar,önümüzde masmavi deniz,sağımızda denizden çıktıktan sonra duş almak için dere var.Birde yanımızda internetinden faydalandığımız kafeterya var.Alışveriş yakın motora atladım mı 1 km de alışveriş yerleri.Yakınımızda dağdan gelen suyu bulunan belediyeci mehmet tin evi.Akşam oldumu yanıbaşımıza toplanan otellere sebze meyve veren pazarcı kamyonetleri var.Biz onlara akşamları çay demliyoruz,onlarda bize kavun karpuz,domates,biber,salatalık,patlıcan dahil tüm sebzelerimizi veriyorlar.Yetmedi pazartesi günleri kurulan beldibi pazarına gidiyoruz.Pazardan bile dostlar edindik.Çay ısmarlamadan salmıyorlar.Ev ziyaretlerine bile gidiyoruz.Tabi bizde onları deniz kenarında elimizden geldiğince ağırlıyoruz.

İki gün önce 2 karavan ile 4 kişi olarak İtalyan karavancılar geldiler.Yıllarca İtalya ya çalıştığım için edindiğim italyancamının 6 yıldır konuşmaya konuşmaya körleşeninden kalanlar ile karşıladık.Suyun yerini gösterdik,pazarı gösterdik.Emniyet açısından çekincelerini elimizden geldiğince gidermeye çalışarak,bizim 15 gündür kaldığımızı bir sorun olmadığını anlattık.Tatmin olarak onlarda postu bizim yakınımıza serdiler.Pazardan aldığımız napolyon kirazlardan bir tabak yapıp hoş geldiniz dedilk.Daha sonra pazarcıların verdiği bir karpuzu buyur ettik.Akşam üzeride çaya davet ettik,eeeeee pek memnun oldular tabi türk misafirperverliğinden.Bu arada eşimde lafı gediğine oturttu tabi.''yıllarca ekmeklerini yedin tabi şimdi diyetini ödüyorsun'' diyerek.
İtalyanlarda bu kadar ilginin altında kalmayıp,öğlene bizi spagetti ziyafetine davet ettiler.Bayağıda hazırlık yapmışlar sağ olsunlar.Öğleden sonra onların şansına deyip denize daldım.İrice bir ahtopot yakaladım.Götürüp onlara verdim ve akşama bize yemeğe davet ettim.Eşimde sağ olsun epey çalışarak(tabi benimde yardımlarım ile) biber dolması-taze fasulye-cacık ile güzel bir sofra hazırladı. Onlarda benim yakaladığım ahtopotu haşlayıp zeytin yağlı ve limonlu olarak salata yapıp getirmişler ellerinde.Hadiiiiiiiii gelde şimdi sofraya babadan kalma aslan sütünü koymada görelim bakalım.Önce biraz çekinceli başladılar ama sonra beğendiler bizim Rakımızı.
Rakının kapağı açılınca tabi sohbetinde ayarı geliyor.Ne berlisconi'si kaldı,ne tayyibi.Bu arada bizim fakirhane J9 u incelediler.Kendim yaptığımı söyleyincede enderinden bir ''bouno-Bellaaaaa'' diye beğenilerini belirttiler.Birde tv ve çanak anteni görünce bizde yok dediler.Velhasıl iki gün misafir ettik.4 günleri kaldığını,buradan Pamukkale ve Efes'e gideceklerini oradan da Yunanistan üzeri döneceklerini söylediler.Bende gidecekleri güzergahları ellerindeki aletlere yazdırdım.harita üzerinde gerekli açıklamaları yaptım.
Dün sabah 7 de yola çıktılar epey öpüşme ve telefon adres alıp verme merasiminden sonra.Dostlar tabi bu arada GEZENBİLİR'ide ve sizleri anlattım onlara.İtalya ya gidince göz gezdirecekler,epey meraklandılar.Hele buradan yapılan yardımlaşma ile arkadaşların kendi karavanlarını kendilerinin yaptığını söyleyince epey şaşırdılar ve ilgilendiler.Bende daha çok gaza getirmek için açtıp laptopu gösterdim arkadaşlarımın yaptıklarını.Tabi onlar süper-bonunooooo-bellaaaa dedikçe pek keyiflendim valla.
Velhasıl burada tüm GEZENBİLİR adına misafirde ağırlıyoruz,misafirliğide gidiyoruz.Çalışan ve karavanını bitirmek için terleyen tüm arkadaşlarım adına ben yorgunluğunuzu gideriyorum merak etmeyin.Vaalla elimden geldiğince hepinizin adına tadını çıkarıyorum.
Bu arada Haldun dostuma eklemesi için resimler yolladım,herhalde eklemiştir sanırım.Bulunduğumuz yerin genel görünüşü,eşimle akşam keyfinde tüm dostlara kaldırdığımız kadehler ile selamlarımız,İtalyan arkadaşlarımız ile yemeğimiz.
Bakalım ne zaman marşa basacağız,vallahi biz bile bilmiyoruz.Nasılsa zamanımız bol,acelemiz yok,evde bekleyenimiz yok.
Hepiniz adına doyasıya tadını çıkarıyoruz dostlarım,her zaman eşimle kulaklarınızı çınlatıyoruz.Tabi yanlız eşimle değil tanıştığımız herkerese GEZENBİLİR'i de tanıtıyoruz.Anlayacağınız elçiliğinizi elimizden geldiğinizce yapıyoruz.
Tüm arkadaşlarıma kucak dolusu selamlar,hepinizi seviyoruz.Tanrım herkese doyasıya gezebileceği zamanı-maddi olanağı-karavanı nasip etsin. Saygı ve sevgilerimle

Çocuğum olsun ismini j9 koyacam(bizim jargonumuzdan) :smiley: Abdi bey sanki cennetten bir yerde gibisiniz ve hala karavanı ve vakti olup ta yanınıza nasıl gelmiyor arkadaşlar şaşıyorum.Sakın ayrılmayın amaç keyif almak sonra döndüğünüzde sizde orasıda değişmiş olabilir.Kışa daha çok var söyleyin size çay yollayalım anladığım kadarıyla siz çayı ve sohbeti islami usullerde ticarete çevirmişsiniz.Kalın keyifle iyice bakın oralarda akan rakı çayı ,ekmek ağacı filan olmasın bir onlar eksik.

Siz şu anda tam bir ağustosböceği oldunuz Abdibey darısı diğer böceklerin ve mayıstosböceğinin başına.Kahrolsun Karıncalar ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri