'egeli' 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 634
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,262
Ynt: 'egeli' 2012

Tüm arkadaşlarımıza sağlık, mutluluk dileklerimiz ve teşekkürlerimizle...

:D :D

Etiketler

' TARİHİ OKUYARAK SULAMAK LAZIM 'Kazım paşa. Paşam yavuz abinin cabaları,ülker ablanın anlatımları ile bir avuc,da olsa tarihe su verebildik size minnetdarız saygılarımızla

Karavanla hiç adaya gitmedim Cunda adası hariç :smiley: , adalar içinde ilk gidilmesi gereken yer burası diye düşünüyorum.

Merhaba Bülent Bey,

Tatilde çok fazla hareketlilik, eğlence düşünmüyorsanız, Gökçeada gerçekten tüm isteklerinize karşılık verecek bir yer... Tarihi dokusuyla, temiz havasıyla, deniziyle biz çok sevdik, adayı.. (Tam bizim gibi yaşlı, emeklilere göre... :D :D)

Sağlıkla kalın...

Ben de yaşlanınca giderim artık Gökçeada ya... ;D

Gezinizin güzelliklerinden bana da bir kaşık düştü...Çok lezzetliymiş yani..Ellerinize sağlık.

Güzel yorumunuz için teşekkürler, sayın Rüzgar...

Sağlıkla kalın...

Adadan ayrılırken pırıl pırıl olan hava, Çanakkale'ye ayak bastığımızda birden bulutlandı. Tozu dumana katan şiddetli bir rüzgar karşıladı, bizi.. Sakin-sessiz geçen 15 günden sonra fazlaca kalabalık ve gürültülü geldi, Çanakkale.. ???

Burada, kendinizce uygun gördüğünüz her yerde konaklanabilir. Yalnız, öncesinde 'ertesi gün orada pazar kurulup kurulmayacağını sorgulayın. Bizim gibi, sabah 'elma gibi domates!', 'taze salatalık, biber!' nidalarıyla uyanmayın, pazarın ortasında.. Bir anlık şaşkınlık.. :eek: :eek: sonrası gülme krizi.. :D :D Ardından, 'bakalım nasıl çıkarız, buradan?' araştırması.. :-\ Vee pazarcıların başarılı muavinlikleri ile zar-zor çıkabildik, pazar yerinden.. Şanslıydık, vakit erken olduğundan pazar yeni yeni kuruluyordu ve henüz çok kalabalık bastırmamıştı..

Çanakkale denince, midye ve sardalya gelir, akla.. İskele civarında hesaplı ve lezzetli deniz ürünleri servis eden çok sayıda lokanta var.

Truva filmi için yapılan Truva Atı figürü, Çanakkale sahilinde sergilenmekte ve nerdeyse kentin simgesi haline gelmiş..

Çanakkale.jpg

Çanakkaleden.jpg

Truva atı.jpg

Bankalardaki işlerimizi hallettikten sonra, şöyle bir dolaştık, Çanakkale'yi.. (Gökçeada'da sadece Ziraat ve İş Bankası var.)

'Çanakkale içinde Aynalı Çarşı..
Ana ben gidiyom, düşmana karşı..'

Türküde adı geçen 'Aynalı Çarşı', 1890 yılında kentte yaşayan musevilerden Eliyau Hallio tarafından yaptırılmış. Çanakkale Savaşları sırasında bombardıman ve yangınlardan nasibini alan çarşı uzun yıllar yıkık kalmış, kullanılmamış. 1967 de tekrar temizlenen ve düzenlenen çarşının, son olarak da 2007 tarihi itibariyle restorasyonu tamamlanıp, bu günkü haliyle hizmete açılmış.

Yalı Camii de oldukça eski.. 1270 de Tavil Ahmet Ağa tarafından yaptırılan caminin yanmasından sonra 1854 de yenilenmiş.

aynalı çarşı.jpg

aynalı çarşı1.jpg

yalı camii (Tavil Ahmet).jpg

Yalı Camii.jpg

Saat Kulesi 1897 yapımı..

Yalı Han'ın da tarihi bir mekan olduğunu tahmin ettik. Ancak, burasıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadık... Şu an avlusu, ağaçların gölgesinde çayınızı yudumlayıp, bir şeyler atıştırabileceğiniz şirin kafelerle dolu...

Aslı Tarsus'ta sergilenmekte olan Nusrat Mayın Gemisinin bir örneğini görme, gezme şansınız var.
Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462 de yaptırılan Çimenlik Kalesi, şimdi müze.. Vakit geç olduğundan bir kez daha gezemedik.. :(

Saat kulesi.jpg

Yalı Hanı.jpg

Yalı hanı1.jpg

Nusrat örneği.jpg

Dün sabah aklıma geldiniz evden çıkarken saat 7 00 da aklıma geldiğinize göre rüyamda da görmüşümdür herhalde ama ben hatırlamıyorum.Sizin yazılarınzı takip edenler heryeri neredeyse son detayına kadar görmüş ve bilgilenmiş oluyorlar,böyle olunca da Türkiye artık bize yetmez olacak yani sayenizde avrupa gezileri artacak.

Bülent Bey,

'Yediğimiz, içtiğimizle birlikte gördüklerimiz de bize kalsın' mı, diyelim? Ne dersiniz? ;D ;D

Ben bu geziyi yapsaydım gezileriniz kadar yemekleride ön plana çıkarırdım,şükür siz insaflısınız o da olsaydı yeni gelin misali hem ağlar hemde okurduk.

Çanakkale'den İzmir yönüne doğru gidişte 12 km. kadar uzaklıktaki Güzelyalı, bir sayfiye yeri.. Yazlık sitelerin istilasında.. Boğazın akıntısı nedeniyle soğuk olan denize (soğuk denizden hoşlanıyorsanız) girilebiliyor.

Truva'ya gitmeyi planlıyoruz. Çanakkale-İzmir karayolunun 30. km.sinden 4 km. kadar içeri girilerek ulaşılıyor, Truva'ya. Biz, her zamanki gibi, aralardan, köy yollarından giderek epeyce uzattık, yolu.. Oyalandık. Truva'ya geldiğimizde, kapanış saatine dakikalar kaldığını farkettik. Gece kalalım, ertesi gün gezeriz, kararımız, kişi başı 15.- Tl. ücret alındığını öğrenince vazgeçmeye dönüştü. Evvelce üç kez gezdiğimiz bir yer için 30.-Tl. ödemeyi gereksiz bulduk..

Bu arada tek-tük atıştırmaya başlayan yağmur, hızını artırdı. Bir akaryakıt istasyonunda konakladık, gece.. 'Geyikli'ye gideriz, Bozcaada'ya geçeriz' de karar kıldık, ertesi gün havanın günlük güneşlik olacağı düşüncesiyle.. Yanılmışız. Şimşekler ve gökgürültüleriyle dolu bir sabaha uyandık, gene.. Sakin ve güzel bir yer olduğunu bildiğimiz Odunluk İskelesi'ne geçtik, Geyikli'nin.. Eskiden Bozcaada'ya ulaşım, küçük teknelerle buradan sağlanıyormuş. Burası, çok rüzgar aldığından, sonradan yeni iskele 'Yükyeri' iskelesi yapılarak, kullanılmaya başlanmış.
Odunluk İskelesi, meşe palamutlarını gemilerle çeşitli ülkelere göndermek için yapılmış. Gözalabildiğine uzanan geniş kumsalı, temiz denizi, sahildeki çay bahçeleri, restoranları ile şirin bir yer, Odunluk.. Ne var ki; her gelişimizde şiddetli rüzgarına ve dalgalı denizine rastladık. Bu kez rüzgara, bir de bardaktan boşalırcasına yağan yağmur eklenince, Bozcaada'ya gitme planımız suya düştü.. Adayı, iskeleden izlemekle yetindik.

Odunluk.jpg

Eski palamut deposu.jpg

Odunluktan Bozcaada..jpg

Bu akşamın en güzel saati şu an bilgisarayımı açıpta sizi görmek oldu.Erdek te şu an hava sakınleşti bir haftadır rüzgardan tersimize döndük ama şimdi sizi izleyerek sakin güzel bir esintiyle sizleri selamlalıyorum iyiki varsınız.Siz bize tarihimizi anlatıyorsunuz bu siteden çıkmak çok zor çünkü yarın yine burdayım acaba nerdeler diye bakacam.Saygılarımla

İlginize ve güzel yorumunuza teşekkür ederiz, Ayhan Bey...
Sizler izlediğiniz sürece biz de buradayız.... :D :D

Selamlar... saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR