Yugun 2022, Güçlü Mini Kampervan Ve Pirikamp Ile Gezilerimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 291,634

Etiketler
Arkadaşlar,
Bu gecelik benden bu kadar, Kalın sağlıcakla...
İyi geceler...
hocam bu hafta lastiklerimiz durduğu yerde eskimesin diye lastikleri hareket ettirelim dedik destek tekeri kelepçesi bu hale geldi hani toprakta falan olsak anlayacağım beton zeminde karavanı 1 metre ileri geri harekette bu mu olur anlamadım lastiklerin altına tahta koyayım dedim arkadan ittiriyorum karavan bir türlü ileri gitmiyor sonra birde baktım bu halde tavsiyen var mı

WhatsApp Image 2022-02-07 at 08.07.00.jpg

WhatsApp Image 2022-02-07 at 08.07.31.jpg

fazla ise ne yapmak lazım tekerimi büyüteceğiz eşyamı azaltacağız bu bizim karavan kış uykusunda biz lastikleri aynı yer basmasın dedik o bize bastı moralim bozuldu pazar pazar
içi boş zaten su deposu boş içinde ıvır zıvır var anlamadım ancak bağlantı elemanı winterhof bu biraz bana dandik geldi belki alko olsa daha mı iyi olur birde hocam demiş teker önüne küçücük bir şey gelse gitmaz diye o işte bizi hataya sürükledi önünde biraz yağmur ve küçük mil vardı doğrusu şaşkınım

Bizimkiler kaynakla imal edilmiş tekerler. Oysa tek parça çelikten preste imal edilmiş olsa daha sağlam olurdu. Kaynak yeri zayıf gelmiş anladığım kadarıyla.

fazla ise ne yapmak lazım tekerimi büyüteceğiz eşyamı azaltacağız bu bizim karavan kış uykusunda biz lastikleri aynı yer basmasın dedik o bize bastı moralim bozuldu pazar pazar
Ön-arka yük dağılımını dengeli dağıtmak gerekir. Çeki topuzuna yani dolayısıyla klavuz tekere binen yük maksimum 70-75kg olmalı. Eğer ağırlıkta sıkıntı yoksa kelepçe yeteriz geliyor olabilir. Daha kuvvetli kelepçe takılabilir. Moralinizi bozmayın. Düzelmeyecek bir sorun değil. Bana ağırlık dağılımı dengesizliği gibi geldi.

Ben bir kere ön tekeri kırdım, bence de moraliniz bozulmasın. Aklınızda bulunsun, ön taraf çok yükten göçtüyse, teker kırıldı ise , karavanın arkasına birisi geçerek ön tarafı tahterevalli gibi kaldırabilir. Ben bunu akıl edememiştim, aracın krikosu ile kaldırıp epey yorulmuştum.

Ben kaynak yerinden bükülmüş gibi gördüm, yanlış mı gördüm?
kaynak yeri yan kısımları biraz büküldü ancak kelepçe tam orta yerden alt kısmı yamuldu buda tekeri yamulttu bunlar hem civata ile hemde kaynak ile yapmışlar aslında işçilik bakımından iyi ama kelepçe burada zorlnınca yamuldu sanırım ön tekere fazlamı yük bindi yoksa bu kelepçenin imal edildiği malzeme yetersiz mi kaldı onu çözemedim ancak güney karavan a durumu bildirdim bana alko kelepçe gönderecekler saolsunllar artık burada yaptırırım kendimde yaparım kaynak yapabilirim ama şu an makina alet edavatım yok sanayide çözeceğiz işi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR