mehmetaliguney17
CAPTAİN
HOCAM BU ARALAR BU 2 ŞARKIYA TAKTIM HABERİN OLSUN
HOCAM BU ARALAR BU 2 ŞARKIYA TAKTIM HABERİN OLSUN
Güzelmiş. T3 te harika...HOCAM BU ARALAR BU 2 ŞARKIYA TAKTIM HABERİN OLSUN
hocam yalnız değilsin bizde varız bizim mesai 16.00 da bitecek hava ayaz açık güneşli canımız da çok sıkıldı bu ara evde kal kal ama akaryakıt fiatları democlas in kılıcı gibi başımızın üstündeBugün Güçlü ile şöyle bir gezmek için çıktım. Öncelikle Shell'den benzin aldım. Kahvesi yüzünden shell kullanmaya başladım artık. Taymek'te kahvaltı ettim. Kafama göre bir yerlere kaçacağım bakalım.
Yaa haklısınız, Yakıt çok pahalı ama yine de insan evde sıkılıyor. Hele de ben gibi kamp yapmaya alışkınsanız...hocam yalnız değilsin bizde varız bizim mesai 16.00 da bitecek hava ayaz açık güneşli canımız da çok sıkıldı bu ara evde kal kal ama akaryakıt fiatları democlas in kılıcı gibi başımızın üstünde
bu sene maşallah kar geldi geçen sene bu kadar yağmamıştı olsun yağsın inşallah yazımız de güzel geçerUlaşan'dayım kahve içiyorum. Ulaşan'da kamp alanında karlar erimemiş.
İnşallah.bu sene maşallah kar geldi geçen sene bu kadar yağmamıştı olsun yağsın inşallah yazımız de güzel geçer
Hadi ya... Zam üstüne zam geliyor...Depoyu doldur hocam bugün yine zam var
Arkadaşlar,
Otelde kalmak (Veya öğretmenevi, motel, pansiyon veya apart farketmez.) Benim meşru gezi yollarımdan birisi. Elbette masraflı oluyor ancak gerektiği zaman otel kullanmak lazım.
Eksi dercelerde kamp yapamadım ve otelde kaldım. Evet bütçemin bir kısmını da otele verdim. Ama ben ne için kazanıyorum ki? Benim hayatta tek zevkim bu. Bu yüzden buna harcadığım paralar bana koymuyor. Küçük aracıma yatırım yaptım vebasto taktım ama aküyü de takviye etmem lazım. Havanın eksi derecelere düştüğü günlerde de aküm böyle güvenilmezken aracımda yatamadım.
Benim ekonomik durumum büyük araç almaya elvermese de ben bu yolun yolcusuyum. Benim bu yollarda harcadığım para kendime yaptığım yegane yatırım. Bazısı yemiyor içmiyor evim var arabam var diyor, Bense Antalya'yı gördüm, Muğla'yı gördüm, Altınkampta kamp yaptım. Falanca kampta kaldım diye sayıyorum bu hayatta ulaştıklarımı. Evet belki de ev almak daha önemliydi ama s**tir et gitsin!...
Evsiz yaşayacam sonunda bir gün!...
Sonuç: Ben hayatımdan memnunum.
Sorun ikinci akünün nerede olacağı ve gerektireceği geri dönülemez delme etme işleri. Eğer sonuçta yaşam aküsü düşünürsem bunu da mutlaka güneş enerjisiyle desteklemek niyetindeyim. Ama bu kış artık geçti sayılır. Vebastoyu saymazsak neredeyse enerji gereksinimim kalmıyor Güçlü'de o yüzden bu konu gelecek kışın başını bekleyebilir. Yine de ikinci akü yerine tek aküyü büyütme şansım varsa onu kullanırım. İkinci akü her durumda kendine ancak arabanın içinde yer bulacak gibi görünüyor çünkü...Yücel hocam, aracına uygun start aküsü alsan çok yormadan yaşam aküsü olarak kullansan nasıl olur. Aracın aküsü iflas ettiğinde yaşam aküsünü araca takıp yine bir tane yaşam aküsü alıp devam edersin.
Benim doblo da 60 amper akü vardı. Bittiğinde iki sene önce 72 amper varta aldım, şimdi bir tane daha alıp kamp için kullanmayı düşünüyorum. Aracın aküsü bitince onu takıp yerine yine bir tane kamp için alıp bu şekilde idare ederim diyorum. Bu arada kampta çok fazla elektrik ihtiyacım olmuyor.