Yugun 2022, Güçlü Mini Kampervan Ve Pirikamp Ile Gezilerimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 291,859
rolanti-yakit-tuketimi.jpg

Etiketler

Bugün ilk defa Shell'den yakıt almaya başladım. Smartcard da alıp üye olduk. Umarım işe yarıyordur. Opette birikenler az da olsa işe yarıyordu. Shell'i tercih etme nedenim kahvesinin ucuz ve çok lezzetli oluşu.

Yücel hocam ,

Bu günlerde kafamı kurcalayan iki soru var ve senin görüşlerini merak ediyorum.
1-Akıllı tam siniüs inverter mi yoksa bildiğimiz sinüs inverter mi , yoksa şarşlı sinüs inverter mi ?
2- Jel akümü yoksa Amg akümü ve hangi markalar

Yücel hocam ,

Bu günlerde kafamı kurcalayan iki soru var ve senin görüşlerini merak ediyorum.
1-Akıllı tam siniüs inverter mi yoksa bildiğimiz sinüs inverter mi , yoksa şarşlı sinüs inverter mi ?
2- Jel akümü yoksa Amg akümü ve hangi markalar
Kiminin artısı kiminin eksisi çok şeyler söyleniyor.
Ben sonuçta bu konularda uzman değilim.
Ama benim karavanımda modifiye sinüs 1000w inverter var ve 100A Jel akü var yıllardır böyle kullanıyorum.
Ancak ben karavanda inverterle buzdolabı çalıştırma fantezisini çok önceleri terk ettim.
Arada Laptop şarjı için invertörü kullanabiliyorum.
Bende şarj cihazı ayrı olarak var.
Sevgiler...

Kiminin artısı kiminin eksisi çok şeyler söyleniyor.
Ben sonuçta bu konularda uzman değilim.
Ama benim karavanımda modifiye sinüs 1000w inverter var ve 100A Jel akü var yıllardır böyle kullanıyorum.
Ancak ben karavanda inverterle buzdolabı çalıştırma fantezisini çok önceleri terk ettim.
Arada Laptop şarjı için invertörü kullanabiliyorum.
Bende şarj cihazı ayrı olarak var.
Sevgiler...
Benim eski karavanda normal tam sinüs inverter , mppt şarz cihazı ve jel akü vrdı. Şimdi kafamı karıştırdılar akıllı tamsinüs inverter al mppt olanından böylece hem mppt şarz cihazı almana gerek kalmaz hemde şebekeden şarş edebilirsin diyorlar. Bu yüzden birde senin fikrini alayım dedim

Benim eski karavanda normal tam sinüs inverter , mppt şarz cihazı ve jel akü vrdı. Şimdi kafamı karıştırdılar akıllı tamsinüs inverter al mppt olanından böylece hem mppt şarz cihazı almana gerek kalmaz hemde şebekeden şarş edebilirsin diyorlar. Bu yüzden birde senin fikrini alayım dedim
Benim fikrimi sorarsanız,
Elimde var olan malzemeyi değiştirmeye gerek görmem, Ancak sıfırdan sistem kuruyorsam o zaman mppt ve şarj cihazı bir olan akıllı cihazların iyi marka olarak bilineni hangisiyse onu alırdım.

Bence hepsi için ayrı cihazlar alıp kurulum yapın. 3'ü bir arada olan "akıllı" cihazların fan sesinden duramazsınız. Ayrıca bunlar "akıllı" oldukları kadar da hasas aletler ve arıza yaptıklarında 3 fonksiyon birden devre dışı kalır. Ben bu cihazların karavanlara uygun olmadığını düşünenlerdenim.

Bence hepsi için ayrı cihazlar alıp kurulum yapın. 3'ü bir arada olan "akıllı" cihazların fan sesinden duramazsınız. Ayrıca bunlar "akıllı" oldukları kadar da hasas aletler ve arıza yaptıklarında 3 fonksiyon birden devre dışı kalır. Ben bu cihazların karavanlara uygun olmadığını düşünenlerdenim.
Sn. Malinowski ,
Sonunda öyle olacak gibi görünüyor. Fan sesi diğer sistemde de var ancak beni düşündüren kolay arıza yapma ihtimalleri . Bu yüzden fikir alıp sonra netleştirmek istedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR