Kiminin artısı kiminin eksisi çok şeyler söyleniyor.Yücel hocam ,
Bu günlerde kafamı kurcalayan iki soru var ve senin görüşlerini merak ediyorum.
1-Akıllı tam siniüs inverter mi yoksa bildiğimiz sinüs inverter mi , yoksa şarşlı sinüs inverter mi ?
2- Jel akümü yoksa Amg akümü ve hangi markalar
Benim eski karavanda normal tam sinüs inverter , mppt şarz cihazı ve jel akü vrdı. Şimdi kafamı karıştırdılar akıllı tamsinüs inverter al mppt olanından böylece hem mppt şarz cihazı almana gerek kalmaz hemde şebekeden şarş edebilirsin diyorlar. Bu yüzden birde senin fikrini alayım dedimKiminin artısı kiminin eksisi çok şeyler söyleniyor.
Ben sonuçta bu konularda uzman değilim.
Ama benim karavanımda modifiye sinüs 1000w inverter var ve 100A Jel akü var yıllardır böyle kullanıyorum.
Ancak ben karavanda inverterle buzdolabı çalıştırma fantezisini çok önceleri terk ettim.
Arada Laptop şarjı için invertörü kullanabiliyorum.
Bende şarj cihazı ayrı olarak var.
Sevgiler...
Benim fikrimi sorarsanız,Benim eski karavanda normal tam sinüs inverter , mppt şarz cihazı ve jel akü vrdı. Şimdi kafamı karıştırdılar akıllı tamsinüs inverter al mppt olanından böylece hem mppt şarz cihazı almana gerek kalmaz hemde şebekeden şarş edebilirsin diyorlar. Bu yüzden birde senin fikrini alayım dedim
Bence hepsi için ayrı cihazlar alıp kurulum yapın. 3'ü bir arada olan "akıllı" cihazların fan sesinden duramazsınız. Ayrıca bunlar "akıllı" oldukları kadar da hasas aletler ve arıza yaptıklarında 3 fonksiyon birden devre dışı kalır. Ben bu cihazların karavanlara uygun olmadığını düşünenlerdenim.Benim eski karavanda normal tam sinüs inverter , mppt şarz cihazı ve jel akü vrdı. Şimdi kafamı karıştırdılar akıllı tamsinüs inverter al mppt olanından böylece hem mppt şarz cihazı almana gerek kalmaz hemde şebekeden şarş edebilirsin diyorlar. Bu yüzden birde senin fikrini alayım dedim
Sn. Malinowski ,Bence hepsi için ayrı cihazlar alıp kurulum yapın. 3'ü bir arada olan "akıllı" cihazların fan sesinden duramazsınız. Ayrıca bunlar "akıllı" oldukları kadar da hasas aletler ve arıza yaptıklarında 3 fonksiyon birden devre dışı kalır. Ben bu cihazların karavanlara uygun olmadığını düşünenlerdenim.
iyi geceler hocamArkadaşlar,
Bu gecelik benden bu kadar, Kalın sağlıcakla...
İyi geceler...