Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
BİRAZ GEZİYE MOLA NOTLARI
Bir çok resim karelerinde neden transporterimizin, yani siyyah seyyahın resimleri olduğunu kısaca izah edeyim.hani bazı arkadaşlarımızın dikkatini çekebilir diye. Bazı forumlarda şahit olduğum ya tarihini ayarlamayı unuttuğu fotoğraf makinası ile veya çok önceden çekilmiş resimleri veya tut yapıştır kopya yöntemi ile sanki yeni gezilermiş gibi anlatıldığı veya anlatılacağını düşündüğümden bu gezimizinde böyle algılanmaması için. artı wv transporterin perfonmansı ve rahatlığı her karede görünmeyi bence hak ediyor eskimiş bir otomobil ustası olarak.
Bir başka notum ise beğenimi kazanan,gittiğim gördüğüm yerler arasında en çok beğendiğim "hani derlerya favorim diye" şehirlerden en dikkatimi çeken iki şehir oldu.
Bunlardan birisi FETHİYE diğeri ise MANAVGAT buralarda kendimi çok rahat edebileceğimi sanıyorum veya bana göre yerler diye düşünüyorum.bunu neye göre baz alıyorsun diye soracak olursanız buna rivayet olunan bir hikaye ile örnek verebilirim.
Yahudi olan bir vatandaşımızın yolu aksekiye düşer ve girer bir bakkal (benim aklımda kalan kadarı ile) ve derki bana öyle bir yiyecek verki,ben,eşim,çocuklarım ve hayvanlarım faydalansın. adam tutar bir karpuz verir yahudiye, yahudi sorar ne yapacağım bunu ? bakkal bunun içini sen,eşin yiyeceksiniz,çekirdekleri ile çocuklarınız eğlenecek,kabuklarını ise hayvanlarınız yiyecek. yahudi şöyleee bir adamı süzer ve seni sevdim tam aradığım adam sensin der ve o şehre yerleşir.hikayenin aslını,doğruluğunu bilmem ama ben bunu hayatımın her safhasına yaymış durumdayım ve çok istifade ettim,ediyorum. benim hobi ve sevdiklerimde bu her iki şehirde de mevcut olduğundan benim favori şehirlerim oldu.
Bir başka notum şudur: Beni,eşimi en çok memnun ve mutlu eden şey; çoğunluğun insanlarımızın misafirperver ve güleryüzü. Beni,eşimi en çok üzen hatta tiksindiren şey ise; ÇÖP evet çöp heryer çöp çöp çöp nedir bu ya nedir !! inanın hiç bir anlam veremiyoruz. yahu insan gibi yedin içtin karışan oldumu niçin bir kilo portakal yedin diyenmi oldu. evinde veya restorantta,meyhanede içtin neden içtin diyen varmı ama nedir şu dışardaki sayısız içki şişeleri,kutuları. yahu çokmu zor ki yanında götürmek veya çöp kutusuna atmak. yahu içi dolu taşıdın, ama boşunu götürmüyorsun. şayet yemin ederimki çöp ve içki kutularını şişelerinin resimlerini çekseydim sanırım 100 bini geçerdi çektiğim çöp ve içki şişe,ve kutuların resimleri.
Ben ve eşim bu konudan fena halde muzdarip olduk olmaz böyle bir yok böyle bir şey. şu çöp kültürünü nasıl anlatacağız,nasıl uygulayacağız bimiyorum. ama bildiğim bir şey varsa öyle bir daha yapma etme demek pek fayda etmediği. bu çöp kültürünü veya çevre temizliğini insanların ruhuna nakşetmek gerekli. hani bizim inancımız ne diyor ; Ennezzaftu Minel İman.
yani: TEMİZLİK İMANDAN GELİR peki gelir gelirde onca çöp ve içki şişelerinin cennet misali doğamızda,yollarda güzel manzarası olan yerlerde ne işi var. yoksa şu meşhur ufolular mı gökyüzünden getiriyor. aklım almıyor aklım almıyor... !!