Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,397

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

enverdede' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=48581.0;attach=146161 Kemal bey yine ben.bu villa Yol olmadığı için bizim soluk resim zamanında Muhtarın referansı idi Hiç unutmuyorum siz uyuyun Koç bile yer aldı burdan deyişini.

Sevgili kardeşim bu bir keşif değil kazı asla değil..

Sevgili kemal abimizin seyyah tabiri ile seyahatinin bizlerle paylaşması..Yorum yaparken dikkat etmeliyiz diye düşünürüm..

Etiketler

MaviAy' Alıntı:
Hoş bulduk Kemal Bey
[attachment=1]
insanların en hayırlısı İnsanlara Faydalı olandır" Hadisi Şerif
İnşallah bundan sonra daha aktif olacağım.
Sayın mavi ay Mesut bey aktif olmaya karar verdiğinize göre ayrı bir başlık altında sizin gezilerinizide kemal bey gibi takip etmekten zevk duyacağız.

THE FARUK' Alıntı:
Sevgili kardeşim bu bir keşif değil kazı asla değil..

Sevgili kemal abimizin seyyah tabiri ile seyahatinin bizlerle paylaşması..Yorum yaparken dikkat etmeliyiz diye düşünürüm..
Faruk bey merhabalar.Kemal beyi ilk sayfadan beri takip edip tadını kaçırmadan ,görüşlerini arasıra yorum veya aynı bölgelere ait resimlerle paylaştığımı sanırım kaçırdınız. daha önce üçağızın sit alanı olmasına rağmen nasıl talan edildiği konusuna değindiğinde bendeki eski resimlerle katıldığımı bu yorumun da onundevamı niteliğinde olduğunu açıklamak durumundayım.Buradan yanıt vermek durumunda kaldığım ve kemal beyin topiğni işgal ettiğim için şimdiden özür diliyorum.Allahtan yatıyorum artık demişti.

figo' Alıntı:
Selam Kemal abi 8'inci sayfanın sonunda yakaladım seni 8)
Söylenecek okadar çok güzel şeyler varki kelimelere sığmıyor SEVGİLER SAYGILAR.

seyyah-34' Alıntı:
Ömerciğim sevgi ve saygı benden.sen sus yandaki resminden gözlerin zaten konuşuyor ;) :D sevgili Figo bak sen devamında nelere şahit olacaksın o zaman söylersin ne söyleceksen. :D :D henüz 5 bin km'nin 390 km sindeyiz.

Kemal abi araba deyişti :smiley:
Yandaki avatar resmide deyişti ama ordaki yazıyla cevap vermek istiyorum ;)
Bu konuda tek kelime ile GÜZEL OLAN HERŞEY ile özetlenir :D
Sana vede konuya zaman içerisinde birçok güzel kelimelerle cevaplar geldi ve buda benim 2...... mesajım sana 8)

Bu arada küçük bir iletişim kopukluğu ve yanlış anlaşılma olmuş gibi ???
Aslında sit alanı yada tarihi özellliği olan yerlerin köylü haricinde el deyiştirmemesi tarafındayım.
97 transporter ve enson hala kullandığım 2005 modelle 10 yıllık evlilik hayatımda birçok yerlere tatile gittim.
Her seferinde hanım ve çocuklara söylediğim kelime hep aynı, ÇOCUKLAR BURALAR HEP BİZİM :eek: :eek: :eek: TOPRAKLARIMIZ :smiley: ;) :D 8)

Kemal Bey,
Gezinizi ve fotoğraflarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Çok teşekkürler.

Enver Bey Merhaba
Ben Kemal Beyi Çok Severim ve Çok Sayarım ve Saymaya devam edeceğim ...
Bir Çok Gezide Beraberdik.
Ve tebrik ediyorum ki bu seferki gezi çok güzel olmuş.
Gidip görmeye değer yerler.
Tarihe Yolculukta iyi seyirler.

figo' Alıntı:
Kemal abi araba deyişti :smiley:
Yandaki avatar resmide deyişti ama ordaki yazıyla cevap vermek istiyorum ;)
Bu konuda tek kelime ile GÜZEL OLAN HERŞEY ile özetlenir :D
Sana vede konuya zaman içerisinde birçok güzel kelimelerle cevaplar geldi ve buda benim 2...... mesajım sana 8)

Bu arada küçük bir iletişim kopukluğu ve yanlış anlaşılma olmuş gibi ???
Aslında sit alanı yada tarihi özellliği olan yerlerin köylü haricinde el deyiştirmemesi tarafındayım.
97 transporter ve enson hala kullandığım 2005 modelle 10 yıllık evlilik hayatımda birçok yerlere tatile gittim.
Her seferinde hanım ve çocuklara söylediğim kelime hep aynı, ÇOCUKLAR BURALAR HEP BİZİM :eek: :eek: :eek: TOPRAKLARIMIZ :smiley: ;) :D 8)
Çok şükür dozu kaçan espirim tesirini fazlası ile göstermiş. ;) :D ;D ;D
Figocuğum seni seviyoruz ve aileniz ile bir ömür boyu sağlık,sıhhat,huzur ve mutluluklar diliyorum.
İyiki varsınız.
Saygılar sevgilerimle.

kenan akca' Alıntı:
Kemal Bey,
Gezinizi ve fotoğraflarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Çok teşekkürler.
Sayın Kenan bey sizlere vermeye çalıştığımız seyir keyifi bizede memnuniyet olarak geri dönüyor olması bizede neş'e veriyor.
Ben teşekkürler eder saygılar sunarım.

Şimdide Kaleköy - Simena'da arvanut kaldırımlarına benzeyen dar ve taştan sokaklarında gezip doşlaşacağız.Ama buraya karadan ilk defa gelecekleri çok enterasan bir durum bekliyor!! hemen nedir o derseniz? şimdi Üçağızdan karadan geldiniz Kaleköye ulaştınız ve köyü gezeceksiniz fakat sadece ilk 50 metreden sonra yolun bittini görüyorsunuz.
Aslında yol bitmiyor ya!! artık buradan sonra yola bahçelerden,dükkanların içinden,marketlerin içinden ve evlerin avlularından geçerek devam ediyorsunuz.
Yani biraz çekingenseniz bu ilk 50 metreden sonra elalemin evine ,bahçesine girmemek adına hemen geri dönersiniz oysa şimdi göreceğiniz gibi burada böyle bir ilginç bir durum böylece yaşanıyor. Ha bir gün böyle benim gibi karadan giderseniz şayet utanmayın sıkılımayın zaten onlarında istediği bu bahçelerinden marketlerinin içinden geçmenizi istiyorlar. yani ne kadar hareket o kadar bereket demek. ;) zaten sahilde yürümek diye bir şeyde yok burada yani sahili restorantlardan göremiyorsunuz bile.

Piri Reis'e ait Üçağız - Kekova haritası.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Evin basamakları 120 cm ama sizin geçeceğiniz sokak sadece 50 cm Aşırı kilolu ve göbekliler aman dikkat.

PÄ°RÄ° RESÄ°'Ä°N ÜÃÃÂ

080120103861.jpg

080120103943.jpg

080120103858.jpg

080120103944.jpg

Bir yandan da diğer gözüm ile şuanda Zor yollar proğramını izliyorum yapımcısı Aydın Dikim bey'inde bir Gezenbilir üyesi ve gidecekleri yerleri önceden bu linkteki sayfada http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35085.80 bizlere Gezenbilirlilere özel önceden bildiriyor. Bizlerde keyif ile izliyoruz.
Şuraya bakarmısınız nelerden geçiyorlar izleyenlerin Kalb hastası olmaması gerekiyor. ;) :D :D

0304201013554_1[1].jpg

Zor yolları izledikten sonra Simena sokaklarında geziye devam ediyoruz.

080120103941.jpg

080120103942.jpg

080120103939.jpg

080120103852.jpg

080120103853.jpg

080120103855.jpg

080120103856.jpg

080120103857.jpg

080120103859.jpg

080120103860.jpg

KEKOVA ADASI

Yüzölçümü 5.7 kilometrekare olan Kekova Adası'nın çevresinin uzunluğu 19 kilometre, yüksekliği ise 188 metre. Kekova Adası'nın kuzey kıyısında büyük bölümü deniz altında kalmış batık bir kentin kalıntıları görülüyor. Ada bu nedenle sualtı arkeolojisi yönünden büyük önem taşıyor. Kekova Adası, tekne gezintilerinin başlıca duraklarından. Adanın karşı kıyısında Üçağız ve Kaleköy yerleşim alanları bulunuyor. Kekova Adası'nın batısında ise Tersane Koyu denilen yerde eski bir kilise kalıntısı var. Ayrıca ada boyunca tekne ile ilerlerken, batık kentin kalıntıları görülüyor. Burası 2. yüzyılda Likya'nın geçirdiği kuvvetli depremler sonunda sular altında kalmış. Bölgede denizin içinde Likya tipi lahitler bulunmakta.

[attachment=1]

080120103947.jpg

Kemal bey
İnsan buralarda yaşlanırmı ?

Kaleköy - Simena'da kafalarımızı zorlayan bir manzara ile karşılaşınca dünya ve içindeki bütün keyifleri yerle bir eden bir hatıra olarak zihnimize kazındı ve bir daha hiç unutmamak üzre.Belkide bu heryerde olduğu gibi insanların nefsinin esiri olmaması adına yüce yaratıcının her mahallede,her semtte yaşama şansı vererek diğer sağlıklı kullarının sağlıklarının kıymetini daha iyi bilmeleri gerektiğini anlatırcasına bu tip çok yaşlı veya akıl hastalarını insanları uzun yıllar taşlarda,soğuklarda ve her türlü olumsuz koşullarda ölmeden yaşatması bende böyle duygular oluşmasına sebeb oluyor.
Simenalı bu yaşlı kadın bizim saatlerce yanından ayrılmamamızı istiyor ve bütün eklem yerlerinin ağrıdığını anlatıyordu. Bizde biraz kendisi ile konuştuktan sonra ayrılırken 30 metre uzaklaştığımız halde hala arkamızdan hıçkırıklarla ağladığını duyuyorduk. Şuan bile hala hıçkırıkları kulağımızda bir insanın en aciz en çaresiz olduğu bir zaman!! işte o an!! yaşılık anı ve kimselerin bakmak istemediği ,gençlerin yanında durmak istemediği,dinlemediği,saygı ve sevgi mahrumu olan yaşlılar sanki onları bundan mahrum edenler hiç bu hale gelmeyecekmiş gibi bir hava bir sefa. işte tamda sözün bittiği yerde bırakıyorum yorumu resimler yapsın.
Yanlış anlayan olmasın bizden herhangi bir maddi talebi olmadı.Tek arzusu yanında konuşacak bir insan ve sağlık istiyordu.
İşte değil türkiyedeki insanların dünyadaki bir çok insanların hayalini süslediği yalancı cennet misali yerde doğan ,yaşayan ve yaşlanan ama artık bu doğa güzelliği ile ilgilenecek ne hali nede mecali kalmayan ,simenanın tamamını bağışlasanız istemeyecek olan Simena kendisinin olsa sadece ayaklarının ağrısının geçmesi karşılığından bütün bu köyü verecek olan ,ağrıları nedeni ile hüngür hüngür ağlayan oldukça yaşlı bir Anne.

Çaresizliğin potresi.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5][attachment=1][attachment=2]

O kadar uzaklaşmamıza rağmen hala hıçkırkılarını duyuyorduk. Bzi buraların doğal güzelliğine hasret o ise bizdeki bu sağlık,sıhhate hasret.

080120103922.jpg

080120103923.jpg

080120103918.jpg

080120103919.jpg

080120103920.jpg

“Bu köy halkı buraya ne zaman yerleşmiştir, ihtiyarlar sorunuza yanıt verecek durumda değillerdir. Kekova bir muammadır ve herhalde bir muamma olarak kalacaktır” Simena antik kenti üzerine kurulmuş olan Kaleköy, gerçekten de taşlara ve sulara karışmış bir gizem taşır. Köyün taş merdivenlerinden kaleye tırmanırken annesinin yaptığı oya işlerini, yemenileri, boncukları satmak isteyen küçük kızlar yolunuzu keser. Bilmezler ki, doğa da, Kekova’da Allah'ın yarattığı benzersiz bir oya işi gibidir. Surlardan Akdeniz’e bir kez daha baktığınızda, mavi bir saate dönüşen zaman durur. Birden, sanki hep var olacakmışsınız, yeryüzünden hiç ayrılmayacakmışsınız duygusuna kapılırsınız. Sanki bir ışık demetine dönüşmüşsünüzdür de, sulara vuruyorsunuzdur. Sonra başınızı öte yana çevirir ve aşağıdaki Likya lahitlerini görürsünüz.
Ölüm, taşların arasından kendini anımsatır. “Beni unutma ey fani!” der. Ama o anda ağır basan, her zaman yaşamdır; Akdeniz’in fırtınalarını açıklarda bırakırsak, bu deniz kendisine yanaşanlara hep ışıklı bir yaşam bağışlamıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri