Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,834

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1][attachment=2] Ortaca şehir merkezi gezisi burada son buluyor.
Şimdi Ortacanın bir kaç km dışında kalan Atatük köprüsünüde görmeden gitmeyelim diyoruz ve bizi rehberlik yapan bir motorsikletli arkadaşın arkasına takılıp köprünün yolunu tutuyoruz.

301220091170.jpg

301220091173.jpg

Etiketler

1934 yılında yapımına başlanan Atatürk Köprüsü 1935 yılında, 170 işçi tarafından, bir yıl içinde Fransız mimarisine uygun olarak, bombeli kemer şeklinde, 4 metre genişliğinde, 3 ayak üzerinde 14 metre yüksekliğinde, 85 metre uzunluğunda inşa edilmiş.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

301220091185.jpg

301220091184.jpg

301220091187.jpg

301220091188.jpg

301220091175.jpg

301220091176.jpg

301220091177.jpg

301220091178.jpg

301220091181.jpg

301220091182.jpg

[attachment=1][attachment=2] Atatürk köprüsüne uzaklardan bakıp Ortaca'ya veda ediyoruz.

Artık Dalaman'a doğru yola koyuluyoruz. Ayrıca Dalaman havaalanının nasıl bir yerde olduğunu merak ediyorum.

301220091189.jpg

301220091190.jpg

Kemal Usta,eski model araçları topluca gördüğünüz yerden çok eski model bir Willys Jeep ilgimizi çekmişti,fotoğraflarınızı görünce onu hatırladım. Ama bir dönem onlarla uğraşıp ameliyatlarını yapıp sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmuş birinin bir anda bukadar çok aracı bir arada, hem de aniden görmesi insanda ne tür şaşkınlığa yol açar tahmin etmek zor.Hayvanları özellikle kedi ve köpekleri seven biri olmanız da güzel,sizin için artı puan bana göre.Bir diğer özellik de, alabildiğine bol limon ağaçları ;siz de sık sık fotoğraflamışsınız zaten. Her gidişimizde benim de adete gözüme batıyor bu durum.Pazarda da limon 50 ya da75 krş zaten.Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.Sami ...

Günaydın Kemalbey,
Birkaç gün İstanbul dışına çıkmam gerekti bu sabah bir baktım belgesel ilerlemiş neyse Kemal beyi okumamak olmaz başla dedim kendime ve okudum,bitirince ohbe dedim.
Bende sizin asker arkadaşınızı bulmanız gibi Ankarada 1979 mezuniyet ten bu güne göremediğim hatta Ayvalıklı ve adı soyadı haricinde birde sınıfca çektirdiğimiz fotoğraftan başka bir şey olmayan arkadaşımı buldum.Bizi buluşturan arkadaşım ise 15 sene önce birlikte çalıştığımız Burhaniyeli ortak arkadaşımızdı.Burhaniyeli Ali arkadaşıma ve Ayvalıklı Mehmet arkadaşıma izin verirseniz buradan sevgi ve selamlarımı iletmek istiyorum.Sizi izlemeye devam ediyorum.Kalın sağlıcakla.

vallahi kemalcım.ordan tekneye bınıp kaplıcaya yanı çamur banyolarına gıdeyım dedım.ama dedım bu sefer arbayla devam edyım arcla gıtmeye çalıstım ama bın pişman oldum keşke motorla gıtseydım dedım okadar yolu boşa gıtmiş oldum.halbukı motorla gezmek daah ıyıydı.senınle dolasarak resımlerınle beraber yenıden yasamaya başladım teşekür ederım beklıyoruz gerısını

kemalcım o amerikan oto müzesi süperdi inan içerden çıkmak ıstemedım saol vallahı hep yenıden ozledığım şeylerı yenıden yaşıyorum sayende ortaca super gelısen çok guzel bır yer helede apartmanlar saygılar

derindeniz1' Alıntı:
Kemal Usta,eski model araçları topluca gördüğünüz yerden çok eski model bir Willys Jeep ilgimizi çekmişti,fotoğraflarınızı görünce onu hatırladım. Ama bir dönem onlarla uğraşıp ameliyatlarını yapıp sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmuş birinin bir anda bukadar çok aracı bir arada, hem de aniden görmesi insanda ne tür şaşkınlığa yol açar tahmin etmek zor.Hayvanları özellikle kedi ve köpekleri seven biri olmanız da güzel,sizin için artı puan bana göre.Bir diğer özellik de, alabildiğine bol limon ağaçları ;siz de sık sık fotoğraflamışsınız zaten. Her gidişimizde benim de adete gözüme batıyor bu durum.Pazarda da limon 50 ya da75 krş zaten.Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.Sami ...
58ayhan' Alıntı:
kemalcım o amerikan oto müzesi süperdi inan içerden çıkmak ıstemedım saol vallahı hep yenıden ozledığım şeylerı yenıden yaşıyorum sayende ortaca super gelısen çok guzel bır yer helede apartmanlar saygılar
Madem tarihe yolculuk yapıyoruz o vakit zaman zaman konu dışına kaçamaklar yapsak sanırım kızmazlar bize.Öncelilke sizlere burada benle geçirdiğiniz zaman için teşekkürler ediyorum.Evet gerçektende Ortacada ki o nostalij araçların içine girseydim çok uzunca bir zaman çıkamayacaktım,dahası hızımı alamıyacak yanımdaki dizüstünü açacağım oranın sahibi ile dalacağız eskilere artı birde sohbet esnasında bir çok konuda tanışlar,ahbablar çıkacak ondan sonra sen çık o işin içinden çıkabilirsen.
O an neler hissetiğimi siz gelin benim bir kaç nostalji tarihi resimlerimden çıkarın düşüncelerimi....

1956 Şavrole ve Bizim işyerimizde 1973 yılında yanımızda çalışan elemanlar [attachment=1]

[attachment=2]
Üstte Ford granada henüz sıfır ayarında idi. Altta ise O yıllarda Belçikadan önü 1963 arkası ise 1964 model çenç olmuş olarak getirildi ve trafiğede o şekilde kayıt edildi. Sirkeci tren garının en ünlü ticari taksisiydi.
Diğeri ise 1969 model 190 mercedes o yıllarda ( 1975 li yıllar) taksim divan otelinin önünde takla atmıştı

[attachment=3]
Zaman zaman Amerikan arabaların yanı sıra Mercedeslerde ( 115 kasalar) gelmeye başladı.Ama Mercedesleri o yıllarda sadece iyi ustalar yapabiliyordu. ;)

GEÇMİŞ ZAMAN OLURKİ - 1974.jpg

ESKÄ°MEYEN ESKÄ°LER - 1979.jpg

GEÇSEDE GENÇL?K ÇA?IM - 1975.jpg

Günaydın Kemalbey,
Ortacadaki yeri bende 2000 lerde ziyaret etmiştim.Hala aynı kişimi bilmem Aklımda kaldığı kadarıyla Bostancı sanayide ustaymış İstanbuldan gitmiş oraya yerleşmiş eski araba toplamış.O zaman bu kadar fazla araba yoktu.Ben bir gayzer almış onu topluyordum ön panjurunu marmaristen aldım duyunca orayada uğramıştım fakat sadece bakmıştım.
Kalın sağlıcakla.

Bir kaç adette işyerimizde onlar ile sanki oynar gibi onardığım günümüzün zamane oyuncaklarından yükleyelim sonra gezimize kaldığımız yerden devam edelim.

[attachment=1][attachment=2]
Bu corvet işyerimize siyah girdi 15 gün sonra imaj değişikliği ile kırmızı olarak çıktı.

[attachment=3]Amerikan araçlarından sonra inanın bu Ferrariler,corvetler sanki bir oyuncak gibi geliyor insana. :D :D Neredennnn ne günlere geldik şaşırmamak elde değil ama eski günlerde çok zorluklar çektik çoookkk.

YILLAR SONRA BUNLAR ARTIK OYUNCAK GÄ°BÄ° GELÄ°YOR.bmp....j

YILLAR SONRA BUNLAR ARTIK OYUNCAK GÄ°BÄ° GELÄ°YOR.jpg

YILLAR SONRA BUNLAR ARTIK OYUNCAK G?B? GEL?YOR.bmp.....jpg

Böyle beni sakin sakin kendi halimde ve yolumda giderken otomotiv nostaljisine yönlendiren faili malum kişiler derindeniz1 sami bey ile 58ayhan beylerdir benim hiç bir suçum yok. ;) :D :D :D
Bu son oto kareleri ile otomobil şamatasına son veriyor gezimize devam ediyoruz.

Ben bu 140 kasa diye tabir ettiğimiz mersedesi onarırken henüz daha piyasada yok denecek kadar azdı ve bakanların makam araçları olarak mevcuttu.O sıralarda
ise zamanın başbakanı Tansu Çiller manisada kaza geçirmişti ve istanbulda bize çok yakın olan bir yetkili servise çekilmişti. sevindim hemen gidip araçtan çeşitli yerlerinden ölçüler almak istediğimde ise aracın zırhlı olduğunu vede güvenlik nedeni ile izin veremeyeceklerini söylediler,serviste o kadar ahbabım olduğu halde.
Sonramı sonrasında ustalık konuştu ve kendi ölçülerimi kendim çıkardım tabiiki mesleki sır olan bilgilerle.

[attachment=1][attachment=2]
Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii gibi bu Mersedes'te benim yıllarca unutamadığım ustalık eserlerimden önemli olarak sadece birisi.
Amma bizim işçiliğimiz öyle deptim keçe sivrilttim küllah misali asla değidir. En az hata hatta sıfır hata ile yapılan işçiliklerdir.
Ayrıca çok çok daha farklı ve hala devam eden bir işçiliğimizi sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. lütfen tıklayınız : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42034.msg443798#msg443798

NE GÜNLERDİ O YILLAR.jpg

SANAT-USTALIK-VE-SONUÇ.jpg

Evetttttt nerede kaldık ha evet sırada Dalaman vardı şöyleee Dalamana bir göz atıp çok merak ettiği Fethiyeye doğru yol alacağız zira Fethiyede göreceğimiz çok şey olduğunu elimdeki 1000 sayfalık rehberimden öğreniyor ve heyecanlanıyorum.Belkide en fazla resme Fethiyede doyacağız gibi....

[attachment=1] Dalaman şehir merkezinden içinden geçerek havalimanını inceliyorum.Gelmişken civarında ki bir nehir kıyısında mini bir gezinti yapıp (Kırmızı çizgiyi takiben)Dalaman sahilini gözlemliyoruz.

DALAMAN HAVA ALANI.jpg

301220091191.jpg

301220091192.jpg

301220091193.jpg

301220091194.jpg

301220091195.jpg

301220091196.jpg

301220091197.jpg

301220091199.jpg

301220091200.jpg

301220091201.jpg

Bir çok resimleri ben bile henüz sizlerlerle birlikte şimdi yeni görüyorum. Hafıza kartı doldukça yanımda bulunan dizüstü pc ye boşlatıp yine çekmeye devam ediyordum. Bunlar veya diğerlerini araç içinden vede çoğunu 60 - 70 - 90 km ile giderken ceptelefonu ile çektiğim resimlerdir. Şimdi görüyorumda maşaallah ne kadarda net çıkmış bazıları. Ve bütün gezi boyunca çekmiş olduğum bu 15 bine yakın resimlerin tamamını yanımdan hiç ayırmadığım ceptelefonu ile çekmiş olduğum resimler belirtmek istedim. Hoş görünmeyen bazı resimler içinde hepinizden özür diliyorum.

301220091203.jpg

301220091204.jpg

301220091206.jpg

301220091207.jpg

301220091208.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri