Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Güzel bir yaz günü dönmek üzere Dalyan - İztuzu'na veda ediyoruz. Ama Dalyan ve İztuzu'nun doğallığı dikkatimizinden kaçmıyor ve daha uzun yıllar bu doğallığını koruması dileklerimle....
Ortaca Muğla'nın bir ilçesidir. Önceleri Köyceğiz'e bağlı bir belde iken 1987 yılında ilçe haline getirilmiştir. Bir doğa harikası olan ve dünyaca meşhur Dalyan, Ortaca ilçesi sınırları içinde bir beldedir. İlçenin turistik açıdan önemli pek çok yeri bulunmaktadır.
Ortacaya yaklaşırken yolun hemen sağında bir otopark sandığım birsürü araçların olduğu yere doğru baktım ama daha fazla bakmak için hemen sağa çektim ve durdum.
Oda ne çıraklığımda yüzlercesini onardığım araçların sanki hepsi burada idi. Daha dikkatlice baktığımda buranın hem araç satış,hem araç kiralama,hemde bu araçların parça satışının yapıldığı bir yer olduğunu anlamam uzun sürmedi.Ama böyle bir yerde hepsini bir arada görmek beni çok şaşırttı ve hemen uzaktan bir kaç kare almak istedim. Neden yanlarına gitmediğimin sebebi ise onların arasına girince uzunca saatler çıkamıyacağımı biliyordum.
29 Günüdür saç traşı olamadığım için ortacada akşam üstü alışveriş yaptığım bir yerin tavsiyesi üzerine gittiğim berber Musatafa'da bir Gezenbilir muhabbeti başladıki eşim bir an benim geri dönemediğim için korkmuş bile.
O arada berber Musatafa ve arkadaşı hemen o anda gezenbilire üye oldular ve benim işyerimde yaptığımız,onardığımız araçlara bakmak istediler.Aman dedim siz devam edin yengeniz arabada yanlız kaldı deyince onlarda sağolsunlar benimle vedalaşıp her zaman beklediklerini söyleyip uğurladılar.Buradan berber Mustafa kardeşime ve çok sevimli arkadaşına saygı ve sevgilerimi sunup gösterdikleri samimiyetlerinden dolayıda çok teşekkür ediyorum.
Ben çıkarken dizüstü bilgisayarlarında hala Gezenbilir sayfası açık kalmıştı.
Ortacada sabahın ilk ışıkları ile bir fırın ararken hala sincapmı köpekmi olduğuna karar veremediğim bu şirin şeyin birde videosu varki izlerken bu finiyi görmek neredeyse imkansız çünkü ben bu kadar hızlı hareket eden bir canlı görmedim. Kameraya almakta takip etmekte epeyce zorlandım ve daha sonrada sahibinin müsadesi ile bir kaç da pozunu almayı başardım ama görmeyin afet bir hız var bunda yerde yürürken göremiyorsunuz bu şirin şeyi...
Okul yolunda bir kız çocuğu ve bisikleti ile okulun bahçesi ise sanki bisiklet pazarı gibi aynen
[attachment=1] [attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
[attachment=1][attachment=2] Yuvasını en sağlam yapan hayvanlardan kırlangıç kuşunun yuvasıdan bir kesit. Bu kuşun Kur'anı kerimde özel bir yeri olduğunu biliyormusunuz? resim çekmek için uygun bir yer ararken makinamıza takıldı [attachment=3][attachment=4][attachment=5]