Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
Mustafad' Alıntı:
Kemal Abi, tekrar teşekkürler.
Daha önce de söylediğim gibi, el ayak çekilince, sakin kafayla (Onaylamadığınızı biliyorum, ancak rakımı yudumlarken
) sizin konuya bakıyorum.
Bizim yayla, Kumluca'ya ait fotoğraflarda görünen karlı dağların arkasında. Bu taraflara bir daha gelirseniz yaylalara da bekliyoruz. Selamlar.
Sevgili Mustafa bey öncelikle beni sizin oralara davetiniz için çok teşekkürler ediyorum,çok sağolun. Oralara tekrar seferimiz olacağı gibi Akdenizin nadide bir köşesinede yerleşmek gibi bir düşüncemde her zaman gündemimde.
Diğer yandan parantez içine aldığınız içki konusu ile ilgili bir kaç söz söylemek istiyorum. Bakın ben hiç bir sağlığa zararlı yaş veya kuru içecek kullanmıyorum.Sizde bunların sağlığa zararlı olduğunu zaten biliyorsunuz ,hal böyle iken bu gibi şeyler için insanları yargılamak bana asla düşmez hele alay konusu yapmak bana hiç yakışmaz hatta hatta inancıma göre bende o kınadığım alay ettiğim hale düşmedikçe canım çıkmaz diyor kitaplarımız.
Artı ben çok eski bir otomobil ustası olarak ünlü ,ünsüz,zengin ,fakir her türlü insanların lüks veya normal araçlarını onardım.Bu insanların içinde yaş ve kuru her türlü içeçeği kullananlar bulunmaktaydı ve benim böyle şeyleri tasvip etmediğimi bile bile yinede bana ama samimiyetime binaen ,ama sanatımın zirvesinde olan bir usta olarak araçlarındaki her türlü sorunlar için geliyorlardı,yani sadece Kaporta için değil. Çünkü öyle eminlerdiki araçlarını bıraktıkları yerden. Benim ile bu konuda ters düşmelerine rağmen yinede beni tercih ediyorlardı onca modern ve kaliteli lüks servisler varken,üstelik bir hasar anında altlarınıa sağlam yürür bir araç tahsis etmelerine rağmen.
Birde biliyormusunuz ben bu otomobilcilikte en çok kazancı çok alkol kullanan müşterilerimden kazandım. Bunu zaman zaman açtığım konularda,katıldığım forumlarda işledim zaten.
Mustafa beyciğim konuyu nereye bağlamak istiyorum bir insanın bir kendine zararı vardır birde çevresine ben burada çevresine verdiği zarara bakarım yoksa kişinin özel zevkleri,hataları,günahları beni hiç ilgilendirmez,ha yardım isterse o ayrı.
Çünkü benim inancıma göre iyi bir insan modeli sadece ve sadece şu kısacık bir söz ile özetlenebilirinir;
"İyi bir insan diğer insanların onun elinden,dilinden asla zarar görmeyendir"
Benim 40 yıla yakın mesleki ve insani yaşamımda,çalışmamda bu az önce ettiğimiz söz ve inanç ile bir çok şeyi başarmama sebebtir.
Bunun için herkes rahat olsun zaten ben bu durumlardan rahatsız olsam 2 yıldan beri buralarda bulunmazdım,bağlasanız durmazdımki,hepiniz çok iyi biliyorsunuzki şu karşımızdaki fişi çekince bütün herşeyi sıfırlayabiliyorsunuz, yani kimse kimseyi burada zorla alıkoymuyor burada hepimiz paylaşmanın,paylaştıkça artan tadın keyfini yaşamaya çalışıyoruz yoksa Yunus Emre'nin buyurduğu gibi ;
"Ben gelmedim davi için beni işim sevi için
Dostun evi gönüldendir gönüller yapmağa geldim"...
Diyerek şu güzel manalı bir söz ile fazla uzatmak istemem.
Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür;ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez...
Saygılar ve sevgilerimle
Bana böyle bir açıklama yapmama sebeb olduğunuz için ayrıca çok çok teşekkürler ediyorum.