Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,139

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

salihcal' Alıntı:
Allah analı babalı sağlıklı,hayırlı uzun ömür nasip eylesin.3-4 gün üzerinize afiyet rahatsızlandım ara verdim.Kemal beyciğim yakalayabilmekte zorlandım maaşallah her tarafa yetişip fotoğrafları ve izahlarıyle yaptığınız bu çalışmada kolaylıklar diliyor,teşekkürler ediyorum.
Salih bey güzel dualarınıza amin derken,Kolaylık temennilerinize binler ile mukabele ediyorum. Ayrıca çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Eksik olmayın.

Etiketler

sisdagili61' Alıntı:
Kemal bey,
Allah torununuza analı,babalı,nineli,dedeli sağlıklı ve mutlu uzun ömür versin.
Sizleri ve ana babayı da kutlarım hepinizin gözleri aydın olsun.
Kusura bakmayın yeni fark ettim özür dilerim.
Kalın sağlıcakla.
Niyazi bey böyle şahsıma dilediğiniz manalı Niyazlarınıza gönülden aminler diyorum ve bil mukabil ediyorum. Ayrıca darısı tüm çocuk ve torun severlerin başına diyelim.
Kusura gelince bende merak etmedim desem yalan olur sizi sık sık yukarılarda sayfamızın terasında görmeye alışmıştım. ::smiley: ::smiley:
Neyse sağlık sıhhat haberlerinizi aldıkya zaten gerisi teferruat.Ama siz merak etmeyiniz ben sizi izliyor ve iyi bir okurunuzum. ;)
Sizde sağlıcakla kalın

THE FARUK' Alıntı:
Gönül insanı kadim dostumuz kemal abimiz..

Sizi hasseten tanımış olmak benim için büyük şans.Canım abim allah size sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin de ansiklobedik paylaşımınızdan ve ışığınızdan faydalanalım..
Canlı yayını fotolayıp ve yayınlamanıza şapka çıkarılır.İyiki varsınız..

Sevgiyle kalın
Burada oturduğumuz yerden kahramanlık HER kişinin işi ,Ama özel aracı ile yollarda olmak ,işi gücü ertelemek ve karşılıksız fedakarlık yapmak ER kişi işi.
Diğer yandan tek taraflı sağlık,sıhhat ve tüm güzel dileklerinizi üzülerek kabul edemeyeceğim ya hep birlikte iyi olacağız yada hiç. Bu nedenle sağlığıda,sıhhatide,huzuruda vede mutluluğuda hep birlikte elde edecek hep birlikte yaşayacağız.Aynen sizinde çabaladığınız gibi.....
Güzel dileklerinize,dualarınıza ecmain ( yani manası: hepimiz için demektir) diyor, Faruk abime Ailesi ile birlikte maddi ve manevi hiç bir sıkıntı çekmeden daha nice uzun yıllar mutlu yarınlar temenni ediyorum.
Sevgisiz kalmayın.Çünkü sevgi insanı gençleştirir. ;)

[attachment=1][attachment=2]

Bende bu kadar genç ve karizma olsam benim ilede röportaj için sıraya girerler. Maşaallah diyelim.

1504201014037.jpg

1504201013955.jpg

Evet şimdi sıra Çıralı'da hepimizi şaşırtacak o görüntülere geldi. Hele çektiğim bir poza öyle bir enterasan şekil takıldıki sizlerden önce izleyenleri şaşırttı.

Yer gök LPG kokuyor burada,astım hastaları dikkat etmeliler.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

130120105386.jpg

130120105387.jpg

130120105388.jpg

130120105389.jpg

130120105390.jpg

Yanartaşa çıkarken muhakak yanınıza çakmak almanızı tavsiye ederim gerçi yukarda ateş hiç eksik olmuyor vede 3.500 yıldır bu ateş orada hiç sönmüyor ama yanınıza alacağınız çakmak ile diğer ufak tefek çatlakları tutuşturmak için kullanacaksınız fakat aynı işi bir gazete parçasıda görebilir ama onunda çevreyi kirletmesi söz konusu.
Ha unutmadan eğer üşenmesseniz yanınıza ufak bir tava ve birazda sucuk veya benzeri şeyler alırsanız tüp masrafınız olmaz.Su gölden gaz dağlardan. ;) :D ;D

130120105391.jpg

130120105392.jpg

130120105393.jpg

130120105394.jpg

130120105397.jpg

Birinci Yanartaş`ın kuşuçumu 525 m. Kuzey batısında, Çatal Tepe`nin doğusundaki belin hemen altında deniz seviyesinden 335 m. yükseklikte ikinci Yanartaş (birincisinden 155 m. daha yüksekte) mevkii yer alır. Burada yedişerlik iki sıra halinde 14 ocaktan doğal gaz çıkışı olmaktadır. Bu kesimin yaklaşık 30 m. aşağısında yan yana üç tane yanar durumda gaz çıkışı daha bulunmaktadır.

İkinci Yanartaş Çıralı Havzası`nın doruk seviyesinde yer aldığı için bu noktadan gerek Çıralı Ovası gerekse Tahtalı Dağları panoramik bir şekilde görülebilmektedir. Bu nedenle çok iyi bir seyir yeridir. Ancak buraya Çıralı tarafından ulaşmak bir hayli zahmetlidir. Birinci Yanartaş`la, İkinci Yanartaş arasındaki sarp yamaç zonu nedeniyle yerli ve yabancı turistler genellikle Birinci Yanartaşı Çıralı tarafından gelerek ziyaret etmekte ve ikinci Yanartaş`a çıkmadan geri dönmektedir. İkinci Yanartaşı ziyaret edenler ise genellikle batıdaki, Ulupınar-Karadere vadi yamaçlarını izleyen patikayı kullanarak gelmektedir. Bu patikanın ayrıntılı anlatımı "Ulupınar Bağlantılı Yanartaş Patikası" bölümünde sunulmuştur. Bu bölümde Birinci Yanartaş`a Çıralı tarafından gelen yola ilişkin açıklama verilmektedir.Yanartaş`a gitmek isteyen turistler Olimpos ya da Çıralı`dan minibüslerle Çıralı Ovası`nın batısını takip eden yoldan Yanar Bağazı denilen yere gelmekte buradan itibaren yayan olarak yaklaşık 1400 m. uzunluğundaki bir patikada 140 metre tırmanarak (%10 eğim) Yanartaş`a ulaşmakaktadırlar.

130120105399.jpg

130120105400.jpg

130120105401.jpg

130120105402.jpg

130120105405.jpg

Yanartaş, Yanar Dere vadisinin güney yamacında,serpantinitler içerisinde üç ayrı lokalite`de çıkarak yanan doğal gaza yöre halkının verdiği isimdir. Gaz çıkış lokalitelerinden en çok ziyaret edileni Yanartaş 2 olarak gösterilendir. Burada, mevsimlik akan Yanar Dere vadisi`nin batı yakasında, yamacın deniz seviyesinden 165 m. yüksekliğindeki noktasından başlayarak 180 m.`ye kadar yükselen 80 metre uzunluğundaki meyilli yüzeyi üzerinde dört ayrı seviyede sürekli yanan gaz çıkışları bulunmaktadır. Ziyaretimiz sırasında en üstte yanar vaziyette iki ocak, 30 metre aşağısında üç ocak, 18 m. aşağısında vadiye dik bir çizgi üzerinde oniki ocak ve onun yaklaşık 30 m. aşağısında iki ocak daha olmak üzere toplam ondokuz adet yanar vaziyette doğalgaz çıkışı sayılmıştır. En aşağıdaki ocakların altında büyükbir kilise yıkıntısı bulunmaktadır.

130120105406.jpg

130120105407.jpg

130120105408.jpg

130120105410.jpg

130120105411.jpg

PAYLAŞTIGIN İÇİN TEŞEKKÜRLER, ÇOK GÜZEL RESİMLER BUNLAR :smiley:

[attachment=1][attachment=2]

Aşağıda görünen yerleşim yeri Çıralı'dır ve Yanartaşların bulunduğu yerden Çıralı sahili görülüyor.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

130120105412.jpg

130120105420.jpg

130120105415.jpg

130120105416.jpg

130120105417.jpg

çıralı
likya'nın sönmeyen ateşi,
benim favori yerlerimden biridir, denizinde yüzmesi zevklidir, ilk olarak 1992-93 senelerinde anadol kamyonetimle gitmiştim :smiley:, kumsala yakın bir yerde kamp kurmuştum, yaz kış hava sıcaklığı pek değişmeyen bir yer, havasından dolayı büyük iskender ordularıyla bir kışı burada geçirmiş,
sucuk götürmemişsin yanında ;D ;D ;D, hazır ateş,
biz gittiğimizde akşam çıkardık sucuklarla beraber ;D ;D ;D(ben Türk'üm galiba)

ellerine sağlık Kemal ağbi, özlemlerimizi sayende gideriyoruz
selamlar

130120105418.jpg

130120105419.jpg

130120105422.jpg

130120105423.jpg

130120105424.jpg

berkkamu' Alıntı:
PAYLAŞTIGIN İÇİN TEŞEKKÜRLER, ÇOK GÜZEL RESİMLER BUNLAR :smiley:
Bende zahmet edip izlediğiniz için size teşekkür ederim berk bey. Siz isim yazmamışsınız ondan dolayı size berk diyorum,aslında ama gerçek ama takma artık neyse bir isminiz olsa hatta kimlik bilgilerinizde,profilinizde gerekli bilgilerinizi yazmış olsanız nerelisiniz ,yaş kaç ,meslek nedir gibi o zaman ne güzel yazışırız vede daha rahat birbirimize hitap edebiliriz. Tekrar Gezenbilir'imize hoş geldiniz.
Saygılarımla

buralpdi' Alıntı:
çıralı
likya'nın sönmeyen ateşi,
benim favori yerlerimden biridir, denizinde yüzmesi zevklidir, ilk olarak 1992-93 senelerinde anadol kamyonetimle gitmiştim :smiley:, kumsala yakın bir yerde kamp kurmuştum, yaz kış hava sıcaklığı pek değişmeyen bir yer, havasından dolayı büyük iskender ordularıyla bir kışı burada geçirmiş,
sucuk götürmemişsin yanında ;D ;D ;D, hazır ateş,
biz gittiğimizde akşam çıkardık sucuklarla beraber ;D ;D ;D(ben Türk'üm galiba)

ellerine sağlık Kemal ağbi, özlemlerimizi sayende gideriyoruz
selamlar
Çıralı ile ilgili düşünce ve görüşlerini aldığım Çıralı çevre koruma görevlisi ile yaptığımız söyleşi ile daha sonra devam edeceğim.
Levent kardeşim ben birazcık Tvden görmüştüm ama bizim hanım böyle bir manzara ile karşılaşacağını hiç bilmiyordu ve ateşi ilk gördüğü anda herkesin aklına gelen onunda ,eşiminde dilinden dökülen sözler aynen şöyle oldu ah ah neden biraz sucuk ve tava almadık ne güzel bir akşam yemeği yerdik burada dedi.
sizlerinde gözlerinize sağlık Levent kardeşim ve A.s.

Leventçiğim şimdi bak bakalım Çıralı'dan gelecek görüntülere beni ve izleyenleri şaşırtan karelere.??

Ceptelefonu ile Çıralı - yanartaş'ta çekilen kareler.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

130120105425.jpg

130120105426.jpg

130120105427.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri