Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,139

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Çıralı'ya biraz yükseklerden bakıyorum.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

130120105360.jpg

130120105361.jpg

130120105362.jpg

130120105363.jpg

130120105365.jpg

Etiketler

[attachment=1]

Burada aracı bırakıp kişi başı 3 tl ödüyoruz ve Yanartaşa 1 km kadar dik ve taşlık yoldan oldukça zorlu bir yolculuktan sonraaa şaşırıp kalıyoruz hemde 2 kere hadi çıkalım ve görelim.
[attachment=5][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Taşların aziziliğine uğrayan elimin titremesi ve sonucunda aşağıya inmekte olan turistlerin gülümsemesi görülmüyor tabiki. ;) :D

130120105366.jpg

130120105369.jpg

130120105370.jpg

130120105374.jpg

130120105368.jpg

Sözüm ona taşlardan merdiven yapılmış ama insan adımları için değil tabiki. Bence hiç taş döşenmese çok daha hayırlı olacağı kesin çünkü düzensiz yerleştirilen taşlar için bazı yerlerde ayağınızı tam 60-70 cm açmak zorunda kalıyorsunuz.Kısaca insanın nefesi kesiliyor insanı yoran iyi niyetle düzensiz yerleştirilen bu taşlardan başkası değil...

130120105375.jpg

130120105376.jpg

130120105377.jpg

130120105378.jpg

130120105379.jpg

Evettt nihayet Yanartaşlara yaklaştık hatta gelmişik bile birazdan burada 3.500 senedir alev alev yanan taşları hep birlikte göreceğiz.Bakın görülüyor bile.
Fakat çekmiş olduğumuz bir poz varki bizi ve ailemizden izleyenleri şaşırttı. Çünkü resmini çektiğimiz bir karede alevin içinden insanı yüzünü andıran baya belirgin bir yüz şekli görünüyordu...

130120105381.jpg

130120105382.jpg

130120105383.jpg

130120105384.jpg

130120105385.jpg

Yanartaş;

Toprak altından çıkan gazların yanmasıyla burada çeşitli yerlerde devamlı alev görülür. Efsaneye göre bu, Belerefon tarafından öldürülen Kimera adlı canavarın dilidir. Anlatılanlara göre: Bir zamanlar Belerefon adlı yakışıklı bir delikanlı vardı. En büyük isteği Pegasus denen kanatlı ata binmekti. Ancak çok zordu bu ata binebilmek. Pegasus'u ne yapıp yapıp ele geçirmek isteyen delikanlı uğraşır, didinir, sonunda karşısına çıkan iyi yürekli bir yaşlının öğüdü ile Athena'nın Tapınağında bir gece uyur ve rüyasında tanrıçadan bir gem alır. Uyandıktan sonra atı arar, bulur ve altın gemi takarak üstüne atlar. Böylece gökler hakimi olur. Bir gün kaza ile kardeşini öldüren Belerefon çok üzülerek gurbete çıkar. Bir çok serüvenden sonra baş tarafı arslan, ortası keçi, kuyruğuda yılan olup ağızından alevler saçan Kimera canavarı ile karşılaşmak zorunda kalır. Yayını ve oklarını alarak uçan atına atlar, Kimera'nın bulunduğu yere gelir. Canavar üstünde uçan Belerefon ve Pegasus'a bir şey yapamaz. Delikanlıda onu oklayarak öldürür. Fakat canavarın ağızından çıkan alevi söndüremez. İşte bu alev yıllardan beri dağın yamacında hala yanmaktadır. Homer ve diğer ozanların eserlerinde sözünü ettikleri alev bu efsanedeki alevdir... Hikaye böyle, tepeye çıkmak ise biraz zahmetli aracı bıraktığınız yerden itibaren taşlarla işaretlenmiş dar patikadan yarım saatlik bir yürüyüşle bahsi geçen bölgeye ulaşıyorsunuz Yazın Beyoğlu Caddesi gibi kalabalık olan yolu akşam serinliğinde çıkanlar olduğu gibi, aynı yere mehtaplı gecelerde çıkıp, çeşitli yerlerde yanan ateşi ay ışığı karanlıkta ayin gibi bir şölen seyredenlerde oluyor.

Kemal bey kardeşim,"Yanartaş'tan " da geçtim, "Çıralı'dan" da...... Fakat Fethiye,Kaş,Kalkan........ Daha nereler,nereler derken....... Ülkem adına içimi yakan fotoğraflar çok oldu....Bunlardan biri,onlarcası belki de yüzlercesi aşağıdaki fotoğrafınızda "Frenkçe" ilanda yer alan karede resimlediğiniz ilana benzerdi.....Ülkemin bir karış toprağının bile satılmasına gözyumamayan,bu konuda duyarlı bir "TÜRKİYE SEVDALISI" olarak her zaman böyle ilanlara karşı olmuşumdur.(Elbette kendilerine göre daha global(!.???.!...) düşünenler olabilir bu fikre muhalif olarak.)Fakat ben ülkemin bir çakıl taşının bile satılmasına,devredilmesine karşıyım.Çanakkale'den geçerken,Sakarya'dan geçerken, velhasıl her karışı emekle,kanla sulanmış bu topraklardan geçerken her beldede yabancıya sunulmuş toprak parçası düşünemem.Bunu bir bağnazlık,şovenlik vs. vs. vs. ile adlandıracak satılmış zihniyetler çıkabilir.(Her türlü olumsuz yakıştırmaları kendilerinedir)Ben bunlara da şiddetle karşıyım.Evrenselliği,küreselliği ,dünya kardeşliğini teorik olarak bana anlatmak isteyecek Vatan ve toprak kaygusu yaşamamış ve bunu hissetmeyen yabancı uşakları ve onlardan nemalananlar olabilir.Ben bütün bunlara karşın ANCAK ŞUNU söylerim:BAŞKA TÜRKİYE YOK.....Belirttiğm konuyu vurgulayan bu fotoğrafınızdan dolayı sizi kutlarım.Aynı duyguları paylaştığımız kuşkusuz.Saygılarımla....

120120104903.jpg

Oğuz abimiz hassasiyetiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben herşeyin vasat olanından yanayım yani hiç bir canı ,hiç bir tarafı kırmadan ,incitmeden herkesin memnun olabileceği yaşanabilinir bir dünyadan yanayım çöpçüsünden amirine kadar...... Ölçüler çerçevesinde paylaşılabilecek her yere ulaşabilmek herkesin hakkı olmalı diye düşünüyorum.
saygılarımla

Bu sabah gezimize kaldığımız yerden devam etmemize mani olan güzel bir haber ile devam ediyorum.Evet bu sabah Kanal B 'de BizBize proğramında Gezenbilir ailesi hepimizin evlerine konuk oldu ve Gezenbilirimizi en güzel bir şekilde anlattılar.Buradan emeği geçen arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.
Bu konu ile ilgili link izlemek isteyenler için :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54296.40

[attachment=1]

Bu gezimizde birbirinden güzel yorumları ile beni yanlız bırakmayan devamlı gaza basmama neden olan yine bu gezimizde Anlatyada tesadüfen tanıştığım çok sevimli ,sempatik neşeli hayat dolu bir insan THE FARUK Abimiz Canlı yayının yine neşesiydi. Gezenbiliri en güzel şekilde tanıttığı için kendisine buradan çok teşekkürler ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Bizi ve gezimizi yanlız bırakma Faruk abim...

[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

1504201013941.jpg

1504201014066.jpg

1504201014035.jpg

1504201013944.jpg

1504201013978.jpg

Gezenbiliri tanıdığım günün bugün olan yıldönümünde 2006 yılında Sedat Açıl bey ( yol ) tarafında kurulan ve bugünlerde üye saysı 60 binlere yaklaşan Gezenbilir,com'da tam 2 yılı doldurmaktan ,14 Nisan 2008 tarihinden beri böyle seviyeli ,ciddi ,sempatik ve ırk,din,dil,sınıf,zengin ,fakir ayrımı yapmadan dağlarda,tepelerde,çimenlerde yuvarlanan olmadı çamurlara batan,çıkan.Kendi karavanlarını yaparak bunları hiç üşenmeden başkaları ile paylaşan sevimli,sempatik ,heyecanlı sürekli aktif bir ailenin içinde bulunmaktan son derece memnunum hatta bu memnuniyetimi 7/24 saat bilgisayar başında sadece ve sadece Gezenbilir Forumlarında günlerini geçiren Gezenbilirden başka hiç ama hiç bir yerde üyeliği olmayan bir arkadaşınız olarak hepinize saygılar ,sevgiler sunuyor ve hepinizi "Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor" adlı gezi roman veya belgesel niteliğinde 60 günde 5 bin kmlik yol, 15 bine yakın resimler ile gezip gördüğümüz yerleri gece ve gündüz sizler için paylaşmaya vede yayınlamaya çalıştığım forumumuza her zaman bekliyor Gezenbilirde emeği geçen tüm arkadaşlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Kemal
Seyyah-34

[attachment=1]

Geçen bu 2 yıl içindeki bazı bilgilerim;

Online olduğu toplam süre: 42 gün, 15 saat ve 42 dakika.
Toplam mesaj sayım: 2801 mesaj
Toplam açmış olduğum: 77 konu
Açtığı anket sayısı: 0 anket
Kullandığı oy sayısı: 5 oy

Bu geçen 2 yıl içerisinde açmış olduğum diğer konulara buradan ulaşabilirsiniz; http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=5756;sa=showTopics

GEZENBÄ°LÄ°R.COM'DA SEVGÄ° Ä°LE GEÃÃ

seyyah-34' Alıntı:
Oğuz abimiz hassasiyetiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben herşeyin vasat olanından yanayım yani hiç bir canı ,hiç bir tarafı kırmadan ,incitmeden herkesin memnun olabileceği yaşanabilinir bir dünyadan yanayım çöpçüsünden amirine kadar...... Ölçüler çerçevesinde paylaşılabilecek her yere ulaşabilmek herkesin hakkı olmalı diye düşünüyorum.
saygılarımla
[/

Kemal bey benim bahsettiğm de zaten her vasatta her vatandaşımın ayırım yapmaksızın(hatta dar gelir kesimi başta olma üzere ) ülkemizin güzelliklerinden yararlanması.Bunlar ne yazık ki gelir dağalımı vs.vs. vs. nedenlerle gerçekleşemiyor.Bunlar işin başka faslı ve boyutu.Hatta içinde acı gerçekler ,imkansızlıklar barındıran bir yara.Benim esas bahsetmek ve vurgulamak istediğim konu bu değil.Hani fotoğrafta FOR SALE yazıyor ya işin o kısmını vurgulamak için yazmıştım.FOR SALE,FOR SALE....... Yabancılar konuyor bu ülkenin en güzel yerlerinde PARSELE.... konusunu vurgulamaktı amacım.Bilirsiniz ve gözlemişsinizdir ki çoğu sahil şeridi beldelerimiz böyle PARSELLENİYOR.Bahsettiğm bu...Saygılar.

karavan1' Alıntı:
Bahsettiğm bu...Saygılar.
O kadar iyi anlıyorumki Oğuz bey ama ne varki daha fazlasına veya detayına giremiyoruz.Rahmetli Babam olsaydı ortalığı tozu dumana katardı vatanı için,sağlığında çokça katmıştı zaten.İstanbul -Eminönünün altına üstüne getirmişti böyle bir haksızlık karşısında ve sonunda o dönemin belediye başkanının bir tarihi eser yağmalaması ile ilgili hukuk yolu ile başkanı al aşağıya edivermişti.
Ama o eski topraktı ve 3 yıl askerlik yapmıştı bu vatana....

Allah analı babalı sağlıklı,hayırlı uzun ömür nasip eylesin.3-4 gün üzerinize afiyet rahatsızlandım ara verdim.Kemal beyciğim yakalayabilmekte zorlandım maaşallah her tarafa yetişip fotoğrafları ve izahlarıyle yaptığınız bu çalışmada kolaylıklar diliyor,teşekkürler ediyorum.

Kemal bey,
Allah torununuza analı,babalı,nineli,dedeli sağlıklı ve mutlu uzun ömür versin.
Sizleri ve ana babayı da kutlarım hepinizin gözleri aydın olsun.
Kusura bakmayın yeni fark ettim özür dilerim.
Kalın sağlıcakla.

seyyah-34' Alıntı:
Bu sabah gezimize kaldığımız yerden devam etmemize mani olan güzel bir haber ile devam ediyorum.Evet bu sabah Kanal B 'de BizBize proğramında Gezenbilir ailesi hepimizin evlerine konuk oldu ve Gezenbilirimizi en güzel bir şekilde anlattılar.Buradan emeği geçen arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.
Bu konu ile ilgili link izlemek isteyenler için :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54296.40

[attachment=1]

Bu gezimizde birbirinden güzel yorumları ile beni yanlız bırakmayan devamlı gaza basmama neden olan yine bu gezimizde Anlatyada tesadüfen tanıştığım çok sevimli ,sempatik neşeli hayat dolu bir insan THE FARUK Abimiz Canlı yayının yine neşesiydi. Gezenbiliri en güzel şekilde tanıttığı için kendisine buradan çok teşekkürler ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Bizi ve gezimizi yanlız bırakma Faruk abim...

[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Gönül insanı kadim dostumuz kemal abimiz..

Sizi hasseten tanımış olmak benim için büyük şans.Canım abim allah size sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin de ansiklobedik paylaşımınızdan ve ışığınızdan faydalanalım..
Canlı yayını fotolayıp ve yayınlamanıza şapka çıkarılır.İyiki varsınız..

Sevgiyle kalın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri