Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,128

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Allah Allah tam bu haberi sizler ile paylaşmaya çalıştığım anda karşımda duran Tvden 16-04-2010 saat 19 .15 sularında Atv ana haberlerini izliyordum ki gördüğüm haber ile şaşırdım. Yani bu kadarmı olur dedim kendi kendime benim sizler ile paylaşmaya hazırladığım sırada Atv ana haber hepinizin bildiği üzre İzlandadaki haberi veriyordki bu lavlar püskürten yanardağın bir kısmında küllerden veya alevlerden oluşan bir resim gösterdiler. Gösterilen bu resim şimdi benim Antalya - Çıralı da yanartaşlarda çekmiş olduğum görüntüler ile aynen benziyordu bu şaşkılık ile haberleri izlerken hemen kamerayı açtım ama çekmeye zaman kalmadan haber diğer görüntülere geçti. Bende onlardan bir kaç görüntü almakla yetindim ama sanırım bir kaç gün içinde o görüntülerinde internete düşeceğine şüphe yok. Zaten çekmiş olduğumuz bu kareye şaşırmışken şimdide yayınlama anında bir şaşkılık yaşadım.
Şimdi bu henüz hiç bir yerde yayınlanmamış ve size 3 aydır yayınlacağımı söylediğim garip ve ilginç resimleri sizler ile ilk kez paylaşıyorum.

Ben ve Eşim alev alev yanan taşlarda ellerimizi ısıtıyoruz zira mevsim kış ve biz 1 km yürüme ile yukarı çıkmış bulunuyoruz artı akşam ayazı çıkmış durumda.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

130120105403...jpg

KAMERAMIZA TAKILAN  FARKLI BÄ°R KARE.bmp...bmp....jpg

KAMERAMIZA TAKILAN  FARKLI BÄ°R KARE.bmp..1.jpg

KAMERAMIZA TAKILAN  FARKLI B?R KARE.bmp...jpg

KAMERAMIZA TAKILAN  FARKLI B?R KARE.jpg

Etiketler

Atv ana haberden çekmeyi başaramadığım resimleri Kanal 7 ana haberlerden şimdi sadece 5 dakika önce çekmiş bulunuyorum. Ben haberci veya gazeteci olacakmışımda yanlışlıkla Otomobilci olmuşum. ;) :D ;D

İşte az önce Kanal 7 ana haberlerinden aldığım İzlandadaki yanardağın patlama anındaki oluşan yüz sima resimleri.Ben en çok şimdi bu işin Gezenbilirde yayınlama zamanıma nasıl denk geldiğini bu zamanlanının nasıl benim haberim ile örtüştüğünü düşünüyorum.Oysa ben bu resimleri sizlere taa 3 aya yakın bir zamandan beri söylüyordum.

İşte Kanal 7 ana haber bülteninden 16-04-2010 saat 19.00 sularında çekilen canlı taze kareler.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Bunlarda Atv ana haberde çıkan aynı görüntülerin haberi ama ben gösterilen yüz simasının resimini çekmeye yetişemedim.

[attachment=1][attachment=2]

1604201014072.jpg

1604201014073.jpg

1604201014075.jpg

1604201014077.jpg

1604201014078.jpg

Kemal Abi, tekrar teşekkürler.
Daha önce de söylediğim gibi, el ayak çekilince, sakin kafayla sizin konuya bakıyorum.
Bizim yayla, Kumluca'ya ait fotoğraflarda görünen karlı dağların arkasında. Bu taraflara bir daha gelirseniz yaylalara da bekliyoruz. Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Kemal Abi, tekrar teşekkürler.
Daha önce de söylediğim gibi, el ayak çekilince, sakin kafayla (Onaylamadığınızı biliyorum, ancak rakımı yudumlarken ;)) sizin konuya bakıyorum.
Bizim yayla, Kumluca'ya ait fotoğraflarda görünen karlı dağların arkasında. Bu taraflara bir daha gelirseniz yaylalara da bekliyoruz. Selamlar.
Sevgili Mustafa bey öncelikle beni sizin oralara davetiniz için çok teşekkürler ediyorum,çok sağolun. Oralara tekrar seferimiz olacağı gibi Akdenizin nadide bir köşesinede yerleşmek gibi bir düşüncemde her zaman gündemimde.
Diğer yandan parantez içine aldığınız içki konusu ile ilgili bir kaç söz söylemek istiyorum. Bakın ben hiç bir sağlığa zararlı yaş veya kuru içecek kullanmıyorum.Sizde bunların sağlığa zararlı olduğunu zaten biliyorsunuz ,hal böyle iken bu gibi şeyler için insanları yargılamak bana asla düşmez hele alay konusu yapmak bana hiç yakışmaz hatta hatta inancıma göre bende o kınadığım alay ettiğim hale düşmedikçe canım çıkmaz diyor kitaplarımız.

Artı ben çok eski bir otomobil ustası olarak ünlü ,ünsüz,zengin ,fakir her türlü insanların lüks veya normal araçlarını onardım.Bu insanların içinde yaş ve kuru her türlü içeçeği kullananlar bulunmaktaydı ve benim böyle şeyleri tasvip etmediğimi bile bile yinede bana ama samimiyetime binaen ,ama sanatımın zirvesinde olan bir usta olarak araçlarındaki her türlü sorunlar için geliyorlardı,yani sadece Kaporta için değil. Çünkü öyle eminlerdiki araçlarını bıraktıkları yerden. Benim ile bu konuda ters düşmelerine rağmen yinede beni tercih ediyorlardı onca modern ve kaliteli lüks servisler varken,üstelik bir hasar anında altlarınıa sağlam yürür bir araç tahsis etmelerine rağmen.
Birde biliyormusunuz ben bu otomobilcilikte en çok kazancı çok alkol kullanan müşterilerimden kazandım. Bunu zaman zaman açtığım konularda,katıldığım forumlarda işledim zaten.

Mustafa beyciğim konuyu nereye bağlamak istiyorum bir insanın bir kendine zararı vardır birde çevresine ben burada çevresine verdiği zarara bakarım yoksa kişinin özel zevkleri,hataları,günahları beni hiç ilgilendirmez,ha yardım isterse o ayrı.
Çünkü benim inancıma göre iyi bir insan modeli sadece ve sadece şu kısacık bir söz ile özetlenebilirinir;
"İyi bir insan diğer insanların onun elinden,dilinden asla zarar görmeyendir"

Benim 40 yıla yakın mesleki ve insani yaşamımda,çalışmamda bu az önce ettiğimiz söz ve inanç ile bir çok şeyi başarmama sebebtir.
Bunun için herkes rahat olsun zaten ben bu durumlardan rahatsız olsam 2 yıldan beri buralarda bulunmazdım,bağlasanız durmazdımki,hepiniz çok iyi biliyorsunuzki şu karşımızdaki fişi çekince bütün herşeyi sıfırlayabiliyorsunuz, yani kimse kimseyi burada zorla alıkoymuyor burada hepimiz paylaşmanın,paylaştıkça artan tadın keyfini yaşamaya çalışıyoruz yoksa Yunus Emre'nin buyurduğu gibi ;

"Ben gelmedim davi için beni işim sevi için
Dostun evi gönüldendir gönüller yapmağa geldim"...

Diyerek şu güzel manalı bir söz ile fazla uzatmak istemem.
Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür;ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez...
Saygılar ve sevgilerimle
Bana böyle bir açıklama yapmama sebeb olduğunuz için ayrıca çok çok teşekkürler ediyorum.

seyyah-34' Alıntı:
Akdenizin nadide bir köşesinede yerleşmek gibi bir düşüncemde her zaman gündemimde.
Kemal Abi, bu düşünce çok güzel. İnşallah komşu oluruz, yayla düşünürseniz Antalya buluşmasındaki fotoğraflara bakın, beğenirseniz yer konusunda yardımcı oluruz. Selamlar.

seyyah-34' Alıntı:
Yanartaş, Yanar Dere vadisinin güney yamacında,serpantinitler içerisinde üç ayrı lokalite`de çıkarak yanan doğal gaza yöre halkının verdiği isimdir. Gaz çıkış lokalitelerinden en çok ziyaret edileni Yanartaş 2 olarak gösterilendir. Burada, mevsimlik akan Yanar Dere vadisi`nin batı yakasında, yamacın deniz seviyesinden 165 m. yüksekliğindeki noktasından başlayarak 180 m.`ye kadar yükselen 80 metre uzunluğundaki meyilli yüzeyi üzerinde dört ayrı seviyede sürekli yanan gaz çıkışları bulunmaktadır. Ziyaretimiz sırasında en üstte yanar vaziyette iki ocak, 30 metre aşağısında üç ocak, 18 m. aşağısında vadiye dik bir çizgi üzerinde oniki ocak ve onun yaklaşık 30 m. aşağısında iki ocak daha olmak üzere toplam ondokuz adet yanar vaziyette doğalgaz çıkışı sayılmıştır. En aşağıdaki ocakların altında büyükbir kilise yıkıntısı bulunmaktadır.
Kemal bey önceki paylaşımlarınız gibi Yanartaş bölgesinide çok güzel anlatıp resimlemişsiniz elinize sağlık.. Özel fotoğrafta gerçekten çok özel olmus.. şimdiye kadar herhalde o bölgede Doğal Gaz işletmesi için araştırma yapılıp verimsiz bulunmuştur.. yoksa başka türlü boş kalmazdı gibime geliyor ateşin başı...

Off_Road' Alıntı:
Kemal bey önceki paylaşımlarınız gibi Yanartaş bölgesinide çok güzel anlatıp resimlemişsiniz elinize sağlık.. Özel fotoğrafta gerçekten çok özel olmus.. şimdiye kadar herhalde o bölgede Doğal Gaz işletmesi için araştırma yapılıp verimsiz bulunmuştur.. yoksa başka türlü boş kalmazdı gibime geliyor ateşin başı...
Ahhh Ahhh daha neler neler yazıcamda neyse şimdi gözlerim kapanıyor ama Ertuğrul bey söz yarın şu parmak bastığınız konuyu bakın nasıl ele alacağım.
Saygılar ,sevgiler Herkese iyi geceler ve yarın devam inşaallah yoksa çok az günüm kaldı Mayısın ilk haftasına kadar bitirmem lazım bu gezi romanını...Daha önümüzde bin kusur kmlik yol var.

Off_Road' Alıntı:

Kemal Abi kızacak ama ; Benim gibi uyku sorunu olanlar yavaş yavaş dökülüyor, Ertuğrul Bey merhaba.

Mustafad' Alıntı:
Kemal Abi kızacak ama ; Benim gibi uyku sorunu olanlar yavaş yavaş dökülüyor, Ertuğrul Bey merhaba.
Sevgili Mustafa bey kardeşim Kemal abinizin kızmakla ilgili yapmış olduğu açıklama bölümünü kaçırmış olmanıza çok üzüldüm.Ama halen o sayfayı bulup okumanızda fayda olabilir.
Saygı ve sevgilerimle.

seyyah-34' Alıntı:
Sevgili Mustafa bey kardeşim Kemal abinizin kızmakla ilgili yapmış olduğu açıklama bölümünü kaçırmış olmanıza çok üzüldüm.Ama halen o sayfayı bulup okumanızda fayda olabilir.
Saygı ve sevgilerimle.

Kemal Abi, o açıklamayı çok iyi biliyorum, sadece latife yapmak istedim. ;) Selamlar.

Off_Road' Alıntı:
Ertuğrul bey siz böyle bir konuya değinince benimde aklıma 99 Ağustos depreminde olanlar geldi. Hepimizin malumu ben işin hasar,yıkım boyutuna değilde gaz ve zengin yerlatı kaynakları olayına değinmek istiyorum Depremden hemen sonra epeyce yeri karış karış gezmiş birisi olarak. 99 Depreminden bir kaç hafta sonra Atv ana haberlerinde Gölcüğün yukarılarından köyden bir vatandaşımız ile yapılan röportaj veriliyordu.Adam neyi anlatıyordu biliyormusunuz 99 yılından önce adam 30 yıl öncesinden sondaj ile su çıkarıyor daha sonraları bu suyun yanında es kaza yakmış olduğu ateş ile su bir anda alev alıyor. Soğukkanlı vede akıllı bu yurdum insanı hemen ne yapıyor.? Bilirmisiniz hani Kaportacıların kullanmış olduğu bir karpit kazanı vardır içine karpit taşı atılır ve kuvvetli alev elde edilir sac,demir kesme işlerinde kullanılır.
Aynen bu vatandaşımız bu kazana benzer bir tüp kazan yapıyor ve suyu alttan su ile çıkan gazı ise üstten alarak kurduğu sistem ile yemek yapmak ,v.s. işlerinde tam tamına 30 kusur yıldır kullanıyor.

İşte Gölcük'te denizin içinde patlayan,koca gemiyi bir hotelin çatısına çıkaran ,Marmara denizinin üzerindeki parlayan çevredeki fabrikaların güvenlik kameralarına yansıyan devasa ışık işte Gölcük'teki bu vatandaşımızın kullandığı gazın yer altından yeryüzüne çıkmasından başka bir şey değildir...

Şimdi neyi ifade etmek istiyorum?
60 yıldır vur patlasın çal oynasın yapacağımıza Gar,Çakıl,Taksim,Maksim veya Şirinevlerde (Bilen bilir) eğlenmek yerine bu gazları yer altından çıkarmadığımız,çıkaramadığımız,çıkarttırılmayan,şimdilerde büyük maliyetler karşılığında satın aldığımız bu eşi bulunmaz nimet kıymeti bilinmediği zaman aynen böyle altımızdan patlar,patlarkende yakar,yıkar iyi kötü ayırmaz vede afetmez.
Bütün temennim bundan sonra daha akıllı olmak aynen Atom bombasını yiyen ,yedikten sonrada akıllanan japonlar gibi.
Ha bu gazları veya yer altı kaynakları kullansakta deprem olmayacakmı o çok daha ayrı bir konu ,aynen şunun gibi;

Sigorta şirketleri nasıl bir aracı Kasko yaparken ne diyor Alkol almadığınız sürece hasarını ödeyeceğim.(40 yıllık meslek hayatımda sigorta ve müşterilerimin arsında bu alkol yüzünden başıma gelmedik kalmadı)
Yani kazaların tamamen bitmesi imkansızdır değilmiki bu araçlar hareket halindedir,o zamanda kazalar kaçınılmazdır. Sigorta bunlara normal doğal olan kazalara bir şey demiyor ama ne zaman aracın içinde vede kaza tutanağında içki şişelerini görüyor işte o zaman hasarınızın bedeli ne olursa olsun 10 tl dahi olsa ödemiyor.

Yani kazalar olsun ama Alkollü olmasın,Depremler olabilir ama biz bize lazım olan yeraltı zengin kaynaklarını hakkı ile kullanalım zengin olalım o vakit başımıza gelen hasarları hemen depremden sonra onarmak yerine yenilerini yapmak vede çok daha sağlam yapılar yapmak hiçte zor olmasa gerek.
İnşaallah bundan sonra... aynen japon dostlarımız gibi zararın neresinden dönmek kar ise...
Böyle lüzümlü bir konuya değindiği için Ertuğrul bey'e teşekkürler ediyorum.Cevaplandırcağıma dair söz vermiştim.

haftasonu istanbul dışında olduğumdan ,gezi romanın en ilginç bölümlerinden birini gecikmeli de olsa izledim.12 eylül ikiz kuleler,olimpos kemalabi kamerası ,izlanda yanardağı patlaması .Karelerde hep bildik yüz.Diğerlerine hep fotoshop deyip kuşkuyla yaklaşırken 3 ay önce sizin bahsettiğiniz resmi izleyince ....2012 Maya takvimi...noluyoruz......Bizim karavan yapma işi gerçekleşmeyecek galiba :smiley: :smiley: :smiley:

enverdede' Alıntı:
haftasonu istanbul dışında olduğumdan ,gezi romanın en ilginç bölümlerinden birini gecikmeli de olsa izledim.12 eylül ikiz kuleler,olimpos kemalabi kamerası ,izlanda yanardağı patlaması .Karelerde hep bildik yüz.Diğerlerine hep fotoshop deyip kuşkuyla yaklaşırken 3 ay önce sizin bahsettiğiniz resmi izleyince ....2012 Maya takvimi...noluyoruz......Bizim karavan yapma işi gerçekleşmeyecek galiba :smiley: :smiley: :smiley:
Sevgili Enver dedemiz ben daha henüz olgunlaşmasını tamamlamamış Dünyamızın bizlere daha çok süprizler yapmasını en fazla bekleyenlerdenim.
Ayrıca çok önemli olmasına karşın gezimizin formatını iyice değiştirmemek ve benim pekte girmek istemediğim İslamda Ateş ,Alev ile Cinlerin ilişkilerine malesef olabildiğince gerçeklik payıda olsa değinemeyeceğim.
Ben İnsanlar alemi dahil daha 18 bin alemin varlığına inanlardanım.
Enver dedem çok ara verdim ben en iyisi yola devam edeyim.Sizde karavan yapımına.... ;) :D

Bu arada dün yani 18 - 04 - 2010 Çoluk çocuk hatta yeni torunum ile İstanbul'un bir zamanlar nadide sayfiye köşelerinden olan Florya semtinde bulunan Şenlikköy ilkokuluma gittim. Gözümden canlandı koskoca mazi........... Münir Özkulu hatırladım bilirsiniz hani bir "Paydos" flimi vardı Münir Özkul'un baş rol oynadığı. İşte o flimde bendenizde figüran olarak okulun bahçesinde koşturup durduk.

Ve Tarihe Yolculuk adı altında 2 adet resimini ve ilkokul karnemden bir görüntü ile devam ediyorum.

Not: Bizler bir zamanların ünlü haberi ve konusu olan Amerikan Marshall yardımını ilk defa bu okulda aldık.

[attachment=1][attachment=2]

Bu okula ait bir ilkokul karnem.

[attachment=3]

1804201014372.jpg

1804201014374.jpg

HEY GÄ°DÄ° KOCA MAZÄ°.jpg

Şimdi Çıralı civarında vede sahilinde kısa bir tur atıyoruz,Geceleri soğuyan hava gündüz olabildiğince sıcak siz bakmayın havanın kapkara olduğuna.
Çıralı'da sabah vakti sahile giriyoruz ,Çıralı'dan kış manzaları alırken Çıralı'da doğayı korumakla görevli bir arkadaşımız ile karşılaşıyor bol bol Çıralı hakkında sohbet muhabbet ediyoruz.
Diğer yandan 4x4 lü yabancı misafirlerimizlerimiz ile tanışıyoruz bir kez daha yabancı dilin önemini anlıyoruz. Ne demiş Atalarımız "Ne Kadar Lisan O Kadar İnsan"

Bol bol çekiyorum her açıdan bol bol izlemeniz için.

140120105429.jpg

140120105432.jpg

140120105433.jpg

140120105434.jpg

140120105436.jpg

Yanartaşların yandığı tepeleri görüyoruz.Ama o beyaz bulutlar onlardan çıkan dumanlar değildir.

140120105437.jpg

140120105439.jpg

140120105440.jpg

140120105442.jpg

140120105443.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri