Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,850

..

  • KONU SÝLÝNSÝN

    Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

    Kullanılan: 0 0.0%
  • KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

    Kullanılan: 0 0.0%
  • BU ÞEKÝLDE KALSIN

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

seyyah-34

Zirve
Mesajlar
2,976
Tepkime Puanı
9
Yer
istanbul
SEYYAH-34 İLE TARİHE YOLCULUK BAŞLIYOR
Tarih:10-12-2009
İlk soru neden böyle kış aylarında yollara düştünüz sorusunun ilk yanıtını vererek başlıyalım.Tabiki bir çok sebebi var.Herşeyden önce böyle bir düşüncemiz kış ayına kendiliğinden rast geldi bizde bunu fırsat bilip evde oturmak yerine kışı pekte yaşamayan o bölgelere giderek bu zamanı değerlendirmek istedik. bunun detaylarını uzun uzun anlatmaya pek gerek görmüyorum.Yanlız önümüzdeki bahar ve yazın istanbulda yazlık olarak kullandığımız yani bahçeli evimde bulunma zorunluluğum olduğundan bizde bu kış ayını bu geziye ayırdık.vede çok iyi,güzel,pekte verimli oldu,çok güzel geçti.kazasız,belasız,cezasız,çiziksiz olarak gezimizi tamamladık.bir kere her nereye girdiysek,uğradıysak,konakladık isek sanki bu imkanlar bize ayrılmış gibiydi.küçük bir örnek:mesela müze kart edinerek müzeleri altına üstüne çevirdik binlerce resim çektik fakat hiç bir kimseyi resim çekmek için önümüzden çekilsin diye beklemedik ve buradan çok zaman kazandık ki böyle yerlerden yazları ve turist mevsiminde geçilmiyormuş bile.bu sadece bir müze için örnekleme idi.zaten siz örnekleri çoğaltınca bu geziyi izlerken bu rahatlığı çok güzel gözlemliyeceksiniz.

[attachment=1]
[attachment=2] :-\ :-\ ::smiley: :-\ :-\ :(

SEYYAH 34 LE TARHE YOLCULUK BALADI


SEYYAH 34 LE TARHE YOLCULUK BALADI 1
 

Etiketler
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Neden gezimizin manşeti "tarihe yolculuk başlıyor" oldu.
Çünkü bu geziye çıkarken sadece doğa harikası bir koyda,çayır çimenlerde veya uzun uzun konaklamalı gezi düşünmedim ve bu gezimizi olabildiğince renklendirmeliydim.
Ben askerdeyken çok hoş ve manidar bir hatıra defteri hazırlamıştım.askerlik yapanlar bilirler bu bir alışkalıktı ama şimdilerde varmı bilmem olsada çok azdır sanıyorum.neyse açtım bu hatıra defterini tabiki o yıllarda kimsede telefon olmadığından sadece dipnot adresler belirtilmişti. kimi köyde,kimisi merkezde.aslında arkadaş çoktu ama adresler sadece hatıra deftarinde olanlardı. bende hem güzergahımızda olanlara hemde bana hatırasını yazanlara uğramaya karar verdim.Netice itibarı ile bunu 3 arkadaşımı ilk defa 29 yıl aradan sonra 1-yalovanın dağlarında 2- izmir kemalpaşada 3-kaş kınık kasabasında kendilerine ulaşarak hayretler içinde bırakarak hem onları mutlu ettim bende ben mutlu oldum.ayrıca misafileri olduk çok güzel ağırlandık şayet haberli gitmiş olsaydık sanıyorum bu kadar hoş olmazdı.herbirisine buradan çok çok teşekkürler ediyor saygılarımı iletiyorum.işin garip tarafı ben onları bıraktığım gibi bulacağım diye beklerken 29 yıl aradan sonra hepimiz bembeyaz olmuştuk.

Diğer bir neden ise mevsim sebebi ile gezimizi bir kültür gezisine dönüştürdük ve tarihin,geçmiş milletlerin ve doğal güzelliklerin altına üstüne getirmeye ulşılması üşünenilecek ve yorucu olan yerler kadar girmeye gitmeye çalıştık. bunu yaparkende bazı yerlerde ise yol,rahatlık,zaman ve bazı menfaatlerimizide düşünürek bazı yerleri es geçmek zorundaydık.yoksa yazın deniz kıyısından,doğal ortamlardan,o kalabalıktan hiçte kültür gezisi yapamazdık belki buna imkan bulamazdık.dolayısı ile böyle bir ayda geziye çıkmamızın yararı kültür gezisi açısından ve keşif yapmak açısından çok ama çok faydalı,yararlı oldu.
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Böyle bir gezi için acilen işyerimizde yeni almış olduğum transporteri geçici olarak bu gezimizde ihtiyaçlarımıza cevap verecek hale bir kaç gün içinde dönüştürdüm.fenada olmadı çok rahat fakat öyle tam karavan ile asla kıyaslanmaz.ayrıca kısmetimize bu 2 ayı aşkın sürede sadece gezimizin 1 haftasını kış yaşayan bölgelerdeydik onuda eş dost ziyareti ile yine aracımızda kalmadan geçirdik yoksa diğer bütün günler zaten aracımızın içinde değildik.gündüzleri araç içine sıkışıp kalmadık buda hava şartlarının ve bulunduğumuz bölgelerinin iklim şartlarının bize sunduğu bir ikramdı.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Bu izlediğiniz sistem sadece yarım saat gibi kısa bir sürede sökülüp araç tekrar eski veya orjinal konumuna gelebiliyor.kısaca herşey montaj,sökülür,takılır tarzından yapıldı.taşıma kapasitesi tek noktada olmayacak halde 250 kilo taşıyacak güçtedir.

02122009 ARACI GEC OLARAK CAMPERE D


02122009 ARACI GEC OLARAK CAMPERE D


02122009 ARACI GEC OLARAK CAMPERE D


02122009 ARACI GEC OLARAK CAMPERE D


02122009 ARACI GEC OLARAK CAMPERE D
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Biraz özel malzemelerden yapılmış kaliteli yorgan ve yastıklar ile alttan ise yine kaliteli malzeme ile ısı yalıtımını iyi sağlayarak burada terlediğimiz çok geceler oldu.aracın iç ısısı ile yatağın içi çok farklı oldu. sadece bursa ve konyada zaman zaman aracı çalıştırarak ısınmaya çalıştık ama buralarda çok kalmadığımız için sınırlı bir motor ısısına ihtiyaç oldu.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

02122009 ARACIN YATAI EVMDEN RAHATTI 2


02122009 ARACIN YATAI EVMDEN RAHATTI 1


02122009 ARACIN YATAI EVMDEN RAHATTI
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Biz eşim ile ben çok rahat bir yolculuk yaptık.bunu gittiğimiz yerlerin boşluğundan tutun trafik boşluğu,insan yokluğu,bu insan azlığılından bizle ayrı bir ilgi,alaka ile ilgilenme. dediğim gibi dahasını sayamıyacağım.ha nedir denizi çok sevmeme rağmen çokta kullanmamış olmam fakat o ihtiyacımızıda ölü denizde gidermiş olduk hemde istanbul donarken.yoksa yeşil olarak her yer yemyeşildi yinede,çünkü narenciye,seralar ve zeytin bahçeleri ile heryeri yeşil görebiliyorduk.

"Tarihe yolculuk başlıyor" un diğer bir nedeni ise mevsim sebebi ile gezimizi bir kültür gezisine dönüştürdük ve tarihin,geçmiş milletlerin ve doğal güzelliklerin altına üstüne getirmeye ulşılması üşünenilecek ve yorucu olan yerler kadar girmeye gitmeye çalıştık. bunu yaparkende bazı yerlerde ise yol,rahatlık,zaman ve bazı menfaatlerimizide düşünürek bazı yerleri es geçmek zorundaydık.yoksa yazın deniz kıyısından,doğal ortamlardan,o kalabalıktan hiçte kültür gezisi yapamazdık belki buna imkan bulamazdık.dolayısı ile böyle bir ayda geziye çıkmamızın yararı kültür gezisi açısından ve keşif yapmak açısından çok ama çok faydalı,yararlı oldu.

Böyle bir ayda bol bol resim çekme fırsatı yakalamış oldum ki zaten sizlere anlatımım ve bu geziyi sunumum bol resim ağırlıklı olacaktır bu baştan söyliyeyim yoksa çok detaylı yazıp çizmeye ne zaman nede fırsat bulabilirim.inanın deneyenler,paylaşanlar çok iyi bilirler sadece 30-40 resim paylaşmak,onlara biraz yorum yazmak,o resimleri hazırlamak,alt yazılarını yazmak,resimleri boyutlandırıp yüklenecek hale getirmek,resimler üzerinde oynamak,iyi olanlara olmayanları ayıklamak,yüklerken beklemek,yüklerken yanlış yüklemek tekrar sil baştan almak ve daha akla gelmeyen bir çok şey var...
 



Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Neden sorularından birini daha siz sormadan ben yanıtlamaya çalışayım.evet neden bu kadar binlerce kare resmi ( 15 bin kadar) cep telefonu ile çekmeye çalıştım,güzel bir cihaz alacak kadar imkanım varken. hani bilenler hemen bana hak vereceklerde ben böyle bir sorusu olacaklara yazıyorum.
Bir kere profosyonel bir cihaz ile cepteli asla kıyaslayamayız. daha sonra ben bir resim yarışmasına katılmayacağımdan,sadece diğer gezecek bütün arkadaşlara görsel bilgiler vermek adına,bol resim çekmek adına,en önemlisi ise o anı yakalamak,sürekli elimde bulunabilmesi ve ve daha bir çok geçerli sebeb adına ceptel kullandım. asla prof.. bir makinayı ceptel gibi kullanamazdım. (ama sayın eftelya esra hanımın cihazından düşünmüyorda değilim hani.başarılı ve avuç içi bir cihaz.)

Ayrıca 49 yaşımdayım ve resim çekemeye çok amatörce 15 yaşımdan beri rus malı bir makina ile çekmeye başladım halen amatörce resim çekmeye devam ediyorum.fakat ne zaman sitemizde bir forumda afyonun sandıklı dağlarında yılki atlarını çok profosyonel makinalar ile arkadaşlarımız çekmişler kendilerini buradan "ikinci kez tebrik ediyorum" gördüm seyretmeye doyamadım. evet işte öyle resimlere can kurban.

Dediğim gibi çektiğim resimlerim sadece o yeri belirtmek ve görmeyenlere,gidemeyenlere göstermek anlatmaya yetsin diye çekilen resimlerdir. yoksa alıp masaüstü yapmaya,öyle kopyalayıp büyütmeye pekte gelmez.
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Gezimizi olabildiğince renklendirmeye ve hareketli tutmaya çalıştım. hatta bunun dozunu zaman zaman kaçırdık sanıyorum.şimdi ben bunun detaylarına girip zaten uzayan yazımı daha uzatmadan en iyisi sizler izlerken bu renklenmeyi fark edin. ama ben size yinede bir ip ucu vereyim gezinin ortaları çok renkli ve hareketli geçti.
Aracım ile dur kalk yapmamın,araç ile geri geri gelmemin kaçan tabelalar için,güzel kare için bulutların geçmesini beklememin,yansıyan güneşin geçmesini,sadece 2 poz için şarj etmeyi beklememin,kedinin bana bakmasını,köpeğin bana dönmesini,güzel bir evcil güvercinin bana şov yapmasını,bir kaç poz için ördekleri ikna etmemin,bir yerlerimi kırmak uğruna çıktığım tepeler ve uçumrumlar daha bir çok şey için verilen emekleri büyük bir keyifle izleyeceksiniz.

Tabiki hakverirseniz bunları bir anda yüklemem çok zor.hatta çok isterdim yol aldıkça internet buldukça gezi anında yükleyeyim sizlerle paylaşıyım ama bunun çok zor olduğunu gördüm bunun için her gece internet ve elektrik olan yerlerde konaklamak gerekiyordu.neyse artık zaman zaman en kısa sürede yükleyip sizi böyle güzel bir geziden en azından yaz gelmeden bilgilendirmek ve mahrum etmemek istiyorum.
Resimleri ve diğer bilgilerimi öyle alfebetik falan değilde sıradan doğal olarak ve siyyah seyyahın tekerleri nasıl ne yöne döndüyse,nerede durduysa,aynen hiç araya bir başka konu karıştırmadan geziyi o şekilde sizlerle paylaşmak istiyorum.aksi halde il bazında veya başka bir tarzda sunmak hem yorucu hemde karıştırmama sebeb olacağından nerede kontak açtım nerede kapadım hepbirlikte yola bakacak bu şekilde yol alacağız.böyle daha doğal vede daha sürükleyici,daha anlaşılır olacağına inanıyorum.
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Ayrıca elimden,dilimden,klavyemden,resimlerimden,hertürlü hata ve yanlışım için şimdiden özürlerimi beyan ederim.birde gezimizde ekranda görünmek istemeyen veya isteyenlerin bu arzularını saygı ile karşılayıp buna azami gayreti göstermeye çalışacağım.

Yine bu gezimiz boyunca beni ve eşimi güler yüzle,çayları,güzel yemekleri hoş sohbetleri,sıcak muhabetleri ile ağırlayan,karşılayan.bize evlerini bahçelerini,kapılarını açan yediren içiren,yol tarif eden,bize hiçbir ceza kesmeyen hatta ikramda bulunan (o şimdi bunu okuyor ve tebessüm ediyor) emniyet güçlerimize ve yine demrede bir tarihi eser ziyaretinde tanıştığımız bizi emniyet lojmanında ağırlayan abimize,büyük,küçük herkesten ve gezimiz boyunca iyi ve güzel temennilerle bize destek olan gezenbilirli arkadaşlardan güzel insanlarımızdan ve bizi bir çok yerde kırmadan hemen gezenbilir üyesi olan ve gezenbilire ilgi alaka gösteren onlarca kişilerden,Ayrıca bizi evlerinde yatırıp yedirip içiren bendeki yerleri özel olan asker arkadaşlarımdan biz razı olduk mevlamızda razı olsun inşaallah. herbir bireye ayrı ayrı teşekkürlerimizi eşim ile beyan ediyoruz.
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

İstanbuldan çıkış hazırlıları ve istanbula şimdilik veda ediyoruz.

[attachment=1]evden çıkıyoruz
[attachment=2] ve gezenbilirden İlkay53 bey kardeşimizin fırınına uğrayıp yol için çerezler alıyoruz.fakat kendisi o an orada yoktu.
[attachment=3] Fatih sultan köprüsü ile istanbula veda
[attachment=4]Yola çıkmadan kilometreden bir poz alıyorum.60 gün sonra dönüşteki km ile kıyaslamak üzre
[attachment=5]Eskihisardan,Yalova-topçulara geçiyoruz

10122009 EVDEN IKI


10122009 EVDEN IKI ve LKAY53 NKL


10122009 STANBULA VEDA VE FATHSULTAN MEHMET KPR


10122009 STANBULDAN IKI KMETRESj


10122009 ESKHSAR TOPULAR FERBOT L
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1]
Havada jet yollarda seyyah-34 ;)

[attachment=2]
Buda dönüşteki kilometre göstergesinden almış olduğum bir poz. demekki 60 kusur günde 4.781 kilometre yol katetmişik.şimdi dönüşümüze de bir göz atıp gezimize devam edebiliriz.

[attachment=3]
[attachment=4]Evet AŞKve NEFRET ile tam 60 kusur gün 4.781 km ve 15 bin kusur resim karesi ile sisli bir akşam üstü 10-12-2009 da ayrıldığımız istanbula 08-02-2010 tarihinde giriş yapıyoruz.

[attachment=5]
Buda gezide asker arkadaşlarımı bulmak için yanımdan ayırmadığım 29 yıl önce vatan görevi yaparken hazırlamış olduğum hatıra defterinin girişindeki ,sözleri
bana ait istanbul ile ilgili kısa bir kaç mısralarım

HAVADA JET YOLLARDA SEYYAH 34


08022010 STANBULA DNTEK


08022010 AK NEFRET LE STANBULA D


08022010 AK NEFRET LE STANBULA D


HATIRALAR Z BIRAKIR
 



Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Şimdi bu gezimizde hep birlikte nereleri gezeceğiz kısaca ana hatları ile değinmek istiyorum ki nelerle karşılacak,nasıl bir geziye çıkacaksınız biraz bilgi vermenin faydası olacağını düşünüyorum.
Bu gezimiz tamamen doğaçlama diye tabirle kesinlikle plansız olduğundan doğal güzellikler ve bir kültür gezisi olarak gelişti.aşağıdaki ifade ettiğim bütün il,ilçe ve köylerdeki tarihi eserleri ve kayda değer yerleri yüzde 90 varacak şekilde geziyoruz.

Yine tekrar ediyorum gezimizi siyah seyyah-34 olan aracımızın tekerleri nereye,hangi yöne döndüyse,yollarda ne ile karşılaştıysa,konu değişsse bile aynen o şekilde geziyoruz.ayrıca neden bu il veya ilçeden çok fazla resim yok demeyiniz. zira dediğim gibi plansız sıradışı bir gezi yapmaya çalışıyorum.

Yalova,Bursa,İnegöl,Uludağ,Balıkesir,Bergama-efes-meryemana,İzmir,,Kemalpaşa,Foça,Yenifoça,Kuşadası,Didim,Milas,Ören,devamla,Gökova,Köyceğiz,Ortaca,Dalaman,Fethiye,-Ölüdeniz,Kalkan,Kaş-kınık-patara,Finike,Kumluca,-Çıralı-Olmpos,Kemer,Antalya-Düden şelalesi,Manavgat-Side,Alanya,tekrar Manavgat ve çevresi ve Kuzeye yöneliyoruz,Zirve-Alacabel,Konya-Akşehir,daha sonra Afyonda akrabam bulunduğundan burada biraz daha çok zaman geçiriyor ve çevreyi geziyoruz.buradan direk durmadan istanbula devam edeceğiz

Evet bütün GEZENBİLİRLİ arkadaşların bu görsel geziyi ve emeği izleyecek olmaları tüm yorgunlumu almaya yetecektir.ayrıca bütün GEZENBİLİRLİ arkadaşlar,dostlar ve üyeler buna fazlası ile layıktır.PAYLAŞTIKÇA ARTAN TAT sloganı sebebi ile...


Evet güzel dilekleriniz ile SEYYAH-34 İLE TARİHE YOLCULUK BAŞLIYOR hepimize kolay gelsin.
saygılar,sevgiler bütün gezenbilir ailesine vede güzel vatanımın güzel insanlarına.
Kemal,Eşi ve siyyah seyyah-34
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Evet tarihe ilk vefa ziyaretimi yalovanın sırtlarında yukarılarda ikamet eden bir asker arkadaşımın hatıra defterindeki adresten izini sürerek 29 yıl sonra ilk kez buluyor ve hasret gideriyoruz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

YALOVA LYASKY10122009 4


YALOVA LYASKY10122009 7


YALOVA LYASKY10122009 3


10122009 YALOVA LYASKY CVARI 2


10122009 YALOVA LYASKY CVARI
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
Benim askerde iken tam 29 yıl önce hazırlamış olduğum hatıra defterinin ön sözü.

[attachment=5]
Bu satırlar ise kendisini askerden sonra ilk kez görüp,konuştuğum mahir isimli asker arkadaşıma ait. dahası bu gezi boyunca asker arkadaşlarımın bana yazdıkları temenni dolu satırlarını,ya eşlerine,ya çocuklarına,okutmam ve asker arkadaşlarımında onların ağızından 29 yıl önce kendi yazdıklarını dinlemeleri çok duygu dolu anlar yaşanmasına sebeb oldu.

YALOVA LYASKY10122009 1


YALOVA LYASKY10122009 5


YALOVA LYASKY10122009 6


HATIRALAR Z BIRAKIR 1


HATIRALAR Z BIRAKIR
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1]
Gezi rotamız sadece güzergah olarak YEŞİL çizgilerin olduğu halde belliydi.fakat nerelere sapacağımız,uğrayacağımızı bizde bilmiyorduk.afyonda detaylı bir geziden sonra herhangi bir yeri gezmeden görmeden direk istanbula döndük.

GEZ ROTAMIZ
 

Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

İNEGÖL
İnegöldeki sınırlı çekimler geceye rast geldi.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1212200910625


1212200910626


1212200910611


1212200910614


1212200910620
 



Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1212200910618


1212200910582


1212200910584


1212200910585


1212200910608
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,522
Mesajlar
1,519,202
Kayıtlı Üye Sayımız
172,180
Kaydolan Son Üyemiz
onurcel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst