Evde ekmek için yarım kilo unumuzu bir kaba alıyoruz. Bir tatlı kaşığı şeker ve bir tutam tuz ilave ediyoruz. Yarım paket yaş mayayı elimizle ezerek ekliyoruz. Sonra yaklaşık iki su bardağından birazcık az suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Önceden gluten kompleksi nedeniyle elimize yapışıyor hamur. Bir bıçak yardımıyla sıyırabilirsiniz. Hamura son aşamada ele yapışmayana kadar un ekliyoruz. Bir ıslak bez altında bir saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bir saat sonra bir tepsiye yağlı kağıt döşüyoruz ve hamurumuzu elimizi yağlayarak tepsimize alıyoruz. Tek büyük parça yapabileceğiniz gibi birkaç bezeye de bölebiliriz. Üstüne ıslak bez kapatıp yarım saat daha bekliyoruz. Bu aşamada mayamız gene çalışarak hamurumuzun kabardığını gözlemliyoruz. 220 derece fırınımızı ısıtıyoruz ve tepsimizi fırına atıyoruz. 50 dakika veya bir saat pişiriyoruz. Ve işte leziz ekmeğimiz hazır oluyor. İnsanlığın icat ettiği en besleyici yiyeceklerden birisi olan ekmeğinizi evde pişirmenin tadına artık varabilirsiniz. Afiyet olsun.
VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi