Yücel Hocam, bir süredir foruma girememiştim bugün kaldığım yerden ( 681.mesajdan) devam edip okudum bazıları için bir iki kelime cevap yazayım dedim.
*evet covid-19 bizi bir süre daha evde tutacak ancak daha önce de yazdığım gibi eksik,yarım kalan işleri tamamlamak için iyi bir fırsat ( siz bekarsınız bizim ekstra perde söküp takmamız da gerekiyor
)
*ekmek yapan tüm dostlara selam olsun afiyet olsun, su yerine süt kullanarak daha yumuşak bir ekmek elde edebilirsiniz. Zeytinli de pek güzel oluyor, deneyin pişman olmazsınız...
*1982 den beri izciyim, kısa bir süre il önderliği bile yaptım. maalesef ülkemizde izcilik yanlış anlaşıldı. spor olarak değerlendirildi ( forumda da ancak diğer sporlar konusunda alt başlık olarak yer alıyor ) izciliğin bir yaşam şekli olduğu unutuldu , çocuk ve gençlerin kendileri ve toplum için iyi yetişmiş faydalı bireyler olarak yetişme aracı olarak görülmedi. federasyon kurulup milli eğitim ve federasyon diye ikiye ayrıldı, yetmedi sen ben kavgaları ile tüy dikildi. forumda son konu 2015 te açılmış ( zaten son mesajı 2019 da ben yazmışım ). bp deyince aklına baden powell ismi yerine benzinci markasının ismi gelenler deneyimli izci liderlerinden yararlanmayı düşünmedi aksine saçma sapan işler yaptılar insanları bürokrasiye boğup eski belgeleri geçersiz saydılar insanların belgeyle değil bilgiyle izci ve lider olduklarını bilemeyecek kadar cahildiler. şimdi federasyon veya milli eğitim de Mevlüde Hanım' ı sorsanız kaç kişi bilir acaba? rahmetli ülkemizi yurt dışında temsil etmiş, izci olmayan birçok kişi için birşey ifade etmese de örgü şişleri olmadan parmaklarla örgü metodu gibi değişik yeteneklere sahip, tanımaktan ve bir çok şey öğrenmekten onur duyduğum bilgi deryası bir hanımefendiydi, mekanı cennet olsun... son yıllarını bir başına geçirdi çanakkale izcilerinden başka ziyaretçisi olmadı maalesef.
*hocam bazı mesajlarınızda sizi üzen zarar vermek isteyen kişilerden bahsediyorsunuz. boş verin onları geçmiş geçmişte kaldı. sizi tanıdığım kadarıyla yapıcı bir insansınız, unutmayın yapmak ustalık ister yıkmak içinse bir amele yeter...