Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,232
Em8E68
https://i.hizliresim.com/Em8E68.jpg

Porto Koufo, Yukardan bakış.
 

Etiketler
Bu arada Buzdolabı su koyverdi, çalışmıyor. Türkiye’yi aradık. Klasik fişi çek, bekle, tekrar tak tavsiyesini yerine getirdik ama sonuç yok. Çözüm yarına kaldı. (Buzdolabı 3 sistem dediklerinden. 141 Litre Amonyaklı. 220V AC / 12V DC / LPG ile çalışıyor. Tekne deneyimlerime göre normal kompresörlü sistemden çok daha fazla güç tüketiyor.)
 


Kumsala kurduğumuz masada akşam yemeğimizi şarap eşliğinde yiyoruz, Ay’da bize eşlik ediyor. Yorulmuşuz, biraz da şarabın etkisiyle, dalga sesleri eşliğinde uymak üzere karavana çekiliyoruz.

Koordinat: 39.965129, 23.925590 (Yaklaşık)
 




Merhaba,Aynı rotalar da dolaşmışısısız. Kaldığınız yerin 4-5 km ilerisinde köyün bitimin de sağ tarafta da yoldan uzak park etmeye daha elverişli bir plaj da var.
Gezilerinizde deniziniz sakin, rüzgarınız kolayına neşeniz de daim olsun..
[QUOTE="hgonullu, post: 1496203, member:
 

Merhaba,Aynı rotalar da dolaşmışısısız. Kaldığınız yerin 4-5 km ilerisinde köyün bitimin de sağ tarafta da yoldan uzak park etmeye daha elverişli bir plaj da var.
Gezilerinizde deniziniz sakin, rüzgarınız kolayına neşeniz de daim olsun..
[QUOTE="hgonullu, post: 1496203, member:

Bir dahakine artık :smiley:
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
 



Yazılarınızda koordinatları ve fotoğrafları paylaştığınız için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
 



.

Toroni’nin başındaki Ema Beach’i kast ediyorsanız @Aliço ,
.
9FC1FB4C 0796 4780 AE5E 303A51025C50
.
.
061BFF24 696B 47FE B569 25E5DF0D3F66
.
başınız sağolsun, maalesef karavancılar için onu geçen sene kaybettik. :confused:
.
691B24D6 5FFC 46CA 9A1E 156522336C4B
.

Ema’dan önceki kumsalda (?) ve Toroni’nin içinde kalınsa da, @hgonullu ’nun bahsettiği, bildiğiniz Porto Koufo’nun yeri ise gerçekten ayrı..
Biz her sene kalmayınca, nedense kendimizi Yunanistan’a gelmiş kabul etmiyoruz. Tabi biraz abartma payı var.. Ama korsan olsam, günümü burada Uzolardım muhakkak...

@hgonullu ,
Siz yazı ve resimlerinizi “Gönüllü” olarak sundukça, biz de ilgi ve beğeni ile takip ediyoruz... :yum:

.
 
Son düzenleme:

19 Temmuz 2018, Perşembe;

Hareket: Port Koufo
Hedef : Selanik, Pereia

Kilometre: 113,780

Sabah deniz, kahve ve kahvaltı üçlemesini yerine getirdikten sonra, doğaçlama gelişecek, belirlenecek olan bir sonraki hedefe doğru yola çıkıyoruz. Gülten biraz rahatsız. Kahvaltıdan sonra mide ve baş ağrısı nedeniyle uzandı. Bu gece deniz yerine orman havası istiyor. O zaman vuruyoruz kendimizi “Poligiros” yoluna. Poligiros, Halkidiki bölgesinin başkenti imiş İnternet'ten baktığımız kadarıyla. Fakat ne yolda kendimize uygun bir yer bulabiliyoruz, ne de şehri çok seviyoruz. İlerlemeye devam Selanik’e doğru.
Bu arada İstanbul’la konuşuyoruz arızalı buzdolabı hakkında. Bize yakın bir servis araştırıyorlar. Selanik’e 50 km kala haber geliyor, Pereia’da servis olduğu konusunda. Akşam 9’ a kadar da açıkmış. Hadi diyoruz gidip yaptıralım şu dolabı. Yedi Buçuk gibi varıyoruz. Beklendiği gibi yer açık ama atölye kapalı. İş ertesi gün saat 9 – 10’a kalıyor. Neyse ki burası aynı zamanda bir karavan park. Elektrik, su, tuvalet, duş her şey var. Üstelik ücretsiz.
 


Koordinat: 40.502500, 22.971558

Yarını beklemek üzere kalıyoruz burada. Elektriğimizi alıyoruz. Yemeğimizi yiyoruz. Televizyonda bir dizi seyredip yatıyoruz. (Yunanistan'ın iyi tarafı, Türk uydusunu çekmesi. Bizim kız için iyi oluyor, bazen biz de kaptırıyoruz kendimizi.)

Sabah erken kalkıyoruz, etrafı toplayıp, kahvaltımızı yapıyoruz. Depoya biraz su alıyorum. Tamir olacak dolap ve gideceğiz diye. Gelmeleri saat 10’u buluyor. Arabayı atölyeye alıyoruz. Kontrol edip, buzdolabının arkasındaki tüm aksamların değişmesi gerektiğini söylüyorlar. Yedek parça yok tabii. Mörfi de bizimle berabermiş, yeni fark ediyorum. Türkiye’de de yedek parça yok. Hollanda’ya yazıyorlar, anında cevap yok tabii. Saat 12 oluyor, gün ölüyor. Cevap gelene kadar karavanla Selanik’i gezelim diyorum. Antonis, park falan hep problem, arabayı burada bırak otobüs veya gemi ile git diyor. Çift yön bir kişilik 1.2€ fiyatla ikişer adet otobüs bileti veriyor. Gemide de geçerli diyor ama ya yanlış anlıyoruz yada yanlış gemiye biniyoruz, kişi başı 3,5€ da gemiye ödüyoruz.
 




Neyse öyle, böyle Selanik’e ulaşıyoruz. Gemi bizi Beyaz Kulenin önüne bırakıyor. Saat 3, tahminimizden erken geldik. Uzun zamandır yürümedik, gezerek dolaşalım diyoruz, Hop Off – Hop On’ lara binmiyoruz ama bir haritasını ediniyoruz. Haritada gezilecek yerler numaralandırılmış. 5 numara çok yüksekte yemiyor, 8 çok enterese etmiyor, 2 ye de zamanımız yetmiyor, diğerlerini yürüyerek dolaşıyoruz. Yaklaşık 18,000 adım atınca kısa sürede yoruluyoruz haliyle. Saat 7 gibi atıyoruz kendimizi Aristotelous Meydanı’na, dinlenirken dondurmalarımızı yiyoruz. Aslında Modiano Pazarı’nda bir, iki tavernayı kestirdik gözümüze ama dönüşü nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Teknenin son seferi 8’de. Riske girmeyip, yemeği bizim oralarda yeriz, otobüsle dönelim diyoruz. Önce Meydan’dan 3 numaralı otobüsle IKEA’ya gidiyoruz. (Otobüste IKEA diye yazınca Yunanca bir kelime diye algılamıştım, son durak bildiğimiz IKEA mağazası çıktı, şaşırdım valla.) IKEA iyi oluyor. Bir kaç parça eşya ve somon alıyoruz. Oradan da 72 numaralı otobüse biniyoruz, otobüs bizi neredeyse karavanın kapısına kadar bırakıyor. (Bu arada değinmeden geçmeyeyim, daha önce yalnızca Atamızın evini ziyaret etmek için araba ile gelmiştik. Bu nedenle bu sefer uğramıyoruz.)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,024
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst