Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)
Hiç bir yere ön yargıyla gitmeyeceksin,Saraybosnaya bile,hani televizyonlarda izlediğimiz herkesin türkçe bildiği yakınlık gösterdiği falan maval.İnsan her yerde aynı varsa menfaati bülbül,yoksa kerpetenle laf al ağzından,Bizim başçarşı camiinde yaşadığımız olay gibi,Hanımlar camiyi görünce iki rekat namaz kılsak bari diye giriyorlar camiye,içerde aynı zamanda incik boncukta satan,camiyle ilgili bir amca ,soruyorlar kapı niye kapalı diye,yanıt yok ,işaretle anlatmaya çalışıyorlar adam arkasını dönüyor,sonra ben giriyorum resim çekeceğim,adamın tezgahına yanaşıp özellikle türkçe kaç para diyorum,mucize amcanın dili çözüldü,anlatıyor bana vakit namaz saatleri dışında camilerin açık olmadığını
daha önceki olaya şahit olan kayınbirader iyice küplere biniyor.Bu benim başıma birde Kıbrısta ,hemen barış harekatı arkasında bir ziyaretimde gelmişti,(üstelik barış harekatı sırasında askerdim)Sohbet açtığım esnaf neye geldiniz,biz rahatıdık ingilizler varıkan,dediğinde boğazına sarılasım gelmişti.neyse boş verelim .İşte Baş çarşı camisi (amcayı deşifre etmeyeceğim)