Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enverdede Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 516
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,979
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

Benzinciydi ,vinyetti ,şimdi polis çevirdiydi derken biz koper'i bulduk.Orada durup bildiğim sırpça ile soruyorum vinyet olayını,oradakilerde nereye gideceğimi sorup hırvatistan deyince yol tarifi yaparak gerek yok dediler.Onlardan iyimi bileceğiz devam....

IMG_7303.JPG

IMG_7307.JPG

IMG_7313.JPG

Etiketler
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

Bizde vinyet bulamadık,kiraz alalım bari diyerek biraz kasadan,biraz dalından deyip sloven kızından alışveriş yapıyoruz..derken eyvah gişeler......şimdi bizi :-*

IMG_7319.JPG

IMG_7321.JPG

:-* :-*muck.yapacakları yer,yakllaşıyoruz gişeye,kabinde apoletli bayan memur,otoban gişesi memuresine benzemiyor,anlıyoruzki sınırdayız.Pasaportları uzatacak oluyoruz şöyle bir bakıyor,dobro vece diyorum,gülümseyerek izvolte diyerek eliyle geç işareti yapıyor :eek:

IMG_7322.JPG

Şimdi çok üzerinde durduğum vinyet konusuna geleyim.3.5 tona kadar araçlarda vinyet 15 Euro (30 km yol için çok ama)çok değil diyelim,bizim ruhsatlar 3.5 ton ama tartsalar 4 kişi birde yüklerle 3.5 i geçeriz o zaman 30 euro oda kazık,otobüs şöförüde o yüzden bu yolu tarif etmişti,bizde belki şansımızdan belkide öyle olduğu için gişeye ve polise rastlamadan slovenyayı geçtik.(postayla adrese gönderirlerse o başka) :D

Şimdi Hırvatistandayız,yine uzatıyoruz pasaportları,Dobrodoşli(hoşgeldiniz) diyor,Fala(teşekkür) diye yanıtlıyoruz,Şöyle bakıyor usulen geçin diyor,ben hırvatistandan ,bosna hersek'e geçeceğiz çıkışta mühür vururlarmı diyorum,malum schengeni durduracağız,problem yok vururlar diyor.geçiyoruz

IMG_7324.JPG

IMG_7325.JPG

Hırvatistanda geçerli para birimi kuna 1 Euro=7.20 kuna o günkü kurda fakat ne gümrükte nede yolda açık change bulamıyoruz.Çünkü günlerden cumartesi.

IMG_7330.JPG

IMG_7334.JPG

Hedefimiz pula ama yolumuzda Rovnij var,uğramadan geçmek kayıp,güzel manzara eşliğinde devam.bu güzelliğin adı Limski kanal,hırvatistan kendini belli etmeye başlıyor.

IMG_7341.JPG

IMG_7343.JPG

Rovnij,ikinci foto karavan parkın yanı,ama biz doğruca merkeze inmeliyiz,parka girebilmek için kuna lazım.

IMG_7350.JPG

IMG_7357.JPG

IMG_7359.JPG

Hırvatların şaşkın bakışları arasında bulduğumuz bir park yerine sığışıp,para bozdurmaya gidiyorum,1euro 7 kunadan esnafın biri 50 euro change ediyor,dönüyorum bingo..Park alanı sadece küçük binek araçlarına,limana geçiyorum içerde 1-2 dukato var,görevli olmaz diyor,araçları gösteriyorum o da benim tenteyi karavan diyor ,karavan parkına. bu arada bu görüntüleri kaçırmıyoruz.

şehir içinde ve marinada park ücreti 5 kuna,yaklaşık 0.75 euro/saat iken,karavan parkında 25 kuna 3.75 euro saat,şehirde uzun kalınmaz ise pahalı sayılmaz,çünkü merkeze yürüme mesafesi üstelik bu tarife sabah 07:00-23:00 saatleri için gece 23:00 ten sabah 07:00 ye ücretsiz.Saate bakıyoruz para bozdurmaydı,resimdi derken 22:00 olmuş,50 kuna atıp sabah 08:00 e kadar park fişini alıp aracı park ettik,kampta 3 ünite fransız karavancı daha vardı,onlar 15 dakikalık bekleme süresi içinde fiş almadıkları için kameradan izleyen görevli gelip 80 kuna ceza kesmiş onlar bunun park ücreti olduğunu zannetmişler,ingilizce onun ceza olduğunu,ayrıyeten kalacakları süre kadar tekrar park fişi almaları gerektiğini anlatmaya çalışsakta anlaşamayıp kendi hallerine bıraktık zira saat 19:00 a kadar geçerli yazıyordu fişlerinde.Bu ücretin içinde park alanında tuvalet (temiz)pis su tankı tahliyesi ve temiz su var.Park boş çadır açmaya müsaitti.Navigasyonda bulduğum kamp alanı 5km mesafede olduğundan burası cazip gelmişti,aracı bırakıp şöyle uykumuz gelene kadar hareketli rovnij sokaklarında dolaşmaya gittik.

Birden babamın bile görmediği (kendisi 2 yaşındayken yetim kalmış,bosna daki halaları büyütmüş) dedemin resmini görüyorum ve hatıra resmi çektiriyorum :D sizi bilmem ama ben 10 yıl sonraki halimi gördüm :D

IMG_7375.JPG

IMG_7376.JPG

Sabah uyandığımızda sürpriz vardı,bahçesinde yetiştirdiği ufak tefek sebzeleri ve çiçekleri pazara ve restaurantlara götüren hırvat bayan,muhtemelen bize de bir şeyler satar düşüncesiyle nereli olduğumuzu sordu,Türküz diyerek kendi diliyle konuşmaya başlayınca öyle mutlu olduki hemen hanımlara bir demet çiçek hediye etti,ve yanımızdan ayrıldı bizde tankımızı boşaltmış temiz su dolduruyorduk.Kadına karmaşadan siftah vermemiştik ,atlayıp peşinden gittik,bizi görünce şaşırdı zorla bir siftah parası verdik,park alanında tekrar bir kombi görünce tekrar görevliyle konuşmaya gidince bu kez yer olmadığı için alamayacağını söyledi ve bizde navigasyonumuzdaki kayıtlı caravan kampını görmek kahvaltı için uygun bir deniz kenarı bulmak üzere ayrıldık.Bu arada İtalya'ya çok yakın bu kasaba Hırvatistanın en pahalı yeri...

IMG_7392.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.