Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enverdede Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 516
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,976
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

İtalya'da son günümüz,sabah kalkıp karavan tanklarını boşaltıyor,kendimizi temizleyip paklıyor,resepsiyonun açık olduğu saat 11 e kendimizi kapı önüne çıkarıyoruz.resepsiyon çalışma saatleri koymuşlar,11 den sonraya kaldınızmı 16 ya kalıyor otomatik bir gün daha yazıyor sayaç....uyanık italyan siesta ayağına bizi uyutacak :D Triesteden çıkış yapacağız slovenyayaya....158 km.Vizemizin 9 günü bitti kaldı 11 gün

IMG_7207.JPG

IMG_7205.JPG

Etiketler

Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

Mestre içinden Monfalcone-trieste SS14 yolunu kullanacağız,otobana girmeden.Mestreden çıkınca karavan tamircisi tabelası görünce dalıyoruz çekme karavan için cam lazım,ölçülerimizde olan elinde yok,çıkıyoruz.Yolda bu yolu tercih eden birçok karavancı olduğunu gözlemliyoruz.Bu arada depoyu yarıdan aşağıya pek indirmiyoruz mazot alacağız, 45 litre alıyor 1.64X45=74 Euro

IMG_7219.JPG

gezenbilir bu gün zevk vermiyor....aynı mesajı üç seferdir yolluyorum her seferinde hata veriyor,sıkıldı herhalde benden...bende sıkıldım,aslında ne güzel sahuru ediyordum....

IMG_7222.jpg

IMG_7223.jpg

Ynt: )

Bizde ... görüşmek üzere serenissima.... resmimizi koyup ...;-) eksik kalmayalım.. ;D ;D

Enver dede eline emeğine sağlık birlikte gidip gördüğümüz halde bu keyifli anlatımı ve uğraşını zevkle takip ediyoruz...

IMG_7206.JPG

Eklediğin foto bende açılmıyor,ben ekleyeyim bakalım ne olacak,Anlatım ve paylaşım bildiğinden olsa gerek sadece sana keyifli görünüyor :D Yada yurtdışı gezileri cazibesini yitirmiş ;D O ne yaaaa.eklenti seçeneği nereye gitmiş.....Mesajı aldım...sen artık paylaşımı burada bitir ,sıktın demeye getiriyorlar herhalde :D Dosya ekle seçeneği yok olduğundan Fotoyu bende ekleyemedim..... :mad:

Yoldaki ufak kasabalara girip,çıkıyor,yol üzerindeki bir markette İyalya'nın nasibi son eurolarıda bırakıp Trieste tabelasına ulaşıyoruz,ve nihayet sağımızda adriyatik,giriş panoraması ve ardından aracımıza çay molası için park.

IMG_7254.JPG

Zakkum ve ılgın ağaçları altında,deniz kenarı kamp alanını çağrıştıran bu yerde konaklasakmı düşüncesi yine vizeye takılıyor,kalmayı düşünmediğimiz Slovenyada giriş çıkış yaptığımızda 1 günümüz boşa gider düşüncesi var kafamızda.

IMG_7274.JPG

İnsanlardaki bu azmin hayranıyım,caktı,cuktu,yok.Yüklemişler bisikletleri aile boyu yolda,tedirgin etmiyeyim diye neredeyse trafiği durdurdum ve saygı kornası ile el salladık..Liman kenti Trieste..

IMG_7278.JPG

IMG_7281.JPG

IMG_7285.JPG

Çıkışta bir marina daha,ve ilk slovenya tabelası

IMG_7287.JPG

IMG_7289.JPG

IMG_7290.JPG

IMG_7291.JPG

IMG_7298.JPG

şimdi biz slovenyada gün kaybetmeyelim dedikya ,sınıra geldikki kapı duvar.Aracın yarısı slovenyaya girdi yarısı italyada,hele İtalya tabelasındaki ev...ev italyada bahçeye çıkmaya slovenyaya geçiyor :D her ne kadar floransada tur otobüs şöföründen vinyet almadan geçmek için yol tarifi olarak burayı aldıysakta ,yinede danışacak bir görevli buluruz diyorduk.Belki ilerde benzincide falan derken düştük yola ...kulağımızda bütün yollar paralı diye kalmış.

IMG_7300.JPG

IMG_7301.JPG

Enverdede, anlatım için çok çok teşekkürler...Sizi izlerken kendi anılarımda bir yandan gözümde canlandı, İtalya'ya ilk 1977'de 17 yaşında gitmiştim, pire'den girip, roma, milano, verona, venedik, firenze, ankona'dan 20 günde çıkmıştım, şimdi aynı duyguları paylaştığımız gezinizi okuyunca, o günlerde frenze'nin, aslında bildiğimiz Floransa olduğunu ancak eve döndüğümüzde anlamıştım, bu yüzden Firenze bilümünüzü okurken, o günleri hatırlattığınız için teşekkürler...

atiladi' Alıntı:
Enverdede, anlatım için çok çok teşekkürler...Sizi izlerken kendi anılarımda bir yandan gözümde canlandı, İtalya'ya ilk 1977'de 17 yaşında gitmiştim, pire'den girip, roma, milano, verona, venedik, firenze, ankona'dan 20 günde çıkmıştım, şimdi aynı duyguları paylaştığımız gezinizi okuyunca, o günlerde frenze'nin, aslında bildiğimiz Floransa olduğunu ancak eve döndüğümüzde anlamıştım, bu yüzden Firenze bilümünüzü okurken, o günleri hatırlattığınız için teşekkürler...
Atilla kardeşim,italyayı ilk gördüğümüz yıllar aynı,ancak gemiyle limanlara olduğundan böylesine doyurucu gezememiştim iç kısımlarını,artık Yak'lamı,Tahtakuşlamı inşallah sanada kısmet olur tekrarı,Bir gerçek varki,yurtdışında karavancılık kolay.Hele günümüz karavanlarıyla ...elektrik bağımlılığı olmadan.Beğenin için teşekkür ediyor.İmalatların da kolaylıklar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.