adigekuzeyli
Adigekuzeyli
.
.
Yasalardan olay ve kişiye odaklı söz edilebilmesi için resmî yasal yorum gereksinimine karşın, yasaların kendisinden salt dikkat çekmek amacıyla herhangi bir kimseyi işaret etmeden konu edilmesi, umarım forum kuralları kapsamında olmalı ?
Bu açıdan; silah sahiplerinin değil bırakın onu kullanırken, sadece ona el atarken bile gereksinim dışı olan tehdit durumuna düşmemelerinin, her şeyden önce kendileri için önemli olduğunu yalnızca hatırlatmak isterim.
Umut Vakfı haklı olarak, Türkiye’de kursa bağlı olmayan silah ruhsatının bu sorunlu durumundan bahsetmekte. Tabi bir de ruhsatsız silah durumu var.
İlgili kanun açıklamasına buradan erişebilirsiniz..
Ülkemizde her sekiz silahtan birinin ruhsatsız olduğu düşünülürse, endişem anlamlı bulunur ve umarım bu açıdan zaten gerekli özeni gösteren hiçbir üyenin, gereksiz alınganlığına hedef olmam...
Söz böyle sorumlu kimselerin meclisinden dışarı olduğundan “Yazılanlar benim için söz konusu değil” diyenlere cevap vermenin de zaten bir anlamı olmamalı.
Forum, birbirimizi suçlamak, yakışıksız tanımlamak, kısıtlamak için değil, karşılıklı aydınlatmak ve dikkatini çekmek için var olmalı ?
...
* Ortak tedirginliğimiz için çalışan Umut Vakfı için söyleyeceklerinizi ise hala merakla bekliyorum...
* Belki yönetimce forum kurallarına uygun bulunmayan cevapların silinmesi yerine sadece üzerleri çizilseydi, örneğin duruşmalara dinleyici alınması gibi bu durumun eğitici ve açıklayıcı yanı ıskalanmazdı. Çünkü sorunu istinasız tamamıyla örterek konuyu yarım yamalak anlaşılır hale getiren bu durumun sonuçta, sonradan katılanlarca yazılanların doğru algılanmasını zorlaştırdığı, bazen haklıyı haksız gibi gösterebildiği inkar edilmemeli.
Tabi bu metodun da sorunları olduğunu kabul etmek lazım.
En gerçekçisi hatta doğrusu; sonuçta konuyu yönetime bırakmak galiba.
Zaten yazdığım sadece bir fikir jimnastiğiydi.
Ayrıca üyeler de seneler içinde bu güne kadar yazdıklarıyla tanınmakta..
“Arife tarif gerekmez” diyelim.
* Yine de silinen sayfaların görüntüsüne ulaşmak isteyenler, konunun devamının bir anlamı kalmayacağından bana sadece önümüzdeki üç gün içersinde özelden bildirebilir.
* Son olarak dikkate alınmayacağını bildiğim halde, yine de bir önerim var.
Forum kuralı olarak yazışmalarda “AdHominem”den uzak durulması rica edilmeli.. Gerçi politikacılar bile yapmıyor ama...
.
Havaalaninda o tüfeği valizine koyup uçağa binebilirmisin ?TC sınırları içerinde geziyoruz ve araçta taşıma bulumdurma ruhsatlı av tüfeği var. Bir baktık Kapıkule'ye gelmişiz. Sınırdan geçip yola devam etsek silah sorun çıkarır mı?
Kardeşim bende senin gibi arabasında ruhsatlı av tüfeğiyle dolaşan biriyim. Geçtiğimiz yaz karadeniz gezisi yapmadan önce bende bu konuyla alakalı araştırma yaptım. Gerek başka sitelerden aldığım bilgiler gerekse yukarıda yorum yazan @ince999 abinin yasak demesi üzerine silahsız olarak sarp sınır kapısından geçtim. Yine daha önceden aldığım uyarılar üzerine hanımın kullandığı ilaçları çöpe attım (sonra pişman oldum) üzerimde sustalı diye tabir edilen bıçak vardı onuda mutfak eşyalarının içine koydum. Sınırdan geçerken eğer elektronik bir sistemle arama yapmıyorlarsa aracımı hiç aramadılar ne girerken ne de çıkarken. Riski seviyorsan dene olmadı geri dönersin.Arkadaşlar bazı belgeler uluslararası geçerliliğe sahiptir, Ehliyet gibi.. Bu silah kanuna uygun vaziyette sadece güvenlik amaçlı arabada bulunuyor ve Karadeniz gezinizde bir baktınız Gürcistan sınıra gelmişsiniz. Hazır Pasaportunuz var, vize de istemiyor. Ne yapalım silah var diye geri mi dönelim, yoksa devam mı edelim ? Benim öğrenmek istediğim bu.. Avlanmak
Kardeşim bende senin gibi arabasında ruhsatlı av tüfeğiyle dolaşan biriyim. Geçtiğimiz yaz karadeniz gezisi yapmadan önce bende bu konuyla alakalı araştırma yaptım. Gerek başka sitelerden aldığım bilgiler gerekse yukarıda yorum yazan @ince999 abinin yasak demesi üzerine silahsız olarak sarp sınır kapısından geçtim. Yine daha önceden aldığım uyarılar üzerine hanımın kullandığı ilaçları çöpe attım (sonra pişman oldum) üzerimde sustalı diye tabir edilen bıçak vardı onuda mutfak eşyalarının içine koydum. Sınırdan geçerken eğer elektronik bir sistemle arama yapmıyorlarsa aracımı hiç aramadılar ne girerken ne de çıkarken. Riski seviyorsan dene olmadı geri dönersin.
İlaçları atmam konusunda, keşke onlar uyarmadan atmasaydım belkide birşey demeyeceklerdi sonra batumda ilaç aradım.sayın @adigekuzeyli ,
pişman oldum demişsiniz , ilaç konusundamı yoksa Gürcistanda güvenliğnizi tehdit eden bir olay mı yaşadınız ?
Bana da Yunanistan a giderken sakın yanında sigara götürme dediler
Burada on tl olan sigara orada 30-40 tl idi
Ayrıca sürekli içtiğim sigarayı orada bulamadım
Doğru düzgün çay içemedik
Su bile çok pahalıydı
Alkollü içki pahalı değil
Ancak su-kola-meyve suyu vb pahalı
Sınırda hiç arama olmadı
2 karton sigara götürmek sorun olmuyormuş
Bir daha gidersem yanımda sigara-su-kola-ayran-çay-şeker-ilaçlar ve reçeteleri yanımda götüreceğim
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın @ince999Bir yanlışlık olmasın...Türkiyeden Yunanistana veya Bulgaristana girerken kişi başı 40 tek adet yani 2 paket sigaraya izin veriyorlar.