Sorma üstad, biz de bu konuda çok zorlandık. Neyse ki artık epey! anlaşıyoruz. Mutlaka aynadan beni gör diye tembih etmem gerekiyor ama her defasında. Yolun, içerdeki çocuğun ya da motorun gürültüsünden 12 metre gerideki hanımın sesini duyamıyorum net olarak çoğu zaman.Bir keresinde iki şeritli yoldan geri dönmem gerekti, eşime dedim ki arkadan sağ , sol de. Yok ..imkansız bir şey. Temel kural yönlendireni aynadan görebilmeniz, sesi geliyor ya...aynayı ne yapcakmışım...ya da sağ sol derken arabaya göre demesi gerekirken çekme karavana göre sağ sol demesi..vs vs. En sonunda dedimki topuz kilitlenmesine kadar ses çıkartma , o zaman dur de. O şekilde dönebilmiştim. Antreman yapmazsanız çok zor. ( Bir sefer de gemide geri geri gitmek gerekti, tırcı arkadaş öyle bir çıkarttı ki yönlendirerek, şaşırmıştım. )
En güvenilir geri görüş kamerasının eşin olması doğru da onda bile bazen bağlantı kopuyor..
Aslında eskiden navigasyon yerine harita okunurken de bazen hatlar gerilim yüzünden kızıyordu..
Ben artık çok ufak manevralar değilse üşenmeden aracı ayırıp mover ile döndürüyorum karavanı. En stressiz ve güvenilir çözüm bu olsa gerek.