Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Karaağaç Gar Binası, İstanbul-Sirkeci Gar Binası örnek alınarak yapılmış. Şimdi Trakya Üniversitesinin Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak hizmet veriyor.
Edirne'den Lalapaşa yoluna çıktık. 1600 nüfuslu bu ilçede görülecek tek şey bu dolmen.. Lalapaşa ve civarında dolmenlerden 75 tane kadar olduğu söyleniyor. Ama yerleri belli değil..
Gece, 27 km. uzaklıktaki Pınarhisar'da kaldık. Burası, askeri birliklerin olması nedeniyle olacak, gelişmiş, hareketli bir ilçe.. Saat 22.oo sularında, elinde bir tabak dolusu şeftaliyle kapımızı tıklatan karşı ev sakinleri, bir ihtiyacımız olup olmadığını sorma inceliği ve misafirperverlik örneği gösterdiler.
Sakin, sessiz bir gecenin ardından Pınarhisar Kalesine çıktık. Kale, ayakta kalmış iki burç ve bir duvar halinde üç bölüm. Restore edildiği anlaşılan bölüm tuvalet olarak kullanılmış, herhalde.. (Olumsuzluklara değinmeme kararı almıştım. Fakat yazmadan yapamıyacağım.) Bir elimle burnumu kapatırken, diğeriyle ancak bu kareyi çekebildim, kendimi dışarı zor attım. Her yeri merak etmemek gerekiyormuş, meğer... ;D ;D
Pınarhisar-Kırklareli yolunun 13. km.sinden Üsküp yoluna saparak Dupnisa Mağarası, hedefimiz.. 42 km.lik asfalt yolun büyük bölümü orman içinden geçiyor. Çok güzel, keyifli yol kıvrıla-büküle yükseklere çıkıyor. Yolun zevkini çıkarırken, farkına bile varmıyorsunuz.
Mağaraya yaklaşırken, bu şirin derecik çıkıveriyor, karşınıza..
İğneada'dan Demirköy'e kadar yol, oldukça rahat.. Demirköy- Pınarhisar arasında yol genişletme çalışmaları var.. Sıkıntılı, toz-toprak..
Pınarhisar'a az bir mesafe kala İstanbul-Kırklareli olarak ikiye ayrılıyor. Vize, İstanbul yönünde.. Temiz, şirin bir ilçe..
Vee.. Gördüğümüz beşinci Ayasofya Kilisesi.. Küçük Ayasofya olarak isimlendirilmiş. İstanbul'daki Küçük Ayasofya ile karıştırılmaması için Vize Ayasofyası deniyor. Gazi Süleyman Paşa Camiine dönüştürülmüş..