Ynt: Efsane Balkan Tur Yunanistan Bosna Hersek Sırbistan Hırvatistan Kosova Makedonya
Bakmayın mutlu mutlu kollarımı açtığıma sıcaktan acayip hararet yapmış durumdayım.Bu meydanın hemen yanında meşhur pazaryeri var.Meyce sebze çiçek satılan hemen alt tarafı önceki resimlerdeki buyuk meydan.Yani Zagrep de olaylar burası içinde.
Ynt: Efsane Balkan Tur Yunanistan Bosna Hersek Sırbistan Hırvatistan Kosova Makedonya
Yolda otoban kenarında çok güzel bir yerde durduk.Kız arkadaşım ben uyurken süper bir yemek hazırladı.Nefis bir manzara eşliğinde yemeğimizi yedikten sonra Split e doğru devam ettik.
Planımız Dubrovnik e varmaktı ama saat 23,00 olduğundan split de konaklama kararı aldık ki bu da iyi oldu şehri çok beğendik.Ama Dubrovnik düşünen karavancılar için karayolundan bu şehire gelmek bence çok zahmetli.En güzeli Ancona - Split arası işleyen feribotları tercih etmek.Split ve Dubrovnik i gezip Ancona ya geri dönmek Hırvatistan için şahsi fkrimce en güzel yol.
Şehin minyatür kabartma modeli,haritası aşağıda
Split bir liman şehri ve İtalya ya feribotlar buradan kalkıyor.Lüks yatlar ve gezi tekneleri limanda.Şans eseri iki arabalık bir boşluğa yol kenarına Efsaneyi gece şehir merkezine yakın park ediyoruz.
Şehir olarak güvenli bir yer gece saat üçe kadar dolaştık.Sokaklarda insanlar var ve kimse kimseyle uğraşmıyor.Bu konudaki izlenimlerim aşağıda.Bu fotoları çekerken bayağı zorlandım dördüncü fotoda başıma çantayı yedim :
Split Bodrum veya Marmaris gibi.sokaklarda dolaşırken her milletten insan var ve barlarda sokaklara taşmışlar.Fakat içki ve diğer maddelerin dozu bana fazla kaçmış geldi.Gece karavana girdiğimizde sesler duyduk kızlar "Carlooos Carlooos Carloos" diye bağırıyorlardı.İçimden neymiş bu Carlos yaw dedim şarkıcı falan mı dememe kalmadı Efsane sallanmaya başladı.Arka pencereden bir baktım bizim Carlos Efsanenin arkasına bağlı motora yapışmış heralde taksi parası yok oradan sökmeye çalışıyor
Kız arkadaşım çok korktu.Ben haydar a seslendim.Geldi hemen Çıkıp Carlos ile haydar ı tanıştırmadan önce Carlos a 30 sn verdim.Allahtan kızlaqr sarhoş Carlos u götürdüler.Ama gezinin kalan kısmında Carlos geliyor esprisi sürdü durdu.Karavanda olamsı gerekenlerden biri de haydar.Kendisi 40 cm boyunda dip kısmında bileğe geçirilecek ipi olan yuvarlak meşe odunundan sevgi ile yapılmış bir sivil savunma aracı ;D Atalarımız ne demiş "safety is first" önce güvenlik
Çok şık mağazalar var ama allahtan kapalılar saat geç olduğundan.Yolculuklarda alışveriş tehlikesine karşı gündüz ülkeye göre dükkanların kapanış saatine kadar yol yapma en uygun önlem.Almanyada mesela saat 18.00 e kadar yol yaparsanız 18.01 den itibaren hiç açık dükkan göremezsiniz."Ah canım şu 1000 euroluk elbise ne güzelmiş keşke dükkan açık olsaydı da deneseydin alırdık belki yarın da erkenden buradan ayrılmamız lazım ne kötü" diye de yorumda bulunmak puan toplama açısından çok faydalı.