Efsane Balkan Tur Yunanistan Bosna Hersek Sırbistan Hırvatistan Kosova Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,083
Ynt: Efsane Balkan Tur Yunanistan Bosna Hersek Sırbistan Hırvatistan Kosova Makedonya

Zagrep sokaklarında geziyorum aklım Efsane ile Candy de.

DSC05038.JPG

DSC05041.JPG

DSC05048.JPG

Etiketler
Ynt: Efsane Balkan Tur Yunanistan Bosna Hersek Sırbistan Hırvatistan Kosova Makedonya

Bakmayın mutlu mutlu kollarımı açtığıma sıcaktan acayip hararet yapmış durumdayım.Bu meydanın hemen yanında meşhur pazaryeri var.Meyce sebze çiçek satılan hemen alt tarafı önceki resimlerdeki buyuk meydan.Yani Zagrep de olaylar burası içinde.

DSC05047.JPG

Zagrep den çıkıp çok güzel bir otobandan Split e doğru yol almaya devam ettik.Gerçekten manzaralar çok hoş

DSC05051.JPG

DSC05054.JPG

DSC05056.JPG

DSC05057.JPG

DSC05058.JPG

Splite doğru gerçekten adamlar dağların arasından köprüler ile inanılmaz bir otoban yapmışlar.Yoksa bu yol bitmez

DSC05059.JPG

DSC05061.JPG

DSC05062.JPG

DSC05063.JPG

DSC05065.JPG

Bu yollar insana Avrupada olduğu hissini veriyor.Hafta sonu olduğu için sanki bütün Zagrep otobandan Split veya Dubrovniğe gidiyordu.

DSC05067.JPG

DSC05070.JPG

DSC05071.JPG

DSC05072.JPG

Yolda otoban kenarında çok güzel bir yerde durduk.Kız arkadaşım ben uyurken süper bir yemek hazırladı.Nefis bir manzara eşliğinde yemeğimizi yedikten sonra Split e doğru devam ettik.

DSC05076.JPG

DSC05078.JPG

IMG_5464.JPG

IMG_5465.JPG

IMG_5470.JPG

Burası gezinin en güzel manzaralı yeriydi bizce

IMG_5472.JPG

Planımız Dubrovnik e varmaktı ama saat 23,00 olduğundan split de konaklama kararı aldık ki bu da iyi oldu şehri çok beğendik.Ama Dubrovnik düşünen karavancılar için karayolundan bu şehire gelmek bence çok zahmetli.En güzeli Ancona - Split arası işleyen feribotları tercih etmek.Split ve Dubrovnik i gezip Ancona ya geri dönmek Hırvatistan için şahsi fkrimce en güzel yol.
Şehin minyatür kabartma modeli,haritası aşağıda

IMG_5488.JPG

IMG_5529.JPG

DSC05085.JPG

Split bir liman şehri ve İtalya ya feribotlar buradan kalkıyor.Lüks yatlar ve gezi tekneleri limanda.Şans eseri iki arabalık bir boşluğa yol kenarına Efsaneyi gece şehir merkezine yakın park ediyoruz.

IMG_5477.JPG

IMG_5481.JPG

IMG_5483.JPG

IMG_5484.JPG

Şehir olarak güvenli bir yer gece saat üçe kadar dolaştık.Sokaklarda insanlar var ve kimse kimseyle uğraşmıyor.Bu konudaki izlenimlerim aşağıda.Bu fotoları çekerken bayağı zorlandım dördüncü fotoda başıma çantayı yedim ::smiley:

IMG_5553.JPG

IMG_5554.JPG

IMG_5555.JPG

IMG_5489.JPG

Split Bodrum veya Marmaris gibi.sokaklarda dolaşırken her milletten insan var ve barlarda sokaklara taşmışlar.Fakat içki ve diğer maddelerin dozu bana fazla kaçmış geldi.Gece karavana girdiğimizde sesler duyduk kızlar "Carlooos Carlooos Carloos" diye bağırıyorlardı.İçimden neymiş bu Carlos yaw dedim şarkıcı falan mı dememe kalmadı Efsane sallanmaya başladı.Arka pencereden bir baktım bizim Carlos Efsanenin arkasına bağlı motora yapışmış heralde taksi parası yok oradan sökmeye çalışıyor :eek:
Kız arkadaşım çok korktu.Ben haydar a seslendim.Geldi hemen :smiley: Çıkıp Carlos ile haydar ı tanıştırmadan önce Carlos a 30 sn verdim.Allahtan kızlaqr sarhoş Carlos u götürdüler.Ama gezinin kalan kısmında Carlos geliyor esprisi sürdü durdu.Karavanda olamsı gerekenlerden biri de haydar.Kendisi 40 cm boyunda dip kısmında bileğe geçirilecek ipi olan yuvarlak meşe odunundan sevgi ile yapılmış bir sivil savunma aracı ;D Atalarımız ne demiş "safety is first" önce güvenlik

IMG_5485.JPG

IMG_5486.JPG

IMG_5502.JPG

Şehir çok eski ve korumuşlar restorasyon sürmekte geniş meydanlar ve cafeler var

IMG_5491.JPG

IMG_5490.JPG

IMG_5493.JPG

IMG_5494.JPG

IMG_5498.JPG

Avrupadaki eski kasaba ve şehirlerdek meydanlar çok hoşuma gidiyor

IMG_5499.JPG

IMG_5506.JPG

IMG_5533.JPG

IMG_5535.JPG

Dar sokaklar da ayrı bir güzel kemerli caddeler heykeller.

IMG_5507.JPG

IMG_5508.JPG

IMG_5510.JPG

Çok şık mağazalar var ama allahtan kapalılar saat geç olduğundan.Yolculuklarda alışveriş tehlikesine karşı gündüz ülkeye göre dükkanların kapanış saatine kadar yol yapma en uygun önlem.Almanyada mesela saat 18.00 e kadar yol yaparsanız 18.01 den itibaren hiç açık dükkan göremezsiniz."Ah canım şu 1000 euroluk elbise ne güzelmiş keşke dükkan açık olsaydı da deneseydin alırdık belki yarın da erkenden buradan ayrılmamız lazım ne kötü" diye de yorumda bulunmak puan toplama açısından çok faydalı.

IMG_5511.JPG

Burada da bir katedral vardı avlusunda ya konser ya da tiyatro gösterisi varmış ama yetişemedik.

IMG_5530.JPG

IMG_5512.JPG

IMG_5513.JPG

IMG_5520.JPG

IMG_5521.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.