BOSNA HERSEK ...... SARAJEVO.....
8.Eylül Salı öğleden sonra vardığımız Sarajevo da ilk önce konakladığımız yerden 3 sokak ötede geniş bir sokakta yol kenarına park ettik. akşam saatlerinde dinlenmeye geçtiğimizde Tv'yi açtın fakat evlerden dolayı uydu sinyalini alamadık, oyalanmak için sofbende cıkan soruna bakayım diye tüm sıcak ve soğuk su tesisatını elden geçirmeye başladım baktım kapı çalıyor açtım 2 tane bosna polisi pasaportlarımızı istedi biraz boşnakca anlaşmaya çalıştık, park yerinde sorun varmı dedim yok dedi. biraz konuştuktan sonra gittiler. Gece konaklayıp sabahleyin tüp alım işini halledip araça monte ederken iki Polis daha geldi, yine pasaport kontrol sonra burada kalmanız uygun değil dediler. 15 gündür Balkanlardayız 1 kea aracımız tepeden tırnağa bosnaya girişte arandı ve 2 kez polis kontrol etti oda bosnada.. eşim Boşnak takılıyorum "senin geldiğini duymuşlar hoşgeldin diyorlar"
Akşam yürüyüşünde keşfettiğim fakültenin kullanılmayan boş alanına aracı çekip park ettikten sonra Merkeze BAŞÇARŞI'ya geçip İnfo dan aşağıdaki şehir planını alıp inceledik.
Methini duyduğumuz CEVABİ köfte ve ayranın tadına baktıktan sonra Bosna kahvesi içmek için otantik bir kahve olan Ayna cafede Cezvede getirilen ve sapsız fincanlarda içilen kahve iyi geldi, tabi yanında lokumlarla.
sonrasında Sönmeyen ateş anıtını, Saat kulesini, Gazi Hüsrev Bedesteni (kapalıçarşı), Camileri ve kiliseleri gezip Kazancı sokağını dolaşıp Bakırcılar çarşısını gezdik. Kahve takımı almak için biraz dolaşıp fiyatları karşılaştırdık. alım işini bir gün sonrasına bırakıp araçımıza döndük.
Keyifli 3 gün geçirdik, hediyelik birşeyler alıp görülmesi gereken yerleri gördük,
Bizi en çok etkileyen BOSNA GÜLLERİ oldu. kaldırımlarda gül'e benzeyen 2 mt2 çerçeveli yerlerde KAN lekeleri va. Bosna sırp savaşında Sırp keskin nişancılar tarafında kaldırımlarda katledilen insanları simgeliyor. Her lekenin bulunduğu yerde bir insan öldürülmüş. Binalarda bulunan kurşun izleri olduğu gibi bırakılmış, gelecek nesillere yapılan katliamı unutturmamak için.
Biraz yağmurlu, biraz soğuk 3 günün ardından MOSTAR' a gitmek üzere 11.eylülde hareket ettik.