Zincir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,638
Ynt: Zincir

Abi benim bildiğim zincir yada kar paleti takıldığında ön ve arka ya takılır aksi halde sırf arkaya takıldığında 4 çekere alınmaz bunun mantığı sadece bir tarafa zincir yada palet tekıldığında ön ve arka teker dönme çapları değişiyor buda arazi şanzımanına yük bindiriyor ...

Yani ya sırf arkaya takıp arkadan itiş kullanılmalı yada 4 lastiğede takılmalıki 4x4 olarak kullanıla bilsin

Saygılar ...

mogzilla ceyar' Alıntı:
pathfinder'ın aktarma sistemi ile ilgili tam bir bilgim yok fakat AWD sistemine sahip olduğunu sanıyorum.eğer gerçekten öyleyse,ki öyle olmalı çünkü sadece arka lastiklere takın demesi AWD olmasına delalettir.çünkü AWD'de sistem elektronik olup,normal sürüş şartlarında motor gücünün %100'ü arka veya ön(markalara göre değişkenlik gösteriyor)defransiyele iletilir.ancak araç ilerlemekte zorlandığında,veyahut arka defransiyele taşıyabileceğinden fazla yük bindiğinde arkaya iletilen motor hareketi oranlı olarak ön defransiyele de paylaştırılır(elektronik olarak).eğer sandığım gibi pathfinder AWD sistemine sahipse,zincirlerin arkaya takılmasının gerekmesi doğal bir durumdur.
Quadra-Trac Aktarma/Arazi şanzmanlı 93-98 Grand Cherokee' lerde aynı. Kullanma kılavuzuda aynısını yazıyor...
Bilginize....

Bence şu yüzden:
Bu tür araçlarda, arkaya verilen tork yettiğinde, ön şafta tork verilmiyor ya, ön porya kilidi de yok ya, ön tekerlekler dönüyor, dolayısı ile ön aks dönüyor, ön ıstavroz kutusu dönüyor, ön şaft dönüyor, ön şaftın aktarma şanzmanı ucunda film kopuyor :smiley:
Dolayısı ile bu zımbırtılar, boşta / avare / yüksüz dönüyor... Bunlara zincir gibi aşırı titremeli bişey bağlanıldığında, porya bilyaları bozulabilir, ıstavroz dişlileri bozulabilir, ayna mahruti bozulabilir...

Niye difransiyel olan akstaki tekerleğe yerde, o üstüne oturulan makine ile, balans yapılmaz.... Dif bozulur derler... Aynı mantık....

Bence böyle....

Ama ben Beatrix' in bi videosunu izledim karda, dört tekerleğe de zincir takmıştı. Sormak lazım, ön porya bilyaları bozuk mu?, ön diften ses geliyor mu diye?

Deep' Alıntı:
2 çeker araçlarda 4 tekere zincir takmak yandan kaymayı engelleyerek daha emniyetli bir iniş sağlar
Discovery sürekli 4 çeker ama onun kataloğunda da arka tekere takın yazıyor ???
1 metre karda gitmek için discovery'nin de 4 tekerine zincir takılabilir, jandarma defenderlara takıyor
Jandarma kullanma kılavuzunu okumamıştır :smiley: İddiaya varım :smiley:

4x4 veya 4x2 tüm araçlarda en ideal olan 4 tekerleğe de zincir takmaktır. Ön tekerleklere zincir takmamışsanız frenajda ve dönüşlerde sorun yaşayabilirsiniz.

4x2 için: Eğer 1 çift zinciriniz varsa tabii ki çekiş yapan tekerleklere takılır.
Araç arkadan itişliyse önde zincir olmadığından fren ve dönüşlerde kayma yaşanabilir.
Önden çekişli araçlar bu konuda her zaman daha avantajlıdır.

4x4 için: Eğer 1 çift zinciriniz varsa ve dağdan inecekseniz hiç şüphesiz ön tekerleklere takacaksınız. Çok virajlı ve yüzeyinde kanal oluşmuş bir
yolda ilerliyorsanız aracınızı yönlendirebilmek için yine önlere takacaksınız. Ani fren yapılması durumunda durmanızı sadece (varsa) ABS ve ön tekerleklerdeki zincirler
sağlayacaktır.Frenajda aracın çekiş sisteminin bir önemi yoktur.

Genel olarak bütün çekiş kontrol sistemleri, ABS, lastik tipi, şanzıman oranları vb. özellikler karda ve buzda kullanımı direk etkileyen faktörlerdir.
Zincir takılı olmayan lastiklerin hava basıncını 4-5 Psi artırmak yararlı olur.

beatrix' Alıntı:
Alfonseeeeee.....!! hangi video? ben şimdiye kadar hiç zincir takmadımki? ::smiley: ::smiley: ::smiley: ;) :D
Bilmiyorum abi,
Siteye yeni üye olduğumda izlemiştim. senide tanımıyordum o zaman.
Hatıırladığım kadarıyla senin photobucket' taki sayfandan izlemiştim. Yani buraya koyduğun bi linkle felan değil....
Dizin üstünde kar olan bi dağda çekilmiş videoydu. Hatta Sayın Eşin' de vardı orda....

Ama yanlış hatırlıyorum galiba, sen böyle dedin ya... Pardon :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR