Zincir mi? Kar Lastiği mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,605
Ynt: Zincir mi? Kar Lastiği mi?

Aynen katılıyorum ilave olarak çapraz zincir finenajda aracı çapraz yönde kaydıracağı kanaatindeyim. Furkan bey kaygan ve buzlu zeminde bu çok daha iyi anlaşılır. Ama bol karlı yolda kaymayabilir.

Etiketler

Söylediklerinizde haklısınız. Fakat ben bir ayrıntıyı atladım, benim aracımda arka diferansiyel %100 kilitleniyor.
Biraz da kendime göre yorumlamışım aslında. Çünkü arazide yan meyil çok fazla olarak gittiğim için, araç yan yan kaymasın diye takıyorum çapraz olarak. Öne ya da arkaya takmazsam, takmadığım taraf aşağıya kayıyor.
Diferansiyel kilidim olmasaydı da aynısını yapardım sanırım.

Furkan bey şimdi anlaşıldı. Sizin durumunuz farklı yan eğim yerlerde eğer bir takım zinciriniz var ise bir de aracınızda kilit varsa ozaman haklısınız. Ben normal şartlarda diye düşününmüştüm. saygılar

bazı arkadaşlar serme zincir demiş mutlaka...ben dün takmatik aldım...atlının 4x4 ler için olanından..takması 2 dakka sürdü sürmedi...serme zinciri de önermediler ...sermenin üstünlüğü nedir...

Serme genelde daha ağır işler için üretildiğinden daha sağlamdır . Kolay kolay dağılmaz . Mesela ben serme mahmuzlu önermiştim . Mahmuzlunun yol bakan yüzü cidden mahmuzlu dolısıyla buzda ve derin karda innaılmaz performans gösteriyor . Olağanüstü ve yoldışı şartlar dışında 4x4 araçların zincire dah az ihtiyacı olduğunu düşündüğümden alınmışken en zor şartlrda iş görecebilecek olanı alınmalı diye düşünüyordum .

Ama KNK iyi marka 4x4 için olan zinciride ona göre dayanklı yapmışlardır zannediyorum .

Zincirleriniz hayırlı olsun bu arada :D Biraz garip mi oldu ne :smiley:

teşekkür ederim...zincirlerimizden başka kaybedeceğimiz şey kalmayacak zaten yakında... :-}}}}
minibüs ve kamyonetlerin gün boyu çalışacağını düşünürsek daha dayanıklı ve ucuz zincir olması daha mantıklı...senede bi kaç kere kullanacam ben bunu...sağlamlığı da fena değil gibi...bi kaç kere zincir kırdım evvelce ama bu biraz daha kalın ve dayanıklı gibi...hele birinde kırıldı rotillere dolandı ....dışarda tipi...çektiğim rezilliği ben bilirim...

Kullandıktan sonra,yani çıkardıktan sonra silkeleyin ve mümkünse suyla üstünden geçin ve daha sonra kaldırın. ;)

Tabi ki iş görecektir . Zaten yoğun kullanılmdığına göre fazlasına gerekte yok belki . Zincir kopması bela gerçekten . Dolanması , çözülüp kaportaya vurması vs vs vs ...

iyi bir 4x4 altında kar lastiği varken; zincir istıyorsa ya lastık yada 4x4 araç değişmeli :smiley:

bilalr' Alıntı:
iyi bir 4x4 altında kar lastiği varken; zincir istıyorsa ya lastık yada 4x4 araç değişmeli :smiley:

Ben katılmıyorum . Derin kar yada ciddi buz sözkonusu ise Zincir gayet gerekli ve yol almayı kolaylaştıran bir ekipmandır . İyi kar lastiğiyle iz açmak falanda pek mümkün olmayacaktır . Zincir varsa iş değişir . Araize giriliyorsa kışın yada çok yol yapılıyorsa kullanım tarzına göre bir zincir sigortadır diye düşünüyorum . En azından bence ...

Arkadaşlar zincirin peki çamurlu alanda bir faydası varmı peki ?

Zorda kalnırsa olacağını düşünüyorum . Karayolları ekiplerinin Çamurda rahat jareket edebilmek için dodge araçlara zincir taktığını görmüştüm geçmişte .

Pratik uygulamasını kendim yapmadığımdan yorumum bu kadar :smiley:

Zicir 4x4 ler için konuşalım.
Özellikle buz zeminlerde faydalı olabilir.Ki burda bi amayı eklemek isterim,bu araçlarda özellikle iyi seçilmiş bir kış lastiği varsa zincire gerek kalıcak koşullar baya bi farklı koşullardır.
Ortala buz için kış lstiği varken zincirede gerek kalması biraz zor.

Zincirin yine bu araçlarda kardaki işlevine ise,buzdakinden çok daha özel koşullarda gereksinim duyulur.

Araçta bulunmasında fayda varmı?Evet var,ama dahada önemlisi koşullara göre seçilmiş lastik.Eğer doğru seçilmiş bir lastik varsa,zincie gibi yardımcı ekipmanlara gereksinim duyulacak koşullar çok ama çok özel koşullardır.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Zicir 4x4 ler için konuşalım.
Özellikle buz zeminlerde faydalı olabilir.Ki burda bi amayı eklemek isterim,bu araçlarda özellikle iyi seçilmiş bir kış lastiği varsa zincire gerek kalıcak koşullar baya bi farklı koşullardır.
Ortala buz için kış lstiği varken zincirede gerek kalması biraz zor.

Zincirin yine bu araçlarda kardaki işlevine ise,buzdakinden çok daha özel koşullarda gereksinim duyulur.

Araçta bulunmasında fayda varmı?Evet var,ama dahada önemlisi koşullara göre seçilmiş lastik.Eğer doğru seçilmiş bir lastik varsa,zincie gibi yardımcı ekipmanlara gereksinim duyulacak koşullar çok ama çok özel koşullardır.

o zaman şöyle soralım...istanbul gibi bir coğrafyada yaşıyorsunuz..yılda bir bilemedin iki kere kar yağıyor...yılda bir -iki kerede aytepe kar tepeye gidiyorsunuz...kar lastiğimi alırsınız zincirmi bulundurursunuz?

CDM-SUBARU' Alıntı:
Kullandıktan sonra,yani çıkardıktan sonra silkeleyin ve mümkünse suyla üstünden geçin ve daha sonra kaldırın. ;)

tuzu gitsin diyemi...

cheg' Alıntı:
o zaman şöyle soralım...istanbul gibi bir coğrafyada yaşıyorsunuz..yılda bir bilemedin iki kere kar yağıyor...yılda bir -iki kerede aytepe kar tepeye gidiyorsunuz...kar lastiğimi alırsınız zincirmi bulundurursunuz?

Bu argümanlara bakarak,iyi seçilmiş bir A/T tipi lastik oldukçe yeterli.
Ha ama hep derim,zincirin bir zararı yok,bulundurmak bişey keybettirmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR