Zincir mi? Kar Lastiği mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,605

Etiketler

Ynt: Zincir mi? Kar Lastiği mi?

eyvallah saol çamurda kumda filan kullandımda karda nasıldır bilmiyordum satıcılar bu lastiği yazlık diye satıyolar bide

Dediğim gibi bizim işimizi gördü.

603391.jpg

Bu lastiğin özellikleri ve performansı aşağıdaki linkte mevcut.
A/T tipi lastikler içinde en iyilerden biri olarak bilinen ve USA da en çok tercih edilen lastik.
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=BFGoodrich&tireModel=All-Terrain+T%2FA+KO

sevgiler
erdal

OK144 buzda ve hafif ıslak zeminde hiç iyi değil, çok dikkatli kullanmak gerek, ancak zeminde iyi bir kar tabakası var ise gayet iyi gidiyor, beklediğimden çok daha iyi yol tutuyor

BF Goodrich ile Doğu Anadolu gezimizde 1000 km. sürekli kar ve buz üzerinde gitmiştik, optimum performansa sahip, iyi performans ve güvenli duruş yapmayı beklemeyin, yine ekstra dikkat istiyor ama buzda OK dan kesinlikle çok daha iyi, her türlü kar ve buzda zincire gerek olmadan iş görecek bir lastik
kafam rahat olsun diyorsanız tabii ki kar lastiği almanız gerek, hiç bir asfalt lastiğinde zaten iyi bir kar performansı olmaz
ama İstanbulda gezen arasıra dağa tepeye giden bir 4 çeker için BF en iyi lastik

ironman' Alıntı:
OK 144' lerin buz performansı hakkında deneyimi olan varmı.

Bu sitede bazı karşılaştırmalar var, ilginizi çekebilir.

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/index.jsp

Ankara öğrencilik yılarımda okul çıkışı bastıran bir kar yağışı sebebiyle normalde 20 dakikada gittiğim evime 2.30 saate gidebildim. Aracım 74 model vosvos ve ok 144 lastikler vardı. Dikmen ilker rampasına kadar sorunsuz gittim. Fakat ilker karakolunu önünde önümdeki araçlar durunca bende durdum tabi. Ve sonrasında ne öndeki araçlar nede arkadaki araçlar bir daha hareket edemedik. ( Zincir takılı olanlar hariç ) İş başa düştü. Ok 144 de zincir takmaya başladım. Ve o soğukta ellerim donarken bir polis geldi ve aracı burda bırakma dedi. Zincir takmanın gitmek için değil arabayı parketmek için takıldığını düşündü galiba . :smiley: Yine ilkerde gece 2-3 sıraları eve dönmeye çalışırken evin önündeki dik sokakta 30 cm karda takmatik denilen zinciri kopardım . Patinaj çektirmeseydin demeyin. Hareket etse patinaj çektirmeyecektim zaten. :smiley:

Gerçek 4X4 bir aracın zincir takması için enaz 40-50cm ham karda gidiyor olması gerek. Zincir hem aracı yorar, hem kardan sert bir zemine geçtiğinizde ses yapar, aracınıza zarar verebilir.
Ben Erzurum' da yaşıyorum. Kışları kar ile nasıl mücadele verdiğimizi anlatamam. Fakat burada bile zincir, hiçbirşey yapılamıyacak durumlarda takılır. Şuan dışarıda yaklaşık 20-25 cm kar var. İşe gelirken zincir takmış kimseyi görmedim, olduğunuda zannetmiyorum. Kısaca kar lastiği her zaman daha iyidir. Güvenli sürüşler dilerim.

Düz yolda kar lastiği iş görür ya rampada dur kalk yapacaksanız ve aracınız 4 çeker değilse ne olacak?

bence lastik daha ii olur

eğer uzun süre zincir kullanılırsa zincirler baya yıpranıyor!

benim cj de M+S lastik var. çamur ve kar lastiği olarak geçiyo ama ben buzda ve karda merak ediyorum hiç karda kullanmadım 2 çekerde karda nasıl olur acaba kullanan varmı
lastik maxxis buckshot 33*12,50*15

normal yollar için kar lastiği yeterli ama biz stabilize yolda bile devam ettik . yeni yağan karda çok iyi sonuç veriyor fakat buzlanmada yetersiz kalıyor zinzir daha iyi.
Dün izmit hereke dağ yollarında kar lastiği ile sorunsuz ilerledik.
işte örnek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR