Arazi Araçlarında Cam Filmi, Zincir Takma Zorunluluğu ve Hız Sınırı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe_41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,785
Ynt: Arazi Araçlarında Cam Filmi, Zincir Takma Zorunluluğu ve Hız Sınırı

Arka cam ve arka yan camlarda koyu,arka camda ise açık tonda film var.Bugüne kadar muayene,polis,jand.vs hiç kimse birşey söylemedi

araç devirlerinde polis,
muayene raporunda "cam filmi görülmemiştir" ibaresi istiyor. yoksa ruhsat çıkartmıyor.
TUVTURK rapora bunu yazmam, bilgisayardaki şablon neyse onu yazarız şablona, zaten görseydik cam filmi var yazardık, yazmadığımıza göre cam filmi yok araçta diyor. yani araçta cam filmi var yazan muayene raporuyla ruhsat tadilatına veya değiştirmeye gitmeyin haberiniz olsun.

bende 2008 navara var ön cam hariç bütün camları film kaplı :eek:.aracın muayenesi 31-08-2010 yapıldı.01-09-2010 tarihinde devir aldım tescil belgesini alırken hiçbir sorun çıkmadı.muayene raporunda kusurlar bölümünde camlar sonradan film yapıştırılmış yazıyor.pek sorun olacagını sanmıyorum bu gibi şeylerin.

arkadaşlar ben aracımı aldığımda muayenemin bitiş tarihi bayrama denk geliyordu bu yüzden aracımı erken muayeneye soktum.Sokmaz olaydım camlar filmdi
neyse yeni yasaya göre satışta ruhsatlar eve teslim ediliyor bir ay içinde.Birinci muayenemde elfreni ve filmler farlardan kaldım elfreni ağır kusur olduğu için geçemedim diğerleri hafif kusurdu.İkincide muayeneden geçtim ama camlarda film olduğu için hafif kusurla geçtim.Daha sonra trafik tescil aradım ruhsatın gelmediğini söyledim onlarda bilgisayarda benim aracın muayeneden camların hafif kusurla filmli olarak geçtiğini gördüler ve bu şekilde ruhsatı alamazsın dediler.Yani anlayacağınız tekrar muayene.Muayeneye üçüncü gidişimde bana noterden almış olduğumuz tescil belgesi var bir aylık buna dikkat ??? süresi dolmuş muayene yapamayız dediler noterden yenilet gel dediler onada eyvallah dedik notere gittik noter bu belgenin yenilenmesi yada süresi uzatılması diye birşey olmaz dedi oda belgeyi yenilemedi.Ben ne muayene yaptıra bildim nede ruhsatı alabildim :mad: Hemen trafik tescile bir telefon(kadıköy trafik tescil) allah
düşürmesin ;)Bana ruhsatımın hazır olduğunu alabileceğimi söylediler bende hop sabah bir saat izin aldım işyerinden gittim nede olsa muayeneden yırtmıştım.
Gittim bana ruhsatı alamazsın dediler iyi de dedim beni çağıran sizsiniz gelin alın diye orada biraz ortalığı karıştırdım artık nevrim biraz dönmüştü.Amirleriyle görüştüm amirleri de duruma şaşırdı ve birkaç görüşme yaptı ve sonunda bana bir yazı verdiler bu yazıyla muayeneni yaptırdın yaptırdın yaptıramadın mahkemeye gideceksin dediler :eek: :eek: :eek: neyse o yazıyı alır almaz hop fırladım dudullu muayene istasyonuna saat 13;30 görüştükten sonra yetkiliyle bu yazıya göre muayene yaparım dedi tamam dedik.Randevu aldık müşteri hizmetlerinden saat14;30 a oda bir şanstı tabi muayeneden yine kaldım elemana sebeb dedim abi servis frenlerin bilgisayara veri vermiyor dedi bende arabaya bin öleee bir fren yapki dedim asfalt ağlasın dedim abi yapamam raporu çıkartım dedi
bende hemen yetkilini çağır dedim ve geldi artık ahbap olmuştuk dördüncü muayene :D ya dedim şu elimdeki kağıtlara bir bakarmısın dedim bu birer hafta arayla gelen araçta hiç frenden bir sorun olmuşmu diye hemen teste çıktı sert bir frenle bilgisayardan sonucu aldı.Neymiş elemanlara müşterilerin arabalarına
fazla sert fren yapmayın diye telkinde bulunmuşlar eeee dedim biz ne olacağız bu durumda haybiyeden yine kalacaktık muayeneden neyse muayeneyi geçtik
doğru bostancı trafik tescil amirliğine gidiyorum ama beni kim tutabilirki 5,2 le uçuyorum saat 17,00 olmuş heryer kapanmış ama bir kapı buldum hemen arka tarafta baktım çıkanlar var daldım içeri kavga döğüş ruhsatı aldım ruhsata bir öpücük kondurdum.Ve sabah bir saat izin almşıtım o gün işe gidemedim o gün hayatımın en zor günlerinden biriydi diyebilirim.Bunun için siz siz olun o tescil beigesinin bir aylık süresini geçirmeyin ;) ;)

Erol bey, yaşadıklarınız macera-gerilim filmi gibi olmuş. Sonunda mutlu sona ulaşmanız sevindirici, iyi günlerde kullanın aracınızı :smiley:

efe_41' Alıntı:
Merhabalar..
Sizlerle birşey paylaşmak istedim. Geçen gün trafik jandarma ekipleri ile sohbet ediyorduk. (Kartepede bizim sucuk ekmek yerinde)
Konu konuyu açtı. Mesela cam filmlerini konuştuk. Dediğine göre sadece bagaj kısmının yan camlarına film çekebiliyormuşuz. Renkli camda olsa farketmez benim için diyor. Fabrika çıkışllı renkli cam alanlar varmış onları bile ya cezalıyor yada bağlıyor. Bu sefer bende dedimki, trafik ceza kanununda film çekmek yasaktır gibi bir madde yok. Yazan şey, " araç sürüşünü tehlikeye düşürebilecek süs aksesuar vb şeyler kullanmak" dedim. O ara konuşma biraz daha şiddetlendi.. Nyse bu çok önemli değil..
Asıl konu geçen kış bir misafirim geliyordu kartepeye. Biz yukarda bekliyoruz onu. Bayağa gecikti. Meğer maşukiye de jandarma çevirmesi varmış ve zincirsiz kimseyi salmıyorlarmış.. Ee abimizdede jeep var (xj). İddia ediyor 4x4 araclara zincir takma zorunluluğu yoktur diye.. Böyle bir kanun yoktur diyor jandarmaya. ama ne dese boş izin vermiyorlar.. Neyse ben iniyorum ve alıyorum onu "defenderle". (tabiki zincirsiz)
Ogün gelen ekibe bunuda soruyorum. 4x4 lere kar lastiği varsa meselaa bi çevirme olsa zindir takma zorunluluğu varmı dedim.. Evet tabi dediler. Kanunu görebilir miyim dedim. Arabadan aldı bi kitap. Arazi taşıtları bölümünü açtı. Ve ortalama 15 dakka aradı. öle bir kanun bulamadı..
Bir diğer şey ise arazi taşıtlarının hız sınırı. Yalnış hatırlamıyorsam otobanda 89 imiş.. jandarmanın örneğe bakın ; sınır meselaa 89 diyor radar kuruyoruz diyor x5 200 km hızla geçiyor diyor. Ruhsatı açıyorum arazi taşıtı yazıyor ben buna ne yapayım diyor..

Şimdi bu söylediğim uygun olcak mı bilmiyorum ama; gerek biz, gerek ise yetkililer kanunları iyi bilmiyoruz galiba..

Değerli arkadaşlar,

Bu konuda İstanbul Trafik Bölge Denetleme Şube Md.lüğünün konu ile ilgili bir açıklaması var:

"...KIŞ LASTİĞİ TAKIN, KAR ZİNCİRİ BULUNDURUN

Karayolu Trafik Kanunu ve ilgili Karayolu Trafik Yönetmeliği gereği
"bir takım Kar Zinciri bulundurulması" zorunludur.

KARAYOLU TRAFİK KANUNU

Araçlarda bulundurulması zorunlu gereçler:

MADDE 31- Araçlarda (Değişik: 08.03.2000-4550/1 md.);
a)Özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve
nicelikleri belirtilen gereçlerin,

KARAYOLU TRAFİK YÖNETMELİĞİ

1) SAYILI CETVEL: Araçlarda Bulundurulması Gereken Techizat ile
Bunların Niteliklerini Gösteren Cetvel

C) HUSUSİYETLERİNE GÖRE ARAÇLARDA BULUNDURULACAK TECHİZAT

Kriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul,
pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri,
karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı.

bulundurulması ve kullanılır durumda olması zorunludur.

Kar Zinciri bulundurma zorunluluğu Yaz veya Kış Lastiği takmış , 4X4 ler dahil, tüm araçlar için geçerlidir.
..." şeklinde

Alıntı 27.02.2011 tarihinde http://trfdenetleme.iem.gov.tr/kis-lastigi.aspx linkinden yapılmıştır.

Sanırım buna dayanarak ceza kesiyorlar ya da men ediyorlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.