Diferansiyelsiz ATV olurmu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,882

bberksan

Kamp II
Arkadaslar
Ogluma ve kendime eglence amacli atv almak istiyorum. Cin mali atv'leri inceledim 70 cc cocuk boylari ve 150 cc'lik orta boy geri vitesli atvler'de defransiyel olmadigini gorunce cok sasirdim. Bir zincir ile arka mil cevriliyor milin 2 ucunda 2 tekerlek ile tahrik oluyor. Hadi cocuklar icin yapilmis olan 70 cc'lik atv'de bir yere kadar defransiyel olmamasini anlayabiliyorum da 150 cc'lik kocaman ve plaka takilabilen atv'de nasli defransiyel olmaz? Viraja girerken tekerlerde asinma ve milde burkulma yasanmazmi? Yoksa toprakda kullanilirsa bunlar sorun olmuyormu?

Etiketler
Ynt: Diferansiyelsiz ATV olurmu?

kardeşimin 150cc olan kanunilerden var o milde burkulma olmuyor ama lastiklere ve şaseye zarar veriyor sürekli kasıntı halinde olduğu için sağlam zeminde acayip kasıyor diff koymak maliyetli hemde kilitsiz bir diff le atv nin hafif kasıntıda yerinden yürüyemeyeceğini düşünüyorum.

Cevabiniza cok tesekkur ederim. Peki kardesiniz memnunmu? Ben de biliyorum ustun bir memnuniyet olmayacagini. Spesiyal atv performansi beklemiyorum. Amacim duz toprak arazide cocuklarima heyecan yasatabilmek (Ufak su cukurlari tepeler vs) Ama arizadan basini kaldirtmayan istikrarli duz yolda bile yuruyemeyen lanet olsun bunu alacagima at yarisi oynasa idim dedirten bi atv'mi merak ediyorum . Yani basima dert alirmiyim?

yok o konuda sıkıntınız olmasın seri olmadığı için gücüne diyecek yok ben ve 2 arkadaşımı bayağı dik bir yerden çıkardı şaşırmıştım. Pek sıkıntı olmaz sanırım sizin için bizde çok hırpalanıyo kardeşim rahat durmuyo :smiley: :D bizim burda aynı atvden 4 tane var 3 ünde geri vitesi var bizimkinde yok. Geri vitesli modellerin şanzumanı biraz daha seri yapılmış sanırım dik rampalarda tek kişi bile çıkamadığı yerler biliorum ama geri vites şart bence. ben sizin yerinizde olsam kanuni deilde bi kaç çinli markanın dik motorlu modelleri var aynı kasanın tebriyajlı hem kullanım zevki olarak hemde sağlamlık bakımından daha iyi olur. Kanuniler belli süre sonra sürekli şanzuman bilyalarını dağıtıyo diğer tavsiye ettiğim modellerde o sıkıntı yok 10 tl lik debriyaj balatası var tek sıkıntısı o olur biterse deiştirirsiniz.

eger kendinizde kullanmayı dusunuyorsanız 150 cc pek verimli olmayabilir 200 civarı olması daha avantajlı ve uzun ömürlü olur ayrıca genelde zincir aktarmalı atvler ikinci tercih olmalı cunku arazi sartlarında o sallantıda ve gerilimde zincir kopması veya atması gibi sorunlar cıkabiliyor birde en önemli tavsiyem maddi imkanlar dahilinde tercihiniz cin malı urunlerden ziyade kawasaki suzuki yamaha polaris gibi daha ciddi firmaların atvleri olmalı emin olun en kötüleri bile cinlerden cok daha iyi olacaktır ve piyasada bircok bu atvlerin ikinci eli mevcut eger ayıdıgınız butceyi soylerseniz yardımcı olmaya calısırım

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR