Bull Bar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,490

Ynt: Bull Bar

Bencede winci ruhsata işletmek en doğrusu..zannedersem çeki demiri gibi proje çizdiriyorlar..o zaman bull bar ada bişey diyemezler..projeye dahil olur..ama masraflıdırda...çeki demiri için 600-700 ytl istiyorlardı..proje ve ruhsat için...

işletmezsek bir yasal yükümlülüğü var mıdır ki? ben aylardır çelik tampon ve vinçle dolaşıyorum defalarca çevirmeye girdim polis hiç birşey demedi normalde affetmezler

Proje - çizim filan Finlandiya'da geçerli sanırım ;D Ben ilk ruhsat alırken arka römork bağlantısı ruhsata işli değildi, ya dediler şimdi projesinin çizilmesi lazım vs. Sağolsun iyi bir oto müşavirlik firması ile çalışınca bunlara gerek kalmadan X işaretini basıyorlar ruhsata ;D ;D ;D ;D ;D

Bildiğime göre ruhsatta yazması da bir şey ifade etmiyor asıl olan Trafik dosyası.
Yani allah korusun ileride olabilecek bir kaza sonucunda bir mahkeme söz konusu olur ise,
(bu durumda zarar gören taraf, zararın veya cankaybının sizin aracınızın trafik için uygun olmayan aksesuar veya eksikliğinden olduğunu iddia eder ise) mahkeme dönüp dosyaya bakıyor. Bu durumda
bunu iddia eden kişinin kaza mahallinde sizin aracınızdaki bu ekstra aksesuarı veya eksikliği rapora işletmiş olması durumunda mahkeme karşı tarafı haklı bulur..

Mahkeme üreticiden spesifikasyonları istiyor, bilir kişi tayin ediyor ve aksesuarın etkilerini oturup bayağı inceliyor mesela.. Bazen aksesuar üreticisini davet ediyor. Ona danışıyor. (heriflerde akseauarın nasıl kullanılması gerektiğine dair açıklamayı kutuya veya kullanım klavuzuna yazmalı.Genelde lokal kanunlara uygun biçimde kullanın filan diye bu yüzden yazıyor.)

Böyle birşey olursa zaten bittin demek.. :smiley: Tüm bu sürecin masrafları, bilir kişi paraları, karşı tarafın hasarı, manevi tazminatı, avukat ücretleri ödeniyor. + kuvvetle ihtimal eğer yaralanma veya can kaybı varsa kamu davasıda açılır ve hapis cezası gerektiren bir durum ortaya çıkabilir.

Ruhsattaki X sadece polis ekibini kandırabilir. Mesela bazen arkanda römork ve tekne varken durdurup, Tekneyi ve aracı bilgisayar ile kayıtlarına bakıyorlar. O zaman römork takılabilir çıkmazsa dosyada - sahte evrak ko nusu gündeme geliyor.

Skarabacak' Alıntı:
Ruhsattaki X sadece polis ekibini kandırabilir. Mesela bazen arkanda römork ve tekne varken durdurup, Tekneyi ve aracı bilgisayar ile kayıtlarına bakıyorlar. O zaman römork takılabilir çıkmazsa dosyada - sahte evrak ko nusu gündeme geliyor.

Aman Serdar Bey ne yaptınız? Sahte evrak filan bizi bozar :smiley: Benim kastettiğim prosedürleri by-pass ederek ruhsata işlenmesi hususu idi. Yoksa evrakta sahtecilik filan, aman diyim ;)

Yaw bu aracıların bu işareti nasıl koydurduğu malum...
Neticede Proje filan yapmıyorlar.. Ruhsatı basan kişi ile münasebetleri sayesinde X işaretini basıveriyorlar. Ama sonuçta asıl prosedür tamamlanmamış oluyor.

Normal şartlarda tamam gibi ama ekstrem bir konu olur ise Devlet bu kağnı ile tavşan yakalar.!
Bazen bir tutturdular mı aman aman...

Serdar, senin vincin ruhsata işli mi bakiyim? ;D ;D

Skarabacak' Alıntı:
Yaw bu aracıların bu işareti nasıl koydurduğu malum...
Neticede Proje filan yapmıyorlar.. Ruhsatı basan kişi ile münasebetleri sayesinde X işaretini basıveriyorlar. Ama sonuçta asıl prosedür tamamlanmamış oluyor.

Normal şartlarda tamam gibi ama ekstrem bir konu olur ise Devlet bu kağnı ile tavşan yakalar.!
Bazen bir tutturdular mı aman aman...

Ben winçin ruhsata işlendiğini sanıyorum veya dosyaya....bence en iyisi bunların resmi işlemi ne ise yapmak..bence bilgi eksikliği var...ortada winç diye bi alet var...takmak yasaksa sattırmıycan..serbestse bull barla takıcan..bundan ötesi varmı arkadaşlar..yoksa polislerle köşe kapmaca oynamak sıkıcı..

Jeep34' Alıntı:
Ben winçin ruhsata işlendiğini sanıyorum veya dosyaya....bence en iyisi bunların resmi işlemi ne ise yapmak..bence bilgi eksikliği var...ortada winç diye bi alet var...takmak yasaksa sattırmıycan..serbestse bull barla takıcan..bundan ötesi varmı arkadaşlar..yoksa polislerle köşe kapmaca oynamak sıkıcı..

Bende vinç tamponu ve 12000 lik kocaman vinç var geçen sene muayenede vinci söktürmüş, tampona (7 mm çelik) ses çıkarmamışları, salı günü fenni muayneyi yaptırdım , dev gibi 4 sis farı(2 adet hella jumbo + 2 adet 25 cm çaplı yuvarlark no-name) , roof-rack , kum paletleri, ön muhafaza, vinç tamponu, vinç, hi-lift tam teçhizat gittim hiç kimse bu ne böyle diye sormadı, ağzım açık kaldı. ;D Aslında nasıl olsa problem çıkarırlar , iş olsun diye gitmiştim, onayı aldım çıktım.

Galiba bu işer biraz keyfi.

Selamlar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR