Yunanistan 2013 “bir Deneme Gezisi”

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,694
Ynt: Yunanistan 2013 “bir Deneme Gezisi”

Asprovalta da bir gün dinlenmiş olduk. Sabah Nermin çamaşır yakadığı için kurumasını bekliyoruz. Kuruduktan sonra Halhidiki yarımadasına doğru yola çıkacağız diye planlıyoruz. Biz hareket edeceğiz derken iki adet 34 plakalı karavan geldi. Önce Koray Bey ve Eşi Veronica. Hemen ardından Derya ve Nazan çifti geldi. Asprovalta sahilinde 3 karavan olduk muhabbeti koyulaştırdık ve bugün de yola devam etmekten vazgeçtik. Akşam Assprovalta merkezinde de hep birlikte yürüyüş yaptık.

IMG_6287.jpg

P8235697.jpg

P8235698.jpg

P8235710.jpg

Etiketler

24 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 15; karavancı dostlarla vedalaştık ve artık hareket ediyoruz. Burada bir gün kalalım dedik ama neredeyse 3 gün oldu.

P8235588.jpg

IMG_6296.jpg

P8235696.jpg

Yunanistan3ls.jpg

Stavros
Stavros; küçük bir meydanı var. Sahilde ise ağaç altı karavanla girilebilecek bir çok yer var. [GPS16]. Kıyı boyu çay bahçesi gibi tesisler var. Yol boyu keşif amaçlı incelemeler de yapıyoruz.
GPS16: N40.6643 E23.7044 : Stavros Sahili

IMG_6322_stitch.jpg

IMG_6331.jpg

IMG_6340_stitch.jpg

IMG_6348.jpg

Olimpiada
Olimpiada, kilise yanındaki otoparktayız. [GPS17]. Kilise solda içeride bir nikah var sanırım. Sağda ise plaj ve deniz.Olimpiada sonrasında Vipa Beach yeri güzel. Ağaçlar arasında kayalıklı mekan yanında güzel bir de koy gördük. Yolda bir tilki ölüsüne rastladık. Yabani hayat da var demekki.
GPS17: N40.5909 E23.7877 l=736km : Olimpiada

P8245718.jpg

P8245725_stitch.jpg

P8245731.jpg

P8245733.jpg

P8245735.jpg

Stratoni
Stratoni'ye tepeden bakan bir yol kenarı dinlenme yerinde çay molası verdik. [GPS18]. Burada dinlenmekte olan iki itfaiyeci de vardı. Meğerse bunlardan birisi batı trakya Türk'ü imiş. Karavanımızın yanına gelip “merhaba” dedi. Bizimle tanışan Yusuf Bey ile muhabbet ettik. Ona da çay ikram ettik. Kavala kurabiyesini Nea Karvali'den alabileceğimizi söyledi. Bu civardaki yerleşim yerleri hakkında da biraz bilgi aldık. Yusuf Bey'in itfaiyeci arkadaşının dedesi ise marmara denizindeki Ekinlik adasından gelmiş. Yusuf Bey'le biz Türkçe konuşuyoruz o da arkadaşına Yunanca'ya tercüme mediyordu.
GPS18: N40.5215 E23.82311 l=750km : Stratoni yakını yol kenarı park.

P8245740_stitch.jpg

P8245748.jpg

Stratoni merkezde deniz kenarına yakın bir yerde konuşlandık. [GPS19]. Bu aralar Stratoni de gençlik konserleri varmış. Sahil yürüyüşü yaptık. Biz yürüyüş yaparken konserin “cıstak”ları başladı. Bu müzik tarzı pek de bize göre olmadığı için geri döndük. Nermin gitarını çıkardı sahildeki kumlara kuşlara Türkçe müzikler dinletti. Tabiki sadece kumlarla kuşlar yoktu. Sivrisinekler de dinlemeye gelince dinleyicilerden birinin fotoğrafını çektim. Sinek kovucuya çok güvenemeyiz risk almaya gerek yok, toparlanıp yattık. Sabah önce denize girdik sonra kahvaltı ve yola devam.
GPS19: N40.5144 E23.8282 l=755km : Stratoni Merkez.

P8245755.jpg

P8245762.jpg

P8245770.jpg

P8255777.jpg

P8255788.jpg

Eline sağlık, sanırım yunanistanı geçiş yolu değil tek rota olarak değerlendirmek yerinde bir karar.

Ferhat gezi yazısına başlamış :smiley: Şimdi bak deyince bence inceledim. Güzel bilgiler ve fotoğraflar seçmiş. Eline sağlık

Yunanistan karavancılar için bir cennet. Ülkede rahat park yerleri bulunması, ücret alınmadan istediğin koylara gidebilmen, park mafyası gibi tiplerin olmaması , çok güzel .

Avrupa da medeniyet arttıkça , toplumu şekillendiren kuralları daha fazla üstümüzde hissediyoruz. Koyları uzaktan görüyorsunuz ama yanına gelince park bariyerleri , hatta bunu 1,90 seviyesinde tutup karavanlar girmesin diye özel gayret sarfedilmiş olması ise cabası. Onun için vize aldıktan sonra yunanistandaki denizlere kavuşmak, istanbuldaki karavancı için antalya ya gitmekten daha kolay.

Lakin yunanistanda şehir trafiği ise tam kaos. Selanik te trafikte döktüğümüz ter bunun göstergesi. araçlar sanki yola takılı kaldı. sağ sol yol kenarları park halinde. motorlar vızır vızır. Atina içinde benzer konular söyleniyor.

Eline sağlık, sanırım yunanistanı geçiş yolu değil tek rota olarak değerlendirmek yerinde bir karar.
güngör
Vize aldıktan sonra yunanistandaki denizlere kavuşmak, istanbuldaki karavancı için antalya ya gitmekten daha kolay.
dağ çiçeği

Doğru sözlere ne denir !

Yunanistan bizlere;
hem Ege'de, hem Avrupa'da,
yakın, ucuz, karavansever, sakin, çok şeyi ile tanıdık ve uygun bir tatil imkanı sunuyor.

Bu konumda başka bir üke bilmiyorum.
Levent beyin dediği gibi geçip gitmek gerçekten kayıp !

Bence de, karavanı ile yurtdışına ilk çıkanlar için, yeterde artar bile.

Not. Ferhat bey sizin "Maviş" fotografda mi çekiyor ? Sanırım tam otomatik olmalı?
Eşinizle beraber fotografınızı gördüm de . :D

Ya, arkadaşlar
böyle ballı börekli anlatıyorsunuz.

Ben bir anımı anlayayım.
Bu sayfalarda Yunanistan gezilerini anlatan bir üstadımızın, Yunan Kantina'larında yediği köfteleri bir anlatışı var. Beynime yerleşmiş.

İlk yunanistana çıkışımızda , bahsettiği şehirde bir kantina bulduk.
Kantinada bir yaşlı madama, hakkatten köfte yapıyor.
açızda , söyledik, köftelerimizi madama
Yedik afiyetle ,
Ama , inanın Birindiziye kadar köfte midemizden çıkmadı. -7 gün-

Ondan sonraki sene, ipsaladan çıkmadan , arabayı 40günlük yiyecekle doldurduk çıktık :(
alışamadık bu admların damak tadına,
Nuhun Ankara bize bal-börek valla.....

Sayin Kocoglu size muhtemelen kantina yerine karantina, bizim de sanayi iclerinde veyahut pazar onlerinde satilan kofte ekmeklerden denk gelmis sanirim..Ben Yunanistan'da yol kenarlarinda bolca bulunan kantinalardan hic yemek yemedim.Ama;tek kotu balikciya da rastlamadim.(Bu arada Yunanistan'da kantina koftesine sahil kenarindaki basit bir balikcidan aldiginiz hamsiden daha cok para odersiniz.)Cok karnim acsa ilk gordugum kafeye girip "Ena Greek salad" dedim sukurler olsun midemede bugune kadar hic bisey olmadi.Bu sayede buldugum Soufli merkezdeki kahveyi unutamam.Halen Bulgaristan'a is icin giderken Kapikule yerine Ipsala'dan girer, Soufli'de salatami yer yoluma devam ederim..

Midesi hassas dostlarimiza nacizane Yunan mutfagi bilgileri.
Istediginiz seyin basina "ena"(bir) koyun sonuna "i" ekleyin olsun bitsin.Ornek:Caciki, pilaki,karpuzi ...:smiley:
Saygilar

Emeğinize sağlık Ferhat Bey. Karavanımız biteli henüz bir ay kadar oldu. Ufak tefek eksiklerimiz var,dahası o ''ufak tefek''eksiklerin hiç bitmeyeceğini çok iyi biliyorum. Tabii bir karavan sahibi olmakla iş bitmiyor, dostlarımızdan foruma katıldığım bugüne kadar çok şey öğrendim, sıra küçük küçük ısınma turlarıyla hem araç kullanımı hem de karavan yaşamı ile ilgili birşeyleri kotarmak.
Ülkemiz çok güzel ve ben neredeyse hiç gezmedim. Ne düşünülür bilmem ama öncelikle gezilerimize yakın çevremizden başlamayı düşünüyorum.
Bu da biraz zaman alır.Yurtdışı da bir belki de iki yıl sonra ancak olur gibi geliyor bana.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Yunanistan bizlere;
hem Ege'de, hem Avrupa'da,
yakın, ucuz, karavansever, sakin, çok şeyi ile tanıdık ve uygun bir tatil imkanı sunuyor.

Bu konumda başka bir üke bilmiyorum.
Levent beyin dediği gibi geçip gitmek gerçekten kayıp !

Bence de, karavanı ile yurtdışına ilk çıkanlar için, yeterde artar bile.

Not. Ferhat bey sizin "Maviş" fotografda mi çekiyor ? Sanırım tam otomatik olmalı?
Eşinizle beraber fotografınızı gördüm de . :D
Avrupalı karavancılar için Yunanistan uzakta sayılır ama Türkiye'nin yanıbaşında. İstanbuldan 300km sonra Yunanistandayız. Ama vize ve yeşil sigorta turizmi engelliyor. :-\

Mavişimiz çok beceriklidir Mesut Abisi. ;)

bulent kocoglu' Alıntı:
Ama , inanın Birindiziye kadar köfte midemizden çıkmadı. -7 gün-

Ondan sonraki sene, ipsaladan çıkmadan , arabayı 40günlük yiyecekle doldurduk çıktık :(
alışamadık bu admların damak tadına,
Nuhun Ankara bize bal-börek valla.....
Köfte olayı kötü olmuş, Bülent Bey. Biz de aynı fikirdeyiz. Yurt dışında da, Türkiye'de de olsak ancak çok özel lezzetleri varsa dışarıdan yiyoruz. Her türlü yemeğimizi, aldığımız malzemelerle karavanımızda, bildiğimiz gibi yapıyoruz. :smiley:

must' Alıntı:
Midesi hassas dostlarimiza nacizane Yunan mutfagi bilgileri.
Istediginiz seyin basina "ena"(bir) koyun sonuna "i" ekleyin olsun bitsin.Ornek:Caciki, pilaki,karpuzi ...:smiley:
:D
Yazının Halkidiki bölümünde Çipurai ve Palamuti de geliyor. ;)

derindeniz1' Alıntı:
Emeğinize sağlık Ferhat Bey. Karavanımız biteli henüz bir ay kadar oldu.
Karavanınızı güle güle kullanın. Mutlu keyifli geziler diliyoruz. Karavan yaşamında yeni iseniz önce kısa gezilerle yavaş yavaş alışmanız daha iyi olacaktır. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Avrupalı karavancılar için Yunanistan uzakta sayılır ama Türkiye'nin yanıbaşında. İstanbuldan 300km sonra Yunanistandayız. Ama vize ve yeşil sigorta turizmi engelliyor. :-\

Benim bu yesil sigorta olayina kafam takiliyor. Ingiltere'de araciniza sigorta yaptirdiginizda butun avrupayi hatta yuksek oranda Turkiye ve Kibrisi bile kapsiyor. Yani araci burda kullanmak icin yaptiracaginiz sigorta ile seyahat eebiliyorsunuz. Peki ayni sigorta sirketleri tersini niye bize uygulamiyorlar.

Birde arac sigortasi yapilirken arastirilsa bu sekilde butun avrupayi kapsiyacak sekilde bir kere sigorta yapilabilir mi aceba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.