Yunanistan 2013 “bir Deneme Gezisi”

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,703
Ynt: Yunanistan 2013 “bir Deneme Gezisi”

Ferhat Bey çok güzel bir gezi. Emeğinize sağlık.Sormak istediğim bir konu var. Kordinatları alırken çep telefonundanmı,Nettenmi aldınız.

Etiketler

carpediem69' Alıntı:
Aslında mantık tanktan yana ağır basıyor .....Tecrübelerinize dayanarak dolum ağızlarında uluslararası bir standart varmı?
3 çeşit dolum ağzı standardı var. Aşağıda linkini verdiğim sitede hem hangi ülkede hangi standardın olduğu hem de ağız tipleri yer alıyor. Sayfada görülen diş yapısı "üniversal dolum ağzı" olarak geçiyor ve bende sadece "Dish" modeli var. Diğer ağız tiplerinden de edinilirse LPG olan her ülkede dolum yapabilirsiniz.
http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=6

zekierkal' Alıntı:
Ferhat Bey çok güzel bir gezi. Emeğinize sağlık.Sormak istediğim bir konu var. Kordinatları alırken çep telefonundanmı,Nettenmi aldınız.
Teşekkür ederiz. Ne cep ne de net İkisi de değil. ;)
Navigasyonun koordinat verisini kullanıyorum. Gezi esnasında gezi defterine not alıyoruz. :smiley:

Not: Daha önce Adnan Bey'in de bahsettiği şekilde koordinat bilgisini seçip sağ klik kopyaladıktan sonra, Google Earth veya maps.google.com üzerinde, ara penceresine yapıştırıp "Ara" tuşuna basarsanız sizi doğrudan o koordinata götürecektir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=101838.msg1313460#msg1313460

nofearifat' Alıntı:
Çok teşekkürler paylaşımınız için.Darısı bizim başımıza....
Umarız sizler daha güzellerini yaparsınız. :smiley:

Ferhat bey:sevgili Hüseyin abinin de yazdığı gibi tam tadında bir gezi hikayesi oluyor.Özellikle Yunanistan , Avrupa'nın uzak köşelerine yelken açmayı düşünen karavancı arkadaşlarımız için çok keyifli bir antrenman sahası.Bize benzeyen yaşam tarzları ile Yunanlıları biz çok seviyoruz.Keyifli bir hikaye bizleri bekliyor.... ellerinize sağlık.

Ferhat Bey, diger yazilarinizda da oldugu gibi bu yazida keyifli, aciklayici ve bilgi yuklu oluyor. Anlatim icin tesekkurler..
Musade ederseniz parantez icinde bir bilgi de ben vereyim.
Dedeagactan sonra komotiniye kadar otoyola cikmak mantikli olmus zira cok yokuslu ve virajli bir yol diye hatirliyorum.Ayrica bu bolgede sahil yolu bir yerde sona eriyor ve sizi muhakkak sahilden uzaklastirip tepelere doru atiyor.

Mustafa Bey, Dedeağaç Gümülcine arası ben de güzel bir yol göremedeiğim için otoyola girmiştim. Bu arada belirtmek lazım ilk otoban gişesi İskeçe'ye yaklaşırken. ;)

En son kaldığımız yerden devam ediyoruz. :smiley:

Drama
Normalde ben geri dönüp Asprovalta'ya yönelmeyi düşünüyordum ama Nermin bu kadar yaklaştık şu dramaya bir bakalım dedi. Biz de Drama'ya doğru devam ettik. İyi ki de devam etmişiz Drama çok hoşumuza gitti. Drama'da merkez bölgesinde bir otoparka girdik. [GPS12]. Otoparka 2.5€ ödedik. Drama yeşili bol bir yer. Geniş parklara sahip. Drama'da dolaşırken bilgi almak için turizm bürosuna da uğradık. Orada bulunan bir genç ingilizce olarak ben sizi gezdireyim dedi. Benim görevim bu dedi ve bunu ücretsiz yaptığını da ekledi. Apostol adlı bu genç Drama içinde gayet detaylı olarak bilgiler verdi ve ara sokaklardan yürüyerek birçok yeri de bize gösterdi. Hatta Varvara kaynak suyunun (Aziz Barbara) olduğu yeri tarif etti ve gitmemizi de önerdi. Apostol'a bu gezi için çok teşekkür ediyoruz. Şehir gezisinden sonra biz de doğruca yürüyerek bu park alanına gittik. Burası alttan buz gibi suların aktığı, ağaçlardan gökyüzünü görmekte zorlandığımız bir yer. Hele de bu ağustos sıcağında harika geldi. Ayaklarımızı buz gibi suyun kaynağına soktuk. Buralarda dolaşırken de Dramalı Hasan'ın türküsünü de söyledik.
Drama köprüsü Hasan, dardır geçilmez, soğuktur suları Hasan bir tas içilmez.....
GPS12: N41.14777 E24.14400 h=101m Drama'da park yeri.

P8215209.jpg

P8215214.jpg

P8215217_stitch.jpg

P8215220.jpg

P8215225.jpg

Drama merkeze döndüğümüzde, sokaklar tamamen boşalmıştı. Saat 14'de herkes dükkanları kapatıp siestaya çekildiklerinden, ortalık iyice sakinleşmişti. Otoparkta bile görevli kalmamıştı.
Turizm bürosundan aldığımız bilgilere göre Drama çevresinde gidilecek en önemli yerlerden birisi de “mağara” veya Aggitis isimli mağarası. Drama'ya 23km uzaklıktaki mağaraya Saat 17 gibi ulaştık. [GPS13]. Mağara Bulgaristan sınırına oldukça yakın bir yerde yer alıyor. Mağara da yine Drama gibi buz gibi suların aktığı bir yer. Mağara girişi kişi başı 7€ aldılar. Mağaranın uzunluğu 10640metre imiş tabiki küçük bir bölümü turistik ziyarete açık.
GPS13: N41.21970 E23.89421 l=625km Mağara

IMG_6209.jpg

P8215370.jpg

P8215385.jpg

P8215395.jpg

P8215403.jpg

Mağara'nın park alanı geniş, tuvalet ve çeşme var. Su depomuzu da çeşmeden doldurduk.
Buralarda heryerde odun sobaları yakılıyor. Sadece Selanik gibi büyük kentlerde doğalgaz var.
Mağara sonrası köy yollarından tali yollardan denize doğru yani güneye doğru yöneldik. Hedefimiz Asprovalta. Mikrorambos, Stegroil, Fotolivos, Simvoli, Nea Bafra, Proti gibi yerleşimlerden geçtik. Nea Kardhilia yakınlarında bir aslan heykeli görünce durum fotoğraflarını çektik. [GPS14]. Bu heykel milattan önce 4. yüzyıldan kalma imiş.
GPS14: N40.80300 E23.84225 l=692km h=21m Aslan Heykeli

P8215472.jpg

P8215475.jpg

Asprovalta
Akşam saat 20'de Asprovalta'ya ulaşıp sahilde diğer karavanların arasında yerimizi aldık. [GPS15]. Önce diğer karavanların sonuna parkettik. Bir süre sonra önümüze ve arkamıza çingeneler sandalye satmak için kullandıkları araçları ile parkettiler. Yüksek sesli bir şekilde de aralarında bağrış gürültü muhabbet etmeye başladıklarında bize yer değişme zamanı geldi dedik ve karavanlar kuyruğunun diğer ucuna geçtik. Burada da genç bir çift bize Türkçe olarak merhaba dedi. Makedonyalı Türk gençler otomobilleriye tatil için buraya gelmişler ancak bu gece için pansiyon dolu olduğundan açıkta kalmışlar. Arabalarında yatacaklar ama güvenli bir yer arıyorlardı. Ne yapacağız diye düşünürlerken bizi görünce sevinmişler. Ne de olsa ilk defa araçta sokakta yatacaklar. Biz de bizim aracın arkasına çekebileceklerini söyledik. Akşam birlikte çay muhabbeti yaptık. Yedek battaniyemizi onlara verdik Geceyi sorunsuz olarak geçirdiler. Sabah bir apart otel bulup oraya yerleştiler. Biz de bu gün burada bir tam gün dinlenme kararı verdik.
GPS15: N40.7135 E23.7060 l=709km : Asprovalta Sahili

IMG_6279.jpg

P8215481.jpg

Yola çıkarken az da olsa soğutan buzdolabimız birkaç gündür hiç soğutmuyordu. Dolabın içindeki sebzeler ve yemekler bozuldu. Sanırım farketmeden yediğimiz birşeylerden de ikimizde motorları bozduk. Artık sadece haşlanmış patates yiyoruz ve bugün dinleniyoruz. Yani buzdolabına müdahale şart oldu. Bu dinlenme fırsattından istifade arka kapakları çıkarıp üç sistem buzdolabının gaz sistemini söktüm. Biraz inceleyince incecik pul şeklinde olan gaz memesinin deliğinin tıkanmış olduğunu belirledim. Aman dikkat, bu pul gerçekten incecik, düşürdümü kaybolabilir. Bir iğnenin ucuyla memeyi temizledim ve buzdolabı gerçekten muhteşem soğutmaya başladı. Ayarı orta kademedeyken içindekiler donmaya başladı ayarı iyice düşürdük. Erzakımızı yakındaki discount marketten aldık. Tabiki sadece patates, şeftali ve muz. Neyse aynı gün düzeldik, problem kalmadı.

P8225488.jpg

P8225490.jpg

Bugün bir de tam arkamızdaki tepenin yamacındaki ormanlık alanda yangın çıktı. İlk önce itfaiye araçları bölgeye gitti ama dik yamaçta işleri zordu. Yarım saat sonra havadan müdahale başladı ilk önce bir yangın uçağı geldi bir süre sonra yangın büyümekte olduğu için 2 yangın uçağı ve helikopterler müdahale etmeye başladı. Defalarca su attılar. Yangın etkisini azaltınca uçaklar gitti helikopterler denizden su alıp alevlerin üzerine atmaya devam ettiler.

P8225502.jpg

P8225508.jpg

P8225516.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.