XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,018

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

bahcivankurt' Alıntı:
ayhan bey 4 lastik yazısını unutmamışsınız onu ben yazdım.belki biraz sert ama sonuçta benim fikrimde olanlarda var.ayrıca yazdıklarınız iade ettim size ama msj olarak değil.sözlü msj olarak belki susurlukta bir ayran molası vermiştir anlarsınız ya.ben sadece size kibarca sordum okadar tepkiniz ve yazdıklarınız yersizdi(o ilan notunuda siliyorum şimdi)
unutmadım neden sizin anlamanızı beklemem de acayip bir ülkedemi yaşıyoruz hayır acayip insanlar arasındamı yaşıyoruz bilmiyorum ben hemen hemen hersene bir araç değiştiririm .. ben bu gün ilanıma 10 lira yazyım gene gelip benden pazarlık pazarlık pazarlık edecekler ve almıyacaklar bunu ben mi yaptım yooo ben aracıma 13 yazayım alıcaklarmı hayır 11 olmazmı diyecekler neden pazrlık sünnetmişşş sünnet ama sünnetinde boyu olmalı ..diyeceğim insanları ister istemez bu çarkın içnde fiyatları bilerek fazla yazmaları doğaldır.......ben sahsen kendi aracımı 16750 den 10500 tl ye aldım bumudur insanların kabartma şişirme piyasası ...he ben alıcıyım diyip çıkan adamada demem denmezde heralde hiçkimse 17 de 17 diye ki şöyle söyliyeyim bana 13 milyar verebilirim aracınıza hesabınıza aklınıza yatarsa görüşelim denmiş olsa adamın elinide tutarım ama 4 lastik takılmış neden bu fiyat böyle olmuş diyene nasıl araç satayım ben siz söyleyin .... demem o ki paranın ve malın sahipleri ikiside haklı nezaman uzlaşırlarsa ozaman ikiside hem haklı hem mutlu

Etiketler

Levent bey ismimi özellikle gizlemedim..İsmim Özgür.Ayrıca benim merak ettiğim sağ ve sol bağımsız mı çalışıyor..Siteye alışmaya çalışıyorum..Selamlar

Özgür bey isminizi avtarınıza eklerseniz burada size yardımcı olmaya çalışanlar da size ismen hitap edebilir, bu sitede hemen herkez birbirine ismen hitap etmeye çalışır.
Lsd sistemi şudur, lsd olan defransiyelde tekerleğin biri patinaja düştüğünde diğer tekerleğin kilitlenmesi çeşitli mekanizmlarşla sağlanır, aşırı sağlıklı ve hard bi sitem diil dir %100 kilitlemez ama kesinlikle işe yarar. 4x4 araçlar 4 çeker diildir aslında 2 çekerdir, 1 önden 1 arkadan çeker. lsd yada %100 kilitlerle bunu 3 çekere yada 4 çekere kadar çıkarabilirsiniz...kimi araçlarda kimi versiyonlarda bu sistemler orjinalinde kullanılmıştır, çoğuna da sonradan alınan kilitler monte edilerek sağlanır....umarım aydınlatabilmişmidir, yine de kafanıza takılan bişi varsa lütfen çekinmeyin...saygılar...

Ayhan beyin konusuna bi örnek dah veriyim 98 model opel corsa fiyatına 99 model vectra alabilrisiniz arasında segment farklılıkları çok fazla hatta arada astra da var, 95 model toyota corolla yine 99 model vectradan daha pahalıdır....o nedenle ben de gittim zj aldım :smiley:

Levent bey ilginize teşekkürler..Dediğim gibi siteye ait teknik bilgileri yavaş yavaş kavrayacağım..Belki alakasız olacak ama yazdığımız cevapların veya paylaşımın takibini yapabileceğimiz pratik bir kullanım varmı yoksa yazdığımız sayfaları tek tek kontrolmu edeceğiz..Teşekkürler..

Konuların sağ alt köşesindeki butonlarda üçüncü haber ver . Bu buton çift taraflı çalışır basarsınız haber veriri basarsınız iptal eder . Haber edilen konuları sağ üs köşede bilgilerinizin yer aldığı kısımda sizin mesajlarınıza xx yeni cevap yazıldı diye görürüsünüz .

İyi çalışmalar ...

selamlar

beyler bir yerde bir yazı gördüm şimdiye kadar yapılmış en iyi jeep L........ dir(yeni tartışma açmıym) yazıyordu
cj ,xj zj. wj vs jeep yazmamıştı saadece jeep
başka marka 4*4 lerin en iyi tarifinde kullanılan efsane marka jeep
efsane marka jeep in hangi segmenti olursa olsun jeep jeep tir mukayeseyi tartışmayı başkaları yapsın
siz tadını çıkarın karda taşta çamurda bayırda sefasını sürün

saygılar

merhaba
Bence bu tip araçlar teknik özelliklerinden,görüntülerinden ve konforlarından başka şeyleri de ifade ederler.Bunun için kim buraya çıkıp sayfalarca bir marka veya model için üstün özelliklerde dizse de kişinin kalbinde yatan başkadır bu aşktır, ben internette modifiye edilmiş xj ve zj resimlerine videolarına baktığımda cj den sonra araziye en çok yakışan araç olarak xj yi gördüm , bunu daha başka birçok kişi de böyle görmüş olacak ki daha eski konforsuz ve motor özellikleri daha zayıf olan bir araç piyasada daha yüksek rakamlara alıcı bulabiliyor.Ben dizel bir kj sahibiyim aracın motor ,çekiş sistemi ve konfor özellikleri fiyatına göre üst seviyelerde (arazi araçlarına göre) ama kj bana göre ne kadar da modifiye yapsan araziye yakışmıyor onda daha çok özgür bir şehirli tipi var. ha bunu niye söylüyorum bana göre zj de aynı, hem araziye hemde şehre ait .Ben olsam hem günlük hemde haftasonları arazide kullanmak üzere lpg li bir zj alırdım,günlük kullanım için ayrıca bir aracım varsa ikinci araç olarak modifiye edilmiş bir xj yi tercih ederdim :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Anket kitli ki ;D

Konuyu açan ayhanbursadejavu ;D XJ' ler hazır öndeyken anketi kitledi aylar önce......
Senin haberin yok abi....

Konuyu görende XJ daha çok oy aldı zannediyor ;D ;D

Uyanan çoktan balığa çıktı yani ;D

Uyanmayıp, keyif uykusu yapan ZJcierde XJ' lere çoktan yetişti, onların tuttuğu balığı yiyor.... ;D

:D::D:D:D

öncelikle herkese mrb.üşenmeden 12 sayfayı okudum..ve anladımki bu iş tamamen duygusal..en güzeli günlük kulanım için bir palio 1.3 multijet olıcaz az yakıyo ve kullanışlı..asfalt için e 200 kompressorr(ne olursa olusun mercedesden vazgecemem...asfaltaa)..birde ladayı satıp 1999 xj (çok herif duruyoo yaaa) oh bee 3 bilinmeyenli denklem çözülmüştür (duygusal cözüm..)trabzon dan selam larr..

997799' Alıntı:
Ayhan bey siz xj kullanıyorsunuz diye yada xj sahipleri var diye realiteden uzaklaşamayız.
bu realitenin bildiğiniz üzre pek çok sebebi var.
Ben de xj nin güzelliği yada arazi kabiliyeti konusunda zıt bir görüş sergilemedim farkındaysanız ama 90 model arabaya istenen paraya 96 model zj alınabiliyor dedim, bu araçların bu fiyat oranının sorumlusu ben değilim sizde diilsiniz..., herhangi biri de bu aracı kullanıyo yada satıyor diye gerçekleri de yazmaktan çekinemeyiz sanırım.... örneği şöle tekrar perçinleyelim şahin in doğan slx ten pahalı olması nasıl mantıksız sa xj nin de fiyatlarının zj den fazla olması o kadar mantıksızdır, size aracınıza niye bu kadar para istiyorsunuz bakın zj ler bu para diyen biri yok olamaz da...tabiiki :smiley:
ayrıca bu farkların nedenlerine bakışldığında vergi dilimlerinde olan motor hacimlerinin vs vs vs nin neden olduğunu da biliyoruz...bu gibi nedenlerde ayrı sebelerdir zaten....bunları da göz ardı etmemek lazım tabiiki...
saygılarımla...

Burada ki karsilastirmanin yani sahin dogan slx karsilastirmasinin pek uygun olmadigi kanaatindeyim...
XJ sahipleri araclarina ZJ sahiplerinden daha cok baglidir. Sebei ise XJ kullanicilarinin cogunluu aracini bilerek ve isteyerek almislardir. Sozum meclisten disari ZJ o kadar cok el degistirir ki siz bile sasarsiniz. Ayrica Piyasadaki 100 ZJ ye karsilik 30 tane XJ duser bu da ekonominin temel prensibi olan arz talep dengesinden dolayi fiyatini arttirir. Kasa gorunumunun daha alici olmasi fiyatini arttirir. Vergi vs. siz zaten soylemissiniz. Sizin verdiginiz ornege istinaden bir zamanlar bu ulkede en fazla oynanan arac sahin dogandi... sebebi ise koseli kasa olusu nedeni ile ne yapilsa bir sekilde araca yakisiyordu... ayni sekilde pic kasa tabir edilen Bmw ler icin de gecerli... Bu araclarda kare kasa oldugundan nasil modifiye ederseniz edin gorunumunu harika yapiyor... ZJ kasayi modifiye etseniz bir yerlerde eksik birseyler var gibi duruyor. Yoksa yol zevki dusunulse alinacak bin turlu arac var. selamlar

Herkese selam,

Bazi bilgilerde hata var kafa karistirmadan yardimci olmaya calisayim

Command Track : 2 çeker - 4 çeker orta kilitli Hi - boş - 4 çeker low tabiki kilitli
Select Track : 2 çeker (2hi) - 4 çeker orta kilitli Hi ( 4Part time) - boş - 4 çeker orta kilitsiz (4hi - Quadra Trac II' deki 4h gibi) Tam olarak degil Quadra Trac II de (247)ortada diferansiyel kilidi var 242 nin orta diferansiyelinde kilit bulunmaz tam olarak ayni sayilmaz ) [/color] - 4 çeker low tabiki kilitli
Quadra-Trac I (WJ,WG,WH,WK) : 4hi ( Aktarma şanzmanı gücü öne "Veya" arkaya "tam" dağıtır ) (Surekli one VE arkaya tork iletimi yoktur uygun kosullarda tork sadece arkaya gonderilir arka tekerlekler ile on tekerlekler arasinda bir hiz farki olusur ise (Patinaj vs.) viscous coupling on ve arka safti birbirine kilitler ve onede tork iletilmeye baslanir ama bazen tamamen one bazen tamamen arkaya dagitir demek dogru degil tork dagilimi degisken olur) - 4L orta kilitli Low (Quadra Trac I de Low range bulunmaz...)
Quadra-Trac II(ZJ): 4hi ( Aktarma şanzmanı gücü sadece gerektiği kadar gerekli şafta dağıtır ) - boş - 4L orta kilitli Low (Quadra Track II ZJ lerde bulunmaz ZJ lerde ki sistemin ismi sadece Quadra Trac, I ve II eklentileri WJ ile basladi ve oldukca kafa karistiriyor. ZJ de kullanilan Quadra Trac sistemi yukarida anlatilan Quadra Trac I sistemiyle ayni dir ek olarak Low Range icerir. Her modelde arac Low range e alindiginda orta diferansiyel kilitlenmez bu sadece 96-98 modellerde gecerlidir 96 senesinden onceki modellerde Low range de dahi Viscous Coupling gorevini yapmaya devam eder.)
Quadra-Drive I (WJ): Quadra Trac II' den iki farkı, 4hi pozisyonunda gücü devamlı %48 ön ve % 52 arka dağıtır ve iki difte de elektronik kilit vardır artı orta kilitli 4Low tabi...(Burasi biraz karismis Quadra Trac II Quadra Drive I de kullanilan transfer kutusunun adi. Quadra Trac II ye on ve arka diferansiyel kilidi eklenince ismi Quadra Drive I olur %48 %52 standart tork dagilimi Quadra Drive I' de yani WJ Grand Cherokee lerde bulunmaz, ZJ Grand Cherokeelerde oldugu gibi tork tekerlekler arasinda hiz farki olusana kadar sadece arka tekerleklere iletilir %48-%52 Tork dagilimi sadece 2005-2010 WH-WK Grand Cherokeelerin 245 Transfer kutusunda mevcuttur....)

Ufuk Tekin

Selamlar

En dogru cevabı yazıcam cevap para o da eşittir jeep rubicon. Şahsen ben aracım hem off road yapsın hem asfallta hızlı gitsin hemde aile arabası özelliğinde olsun isterim
Tabii yakıt parça ve servis te ekonomik olacak bide hem off road hemde asvaltta gidecek bir lastik bulmak lazım. bu araç henüz yapılamadı.
Bende uzun süredir jeep bakıyorum xj alsam arka makaslar süspansiyon yükselme vs. aile ile gezmeyi zorlaştırıyor. zj aile için konfor saglıyor süspansiyon biraz genişlik yükseltme hariç o zamanda ağır off road hazırlığı ve yakıt biraz problemli oluyor.
xj oynamaya daha müsait bekarsanız bence xj
zj biraz daha konforlu evliyseniz bence zj ;D
rubicon paranız varsa evli yada bekar ne xj ne zj bence :D (bu para saadece arabayı almak için degil off road hazırlıgı ve arabayı arazide kırmayı göze alacak kadar önemsiz olmalı) (ayrıca şanzımanı rock track yanlış hatırlamıyorsam)
Bilinçli modifiye edilmiş bir cj xj yada zj iyi bir sürücünün altında saplanmış yada takılmış en son model her jeep in yanından gecer ve gider.
arazi için modifiye şart hangi versiyon olursa olsun modifiyeye lastiklerden başlayın. Asla vinç taktırmayı unutmayın ;D Benimki sadece farklı bir bakış açısı en dogru karar kendi kararınızdır.

Saygılar.

BU tatlı çekişmenin sonucunda pek bişey anladım desem yalan olur :smiley: şimdi arazide hangisi daha başarılı yaw ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR