XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,061

ZJ mi, XJ mi?

• ZJ

Kullanılan: 109 42.6%
  • XJ

Kullanılan: 120 46.9%
  • İkiside değil

Kullanılan: 27 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    256
Ynt: XJ mi?.. ZJ mi?.. Neden?..

ayhanayhan' Alıntı:
konuyu ben açmışım taaa ne zamannn :D bu söz bana uydu şimdi bence en güzel araç altında bindiğin yol aldığın araçtır:smiley:)[attachment=1]
yandın sen.bu mesajı yazmayacaktın ;D ;D ;D
sözümü desteklediğin için teşekkür.aracında hayırlı olsun.

Etiketler

son_kral_54' Alıntı:
sizi mesajlarınızı okumaya davet edyorum levent bey.
( ben rav4 gibi bir aracı hiçbirşeyi bilmeden alıyorum diyelim şimdi en iyi arazi aracı bu mudur, böyle seçim yapmak üzere olan birine dur yapma demeyelim mi...bu arkadaş bu arazide yürüyemeyecek aracı seçince en iyi araç seçtiğin araçtır mı diycez?)
bu sözünüz sanki ben gözü kapalı al bi araç demişim gibi.
beyaz eşekte bizim memlekette bi sözdür.beyaz eşşek olmaz.aksini iddia edenlere bu söz söylenir ve konu kapanır.genelde konuları biz böyle sonlandırırız.zate biraz düşündümde hata bende sanırım...

eee ne var yazdığımda size gözü kapalı al demişsiniz mi demişim?
dediğim tek şey var orada neyse onu yaz diyorum biliyorsan, bilmiyorsan bilmiyorum yaz yada yazma bu kadar basit....bu bölümlerde insanlar araç alacak yada değiştirecek bilgi edinmeye çalışıyor haaallaaaaa aynı şeyi geveleyip duruyorsunuz....
yok eşşek senin miş yok benim miş...biliyorsan fikrin varsa söylersin diyorum 50 mesajdır hala polemik yaratıyorsunuz...
burada yüzlerce kişiye okuyor fikir ediniyor,

ayhan bey şimdi xj satmış tata almış...evet aracı onun için en güzel araçtır, o kadar...benim için beş para etmez de olabilir...şimdi forumların bu bölümünde tata en iyi arazi aracıdır mı diyecek? yada böyle dediğinde evet abi en iyi arazi aracı seninkidir mi diyecez...
yeter artık konuyu daha fazla saçmalama ötesine getirmenin de alemi yoktur konu ile ilgili yazdıklarımdan yeterince anlam çıkmıştır...

şaka bir yana çok şey yazıldı kriterler özellikler vs ler döküldü ortaya he ne oldu hiç o gün benim xj m vardı zj li arkadaşlarım ortaya neleri var neleri yok döksün hemde iki aracın artıları ve eksileri ortaya çıksın diye bunu yaptım ...ve si ne oldu burayı okuyupta kaç kişi haaaa öyleymiş deyip xj yada zj aldı ...aksine hala ve hala yeni bir üye gelip ben jeep grand chorekeeemi ne varmış zj nedir onun anlamını bilmiyorum ama almak istiyorum yardım edermisiniz diyor ve herkes yardım için alıyor yazıyor demiyorki az oku bak zaten herşey var ne aldığın değil amacın ve sevip sevmediğin önemli bence.... ben ogün jeep seviyordum bu gün tata aldım jeep i sevmiyor değilim hala seviyorum seviyorum diye bir ömür onla geçirememki kardeşim ...........biraz konu dışı oldu ama tata ma laf söylemeyin demiycem söyleyinçünkü herkes aynı olursa bu hayat sıkıcı olur. OTOMOBİL YÜZ YILDIR İNSANLIĞA HİZMET EDEN ARAÇ OLMUŞTUR ONA TAPMAYA GEREK YOK..deyip bi yakınımın sözüyle bitireyim ;)

ayhanayhan' Alıntı:
şaka bir yana çok şey yazıldı kriterler özellikler vs ler döküldü ortaya he ne oldu hiç o gün benim xj m vardı zj li arkadaşlarım ortaya neleri var neleri yok döksün hemde iki aracın artıları ve eksileri ortaya çıksın diye bunu yaptım ...ve si ne oldu burayı okuyupta kaç kişi haaaa öyleymiş deyip xj yada zj aldı ...aksine hala ve hala yeni bir üye gelip ben jeep grand chorekeeemi ne varmış zj nedir onun anlamını bilmiyorum ama almak istiyorum yardım edermisiniz diyor ve herkes yardım için alıyor yazıyor demiyorki az oku bak zaten herşey var ne aldığın değil amacın ve sevip sevmediğin önemli bence.... ben ogün jeep seviyordum bu gün tata aldım jeep i sevmiyor değilim hala seviyorum seviyorum diye bir ömür onla geçirememki kardeşim ...........biraz konu dışı oldu ama tata ma laf söylemeyin demiycem söyleyinçünkü herkes aynı olursa bu hayat sıkıcı olur. OTOMOBİL YÜZ YILDIR İNSANLIĞA HİZMET EDEN ARAÇ OLMUŞTUR ONA TAPMAYA GEREK YOK..deyip bi yakınımın sözüyle bitireyim ;)

Abi doğru söylemişsin her satırında...

Selamlar

Bu konu hakikaten karıştı, xj - zj den çıktı. forumda soru soran acemi biri zaten aradığını bulsada anlamakta zorlanacaktır yine anlatıcaz, açıklıycaz tata mahindra yada zj kafan hangisine yatıyosa gönlün ve bütçen hangisini kaldırıyorsa en iyisi o durmu diycez. yakarız adamı vebal altında kalırız. çünki burada soran insan off road agırlıklı yada off road yapabilen araç soruyor diye düşünürüm. ve yapacagım ilk 3 tavsiye serie g mercedes- 80 kasa lc -ve zj olur nedenlerini sebeplerini artı ve eksilerini de anlatırım sizlerde katkıda bulunursunuz mitsubishi- suzuki dersiniz vs. sonra gönlün hangisini sevdiyse bütçende kaldırıyorsa senin için en iyisi odur der ve kimseyi yanılttığımı düşünmem. tata yada mahindraya hiç girmem vebal almam başkası girersede karışmam geri çekilirim herkes özgür iradesiyle kararını verir.çünki hepimiz bir zamanlar acemiydik bi şeyler biliyorsak bunu insanların tercihlerinde zarar etmesini önleyecek şekilde kullanmalıyız diye düşünüyorum.

Saygılar.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Bu konu hakikaten karıştı, xj - zj den çıktı. forumda soru soran acemi biri zaten aradığını bulsada anlamakta zorlanacaktır yine anlatıcaz, açıklıycaz tata mahindra yada zj kafan hangisine yatıyosa gönlün ve bütçen hangisini kaldırıyorsa en iyisi o durmu diycez. yakarız adamı vebal altında kalırız. çünki burada soran insan off road agırlıklı yada off road yapabilen araç soruyor diye düşünürüm. ve yapacagım ilk 3 tavsiye serie g mercedes- 80 kasa lc -ve zj olur nedenlerini sebeplerini artı ve eksilerini de anlatırım sizlerde katkıda bulunursunuz mitsubishi- suzuki dersiniz vs. sonra gönlün hangisini sevdiyse bütçende kaldırıyorsa senin için en iyisi odur der ve kimseyi yanılttığımı düşünmem. tata yada mahindraya hiç girmem vebal almam başkası girersede karışmam geri çekilirim herkes özgür iradesiyle kararını verir.çünki hepimiz bir zamanlar acemiydik bi şeyler biliyorsak bunu insanların tercihlerinde zarar etmesini önleyecek şekilde kullanmalıyız diye düşünüyorum.

Saygılar.

aynen Ahmet hocam bunu anlatmaya çalışıyorum, ama ben beceremedim...saygılar...

s40euro' Alıntı:
Hadi ortaligi iyice karistirim

Ne XJ nede ZJ

WJ en iyisi ;D ;D ;D

valla araziye sokup denemesem hadi ordan derdim de DOĞRUDUR... araizde kuduryor alet, hele tırmanışta peşine araç gelmesi mümkün değil nerdeyse...

997799' Alıntı:
valla araziye sokup denemesem hadi ordan derdim de DOĞRUDUR... araizde kuduryor alet, hele tırmanışta peşine araç gelmesi mümkün değil nerdeyse...

Valla benimki sirf polemik yaratmak icindi tamamen iskembe-i kubradan atarak ortalik karissin diye yazmistim.

XJ den ZJ ye geçtim. Geçtiğimiz mart ayında ısrarlara dayanamayarak XJ mi bir yakınıma satmıştım ve ancak geçen hafta uygun bir araç bulabildim. Aldığım araç 1993 ZJ 4.0 select trac şanzımanlı. Yani XJ nin arazi kabiliyeti ve ZJ nin konforu ve genişliğini bir arada elde edebileceğiniz bir araç. Üzerinde orijinal ebatta 225/70/15 lastikler vardı. 5 cm yükselttikten sonra COOPER ST 235/75/15 lastikler taktım. İnşallah difransiyel ve şanzımanı çok üzmem. Yakın zamanda resimlerini paylaşacağım. Herkese iyi seneler!

14 sayfayı baştan aşağı okudum konuya ilgim var bu aralar butarz bir düşünce içerisindeyim 14 sayfanın sonucu ve gördüklerim açısından sıralama şu şekilde yapılsada olur
konunun iki kutbu var arazi ve asvalt
bu arazi denen şeyde kaya çamur dere ve su asvaltta ise hız konfor donanım vs gibi kriterler vardır ozaman arazi kısmını - kutup asvalt kısmınıda + kutup olarak görürseniz eksiden artıya doğru zaten model olarakta sıralı şekilde piyasaya sürülmüştür işte konunun tartışılabilir kısmıda budur + kutup ve eksi kutup hep birbirini çeker ama iki artı kutup hep birbirini iter yani arazideki artı ve asvalttaki artı sürekli birbirini itmiş firmalar sıfır noktasını hiç bulamamaıştır sadece yaklaşılmıştır işte xj ve zj sıfır noktasına en yakın kutup uçlarıdır araziden asvalta cj - xj - zj - wj yada asvalttan araziye wj-zj-xj cj olarak konu toparlanabilir ama bence iki araçta sıfır noktasına enyakın iki araç modelidir...

konuyu hortlattığım için kusura bakmayın derin araştırma içindeyim malum :p ;) ;) ;) ;) ;)

14 sayfayı baştan aşağı okudum konuya ilgim var bu aralar butarz bir düşünce içerisindeyim 14 sayfanın sonucu ve gördüklerim açısından sıralama şu şekilde yapılsada olur
konunun iki kutbu var arazi ve asvalt
bu arazi denen şeyde kaya çamur dere ve su asvaltta ise hız konfor donanım vs gibi kriterler vardır ozaman arazi kısmını - kutup asvalt kısmınıda + kutup olarak görürseniz eksiden artıya doğru zaten model olarakta sıralı şekilde piyasaya sürülmüştür işte konunun tartışılabilir kısmıda budur + kutup ve eksi kutup hep birbirini çeker ama iki artı kutup hep birbirini iter yani arazideki artı ve asvalttaki artı sürekli birbirini itmiş firmalar sıfır noktasını hiç bulamamaıştır sadece yaklaşılmıştır işte xj ve zj sıfır noktasına en yakın kutup uçlarıdır araziden asvalta cj - xj - zj - wj yada asvalttan araziye wj-zj-xj cj olarak konu toparlanabilir ama bence iki araçta sıfır noktasına enyakın iki araç modelidir...

konuyu hortlattığım için kusura bakmayın derin araştırma içindeyim malum :p ;) ;) ;) ;) ;)

Hortlatmaya devam edeyim...

Otomobiller bize hizmet ediyor olabilirler... Bu bolumdekilerin cogu araclarini cocuklari gibi seviyorlar... Bunun baslica sebebi belki bir hayalin pesinden gitmek olarak aciklayabilirim... Ben ortaokuldan beri 4X4 lere ozellikle Jeep markasina ( belki de cok gordugumuzden) hayranlik besledim.. Dogal olarak ona sahip olacak parayi buldugumda durum degismedi ve Jeep aldim. O yuzden konu '' arabalar bize hizmet edyorlar ona tapmayalim'' dan biraz fazla derine indirgeniyor.. Eger araclarimizi sevmesek dogayi sevmesek offroadu sevmesek burada sayfalar dolusu mesaj yazma geregi olmazdi..burasi da olmazdi...

Herkesin favori araci vardir dolayisiyla tavsiyede bulunurken o araci tavsiye eder... Benim favorim XJ.. hickimseyede XJ dururken ZJ tavsiye etmem.. konu aslinda bu kadar basit.. Yolda veya dagda benim icin XJ ZJ den 2 gomlek ustundur... Sunun testi bunun bilme ne acisi onun yakit tuketimi bu gercegimi degistirmez...

Bende hem ZJ hem de XJ var.Araziye giderken XJ asfaltta giderken ZJ yi kullanıyorum.ZJ arazide sürekli masraf çıkarıyor.

zj neden masraf çıkartsınki arazide?

Coşku abi ya şanzımanlardan ya da alt takımlardan mutlaka sanayiye götürüyor beni.Ama ZJ den de vazgeçemiyorum.Sesi yetiyor bana.Ayrı bir tadı var onun konforu başka bişey ya.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR